Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 03 Ιούλ 2022, 17:21
Ωραία είναι στα Νότια, στις παλιές πόλεις Χανίων και Ρεθύμνου και σε 2-3 χωριά.
Τα υπόλοιπα είναι σκατά.
Μη λέτε κουταμαρες. Δεν είναι μαλακες που πάνε στην Κρήτη απ όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Ακόμα και το Ηράκλειο (η πόλη εννοω) που ήταν αντικειμενικά ασχημουλι έχει βελτιωθεί τα τελευταία 10-15 χρόνια. Τώρα άμα είσαι μαλακας τουρίστας κ βλαστημας που αποφάσισες να κόβεις βόλτες στο κέντρο με το γιωταχι ενώ μπορείς να πάρεις το δωρεάν λεωφορειακι να πας όπου θες ε τότε εσύ έχεις το πρόβλημα.
Fluffy έγραψε: 08 Ιούλ 2022, 08:42
2 Έχω πάθει την πλάκα μου με την ομορφιά των αραβοκρητικων γυναικών. Εξωτικές.
Γυναικαρες και οι περισσοτερες πολυ καυλωμενες, όπως ακριβώς και οι αραβογυναίκες.
Έχει ήλιο και θάλασσα.
Δηλαδή η Κύπρος γιατί είναι τίγκα στον τουρίστα ;
Που είναι και τελείως σκατα , μια αηδία χωρίς ίχνος φυσικής ομορφιάς.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Έλαχε μιά χρονιά (μάλλον πριν το 2000 ήτανε,ή εκεί κοντά) να φύγουμε από Ρέθυμνο για να πάμε Ηράκλειο.
Δεν πήγαμε από κεντρικό δρόμο,αλλά καβαλήσαμε τα βουνά και όπως μας πήγαινε.
Ορέ τι ομορφιά είδα!
Στεκόμασταν σε κάθε χωριό στο διάβα μας και χαιρετάγαμε τους ιθαγενείς.
Σε ένα δεν μας άφησαν να φύγουμε.Δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του χωριού,αλλά εκεί πραγματικά συγκινήθηκα.
Κάτσε σύντεκνε να σου πω την ιστορία του τόπου...
Με λίγα λόγια,πέτυχα άνθρωπο που είχε συμμετοχή στην απαγωγή του Κράιπε!
Πάνω απ`την κεντρική πλατεία που ήταν η εκκλησία,κρεμόταν ένας βράχος ίσα με 200 μέτρα ψηλός.
"Από`κει φύγαν οι χωριανοί όταν έφτασαν οι Γκεσταπίτες για να κρυφτούν"
"Από που ρε πατριώτη;Εκεί πάνω δεν ανεβαίνεις κι ας είσαι λοκατζής".
Και χαλαρά μου απαντάει ο γέρος:
"Αν το ξέρεις το βουνό,πατιέται"!
Σωστο αυτο για τις παλιες πολεις, αλλα η τουριστικοποιηση ειναι το μοναδικο εμποδιο στο να κατουρανε στα σοκακια και το μοναδικο κινητρο για να μην αφηνουν οι δημοι την ευωδια να προσθεσει μια ακομα αναμνηση στους επισκεπτες.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
waldorf έγραψε: 09 Ιούλ 2022, 18:36
Έλαχε μιά χρονιά (μάλλον πριν το 2000 ήτανε,ή εκεί κοντά) να φύγουμε από Ρέθυμνο για να πάμε Ηράκλειο.
Δεν πήγαμε από κεντρικό δρόμο,αλλά καβαλήσαμε τα βουνά και όπως μας πήγαινε.
Ορέ τι ομορφιά είδα!
Στεκόμασταν σε κάθε χωριό στο διάβα μας και χαιρετάγαμε τους ιθαγενείς.
Σε ένα δεν μας άφησαν να φύγουμε.Δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του χωριού,αλλά εκεί πραγματικά συγκινήθηκα.
Κάτσε σύντεκνε να σου πω την ιστορία του τόπου...
Με λίγα λόγια,πέτυχα άνθρωπο που είχε συμμετοχή στην απαγωγή του Κράιπε!
Πάνω απ`την κεντρική πλατεία που ήταν η εκκλησία,κρεμόταν ένας βράχος ίσα με 200 μέτρα ψηλός.
"Από`κει φύγαν οι χωριανοί όταν έφτασαν οι Γκεσταπίτες για να κρυφτούν"
"Από που ρε πατριώτη;Εκεί πάνω δεν ανεβαίνεις κι ας είσαι λοκατζής".
Και χαλαρά μου απαντάει ο γέρος:
"Αν το ξέρεις το βουνό,πατιέται"!
Παπατζήδες Κρητικοί.
30 Απριλίου 1945 : ο Χίτλερ αυτοκτονεί
2 Μαϊου 1945 : παραδίδεται η φρουρά του Βερολίνου
23 Μαϊου 1945: υποστελεται η σημαία των ναζί από το φρούριο των Χανίων
Ιούλιος 1945: παραδίδουν οπλισμό οι τελευταίοι Γερμανοί και αναχωρούν από την Κρήτη.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 03 Ιούλ 2022, 17:21
Ωραία είναι στα Νότια, στις παλιές πόλεις Χανίων και Ρεθύμνου και σε 2-3 χωριά.
Τα υπόλοιπα είναι σκατά.
2 Έχω πάθει την πλάκα μου με την ομορφιά των αραβοκρητικων γυναικών. Εξωτικές.
Γυναικαρες και οι περισσοτερες πολυ καυλωμενες, όπως ακριβώς και οι αραβογυναίκες.
[/quote]
Καμια σχεση οι νησιώτισες γενικότερα και όσο μικρότερο το νησί είναι πιο επιφυλακτικές. εκτός έδρας δεν ξέρω τι κάνουν. Μακεδονοθρακιώτισες οτι καλύτερο από Ελλάδα, και ναι επιτέλους δεν θα έχουν και κοντά πόδια.