Σελίδα 3 από 5

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:11
από Gherschaagk
Otto Weininger έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:10
Orion22 έγραψε: 03 Δεκ 2021, 19:39 Q: Η Τέλεια Ομελέτα

A:
1.Εικόνα

2. Εικόνα
Δόξα και Τιμή
Η πάνω είναι στραπατσάδα.

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:12
από Otto Weininger
Gherschaagk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:11
Otto Weininger έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:10
Orion22 έγραψε: 03 Δεκ 2021, 19:39 Q: Η Τέλεια Ομελέτα

A:
1.Εικόνα

2. Εικόνα
Δόξα και Τιμή
Η πάνω είναι στραπατσάδα.
to ξερω :g094:

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:14
από Gherschaagk
Otto Weininger έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:12
Gherschaagk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:11
Otto Weininger έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:10

Δόξα και Τιμή
Η πάνω είναι στραπατσάδα.
to ξερω :g094:
Και η κάτω. :P

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:22
από Ζενίθεδρος
Χτυπάς τα αυγά (μόνο αυτά και τίποτα άλλο) και τα ρίχνεις στο τηγάνι. Το μυστικό βρίσκεται στον κατάλληλο χρόνο που θα τα βγάλεις. Είναι ένα παράθυρο λίγων δευτερολέπτων που πρέπει η ομελέτα να βγει από το τηγάνι. Εάν βγει πιο νωρίς θα είναι ωμή, εάν βγει πιο μετά, θα είναι παρατηγανισμένη και άνοστη.

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:26
από Volk
Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.

Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:28
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Μέχρι να γίνει το ψωμί θα κρυώσει η ομελέτα

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:29
από Volk
Αξεπεραστη γευση επισης, τα αυγα με πατατες τηγανιτες, χωριατικα λουκανικα και μανιταρια πιπεριες στο φουρνο και πασπαλισμενο μπολικο κιτρινο τυρι της αρεσκειας μας.

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:30
από Volk
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:28 Μέχρι να γίνει το ψωμί θα κρυώσει η ομελέτα
Δεν κρυωνει, αν εχεις δυνατο ματι και σωστο τηγανι και δεν το κανεις σε εξωτερικο χωρο στους -10 ειναι μια χαρα.

Το πιο σημαντικο απο τα 2, ειναι να καιει το ψωμι, οχι τα αυγα.

Αν εχεις αγχος για τις θερμοκρασιες, βαλε και ενα δευτερο τηγανι στο διπλα ματι και φτιαξε μαζι και το ψωμι.

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:34
από Volk
Και αυτη εδω ηταν πολυ δυνατη, μπραβο σε αυτον που την εφτιαξε!

Εικόνα

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:37
από jason0
Volk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:26 Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.

Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Αυτά μου θυμίζουν κάτι τικ τοκ που βάζει 50 φέτες γκουντα και ζαμπόν, τα πασπαλιζει σε αυγό, πιπεριές, κρεμμυδια και τέτοια και κανει ένα κλασσικό τοστ απλά με 1000 θερμίδες

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:39
από klg
Volk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:26 Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.

Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Όταν λες να καραμελώσει το κρεμμύδι, εννοείς απλά να είναι brown υποθέτω;

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:41
από Orion22
Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Δεκ 2021, 19:46 ^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
Ομελέτα "καγιανάς" ή "στραπατσάδα" ανάλογα το από που έχει καταγωγή αυτός που μιλάς (τ

*οι αρχές που διέπουν την κατασκευή της μπορούν να μεταφερθούν και σε αυτή την "στερεή "που λες*.

πχ σήμερα το βράδυ, εμπνευσμένος από το τίμιο τούτο νήμα έφτιαξα μια "στερεή" με σουτζούκι και κεφαλογραβιέρα

(δεν είναι η εποχή της ντομάτας βλέπεις, inb4 έχουν στα s/m :c020: )

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:43
από GoBack
Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Δεκ 2021, 19:46 ^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
Για την ακριβεια 1,5 επιπεδο πριν το μαχαιρωμα,πηρουνιασμα με το λιωμενο κασερι να κρεμεται ελαφρως

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:43
από Volk
klg έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:39
Volk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:26 Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.

Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Όταν λες να καραμελώσει το κρεμμύδι, εννοείς απλά να είναι brown υποθέτω;
Οχι τοσο ωστε να παρει το χρωμα που λες, αλλα να βγαλει τα ζαχαρα του, να αλλαξει λιγο το αρχικο του χρωμα. Οχι ομως να γινει εντονο καφε, θα πικρισει.

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:44
από Volk
Orion22 έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:41
Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Δεκ 2021, 19:46 ^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
Ομελέτα "καγιανάς" ή "στραπατσάδα" ανάλογα το από που έχει καταγωγή αυτός που μιλάς (τ

*οι αρχές που διέπουν την κατασκευή της μπορούν να μεταφερθούν και σε αυτή την "στερεή "που λες*.

πχ σήμερα το βράδυ, εμπνευσμένος από το τίμιο τούτο νήμα έφτιαξα μια "στερεή" με σουτζούκι και κεφαλογραβιέρα

(δεν είναι η εποχή της ντομάτας βλέπεις, inb4 έχουν στα s/m :c020: )
:sal13: :sal13: :sal13: