!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ασφάλεια προϊόντων και Lidl
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
stergiosbik
Re: Ασφάλεια προϊόντων και Lidl
Ρε Γιαννοπουλε ποσο θα αυτοεξεφτιλιζεσαι ρε;
Καθολου αυτοσεβασμο δεν εχεις;
Καθολου αυτοσεβασμο δεν εχεις;
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ρε ουστ
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
-
stergiosbik
Ελα,μην κανεις ετσι.
Θα σε κερασω παγωτο απο τα Lidl να σε παει πριονοκορδελα.
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Άθλιες ψεκασμενιες.
Αρίστος for Tsirpas
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Προϊόντα της Εβροφσρμα βρίσκουμε σε Βασιλόπουλο Μασούτη Γαλαξία αλλά το ότι η Εβροφσρμα έφαγε πρόστιμο για τα απόβλητα σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουν τα Λιντλ
Η αθλιότητα έχει χτυπήσει κοκκινο
Αρίστος for Tsirpas
- hellegennes
Πού είπα ότι είναι ευθύνη μου να κάνω χημικές αναλύσεις;alamo έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:04Δεν ξέρω αν μιλάω κινεζικά ή δεν εκφράζομαι καλά ή και τα δυο, εννοώ αυτό που διαβάζεις περιεχόμενα διατροφική πινακίδα, από σκύλο κονσέρβα έως παιδικό γάλα, πως ξέρεις ότι είναι αυτό που προβλέπεται να αναγράφεται, και ασε έξω τις παράλληλες εισαγωγές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Nτωμεταξύ, έχει γίνει παντόφλα η κόντρα μικρών επιχειρηματιών-LIDL. Δεν έχει νόημα.
Ordem e Progresso.
-
alamo
Άστο , Μούτζωστα και κατούρα τα, πάντως ξέρεις να καλαμπουριζεις.hellegennes έγραψε: 09 Αύγ 2019, 15:16Πού είπα ότι είναι ευθύνη μου να κάνω χημικές αναλύσεις;alamo έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:04Δεν ξέρω αν μιλάω κινεζικά ή δεν εκφράζομαι καλά ή και τα δυο, εννοώ αυτό που διαβάζεις περιεχόμενα διατροφική πινακίδα, από σκύλο κονσέρβα έως παιδικό γάλα, πως ξέρεις ότι είναι αυτό που προβλέπεται να αναγράφεται, και ασε έξω τις παράλληλες εισαγωγές.
- hellegennes
Ό,τι έχει αποσυρθεί από τον ΕΦΕΤ επωλείτο από τα Lidl.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:44 Προϊόντα της Εβροφσρμα βρίσκουμε σε Βασιλόπουλο Μασούτη Γαλαξία αλλά το ότι η Εβροφσρμα έφαγε πρόστιμο για τα απόβλητα σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουν τα Λιντλ
Πέρυσι διαπιστώθηκαν «αλλοιώσεις των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους, γλοιώδους υφής, δυσοσμίας και ανάπτυξη μυκήτων» σε 9 διαφορετικές παρτίδες τυριών της Εβροφάρμας που πωλούνταν αποκλειστικά από τα Lidl.
Καλή χώνεψη, γλυκέ μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Έχεις κανένα άλλο επιχείρημα; Γιατί βαρέθηκα να σε παίζω μονότερμα.alamo έγραψε: 09 Αύγ 2019, 15:19Άστο , Μούτζωστα και κατούρα τα, πάντως ξέρεις να καλαμπουριζεις.hellegennes έγραψε: 09 Αύγ 2019, 15:16Πού είπα ότι είναι ευθύνη μου να κάνω χημικές αναλύσεις;alamo έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:04
Δεν ξέρω αν μιλάω κινεζικά ή δεν εκφράζομαι καλά ή και τα δυο, εννοώ αυτό που διαβάζεις περιεχόμενα διατροφική πινακίδα, από σκύλο κονσέρβα έως παιδικό γάλα, πως ξέρεις ότι είναι αυτό που προβλέπεται να αναγράφεται, και ασε έξω τις παράλληλες εισαγωγές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι θες να πεις γιάνννη; ότι λέει ψέματα;ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:27 Τίποτα δεν απέδειξε.Συκοφαντης είναι.Σε ποια αλυσίδα δεν βρίσκεις προϊόντα Εβροφσρμα?
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
alexandroso
https://www.mononews.gr/business/diatro ... o-ton-efet
Διατροφικό σκάνδαλο Εβροφάρμα: Άλλες δυο φορές είχαν «πιαστεί» για αλλοιωμένα τρόφιμα από τον ΕΦΕΤ
Δανάη Στρατή
23 Μαρτίου 2018 09:21 Τελευταία ενημέρωση:6:44 μμ
Εκτύπωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσε η απόσυρση από Super Market δυο τυροκομικών προϊόντων της εταιρίας Εβροφάρμα ως ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση. Δυο 24ώρα μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ, νέα ερωτήματα εγείρονται για το διατροφικό σκάνδαλο, με τον προβληματισμό να εντείνεται μεταξύ των καταναλωτών.
Παράγοντες της αγοράς αδυνατούν να καταλάβουν πως τα προϊόντα διέφυγαν των ελέγχων που ισχυρίζεται πως διενεργεί η εταιρεία στο χημείο και στο μικροβιολογικό εργαστήριο της μονάδας παραγωγής και έφθασαν στα τελικά σημεία πώλησης. «Πως ξέφυγαν αλλοιωμένα τρόφιμα επικίνδυνα για την δημόσια υγεία από ένα τόσο υπερσύγχρονο εργοστάσιο που όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες της ακριτικής γαλακτοβιομηχανίας έχουν;» αναρωτιούνται χαρακτηριστικά.
Δεν είναι η πρώτη φορά
Δεν είναι η πρώτη φορά που φέρεται να διακινούνται αλλοιωμένα προϊόντα από το εργοστάσιο της Εβροφάρμας. Το 2012 ο ΕΦΕΤ αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής γιαουρτιού της γαλακτοβιομηχανίας , μετά από ελέγχους που διενήργησε κατόπιν καταγγελιών για παρουσία μούχλας σε στραγγιστό γιαούρτι 2% της εταιρείας με την εμπορική ονομασία «ΠΡΟΜΕΛ».
Όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση του Φορέα, το συγκεκριμένο μέτρο επιβλήθηκε προκειμένου να εκτελεστεί άμεσα δέσμη διορθωτικών ενεργειών στο μηχανολογικό εξοπλισμό και στους χώρους της εγκατάστασης, ορθή εφαρμογή διαδικασιών καθαρισμού και απολύμανσης, καθώς και μεταφοράς του βιολογικού από τον χώρο παραλαβής γάλακτος, ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλότητα των παραγόμενων προϊόντων.
Επίσης το 2011 είχαν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 54.000 ευρώ. Για την ακρίβεια καταλογίστηκε πρόστιμο 46.000€ στην εγκατάσταση μεταποίησης γάλακτος Εβροφάρμα , διότι διαπιστώθηκε – μη εφαρμογή κανόνων υγιεινής – χρήση μη επιτρεπόμενων ειδών γάλακτος και πρόστιμο 8.000 ευρώ διότι διαπιστώθηκε: – χρήση μη επιτρεπόμενων ειδών γάλακτος – παραπλάνηση του καταναλωτή σχετικά με την προέλευση της πρώτης ύλης.
Οι ισχυρισμοί
Και όλα αυτά, παρότι η εταιρεία μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της ισχυρίζεται πως «η άμυνα έναντι των διατροφικών προβλημάτων της εταιρείας μας βασίζεται στο πλήθος ελέγχων που διενεργεί από την συλλογή, την επεξεργασία και την διανομή των προϊόντων, σύμφωνα με το HACCP και ISO ώστε τεκμηριωμένα να διασφαλίζει την υγιεινή και την ασφάλεια των προϊόντων της».
Εύλογο είναι λοιπόν να υπάρχει έντονη ανησυχία για το νέο κρούσμα με πρωταγωνιστή την εταιρεία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καλούν τις αρμόδιες αρχές να θέσουν υπό αυστηρότερη επιτήρηση την εταιρεία, καθώς όπως λένε «κανείς δεν πρέπει να παίζει με την δημόσια υγεία… έστω και εν αγνοία του».
Τα αλλοιωμένα προϊόντα
Τα επίμαχα προϊόντα που αποσύρθηκαν είναι το Κατσικίσιο τυρί ΓΑΛΠΟ των 500 γραμμαρίων, σε λευκή πλαστική συσκευασία vacuum» και το Τυρί ΦΕΤΑ ΓΑΛΠΟ των 500 γραμμαρίων, σε λευκή πλαστική συσκευασία vacuum», λόγω αλλοιώσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) τα προϊόντα ελέχθησαν κατόπιν καταγγελίας.
Η Εβροφάρμα ιδρύθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και το 2000 μπήκε στο Χρηματιστήριο. Το 2008 έγινε ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη του στάβλου της εταιρείας, με σκοπό την αναβάθμιση της πρώτης ύλης. Σήμερα, η εταιρεία παράγει 25 τόνους αγελαδινού γάλακτος. Βασικοί μέτοχοι είναι μεταξύ άλλων και η οικογένεια Παπαζηλάκη. Ο κ. Παπαζηλάκης Αθανάσιος του Χρήστου είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος .
Διατροφικό σκάνδαλο Εβροφάρμα: Άλλες δυο φορές είχαν «πιαστεί» για αλλοιωμένα τρόφιμα από τον ΕΦΕΤ
Δανάη Στρατή
23 Μαρτίου 2018 09:21 Τελευταία ενημέρωση:6:44 μμ
Εκτύπωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσε η απόσυρση από Super Market δυο τυροκομικών προϊόντων της εταιρίας Εβροφάρμα ως ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση. Δυο 24ώρα μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ, νέα ερωτήματα εγείρονται για το διατροφικό σκάνδαλο, με τον προβληματισμό να εντείνεται μεταξύ των καταναλωτών.
Παράγοντες της αγοράς αδυνατούν να καταλάβουν πως τα προϊόντα διέφυγαν των ελέγχων που ισχυρίζεται πως διενεργεί η εταιρεία στο χημείο και στο μικροβιολογικό εργαστήριο της μονάδας παραγωγής και έφθασαν στα τελικά σημεία πώλησης. «Πως ξέφυγαν αλλοιωμένα τρόφιμα επικίνδυνα για την δημόσια υγεία από ένα τόσο υπερσύγχρονο εργοστάσιο που όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες της ακριτικής γαλακτοβιομηχανίας έχουν;» αναρωτιούνται χαρακτηριστικά.
Δεν είναι η πρώτη φορά
Δεν είναι η πρώτη φορά που φέρεται να διακινούνται αλλοιωμένα προϊόντα από το εργοστάσιο της Εβροφάρμας. Το 2012 ο ΕΦΕΤ αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής γιαουρτιού της γαλακτοβιομηχανίας , μετά από ελέγχους που διενήργησε κατόπιν καταγγελιών για παρουσία μούχλας σε στραγγιστό γιαούρτι 2% της εταιρείας με την εμπορική ονομασία «ΠΡΟΜΕΛ».
Όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση του Φορέα, το συγκεκριμένο μέτρο επιβλήθηκε προκειμένου να εκτελεστεί άμεσα δέσμη διορθωτικών ενεργειών στο μηχανολογικό εξοπλισμό και στους χώρους της εγκατάστασης, ορθή εφαρμογή διαδικασιών καθαρισμού και απολύμανσης, καθώς και μεταφοράς του βιολογικού από τον χώρο παραλαβής γάλακτος, ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλότητα των παραγόμενων προϊόντων.
Επίσης το 2011 είχαν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 54.000 ευρώ. Για την ακρίβεια καταλογίστηκε πρόστιμο 46.000€ στην εγκατάσταση μεταποίησης γάλακτος Εβροφάρμα , διότι διαπιστώθηκε – μη εφαρμογή κανόνων υγιεινής – χρήση μη επιτρεπόμενων ειδών γάλακτος και πρόστιμο 8.000 ευρώ διότι διαπιστώθηκε: – χρήση μη επιτρεπόμενων ειδών γάλακτος – παραπλάνηση του καταναλωτή σχετικά με την προέλευση της πρώτης ύλης.
Οι ισχυρισμοί
Και όλα αυτά, παρότι η εταιρεία μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της ισχυρίζεται πως «η άμυνα έναντι των διατροφικών προβλημάτων της εταιρείας μας βασίζεται στο πλήθος ελέγχων που διενεργεί από την συλλογή, την επεξεργασία και την διανομή των προϊόντων, σύμφωνα με το HACCP και ISO ώστε τεκμηριωμένα να διασφαλίζει την υγιεινή και την ασφάλεια των προϊόντων της».
Εύλογο είναι λοιπόν να υπάρχει έντονη ανησυχία για το νέο κρούσμα με πρωταγωνιστή την εταιρεία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καλούν τις αρμόδιες αρχές να θέσουν υπό αυστηρότερη επιτήρηση την εταιρεία, καθώς όπως λένε «κανείς δεν πρέπει να παίζει με την δημόσια υγεία… έστω και εν αγνοία του».
Τα αλλοιωμένα προϊόντα
Τα επίμαχα προϊόντα που αποσύρθηκαν είναι το Κατσικίσιο τυρί ΓΑΛΠΟ των 500 γραμμαρίων, σε λευκή πλαστική συσκευασία vacuum» και το Τυρί ΦΕΤΑ ΓΑΛΠΟ των 500 γραμμαρίων, σε λευκή πλαστική συσκευασία vacuum», λόγω αλλοιώσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) τα προϊόντα ελέχθησαν κατόπιν καταγγελίας.
Η Εβροφάρμα ιδρύθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και το 2000 μπήκε στο Χρηματιστήριο. Το 2008 έγινε ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη του στάβλου της εταιρείας, με σκοπό την αναβάθμιση της πρώτης ύλης. Σήμερα, η εταιρεία παράγει 25 τόνους αγελαδινού γάλακτος. Βασικοί μέτοχοι είναι μεταξύ άλλων και η οικογένεια Παπαζηλάκη. Ο κ. Παπαζηλάκης Αθανάσιος του Χρήστου είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος .
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
-
alamo
Άνθρωπε για περιγράψω όσο απλοϊκά τι εννοώ, έχω μπροστά μου ένα αλάτι , αναγράφει, συστατικά, το προφανές αλάτι,ιωδιούχους κάλιο 48ppm σταθεροποιητές αντισυσσωματικα οδηγίες εφαρμογής ( ναι για το θεό) οδηγίες διατηρησιμότητας αποθήκευσης και ανάλωση κατά προτίμηση , για εξήγησε μου τώρα πως εσυ νοιωθεις σαν έμπορας ότι αυτά είναι τα σύννομα και αυτά πρέπει να αναγράφονται, και όχι πχ ξένες ύλες, υγρασία κατά τη συσκευασία, και ότι φανταστεί το ξερό σου το κεφάλι,hellegennes έγραψε: 09 Αύγ 2019, 15:23Έχεις κανένα άλλο επιχείρημα; Γιατί βαρέθηκα να σε παίζω μονότερμα.
- hellegennes
Δεν νιώθω. Γενικά φροντίζω να μην χρησιμοποιώ το ένστικτό μου ή καφεμαντεία αλλά να ακολουθώ τις οδηγίες, τους κανόνες και την κείμενη νομοθεσία.alamo έγραψε: 09 Αύγ 2019, 15:37Άνθρωπε για περιγράψω όσο απλοϊκά τι εννοώ, έχω μπροστά μου ένα αλάτι , αναγράφει, συστατικά, το προφανές αλάτι,ιωδιούχους κάλιο 48ppm σταθεροποιητές αντισυσσωματικα οδηγίες εφαρμογής ( ναι για το θεό) οδηγίες διατηρησιμότητας αποθήκευσης και ανάλωση κατά προτίμηση , για εξήγησε μου τώρα πως εσυ νοιωθεις σαν έμπορας ότι αυτά είναι τα σύννομα και αυτά πρέπει να αναγράφονται, και όχι πχ ξένες ύλες, υγρασία κατά τη συσκευασία, και ότι φανταστεί το ξερό σου το κεφάλι,hellegennes έγραψε: 09 Αύγ 2019, 15:23Έχεις κανένα άλλο επιχείρημα; Γιατί βαρέθηκα να σε παίζω μονότερμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 236 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
-
- 3 Απαντήσεις