Παγίδα είναι βρε, και τα δύο σωστά είναι.Ορέστης 35 έγραψε: 04 Απρ 2019, 09:32
Το πρωτο. Μετα την παρενθεση, αξιολογειται με σειρα αριστερα προς τα δεξια.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αριθμοι
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Re: Αριθμοι
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
-
Ορέστης 35
Πως γκεγκεν αυτο;DIOMEDESGR έγραψε: 04 Απρ 2019, 09:44Παγίδα είναι βρε, και τα δύο σωστά είναι.Ορέστης 35 έγραψε: 04 Απρ 2019, 09:32
Το πρωτο. Μετα την παρενθεση, αξιολογειται με σειρα αριστερα προς τα δεξια.
![]()
- DIOMEDESGR
Στην ουσία είναι διαφορετικός αλγόριθμος επίλυσης διαφορετικής πράξης με ίδιο φαινοτυπο οθόνης.
Οι παλιοί υπολογιστές είχαν ελάχιστους hardware registers λόγω μικρής χωρητικότητα σε τρανζίστορ, οι σύγχρονοι έχουν πλειάδα software registers για την επεξεργασία ακεραίων, και φυσικά multithreading λογισμικό που δεν χρειάζεται να λειτουργεί σειριακά όπως στο κομπιουτεράκι.
Οι παλιοί υπολογιστές είχαν ελάχιστους hardware registers λόγω μικρής χωρητικότητα σε τρανζίστορ, οι σύγχρονοι έχουν πλειάδα software registers για την επεξεργασία ακεραίων, και φυσικά multithreading λογισμικό που δεν χρειάζεται να λειτουργεί σειριακά όπως στο κομπιουτεράκι.
- DIOMEDESGR
Αφού βρε είναι διαφορετική η πράξη:
Στο πρώτο αριστερά, ο αλγόριθμος πηγαίνει, "διαίρεσε το 6με το 2, και πολλαπλασίασε με το άθροισμα της παρένθεσης, 3Χ3=9".
Στο δεύτερο δεξιά πηγαίνει:"πρόσθεσε το 2 με το 1, πολλαπλασίασέ το με το 2, διαίρεσέ το με το 6=1".
Και τα δύο ΣΩΣΤΆ είναι, αναλόγως τον αλγόριθμο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DIOMEDESGR την 04 Απρ 2019, 20:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Ορέστης 35
Ο σωστος αλγοριθμος ειναι ο πρωτος. Για να εχεις το δευτερο χρειαζεσαι αλλη μια παρενθεση.DIOMEDESGR έγραψε: 04 Απρ 2019, 13:56Αφού βρε είναι διαφορετική η πράξη:
Στο πρώτο αριστερά, ο αλγόριθμος πηγαίνει, "διαίρεσε το 6με το 2, και πολλαπλασίασε με το άθροισμα της παρένθεση, 3Χ3=9".
Στο δεύτερο δεξιά πηγαίνει:"πρόσθεσε το 2 με το 1, πολλαπλασίασέ το με το 2, διαίρεσέ το με το 6=1".
![]()
- DIOMEDESGR
Έλα μου όμως που ο αλγόριθμος αυτός ΔΕΝ δουλεύει στα παλιά κομπιουτεράκια?Ορέστης 35 έγραψε: 04 Απρ 2019, 13:59 Ο σωστος αλγοριθμος ειναι ο πρωτος. Για να εχεις το δευτερο χρειαζεσαι αλλη μια παρενθεση.
Σαν να βάζεις αμόλυβδη σε παλιό αυτοκίνητο που χρειάζεται αντικροτικά πρόσθετα στο καύσιμο.
Θα χτυπήσει ο κινητήρας.
-
Ορέστης 35
Δεν ξερω γιατι τα προγραμματισαν ετσι. Σε ολες τις γλωσσες προγραμματισμου υπολογιστον η αξιολογηση των πραξεων γινεται απο αριστερα προς τα δεξια.DIOMEDESGR έγραψε: 04 Απρ 2019, 14:12Έλα μου όμως που ο αλγόριθμος αυτός ΔΕΝ δουλεύει στα παλιά κομπιουτεράκια?Ορέστης 35 έγραψε: 04 Απρ 2019, 13:59 Ο σωστος αλγοριθμος ειναι ο πρωτος. Για να εχεις το δευτερο χρειαζεσαι αλλη μια παρενθεση.
Σαν να βάζεις αμόλυβδη σε παλιό αυτοκίνητο που χρειάζεται αντικροτικά πρόσθετα στο καύσιμο.
Θα χτυπήσει ο κινητήρας.
![]()
αρα στον παλιο αν γραψω 6/2+4 θα ειναι 6/(2+4)=1?
- DIOMEDESGR
ενδιαφέρον,
λέει στην απάτη που αποκαλούμε wikipedia ότι αυτός ο τρόπος μεταγλώττισης λέγεται infix,
και προέρχεται από την απευθείας μεταφορά της γραφής όπως είναι στο χαρτί - γιατί;

τι πάει να πει οτι ειναι και τα δυο σωστά;DIOMEDESGR έγραψε: 04 Απρ 2019, 13:56Αφού βρε είναι διαφορετική η πράξη:
Στο πρώτο αριστερά, ο αλγόριθμος πηγαίνει, "διαίρεσε το 6με το 2, και πολλαπλασίασε με το άθροισμα της παρένθεσης, 3Χ3=9".
![]()
Αν σου το δίνανε γραμμένο στο χαρτί και σου λέγανε να βρεις την λύση ποιά απάντηση ειναι η σωστή.
Εγω θυμάμαι οτι στο δημοτικό την διαίρεση την αντιλαμβανόμασταν σαν κλάσμα οπότε η απάντηση θα ήταν 1.
Αλλά τώρα διαβάζω οτι θεωρείται σωστή απάντηση το 9 επειδή οι πολλαπλασιασμοί διαιρέσεις γίνονται απο αριστερά προς τα δεξια......
- hellegennes
Το Casio, εννοείται (το έχω κι εγώ αυτό το μοντέλο).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Όχι. 7. Και για να εξηγηθεί και το παραπάνω, ο πολλαπλασιασμός, με αυτήν την γραφή, γίνεται με τον παρονομαστή, όχι με τον αριθμητή. Ακριβέστερα:
6 : 2(3) σημαίνει 6/6, ενώ 6 : 2 χ 3 σημαίνει 18/2 (Δεν έχει σημασία αν θα το γράψεις ως 6 χ 3 : 2 ή ως 6 : 2 χ 3).
Η σειρά των πράξεων είναι: πράξεις εντός παρένθεσης, παρένθεση, διαίρεση, πολλαπλασιασμός. Για να το πω διαφορετικά, το 6 : 2(2+1) είναι ισοδύναμο με το 6: [2 χ (2+1)] ή 6 : (2 χ 3).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 54 Απαντήσεις
- 2126 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από xlsms