The Socialist έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 04:51
Barilla φυσικά
Κάτι Barilla σε γαλάζια και όχι μπλε συσκευασία, τί είναι;
Δεν βλέπω στο κουτί να πρόκειται για κάτι διαφορετικό (ολικής ας πούμε), όμως σαν γεύση είναι υποδεέστερα..
De cecco και voiello.
Είμαι οκ και με Barilla (αν και 1 κατηγορία πιο κάτω από τα από πανω), κυρίως γιατί μας σημάδεψε και με την ιστορική διαφήμιση με τον πιτσιρικά που μπαίνει στο γήπεδο...
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Spiros252 έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 02:27
Πού τα βρίσκετε αυτά ρε σεις?
Γνωστές μάρκες τα τελευταία χρόνια πρέπει να έχουν μειώσει πολύ το σιμιγδάλι ή το σκληρό σιμιγδάλι, δεν ξέρω ακριβώς, με αποτέλεσμα υποβάθμιση της ποιότητας. Φαίνεται από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού που πχ. στα μέλισσα ήταν 13 λεπτά και τώρα 8-10 νομίζω.
Οι μάρκες των σούπερ μάρκετ κρατάνε ακόμα το χρόνο βρασμού πχ. μαράτα του Σκλαβενίτη, ίσως επειδή δεν έχουν την τεχνολογία να αλλάξουν τον τρόπο παραγωγής.
Νομίζω ότι ο βασικός λόγος μείωσης του αναγραφόμενου χρόνου βρασμού, οφείλεται κυρίως στο ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε στροφή στον al dente βρασμό. Παλιότερα, τα έβραζαν περισσότερο και κάποιοι το κάνουν ακόμη, είναι καθαρά θέμα γούστου.
Ερμής έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 11:24
Η Μαύρη σειρά της Μισκο σπέρνει, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα καλά ιταλικά. Μετα DeCecco, Εκτός και έχω δέμα από απέναντι με pasta di Martino.
Η μεγαλύτερη μλκια που την περνούν και αρκετοί νουμπαδες είναι τα cipriani
Αυτό μου θύμισε το παλιό καλό δέμα από το χωριό, τυχεράκια.
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 11:01
Από τη στιγμή που είστε τόσο επιλεκτικοί στην πρώτη ύλη, υποθέσω ότι ξέρετε να φτιάχνετε και τις αντίστοιχες σάλτσες για να τα τιμήσετε;
Οταν οι πρωτες υλες ειναι κορυφη σε ποιοτητα, δεν χρειαζονται και πολυπλοκες σαλτσες.
Παραδειγμα, εχεις φαει ποτε σπαγγετι με τυρι και πιπερι μονο; Δοκιμασε τη συνταγη που εχω ανεβασει σε βιντεο.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Spiros252 έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 02:27
Πού τα βρίσκετε αυτά ρε σεις?
Γνωστές μάρκες τα τελευταία χρόνια πρέπει να έχουν μειώσει πολύ το σιμιγδάλι ή το σκληρό σιμιγδάλι, δεν ξέρω ακριβώς, με αποτέλεσμα υποβάθμιση της ποιότητας. Φαίνεται από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού που πχ. στα μέλισσα ήταν 13 λεπτά και τώρα 8-10 νομίζω.
Οι μάρκες των σούπερ μάρκετ κρατάνε ακόμα το χρόνο βρασμού πχ. μαράτα του Σκλαβενίτη, ίσως επειδή δεν έχουν την τεχνολογία να αλλάξουν τον τρόπο παραγωγής.
Νομίζω ότι ο βασικός λόγος μείωσης του αναγραφόμενου χρόνου βρασμού, οφείλεται κυρίως στο ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε στροφή στον al dente βρασμό. Παλιότερα, τα έβραζαν περισσότερο και κάποιοι το κάνουν ακόμη, είναι καθαρά θέμα γούστου.
Ισχυει. Αρκετα συχνα εχω δει καλοβρασμενα ζυμαρικα, οτι να ναι.
Λανθασμενα με το τι πιστευουν οι πιο πολλοι, τα al dente ειναι πιο ευκολα στη πεψη.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.