Στους ιδιωτικους υπαλληλους του αρθρου δεν περιλαμβανονται οπως φαινεται π.χ. οι αγροτες που προφανως ειναι εργαζομενοι του ΙΤ, προφανως το αρθρο ως "ιδιωτικοι υπαλληλοι" εννοει ΜΟΝΟ τους μισθωτους του ΙΤ.phorumaster έγραψε: 27 Αύγ 2023, 20:47Και τώρα παίρνει ψήφους από τον ΙΤ. Μάλιστα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ήταν η επαγγελματική κατηγορία στην οποία πήρε το μεγαλύτερο του ποσοστό (10%). Αυτό βέβαια δε σημαίνει αυτομάτως ότι θα πάρει το 65% των ψηφοφόρων το ΚΚΕ.nik_killthemall έγραψε: 27 Αύγ 2023, 20:41Και αυτο που εγραψα και αυτο που εγραψες, αποδεικνουν πως ΔΥ και εργαζομενοι στον ΙΤ ΔΕΝ ανήκουν στην ιδια εργατικη ταξη ! Αν ποτε το ΚΚΕ το καταλαβει και σταματησει να το ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ, αυτοματα θα διπλασιασει τα ποσοστα του γιατι θα αρχισει να παιρνει ψηφους απο τον ΙΤ που ειναι μεγαλυτερος απο τον ΔΤ.pylothess έγραψε: 27 Αύγ 2023, 18:52
Μήπως θα ήταν το πιο σωστό να συγκροτηθεί ταμείο αληλλεγγύης απεργών ανεξάρτητα από τον κλάδο;
Αλλά μας κόβει να φτάσουμε μέχρι εκεί;
Όσο για τους δημόσιους υπαλλήλους έκανα παρέα με έναν δημόσιο υπάλληλο και μου έλεγε :" Στα @@ μου για τον ιδιωτικό τομέα, εγώ μπήγα στο δημόσιο και σώθηκα". Τα συμπεράσματα δικάς σας
Αυτη τη στιγμη η κυρια δεξαμενη ψηφων του ΚΚΕ ειναι οι ΔΥ, γιαυτο και το ΚΚΕ = υποτιθεμενος εκπροσωπος των εργαζομενων, εχει τοσο μικρα ποσοστα παροτι οι εργαζομενοι στη χωρα αποτελουν το 65% των ψηφοφορων.
https://www.parapolitika.gr/politiki/ar ... ia-tis-nd/
Στη πραγματικότητα βέβαια Ε.Ε., αυτοαπασχολουμενοι, αγροτες, κτηνοτροφοι, ψαραδες, οικοδομοι, ταξιτζηδες, υδραυλικοι κλπ θα επρεπε ΟΛΟΙ να συμψηφιστουν μαζι με τους μισθωτους του Ι.Τ. γιατι ολοι αυτοι Ι.Τ. είναι, ανεξαρτητα απο το καθεστως απασχολησης.Με βάση το επάγγελμα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι ψήφισαν σε ποσοστό 44,7% Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ 16%, ΠΑΣΟΚ, 10,9%, ΚΚΕ 6,2%. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες ψήφισαν 42,6% Ν.Δ., 13,4% ΣΥΡΙΖΑ, 13,7% ΠΑΣΟΚ και 5,2% ΚΚΕ. Μισθωτοί δημόσιου τομέα ψήφισαν 35,5% Ν.Δ., 21,5% ΣΥΡΙΖΑ, 11,3% ΠΑΣΟΚ και 8,5% ΚΚΕ. Μισθωτοί ιδιωτικού τομέα ψήφισαν 35% Ν.Δ., 16,8% ΣΥΡΙΖΑ, 11,5% ΠΑΣΟΚ, 9% ΚΚΕ. Οι συνταξιούχοι ψήφισαν 49,7% Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ 18%, ΠΑΣΟΚ 15,1%, ΚΚΕ 5,7%. Οι άνεργοι ψήφισαν κατά 30,8% Ν.Δ., 19,4% ΣΥΡΙΖΑ, 7,9% ΠΑΣΟΚ και 8,7% ΚΚΕ.
https://www.avgi.gr/politiki/453027_poy ... ai-oi-neoi