Σελίδα 3 από 4
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 09:33
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Πτολεμαίος έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 06:38
Volk έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 19:16
kongrosian έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 18:54
Volk δώσε μας τα φώτα σου.
Δεν πινω Ελληνικο καφε.
Μου αρεσει ο nescafe gold, σκετος!
Σε θεωρώ γευσιγνωστη/γευσιλατρη και μου λες για νεσκαφεδες που είναι (κυριολεκτικά) αποξηραμενες βαλβολινες;
Την μπύρα το χειμώνα την πίνεις ζέστη;
Γιατί να πιεις τον καφέ το καλοκαίρι κρύο;
Άμα θετε να δροσιζεστε πάρτε νερό με τον (πάντα ζεστό) καφέ σας ή κάνα παγωτό.
Δεν πίνω μπύρα.
Επίσης το αλκοόλ σε ζεσταίνει, γι αυτό το καλοκαίρι δεν πολύεγκρινεται.
Ο καφές δεν κάνει τίποτα από αυτά, άρα θα τον προτιμήσω κρύο, σαν το νερό.
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 09:52
από paul25
kongrosian έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 08:43
hellegennes έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 01:55
kongrosian έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 18:56
αν τον βρω, θα τον δοκιμάσω. θενξ.
What? Ανοίγεις νήμα για τον ελληνικό καφέ και δεν ξέρεις τον Ουζούνογλου;
Είναι σαν να ανοίγεις νήμα για τον στιγμιαίο καφέ και να μην ξέρεις τον Jacobs.
με μια μικρή έρευνα που έκανα, πουλιέται από Λάρισα και πάνω και Αθήνα. εδώ νότια δεν παίζει.
έχω παραγγείλει 100 γραμμάρια από το Skroutz.
Δοκίμασε Ουζουνογλου αν και εγώ δεν ξετρελαθηκα. Ο Ουζουνογλου και οι καφέδες του coffeeway είναι τα μόνα Ελληνικά προιόντα καφέ βραβευμένα στο εξωτερικό με βραβεία γεύσης. Οι καφέδες του coffeeway κάψουλες οι αρωματικοί αξίζουν τα λεφτά τους, είναι όντως πολύ καλοί.
Η παρασκευή του Ελληνικού που ιδανικά ακολουθώ είναι η εξής. Έχω το κατάλληλο μπρίκι, αυτό με το στενό στόμιο και το μακρύ χερούλι, το γεμίζω νερό κατά προτίμηση μεταλλικό για να μην έχει άλατα μέσα που εμποδίζουν την εκχύλιση και τον κάνει λίγο πιο δυνατό. Βάζω την ζάχαρη μου και την ανακατεύω καλά για να ομογενοποιηθεί σε χαμηλή φωτιά (η στην χόβολη, είχα παλιά) ποτέ στο μάτι της κουζίνας. Θέλει χαμηλή φωτιά, να γίνεται αργά. Έπειτα ρίχνω τον καφέ χωρίς να το ανακατέψω, περιμένω να πέσει μέσα στο νερό όλος και αφού γίνει αυτό, ανακατεύω το πολύ δύο φορές αργά. Μόλις φτάσει στην εγκοπή το φούσκωμα τον κατεβάζω και τον χτυπάω στον πάγκο για να ξεφουσκώσει, το βάζω πάλι φωτιά (διπλό ψήσιμο) και αφού ξαναφουσκωσει το κατεβάζω και σερβίρω. Εδώ ακολουθώ δύο τρόπους ανάλογα τα κέφια η τον κάνω "βραστό" δηλαδή ρίχνω από ψηλά τον καφέ για να κάνει καϊμάκι με μπουρμπουληθρες η το αναποδογυρίζω κοντά στο χείλος του φλυντζανιου για να γίνει ο γνωστός βαρύς. Δεν μου βγαίνει πάντα, εκεί είναι η τέχνη, στο χέρι.
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 10:01
από Ερμής
δε θα μου έκανε εντύπωση να πας και να το πεις ακριβώς έτσι.
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 13:40
από Volk
Ερμής έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 10:01
δε θα μου έκανε εντύπωση να πας και να το πεις ακριβώς έτσι.
Πηγαμε εκει που μας προτεινες να παμε ωστε να μαθουμε τα παντα γυρω απο καθε τυπο καφε οπως ειπες.
Πως θα γινει αυτο;
Ξεκιναμε και ρωταμε διαφορα τους εκει ανθρωπους που εργαζονται και εχουν τη πιεση του φορτου εργασιας;
Υπαρχουν ετοιμα βιβλια παντου σε καθε τραπεζι ωστε να μελετας οσο πινεις τον καφε σου;
Γινονται προβολες σε γιγαντοοθονη με βιντεο εκπαιδευτικου χαρακτηρα γυρω απο τον καφε;
Ξεκιναμε απανωτες ερωτησεις στους θαμωνες του μαγαζιου;
Ζηταμε να εργαστουμε εκει ωστε να μαστε καθημερινα και σταδιακα να αποκταμε γνωση;
Πως θα συμβει αυτο που εγραψες: "να μάθετε τα πάντα γύρω από κάθε τύπο καφέ".
Αντε και πηγαμε, πως θα συμβει; Πες μας τον τροπο ωστε οποιος εχει ενδιαφερον να παει ο ανθρωπος και να μαθει!
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 14:51
από hellegennes
paul25 έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 09:52
Δοκίμασε Ουζουνογλου αν και εγώ δεν ξετρελαθηκα. Ο Ουζουνογλου και οι καφέδες του coffeeway είναι τα μόνα Ελληνικά προιόντα καφέ βραβευμένα στο εξωτερικό με βραβεία γεύσης. Οι καφέδες του coffeeway κάψουλες οι αρωματικοί αξίζουν τα λεφτά τους, είναι όντως πολύ καλοί.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην Αθήνα αλλά στην Θεσσαλονίκη ο Ουζούνογλου και ο Λουμίδης πρέπει να έχουν περίπου ίσο μερίδιο αγοράς. Οι παλιότεροι λένε ότι ο Ουζούνογλου είχε καλύτερο χαρμάνι ώσπου μπήκε στα μεγάλα ΣΜ και το άλλαξαν.
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 15:02
από Ερμής
Volk έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 13:40
Ερμής έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 10:01
δε θα μου έκανε εντύπωση να πας και να το πεις ακριβώς έτσι.
Πηγαμε εκει που μας προτεινες να παμε ωστε να μαθουμε τα παντα γυρω απο καθε τυπο καφε οπως ειπες.
Πως θα γινει αυτο;
Ξεκιναμε και ρωταμε διαφορα τους εκει ανθρωπους που εργαζονται και εχουν τη πιεση του φορτου εργασιας;
Υπαρχουν ετοιμα βιβλια παντου σε καθε τραπεζι ωστε να μελετας οσο πινεις τον καφε σου;
Γινονται προβολες σε γιγαντοοθονη με βιντεο εκπαιδευτικου χαρακτηρα γυρω απο τον καφε;
Ξεκιναμε απανωτες ερωτησεις στους θαμωνες του μαγαζιου;
Ζηταμε να εργαστουμε εκει ωστε να μαστε καθημερινα και σταδιακα να αποκταμε γνωση;
Πως θα συμβει αυτο που εγραψες: "να μάθετε τα πάντα γύρω από κάθε τύπο καφέ".
Αντε και πηγαμε, πως θα συμβει; Πες μας τον τροπο ωστε οποιος εχει ενδιαφερον να παει ο ανθρωπος και να μαθει!
Σοβαρά τώρα ή είσαι 15 χρονών;
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 15:23
από Volk
Ερμής έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 15:02
Volk έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 13:40
Ερμής έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 10:01
δε θα μου έκανε εντύπωση να πας και να το πεις ακριβώς έτσι.
Πηγαμε εκει που μας προτεινες να παμε ωστε να μαθουμε τα παντα γυρω απο καθε τυπο καφε οπως ειπες.
Πως θα γινει αυτο;
Ξεκιναμε και ρωταμε διαφορα τους εκει ανθρωπους που εργαζονται και εχουν τη πιεση του φορτου εργασιας;
Υπαρχουν ετοιμα βιβλια παντου σε καθε τραπεζι ωστε να μελετας οσο πινεις τον καφε σου;
Γινονται προβολες σε γιγαντοοθονη με βιντεο εκπαιδευτικου χαρακτηρα γυρω απο τον καφε;
Ξεκιναμε απανωτες ερωτησεις στους θαμωνες του μαγαζιου;
Ζηταμε να εργαστουμε εκει ωστε να μαστε καθημερινα και σταδιακα να αποκταμε γνωση;
Πως θα συμβει αυτο που εγραψες: "να μάθετε τα πάντα γύρω από κάθε τύπο καφέ".
Αντε και πηγαμε, πως θα συμβει; Πες μας τον τροπο ωστε οποιος εχει ενδιαφερον να παει ο ανθρωπος και να μαθει!
Σοβαρά τώρα ή είσαι 15 χρονών;

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 16:22
από Ερμής
Ναι ξέρω, τα γνωστά.
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 18:24
από paul25
hellegennes έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 14:51
paul25 έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 09:52
Δοκίμασε Ουζουνογλου αν και εγώ δεν ξετρελαθηκα. Ο Ουζουνογλου και οι καφέδες του coffeeway είναι τα μόνα Ελληνικά προιόντα καφέ βραβευμένα στο εξωτερικό με βραβεία γεύσης. Οι καφέδες του coffeeway κάψουλες οι αρωματικοί αξίζουν τα λεφτά τους, είναι όντως πολύ καλοί.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην Αθήνα αλλά στην Θεσσαλονίκη ο Ουζούνογλου και ο Λουμίδης πρέπει να έχουν περίπου ίσο μερίδιο αγοράς. Οι παλιότεροι λένε ότι ο Ουζούνογλου είχε καλύτερο χαρμάνι ώσπου μπήκε στα μεγάλα ΣΜ και το άλλαξαν.
Όταν κάτι βιομηχανοποιειτε χαλάει συνήθως. Απορώ πως γίνεται κατανάλωση Λουμίδη, είναι πολύ χάλια χαρμάνι, μάλλον επειδή φέρει το όνομα. Πολύ καλός σουπερμακετατζιδικος είναι και ο Σμυρναιικος του Δρακούλη
https://draculi.gr/smyrneikos-greek-coffee-grinded-100g
Έχει σώμα και γεύση.
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 18:31
από Japetus
Ο καφές ο ελληνικός ή τούρκικος αρχίζει και τελειώνει από το καφεκοπτείο.
Δεν έχει να κάνει ούτε με χιπστεριές στην ετοιμασία ούτε στην ποικιλία και την προέλευση όπως οι σύγχρονοι καφέδες, είναι απλό παρασκεύασμα που θέλει μια άλφα δεξιότητα σε ότι αφορά το καϊμάκι του κυρίως. Από τη στιγμή που κλείνουν τα καφεκοπτεία και τον βρίσκεις πλέον μόνο συσκευασμένο, χάνεται η μισή μαγεία...
Ευτυχώς στα μέρη μου υπάρχουν ακόμα μπόλικα τέτοια καφεκοπτεία και ο κάθε μάστορας έχει τη δική του συνταγή για χρόνο καβουρδισματος.. Αλλά το μυστικό είναι να είναι φρεσκοκομμένος, της ημέρας. Ακόμα θυμάμαι τη γιαγιά μου να με στέλνει να αγοράζω δύο δραχμές καφέ που μου έβαζαν σε ένα μικρό φακελάκι. -Γιατί γιαγιά δεν αγοράζεις πιο μεγάλο σακουλάκι και με στέλνεις μέρα παρά μέρα για καφέ; -για να είναι φρέσκος και νόστιμος...
Στην Αθήνα θυμάμαι σαν φοιτητής, αγόραζα καμιά φορά από τον Μισεγιάννη στο Κολωνάκι, παραδοσιακό καφεκοπτείο σε ένα στενάκι, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα..
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 18:37
από Beria
Japetus έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 18:31
Ο καφές ο ελληνικός ή τούρκικος αρχίζει και τελειώνει από το καφεκοπτείο.
Δεν έχει να κάνει ούτε με χιπστεριές στην ετοιμασία ούτε στην ποικιλία και την προέλευση όπως οι σύγχρονοι καφέδες, είναι απλό παρασκεύασμα που θέλει μια άλφα δεξιότητα σε ότι αφορά το καϊμάκι του κυρίως. Από τη στιγμή που κλείνουν τα καφεκοπτεία και τον βρίσκεις πλέον μόνο συσκευασμένο, χάνεται η μισή μαγεία...
Ευτυχώς στα μέρη μου υπάρχουν ακόμα μπόλικα τέτοια καφεκοπτεία και ο κάθε μάστορας έχει τη δική του συνταγή για χρόνο καβουρδισματος.. Αλλά το μυστικό είναι να είναι φρεσκοκομμένος, της ημέρας. Ακόμα θυμάμαι τη γιαγιά μου να με στέλνει να αγοράζω δύο δραχμές καφέ που μου έβαζαν σε ένα μικρό φακελάκι. -Γιατί γιαγιά δεν αγοράζεις πιο μεγάλο σακουλάκι και με στέλνεις μέρα παρά μέρα για καφέ; -για να είναι φρέσκος και νόστιμος...
Στην Αθήνα θυμάμαι σαν φοιτητής, αγόραζα καμιά φορά από τον
Μισεγιάννη στο Κολωνάκι, παραδοσιακό καφεκοπτείο σε ένα στενάκι, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα..
Ακόμα στη Λεβέντη είναι. Καλό καφεκοπτειο
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 18:43
από waldorf
Φίλος του καφέ δεν είμαι γενικά.
Όμως Ελληνικό-Τούρκικο-Βουλγάρικο,με μία λέξη Βαλκανικό καφέ,δεν μπορώ να βάλω στο στόμα μου.
Μα πως τον εκθειάζετε και τον θεωρείτε κορυφαίο καφέ;
Σαν να πίνεις απομεινάρια από άμμο θαλάσσης,μαζί με την άμμο όμως.
Άντε και το καλό χαρμάνι να είναι άμμος ποταμίσια.
Ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος μπορει να πιεί αυτό το οικοδομικό υλικό.
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 18:45
από paul25
Japetus έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 18:31
Ο καφές ο ελληνικός ή τούρκικος αρχίζει και τελειώνει από το καφεκοπτείο.
Δεν έχει να κάνει ούτε με χιπστεριές στην ετοιμασία ούτε στην ποικιλία και την προέλευση όπως οι σύγχρονοι καφέδες, είναι απλό παρασκεύασμα που θέλει μια άλφα δεξιότητα σε ότι αφορά το καϊμάκι του κυρίως. Από τη στιγμή που κλείνουν τα καφεκοπτεία και τον βρίσκεις πλέον μόνο συσκευασμένο, χάνεται η μισή μαγεία...
Ευτυχώς στα μέρη μου υπάρχουν ακόμα μπόλικα τέτοια καφεκοπτεία και ο κάθε μάστορας έχει τη δική του συνταγή για χρόνο καβουρδισματος.. Αλλά το μυστικό είναι να είναι φρεσκοκομμένος, της ημέρας. Ακόμα θυμάμαι τη γιαγιά μου να με στέλνει να αγοράζω δύο δραχμές καφέ που μου έβαζαν σε ένα μικρό φακελάκι. -Γιατί γιαγιά δεν αγοράζεις πιο μεγάλο σακουλάκι και με στέλνεις μέρα παρά μέρα για καφέ; -για να είναι φρέσκος και νόστιμος...
Στην Αθήνα θυμάμαι σαν φοιτητής, αγόραζα καμιά φορά από τον Μισεγιάννη στο Κολωνάκι, παραδοσιακό καφεκοπτείο σε ένα στενάκι, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα..
Το σωστό είναι να έχεις τους κόκκους και να τους αλεθείς εσύ, διότι ετσι δεν έχει προλάβει να οξειδωθεί ο καφές. Η πιο μπελαλιδικη διαδικασία παρασκευής είναι το τσάι και όχι ο καφες, ιδιαίτερα κάποιες εξειδικευμένες ποικιλίες του. Επηρεάζεται πολύ εύκολα η γεύση του από την παραμικρή αλλαγή, ο καφές όχι και τόσο λόγω της έντονης γεύσης του. Στην Ελλάδα η κουλτούρα Παρασκευής και αντίληψης γύρω από το τσάι είναι σαν να προσπαθεί ένας χιμπαντζής να ζωγραφίσει την Μόνα Λιζα. Η απόλυτη βεβήλωση. Παρηγορούμε ότι σε κάποιες καφετέριες έχουν αναβαθμίσει το θέμα και στο προσφέρουν με σωστό σκεύος και μορφή.
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 18:46
από paul25
waldorf έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 18:43
Φίλος του καφέ δεν είμαι γενικά.
Όμως Ελληνικό-Τούρκικο-Βουλγάρικο,με μία λέξη Βαλκανικό καφέ,δεν μπορώ να βάλω στο στόμα μου.
Μα πως τον εκθειάζετε και τον θεωρείτε κορυφαίο καφέ;
Σαν να πίνεις απομεινάρια από άμμο θαλάσσης,μαζί με την άμμο όμως.
Άντε και το καλό χαρμάνι να είναι άμμος ποταμίσια.
Ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος μπορει να πιεί αυτό το οικοδομικό υλικό.
Μπορείς να τον φιλτράρεις αλλά χάνεις πολλά.
Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 18:56
από Beria
paul25 έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 18:45
Japetus έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 18:31
Ο καφές ο ελληνικός ή τούρκικος αρχίζει και τελειώνει από το καφεκοπτείο.
Δεν έχει να κάνει ούτε με χιπστεριές στην ετοιμασία ούτε στην ποικιλία και την προέλευση όπως οι σύγχρονοι καφέδες, είναι απλό παρασκεύασμα που θέλει μια άλφα δεξιότητα σε ότι αφορά το καϊμάκι του κυρίως. Από τη στιγμή που κλείνουν τα καφεκοπτεία και τον βρίσκεις πλέον μόνο συσκευασμένο, χάνεται η μισή μαγεία...
Ευτυχώς στα μέρη μου υπάρχουν ακόμα μπόλικα τέτοια καφεκοπτεία και ο κάθε μάστορας έχει τη δική του συνταγή για χρόνο καβουρδισματος.. Αλλά το μυστικό είναι να είναι φρεσκοκομμένος, της ημέρας. Ακόμα θυμάμαι τη γιαγιά μου να με στέλνει να αγοράζω δύο δραχμές καφέ που μου έβαζαν σε ένα μικρό φακελάκι. -Γιατί γιαγιά δεν αγοράζεις πιο μεγάλο σακουλάκι και με στέλνεις μέρα παρά μέρα για καφέ; -για να είναι φρέσκος και νόστιμος...
Στην Αθήνα θυμάμαι σαν φοιτητής, αγόραζα καμιά φορά από τον Μισεγιάννη στο Κολωνάκι, παραδοσιακό καφεκοπτείο σε ένα στενάκι, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα..
Το σωστό είναι να έχεις τους κόκκους και να τους αλεθείς εσύ, διότι ετσι δεν έχει προλάβει να οξειδωθεί ο καφές. Η πιο μπελαλιδικη διαδικασία παρασκευής είναι το τσάι και όχι ο καφες, ιδιαίτερα κάποιες εξειδικευμένες ποικιλίες του. Επηρεάζεται πολύ εύκολα η γεύση του από την παραμικρή αλλαγή, ο καφές όχι και τόσο λόγω της έντονης γεύσης του. Στην Ελλάδα η κουλτούρα Παρασκευής και αντίληψης γύρω από το τσάι είναι σαν να προσπαθεί ένας χιμπαντζής να ζωγραφίσει την Μόνα Λιζα. Η απόλυτη βεβήλωση. Παρηγορούμε ότι σε κάποιες καφετέριες έχουν αναβαθμίσει το θέμα και στο προσφέρουν με σωστό σκεύος και μορφή.
Δεν είναι εύκολο να αλεσεις ελληνικό καφέ μόνος σου
Οι μύλοι που κυκλοφορούν δεν κάνουν και αυτοί που κάνουν είναι πανάκριβοι
Διάλεξε το καφεκοπτειο σου, διάλεξε το χαρμάνι σου και αστούς να κάνουν αυτοί τη δουλειά που ξέρουν
Ακόμα και πιο μέτριος καφές από καφεκοπτειο (και αλεσμένος από πριν) είναι σκάλες ανώτερος από οποιονδήποτε συσκευασμένο