Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
gassim έγραψε: 15 Δεκ 2021, 15:31
Απ'οτι ξέρω μόνο τις μάσκες.
Δυο φορές που πήγα σινεμά και θέατρο υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις αλλά δεν ξέρω αν είναι υποχρεωτικές ή αν απλά δεν είχε κόσμο.
Πότε πήγες; Διότι μέχρι κάποιο σημείο κάποια θέατρα είχαν παραστάσεις είτε μόνο για εμβολιασμένους (100% πληρότητα+μάσκα) είτε περιορισμένες θέσεις με αποστάσεις+μάσκα+rapid test για ανεμβολίαστους.
Σημείωση: Σε ποιά παράσταση θα πήγαινες εσύ, σε εκείνη που θα είναι τίγκα στους εμβολιασμένους ή σε αυτή που έχεις απόσταση από τους άλλους που είτε είναι εμβολιασμένοι είτε έχουν αρνητικό rapid;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Δε νομίζω, διόρθωσέ με αν κάν λάθος, όμως, ότι ο ΠΟΥ συνιστά πληρότητα 100% σε κλειστούς χώρους χωρίς μέτρα προστασίας αν σε αυτούς τους χώρους υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι.
Διόρθωσε με κι εσύ αν κάνω λάθος αλλά και ο ΠΟΥ και όλες οι κυβερνήσεις λενε οτι και οι εμβολιασμένοι κολλάνε μεταδιδουν και νοσούν σε κάποιο μικρό ποσοστό και συνιστούν και σε αυτούς μέτρα προφύλαξης.
Τι μέτρα προφύλαξης υποχρεώνει η κυβέρνηση να λαμβάνονται σε κλειστούς χώρους με αμιγώς εμβολιασμένους στην Ελλάδα;
Έγραψα συνιστούν, δεν εγραψα υποχρεώνουν με κυρώσεις και πρόστιμα.
Δεν συνιστούν σε όλους μάσκα πχ όπου έχει συνωστισμό;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Chainis έγραψε: 15 Δεκ 2021, 15:39
Υπάρχει υποχρέωση μάσκας σε κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός.
Δυο φορές που πήγα σινεμά και θέατρο υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις αλλά δεν ξέρω αν είναι υποχρεωτικές ή αν απλά δεν είχε κόσμο.
Πότε πήγες; Διότι μέχρι κάποιο σημείο κάποια θέατρα είχαν παραστάσεις είτε μόνο για εμβολιασμένους (100% πληρότητα+μάσκα) είτε περιορισμένες θέσεις με αποστάσεις+μάσκα+rapid test για ανεμβολίαστους.
Σημείωση: Σε ποιά παράσταση θα πήγαινες εσύ, σε εκείνη που θα είναι τίγκα στους εμβολιασμένους ή σε αυτή που έχεις απόσταση από τους άλλους που είτε είναι εμβολιασμένοι είτε έχουν αρνητικό rapid;
Το προηγούμενο σκ πήγα. Δείξαμε πιστοποιητικό εμβολιασμού και φοράγαμε μάσκα αλλά δεν ξέρω αν ήταν περιορισμένες οι θέσεις.
Στην παρούσα φάση που ο εμβολιασμένος θεωρείται και κάποιος που έχει κάνει εμβόλιο 6 μήνες πριν θα προτιμούσα οπωσδήποτε την εκδοχή με τις αποστάσεις. Βασικά θα προτιμούσα μια εκδοχή με μόνο εμβολιασμένους και αποστάσεις ταυτόχρονα.
Το προηγούμενο σκ πήγα. Δείξαμε πιστοποιητικό εμβολιασμού και φοράγαμε μάσκα αλλά δεν ξέρω αν ήταν περιορισμένες οι θέσεις.
Στην παρούσα φάση που ο εμβολιασμένος θεωρείται και κάποιος που έχει κάνει εμβόλιο 6 μήνες πριν θα προτιμούσα οπωσδήποτε την εκδοχή με τις αποστάσεις. Βασικά θα προτιμούσα μια εκδοχή με μόνο εμβολιασμένους και αποστάσεις ταυτόχρονα.
vatraxos έγραψε: 15 Δεκ 2021, 15:35
Οι επιχειρηματίες ωστόσο δεν νομίζω οτι θα μου έκαναν thumbs up
Γι αυτούς που δουλεύουν στην εστιαση, όχι για τους πελάτες
gassim έγραψε: 15 Δεκ 2021, 15:53
Εδώ κολλάει η σύγκρουση ανάμεσα στην ιατρική επιστήμη και την πολιτική/οικονομία.
Είναι λεπτή ισορροπία γιατί και τα δυο έχουν άμεσες επιπτώσεις στις ζωές μας.
Εγώ ας πούμε από άποψη υγείας όπως σου είπα θα προτιμούσα φούλ μέτρα. Ταυτόχρονα όμως εργάζομαι σε κλάδο που πλήττεται από τα όποια μέτρα και υπάρχει άμεσο αντίκτυπο στην τσέπη μου και ίσως και στην θέση εργασίας μου.
Τίποτα απο αυτά τα δύο δεν μπορεί να αγνοηθεί απο την κυβέρνηση.
Γι αυτούς που δουλεύουν στην εστιαση, όχι για τους πελάτες
Έχεις δίκιο (για τις μάσκες), ακόμα χειρότερα!
Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων κλειστών χώρων δεξιώσεων, μουσικών σκηνών και μπουάτ
Λειτουργία αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Ποσοστό πληρότητας 100%. Υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών, πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό.
gassim έγραψε: 15 Δεκ 2021, 15:53
Εδώ κολλάει η σύγκρουση ανάμεσα στην ιατρική επιστήμη και την πολιτική/οικονομία.
Είναι λεπτή ισορροπία γιατί και τα δυο έχουν άμεσες επιπτώσεις στις ζωές μας.
Εγώ ας πούμε από άποψη υγείας όπως σου είπα θα προτιμούσα φούλ μέτρα. Ταυτόχρονα όμως εργάζομαι σε κλάδο που πλήττεται από τα όποια μέτρα και υπάρχει άμεσο αντίκτυπο στην τσέπη μου και ίσως και στην θέση εργασίας μου.
Μα ακριβώς γι' αυτό, οι υπερασπιστές του επ' αόριστον λοκντάουν ανήκουν σε εργασιακούς χώρους που δεν πλήττονται από αυτό.
Και σε κάθε περίπτωση, πολύ θα γούσταρα να τους δω σε ουρές έξω από s/m μία μέρα τη βδομάδα για να κάνουν τις απαραίτητες προμήθειες. Εκτός αν θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι σ' αυτούς τους χώρους και τα ντελιβεράδικα δεν θα γούσταραν να άραζαν σπίτι τους και να πληρώνονται.
τον ανεμβολιαστο με μασκα και απο αποσταση γιατι τον φοβασαι; θα σε φαει; οπως κολλας και μεταδιδεις εσυ και με 500 εμβολια να κανεις, ετσι κολλαει και μεταδιδει και αυτος. Ποια ειναι η διαφορα σας ως προς την μεταδοση στους αλλους που μπορειτε να κανετε και οι δυο;
Ποιος μαλακας σε εκανε να νιωσες οτι εισαι διαφορετικος απο τους ανεμβολιαστους ως προς την ευθυνη μεταδoσης στον συνανθρωπο;
η επειδη εσυ εκανες εμβολιο, θεωρεις πως πρεπει να εχεις bonus και περισσοτερες ελευθεριες απο τον ανεμβολιαστο για να μην αισθανεσαι μαλακας, κοροϊδο, εξαπατημενος;
Τι σε κανει να θες μια εκδοχή με μόνο εμβολιασμένους και αποστάσεις ταυτόχρονα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 15 Δεκ 2021, 17:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Bandit59 έγραψε: 15 Δεκ 2021, 14:28
Ο Δημήτρης ήταν φίλος μου και συμμαθητής μου στο Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου. Είχε ζάχαρο και καρδιά. Μόλις διαγνώστηκε θετικός πήγε στην Αθήνα αλλά δεν άντεξε. Το τελευταίο του μήνυμα στο ΦΒ ήταν '' Διασωληνώνομαι. Προσευχηθείτε για μένα. Α ρε Μητσάρα!