http://www.in.gr/2008/05/21/greece/sto- ... s-to-2008/
Αυξησεις λιτοτητας......
Antares έγραψε: 12 Σεπ 2018, 23:50Τι πάει να πει συνηθίζω; Με τίνος τα λεφτά συνήθισαν; Αυτός που τα βγάζει μόνος του συνήθως δεν έχει χρόνο για να μυξοκλαίει.δεν μυξοκλαιει αυτος που παιρνει λιγο πανω απο τον βασικο μισθο και του γινεται τοση μειωση οσο τα τσιγαρα ενος μηνα, δηλαδη μια κακη συνηθεια
μυξοκλαινε αυτοι που ειχαν συνηθισει σε εναν Α τροπο ζωης και πλεον δυσκολευονται να τον διατηρησουν (βιλες εξοχικα, 2-3 αυτοκινητα, συχνα ταξιδια αναψυχης στο εξωτερικο, Μυκονους, ακριβα ψωνια, σχεδον καθημερινοι εξοδοι στα καλυτερα εστιατορια/bar, εκπαιδευση/σπουδες παιδιων σε ιδιωτικες σχολες και κολλεγια του εξωτερικου κλπ.)
αυτοι βριζουν τον τσιπρα και περιμενουν να τους σωσει ο κουλης
Που τα βρήκαν αυτοί τα λεφτά; Γιατί τους τα δίνει ο Κούλης και ο Σούλης; Από ποιόν τα παίρνει;
Άσε μωρέ που δεν κλαίει ο μισθωτός που του κόψανε ένα δύο κατοστάρικα. Να δεις πως κλαίω εγώ τώρα που γκρίνιαζα για χρόνια για τα λεφτά που μου κόψανε. Για το ότι με αναγκάζανε να δουλεύω για τσόλια που είχαν "συνηθίσει" αλλιώς. Αβάσταχτος πόνος. Απόγνωση και οργή. Να μην έχω κάτι στην άκρη για ασθένεια, να μου προσφέρω λίγη πολυτέλεια στον γολγοθά.
Εδώ κάψανε παιδιά, έπνιξαν ανθρώπους, διέλυσαν τα νοσοκομεία, την ασφάλεια, την παιδεία, να μου πεις. Για να "συνηθίσουν" μερικά παράσιτα; Τι μας λες;
εδω να με συγχωρέσεις αλλά έτσι είναι η οικονομία, έχει τα πάνω και τα κάτω της, ανεξάρτητα απο την θέληση μας.omg kai 3 lol έγραψε: 13 Σεπ 2018, 01:00 ΥΓ. μεσα σε ολες τις καταστροφες ξεχασες να αναφερεις ποιοι και ποτε εφεραν τη χωρα σε αυτη τη δεινη θεση![]()
Από οικονομική άποψη οι παλιότερες, ήδη βολεμένες, γενιές ήταν τέλεια. Οι νεότερες γενιές όμως έμπαιναν σε μια αγορά με πολύ χαμηλότερους -για το κόστος ζωής της εποχής- μισθούς, με ελάχιστο χώρο για επιστήμονες και καταρτισμένους και ενώ πρακτικά δεν είχε βελτιωθεί τίποτα στην ποιότητα ζωής, στις υποδομές, στην παιδεία, στην υγεία και στην δημόσια ασφάλεια, παρά τον όγκο χρήματος που έπεσε σε δάνεια.talaipwros έγραψε: 12 Σεπ 2018, 18:16 Και εδώ και αλλού έχω διαβάσει να χαρακτηρίζουν την περίοδο 2004-2007 ( στο περίπου ) ως περίοδο της αφθονίας.
Τότε όμως θυμάμαι ότι ο κόσμος μίλαγε για την γενιά των 700 ευρώ και ότι δεν πάει παρακάτω η εξαθλίωση. (Δυστυχώς σβήστηκαν τα αρχεία του phorum για του λόγου το αληθές αλλά φαντάζομαι θυμάστε)
Τελικά είναι ποτέ ευχαριστημένος ο κόσμος;
Δεν υπήρξε άτομο στο φόρουμ που να πολέμησε περισσότερο από μένα την ιδέα ότι 1500 ευρώ μισθός δεν ήταν δυνατόν να θεωρείται ψίχουλα. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας ότι 700 ευρώ το 2007 ήταν ένας σκασμός λεφτά. Ήταν σαφέστατα λιγότερο χρήμα από ότι είναι σήμερα τα 500 ευρώ, παρά τον πληθωρισμό.Μετανάστρια έγραψε: 12 Σεπ 2018, 23:49Πω πω τις θυμάμαι αυτές τις λεπτομερείς αναλύσεις εσόδων-εξόδων!foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2018, 21:06 Παρ' όλο που ήμουν g1350 βέβαια πρέπει να πω ότι ξόδευα πολύ λιγότερα από τον μέσο g700 και σε πολύ πιο χρήσιμα πράγματα οπότε μην αρχίσω για το κόστος ζωής, είχαν δοθεί επικές μάχες στο μακαρίτικο φλώρουμ να προσπαθώ να πείσω τον Αλκιβιάδη ότι δε χρειάζεσαι 3.500 το μήνα για να ζήσεις άνετα.
δεν έχει πληθωρισμό η ελλάδα. Eιδικά την τετραετία '13 με '17 έφτασε κι αρνητικός.hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2018, 04:39 Δεν υπήρξε άτομο στο φόρουμ που να πολέμησε περισσότερο από μένα την ιδέα ότι 1500 ευρώ μισθός δεν ήταν δυνατόν να θεωρείται ψίχουλα. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας ότι 700 ευρώ το 2007 ήταν ένας σκασμός λεφτά. Ήταν σαφέστατα λιγότερο χρήμα από ότι είναι σήμερα τα 500 ευρώ, παρά τον πληθωρισμό.
Ο σωρευτικός πληθωρισμός από το 2007 είναι 11,7%. Θεωρητικά τα σημερινά 500 ευρώ θα έπρεπε να είναι κάπου 450 ευρώ του 2007.Chilloutbuddy έγραψε: 13 Σεπ 2018, 05:56δεν έχει πληθωρισμό η ελλάδα. Eιδικά την τετραετία '13 με '17 έφτασε κι αρνητικός.hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2018, 04:39 Δεν υπήρξε άτομο στο φόρουμ που να πολέμησε περισσότερο από μένα την ιδέα ότι 1500 ευρώ μισθός δεν ήταν δυνατόν να θεωρείται ψίχουλα. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας ότι 700 ευρώ το 2007 ήταν ένας σκασμός λεφτά. Ήταν σαφέστατα λιγότερο χρήμα από ότι είναι σήμερα τα 500 ευρώ, παρά τον πληθωρισμό.
υποθετω θα εννοεις 1913-1917Chilloutbuddy έγραψε: 13 Σεπ 2018, 05:56δεν έχει πληθωρισμό η ελλάδα. Eιδικά την τετραετία '13 με '17 έφτασε κι αρνητικός.hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2018, 04:39 Δεν υπήρξε άτομο στο φόρουμ που να πολέμησε περισσότερο από μένα την ιδέα ότι 1500 ευρώ μισθός δεν ήταν δυνατόν να θεωρείται ψίχουλα. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας ότι 700 ευρώ το 2007 ήταν ένας σκασμός λεφτά. Ήταν σαφέστατα λιγότερο χρήμα από ότι είναι σήμερα τα 500 ευρώ, παρά τον πληθωρισμό.
τώρα δε θέλω να σε πρήξω με λεπτομέρειες και υπολογισμούς, αλλά δεν είναι. Βάζεις μέσα και το 2010 που έτυχε εκείνη τη χρονιά και αλλάξανε το έτος βάσης παγκοσμίως στο 2009 από το 1970 που ήτανε έως τότε (αν θυμάμαι καλά) και σαν αποτέλεσμα είχαμε ένα πλασματικό στατιστικό άλμα στο 4.7% εκείνη τη χρονιά.hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2018, 06:52 Ο σωρευτικός πληθωρισμός από το 2007 είναι 11,7%. Θεωρητικά τα σημερινά 500 ευρώ θα έπρεπε να είναι κάπου 450 ευρώ του 2007.
Δεν είμαι αγράμματος. Σου φαίνεται να έκανα κάποια πρόσθεση; Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ο πληθωρισμός το 2010 ήταν κοντά στο μηδέν (που δεν ήταν, ο μέσος όρος της προηγούμενης 8ετίας ήταν 3,5%), ο σωρευτικός πληθωρισμός από το 2007 είναι πάλι κοντά στο 7%. Χαμηλός για τα δεδομένα της δεκαετίας του '80, αλλά καθόλου ανύπαρκτος. Σε κάποια είδη οι τιμές εκτοξεύτηκαν. Το ψωμί αυξήθηκε 200% από το 2007 ως σήμερα. Φυσικά κάποιες αυξήσεις δεν οφείλονται τόσο στον πληθωρισμό όσο στην φορολογία, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.Chilloutbuddy έγραψε: 13 Σεπ 2018, 07:19 τώρα δε θέλω να σε πρήξω με λεπτομέρειες και υπολογισμούς, αλλά δεν είναι. Βάζεις μέσα και το 2010 που έτυχε εκείνη τη χρονιά και αλλάξανε το έτος βάσης παγκοσμίως στο 2009 από το 1970 που ήτανε έως τότε (αν θυμάμαι καλά) και σαν αποτέλεσμα είχαμε ένα πλασματικό στατιστικό άλμα στο 4.7% εκείνη τη χρονιά.
Επίσης τους ετήσιους πληθωρισμούς δεν τους προσθέτεις αλλά τους πολλαπλασιάζεις με το έτος βάσης κάθε χρόνο για να βρεις τον αθροιστικό σε μια περίοδο.
Kαλά ρε, δε σου είπα ότι είσαι αγράμματοςhellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2018, 07:43Δεν είμαι αγράμματος. Σου φαίνεται να έκανα κάποια πρόσθεση; Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ο πληθωρισμός το 2010 ήταν κοντά στο μηδέν (που δεν ήταν, ο μέσος όρος της προηγούμενης 8ετίας ήταν 3,5%), ο σωρευτικός πληθωρισμός από το 2007 είναι πάλι κοντά στο 7%. Χαμηλός για τα δεδομένα της δεκαετίας του '80, αλλά καθόλου ανύπαρκτος. Σε κάποια είδη οι τιμές εκτοξεύτηκαν. Το ψωμί αυξήθηκε 200% από το 2007 ως σήμερα. Φυσικά κάποιες αυξήσεις δεν οφείλονται τόσο στον πληθωρισμό όσο στην φορολογία, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.Chilloutbuddy έγραψε: 13 Σεπ 2018, 07:19 τώρα δε θέλω να σε πρήξω με λεπτομέρειες και υπολογισμούς, αλλά δεν είναι. Βάζεις μέσα και το 2010 που έτυχε εκείνη τη χρονιά και αλλάξανε το έτος βάσης παγκοσμίως στο 2009 από το 1970 που ήτανε έως τότε (αν θυμάμαι καλά) και σαν αποτέλεσμα είχαμε ένα πλασματικό στατιστικό άλμα στο 4.7% εκείνη τη χρονιά.
Επίσης τους ετήσιους πληθωρισμούς δεν τους προσθέτεις αλλά τους πολλαπλασιάζεις με το έτος βάσης κάθε χρόνο για να βρεις τον αθροιστικό σε μια περίοδο.