Δεν εχω δοκιμασει η αληθεια ειναι ,αλλα ναι εχω ακουσει απο ολους τα καλυτεραGeorge_V έγραψε: 10 Αύγ 2018, 11:25
Καλα πιες μουρουνολαδο και μετα το αυγό με ζαχαρη θα σου φαίνεται Μπλακ Φορεστ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Καρπουζι με φετα
- YouOnlyLiveOnce
- Δημοσιεύσεις: 1911
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:23
Re: Καρπουζι με φετα
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15420
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Re: Καρπουζι με φετα
αυτη ειναι η διαφορα μας ,εγω πηγαινα στα μαναβικα και μου εκαναν υποκλισεις οι αγγλομαναβισσες
- wooded glade
- Δημοσιεύσεις: 29284
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 17:04
Re: Καρπουζι με φετα
Άμα φόραγες το σήμα "put Britain first".perseus έγραψε: 10 Αύγ 2018, 11:33 αυτη ειναι η διαφορα μας ,εγω πηγαινα στα μαναβικα και μου εκαναν υποκλισεις οι αγγλομαναβισσες
Εγώ πήγαινα και έλεγα "είμαι δημοκρατικό παιδί του λαού και θέλω ένα καρπούζι".
Στα ίσα και χωρίς αβγουλιές.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Re: Καρπουζι με φετα
ΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Για τη συνταγή
2 φλιτζάνια φέτα θρυμματισμένη
3 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 10-12 % λιπαρά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
Για τη μαρμελάδα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κιλό καρπούζι μόνο την «καρδιά»
4 γρ. πηκτίνη
Για το σερβίρισμα
1 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάχνετε τη μους. Χτυπάτε στο μπλέντερ τη φέτα μαζί με τη ζάχαρη έως ότου γίνουν μια λεία κρέμα. Προσθέτετε το ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 10-12 % λιπαρά, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ.
2. Ρίχνετε το 1 φλιτζάνι παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, στον κάδο του μίξερ και την χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Διπλώνετε με απαλές κινήσεις σαντιγί στο μείγμα της φέτας μέχρι να ενσωματωθεί. Μεταφέρετε τη μου σε ένα κορνέ με ίσια μύτη και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την μαρμελάδα καρπούζι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το καρπούζι κομμένο σε μικρά κομμάτια, χωρίς τα κουκούτσια. Προσθέτετε σταδιακά την ζάχαρη και την πηκτίνη και ανακατεύετε. Προσθέτετε την βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία. Βράζετε το μείγμα καρπουζιού για 30 – 35 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και αφήνετε την μαρμελάδα να κρυώσει εντελώς.
5. Μοιράζετε την μαρμελάδα σε 6 ποτήρια του μαρτίνι και από πάνω σχηματίζετε ροζέτες με τη μους φέτας και τα τοποθετείτε στο ψυγείο. Σερβίρετε τη μους κρύα αφού την πασπαλίσετε το ξύσμα λεμονιού.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Για πιο απαλή γεύση μπορείτε να φτιάξετε η μους με ανθότυρο ή τυρί κρέμα.
Για τη συνταγή
2 φλιτζάνια φέτα θρυμματισμένη
3 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 10-12 % λιπαρά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
Για τη μαρμελάδα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κιλό καρπούζι μόνο την «καρδιά»
4 γρ. πηκτίνη
Για το σερβίρισμα
1 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάχνετε τη μους. Χτυπάτε στο μπλέντερ τη φέτα μαζί με τη ζάχαρη έως ότου γίνουν μια λεία κρέμα. Προσθέτετε το ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 10-12 % λιπαρά, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ.
2. Ρίχνετε το 1 φλιτζάνι παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, στον κάδο του μίξερ και την χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Διπλώνετε με απαλές κινήσεις σαντιγί στο μείγμα της φέτας μέχρι να ενσωματωθεί. Μεταφέρετε τη μου σε ένα κορνέ με ίσια μύτη και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την μαρμελάδα καρπούζι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το καρπούζι κομμένο σε μικρά κομμάτια, χωρίς τα κουκούτσια. Προσθέτετε σταδιακά την ζάχαρη και την πηκτίνη και ανακατεύετε. Προσθέτετε την βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία. Βράζετε το μείγμα καρπουζιού για 30 – 35 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και αφήνετε την μαρμελάδα να κρυώσει εντελώς.
5. Μοιράζετε την μαρμελάδα σε 6 ποτήρια του μαρτίνι και από πάνω σχηματίζετε ροζέτες με τη μους φέτας και τα τοποθετείτε στο ψυγείο. Σερβίρετε τη μους κρύα αφού την πασπαλίσετε το ξύσμα λεμονιού.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Για πιο απαλή γεύση μπορείτε να φτιάξετε η μους με ανθότυρο ή τυρί κρέμα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
- Σαρακατσανος
- Δημοσιεύσεις: 866
- Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 17:22
Re: Καρπουζι με φετα
shrike έγραψε: 10 Αύγ 2018, 11:00
1. Γιαούρτι με μέλι είναι κορυφαίος συνδυασμός.
2. Καρπούζι με φέτα είναι απλά θεϊκό.
Απλά αυτό.
Σε τί μόδες αναφέρεστε; Οι παππούδες των γονιών μου έβγαζαν καρπούζι από το μποστάνι τους και το συνδύαζαν με τυριά ( και φέτα μεταξύ αυτών) που έφτιαχναν.
Όλοι στη γειτονιά του Ferran Adria έχετε γεννηθεί;
ΥΓ Που να ακούσετε και για το σκορδάρι των κολλίγων δλδ
Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη
Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 14 Οκτ 2018, 22:48
Καταρχας ο τιτλος ειναι παραπλανητικος και ψευδης
Αποτελει φαντασιωση του νηματοθετη και οχι πραγματικοτητα
Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 14 Οκτ 2018, 22:48
Καταρχας ο τιτλος ειναι παραπλανητικος και ψευδης
Αποτελει φαντασιωση του νηματοθετη και οχι πραγματικοτητα
Re: Καρπουζι με φετα
η προγιαγιά για μπρεκφαστ, έβαζε μια γαβάθα κρασι με ψωμι
μετά δούλευε στο χωράφι
μετά δούλευε στο χωράφι
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Re: Καρπουζι με φετα
Δεν ξέρω από πού κρατά, αν είναι οθωμανικό πιάτο, πάντως το karpuz-peynir είναι πολύ διαδεδομένο στην Τουρκία, πολύ περισσότερο από ότι σε εμάς. Μάλιστα γίνεται μια καμπάνια τον τελευταίο καιρό ευαισθητοποίησης του κόσμου εκεί γιατί πολλοί νομίζουν ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι διαιτητικός, πράγμα που αποδείχθηκε εσφαλμένο...
Πάλι καλά που δεν σου είπαν με προσποιητό χαμόγελο: "That would be 5 pounds sir, thank you" just επειδή το ακούμπησες και το 'μαγάρισες' (μου συνέβη με ψωμί)...wooded glade έγραψε: 10 Αύγ 2018, 11:26 Το χτυπάω λοιπόν και τα αβγά οι μανάβηδες μου βάζουν τις φωνές "hey mate, you 're not supposed to knock on the watermelons, ger off".
- wooded glade
- Δημοσιεύσεις: 29284
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 17:04
Re: Καρπουζι με φετα
Έ όχι δεν τους έπαιρνε μ' εμένανε. Διότι πλάκα πλάκα φώναζα και τη Σκότλαντ Γιαρντ και τους έπαιρνε σηκωτούς.Japetus έγραψε: 10 Αύγ 2018, 12:10 Δεν ξέρω από πού κρατά, αν είναι οθωμανικό πιάτο, πάντως το karpuz-peynir είναι πολύ διαδεδομένο στην Τουρκία, πολύ περισσότερο από ότι σε εμάς. Μάλιστα γίνεται μια καμπάνια τον τελευταίο καιρό ευαισθητοποίησης του κόσμου εκεί γιατί πολλοί νομίζουν ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι διαιτητικός, πράγμα που αποδείχθηκε εσφαλμένο...
Πάλι καλά που δεν σου είπαν με προσποιητό χαμόγελο: "That would be 5 pounds sir, thank you" just επειδή το ακούμπησες και το 'μαγάρισες' (μου συνέβη με ψωμί)...wooded glade έγραψε: 10 Αύγ 2018, 11:26 Το χτυπάω λοιπόν και τα αβγά οι μανάβηδες μου βάζουν τις φωνές "hey mate, you 're not supposed to knock on the watermelons, ger off".
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Re: Καρπουζι με φετα
Παίδες, προς τί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
Νομίζω ότι απλώς είναι θέμα συνδυασμού γεύσεων.
Ο συνδυασμός καρπούζι-φέτα παίζει στον συνδυασμό γλυκό-αλμυρό.
Διακινδυνεύω πρόβλεψη: Σε όσους αρέσει το καρπούζι με τη φέτα, αρέσει περισσότερο η μερέντα από την πικρή σοκολάτα.
Ισχύει;
Νομίζω ότι απλώς είναι θέμα συνδυασμού γεύσεων.
Ο συνδυασμός καρπούζι-φέτα παίζει στον συνδυασμό γλυκό-αλμυρό.
Διακινδυνεύω πρόβλεψη: Σε όσους αρέσει το καρπούζι με τη φέτα, αρέσει περισσότερο η μερέντα από την πικρή σοκολάτα.
Ισχύει;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Καρπουζι με φετα
Για μένα όχι, δεν ισχύειΓΑΛΗ έγραψε: 10 Αύγ 2018, 12:33 Παίδες, προς τί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
Νομίζω ότι απλώς είναι θέμα συνδυασμού γεύσεων.
Ο συνδυασμός καρπούζι-φέτα παίζει στον συνδυασμό γλυκό-αλμυρό.
Διακινδυνεύω πρόβλεψη: Σε όσους αρέσει το καρπούζι με τη φέτα, αρέσει περισσότερο η μερέντα από την πικρή σοκολάτα.
Ισχύει;
Re: Καρπουζι με φετα
Περιμένω και άλλες τοποθετήσεις.Maspoli έγραψε: 10 Αύγ 2018, 12:36Για μένα όχι, δεν ισχύειΓΑΛΗ έγραψε: 10 Αύγ 2018, 12:33 Παίδες, προς τί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
Νομίζω ότι απλώς είναι θέμα συνδυασμού γεύσεων.
Ο συνδυασμός καρπούζι-φέτα παίζει στον συνδυασμό γλυκό-αλμυρό.
Διακινδυνεύω πρόβλεψη: Σε όσους αρέσει το καρπούζι με τη φέτα, αρέσει περισσότερο η μερέντα από την πικρή σοκολάτα.
Ισχύει;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Καρπουζι με φετα
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου καρπούζι-τυρί
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Re: Καρπουζι με φετα
Ρηγάς ως το κόκκαλο ρε πστ μου.
Βάρα τα ακόμα Μαλάμη τα φλωράκια
-
Nameless Ghoul
Re: Καρπουζι με φετα
Προσώρας ο Μαλάμης βαράει προσοχές στα αφεντικά. Μανατζεράκι σε πολυεθνικές
Η φυσική εξέλιξη του κνίτη
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 25 Απαντήσεις
- 514 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
-
- 113 Απαντήσεις
- 3081 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes