Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:11
Η πάνω είναι στραπατσάδα.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Η πάνω είναι στραπατσάδα.
to ξερωGherschaagk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:11Η πάνω είναι στραπατσάδα.
Και η κάτω.Otto Weininger έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:12to ξερω![]()
Δεν κρυωνει, αν εχεις δυνατο ματι και σωστο τηγανι και δεν το κανεις σε εξωτερικο χωρο στους -10 ειναι μια χαρα.
Αυτά μου θυμίζουν κάτι τικ τοκ που βάζει 50 φέτες γκουντα και ζαμπόν, τα πασπαλιζει σε αυγό, πιπεριές, κρεμμυδια και τέτοια και κανει ένα κλασσικό τοστ απλά με 1000 θερμίδεςVolk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:26 Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.
Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Όταν λες να καραμελώσει το κρεμμύδι, εννοείς απλά να είναι brown υποθέτω;Volk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:26 Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.
Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Ομελέτα "καγιανάς" ή "στραπατσάδα" ανάλογα το από που έχει καταγωγή αυτός που μιλάς (τDwarven Blacksmith έγραψε: 03 Δεκ 2021, 19:46 ^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
Για την ακριβεια 1,5 επιπεδο πριν το μαχαιρωμα,πηρουνιασμα με το λιωμενο κασερι να κρεμεται ελαφρωςDwarven Blacksmith έγραψε: 03 Δεκ 2021, 19:46 ^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
Οχι τοσο ωστε να παρει το χρωμα που λες, αλλα να βγαλει τα ζαχαρα του, να αλλαξει λιγο το αρχικο του χρωμα. Οχι ομως να γινει εντονο καφε, θα πικρισει.klg έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:39Όταν λες να καραμελώσει το κρεμμύδι, εννοείς απλά να είναι brown υποθέτω;Volk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:26 Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.
Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Orion22 έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:41Ομελέτα "καγιανάς" ή "στραπατσάδα" ανάλογα το από που έχει καταγωγή αυτός που μιλάς (τDwarven Blacksmith έγραψε: 03 Δεκ 2021, 19:46 ^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
*οι αρχές που διέπουν την κατασκευή της μπορούν να μεταφερθούν και σε αυτή την "στερεή "που λες*.
πχ σήμερα το βράδυ, εμπνευσμένος από το τίμιο τούτο νήμα έφτιαξα μια "στερεή" με σουτζούκι και κεφαλογραβιέρα
(δεν είναι η εποχή της ντομάτας βλέπεις, inb4 έχουν στα s/m)