paul25 έγραψε: 15 Σεπ 2018, 23:34
Εννοεί αυτάρκη ως προς το νερό, τροφή, ενέργεια κλπ. Τώρα για τα υπόλοιπα δε ξέρω....
Δεν είναι ένα κοσμικό παράδοξο το ότι χρειάζεται χρήμα για να δημιουργηθεί μια ιδανική κοινωνία χωρίς χρήμα;
paul25 έγραψε: 15 Σεπ 2018, 23:34
Εννοεί αυτάρκη ως προς το νερό, τροφή, ενέργεια κλπ. Τώρα για τα υπόλοιπα δε ξέρω....
Νομίζω είναι όπως είπα για τα είδη βασικά είδη διατροφής και ενέργεια, πχ θα υπάρχει κάποιος που θα ράβει ρούχα; ή θα φτιάχνει παπούτσια ή ανταλλακτικά για τις ανεμογεννήτριες; Δεν νομίζω, αυτά θα αγοράζονται κανονικά, οπότε θα έχουν έσοδα, τώρα από που δε ξέρω...
paul25 έγραψε: 16 Σεπ 2018, 00:02 αυτά θα αγοράζονται κανονικά, οπότε θα έχουν έσοδα, τώρα από που δε ξέρω...

ένας σε κοινότητα του 19ου(μη πω και του 10ου) αιώνα πρέπει να είχε πολύ πιο πλούσια πολυποίκιλη κοινωνική ζωή που επιπλέον θα γέμιζε και θα κάλυπτε περισσότερο τον άνθρωπο, έστω με τους περιορισμούς . Με την εκτεταμμένη οικογένεια, την κοινότητα, ακόμα και οι κοινωνικοθρησκευτικές τελετές που τώρα φαντάζομαι τις έχουν απορρίψει, εκκλησιασμός, γάμους, βαφτίσια, κηδίες, κοκ, πανηγύρια, έθιμα. Τώρα λογικά μόνο μπάφους και πιθανόν όργια.