Σελίδα 3 από 11

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 00:39
από ΓΑΛΗ
Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:35
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:34 Είστε ψιλοάσχετοι από μαγείρεμα, έτσι;
Όταν εγώ μαγείρευα εσύ χαζολόγαγες στην ΟΝΝΕΔ.
Όση σχέση είχα εγώ με την ΟΝΝΕΔ άλλη τόση είχες εσύ με τις κατσαρόλες.

Σε συνάξεις συλλογικής κουζίνας τα' μαθες αυτά τα κόλπα; :lol:

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 00:40
από Awesomatic
Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:31 Δηλαδή σοβαρά τώρα. Τρως σούπα. Μπαίνεις σε μοντα ρουφήγματος. Τα πάντα μέσαστη σούπα έχουν μαλακώσει τόσο που ακίνδτνα ρουφιούνται και και χρειάζεται μόνο μία πίεση από τον ουρανίσκο με τη γλώσσα για να πατικωθούν καταλλήλως και να καταπιείς με τη μία - όπως συ ορίζει και ο ρυθμός του "Τρώω σούπα". και σου έρχεται κομμάτι πατάτα έστω και μικρό που λες, που πρέπει να το μασήσεις 3 και 4 και μπερδεύεις το απτικό σου σύστημα με πληροφορία που σε ξαφνιάζει. Γεύση στο πουθενά, υφή ξένη από το όλο περιβάλλον (όλα τα λα έχουν πιο πολύ νερό).
Ρε εσύ, όλο αυτό είναι λάθος. Λογικό να μην σου αρέσουν οι πατάτες αν αυτή είναι η εμπειρία που έχεις. Καταρχάς σε σούπα (όχι γιαχνί) πρέπει να λιώνει με την γλώσσα, αν πρέπει να τη μασήσεις έστω και χαλαρά δεν έχει μαγειρευτεί αρκετά και σίγουρα δεν έχει τραβήξει μέχρι μέσα το ζουμί. Επίσης γεύση πρέπει να έχει και μάλιστα πολύ κοντά στο υπόλοιπο με ένα κλικ πιο ουδέτερο ή γλυκό ανάλογα την πατάτα. Η διαφορά είναι κυρίως στην υφή. Γενικά πρέπει να δένει γευστικά με το υπόλοιπο. Ναι μπορεί να χρειαστεί και διπλό αλάτι, και διπλό πελτέ, και τριπλό κρεμμύδι ανάλογα με την ποσότητα αυτά είναι φυσιολογικά δεδομένου ότι βάζεις κάτι πιο ουδέτερο μέσα που θέλεις να πάρει γεύση όμοια με τα υπόλοιπα αλλιώς τις έτρωγες και νερόβραστες.

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 00:42
από Βλήμα
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:34 Είστε ψιλοάσχετοι από μαγείρεμα, έτσι; :)

Για τον χαοτικό και το βλήμα, το λέω.
Ίσως να έχω γαστρονομική άγνοια στην ηδονή του να ζεματίζεσαι από μια άγευστη μαλακία. Μπορώ να το δεχθώ αυτό. Αλλά εμένα και των ανθρώπων που τα τρώνε, μας αρέσει περισσότερο το φαγητό κατσαρόλας χωρίς πατάτες.

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 00:43
από Καραμελίτσα
Βλήμα έγραψε: 26 Ιούλ 2021, 23:45 Λοιπόν, άκου νοικοκυρά: αντιλαμβάνομαι ότι έχεις μαγειρέψει πολύ στην ζωή σου, και νιώθεις περήφανη για το επίπεδο που έχεις καταφέρει. Αλλά εγώ μαγειρεύω εδώ και μόνο δύο χρόνια, αλλά μαγειρεύω καλύτερα από εσένα, και ξέρεις γιατί; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.

Έστω ότι φτιάχνεις μία ωραία σουπίτσα, εντάξει; Την πνίγεις στις πατάτες όμως, μπας και πιάσει στην κοιλιά. Ξέρεις τι θα γίνει με τις πατάτες; Θα έρθουν σε θερμοκρασία που μπορεί να την ανεχθεί άνθρωπος πολύ αργότερα από το υπόλοιπο γαμημένο φαγητό. Ή θα φάω αξιοπρεπή σούπα και θα πρέπει να φέρεις το κουτί των πρώτων βοηθειών, ή θα την φάω κρύα την σούπα σου ώστε να μην με τραυματίσει η, άγευστη στην κατσαρόλα έτσι κι αλλιώς, πατάτα. Τις μπάμιες τα παιδιά δεν τις μισούν λόγω των σάλιων. Γιατί τις πνίγεις στην πατάτα τις μισούν. Μέχρι εκεί φτάνει η μαγειρική σου, όταν δοκιμάζει κόσμος τα φαγητά σου να τα μισεί. Φτιάξ' τες με κοτόπουλο να δεις πώς θα τις λατρέψουν.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχουν φράγκα την σήμερον ημέρα κι οι πατάτες είναι ο πιο φτηνός τρόπος για να χορτάσει κάποιος, αλλά κάν' τες στον φούρνο. Τηγάνισέ τες. Στην κατσαρόλα βάλε κάτι εξίσου φθηνό που να πιάνει: κουρκούτι, αλεύρι, κριθάρι. Βάλε και κουράδες άμα θες, καλύτερη επιλογή είναι από τις πατάτες.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε: πατάτες και κατσαρόλα= σκατά φαγητό. Αν χρησιμοποιείς αυτόν τον συνδιασμό και σου λένε ότι το φαγητό σου είναι ωραίο, σου λένε ψέματα.
Αλεύρια και κριθάρια έχουν γλουτένες. Εκατό φορές καλύτερη η πατάτα.

Άμα τα κομμάτια πατάτας σου κρυώνουν πιο αργά, απλά τα κόβεις πιο μικρά, δε θέλει πολύ σκέψη. Εγώ σπίτι έχω μάθει με μικρά κομμάτια πατάτας τη σούπα, αν και ο Άκης τα κάνει με μεγάλα και κανείς δεν παραπονιέται.

ΕΠίσης η πατάτα αν τη λιώσεις σου χυλώνει πολύ ωραία τη σούπα, χωρίς να βάζεις κρέμες και αηδίες.

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 00:48
από Awesomatic
Βλήμα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:42
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:34 Είστε ψιλοάσχετοι από μαγείρεμα, έτσι; :)

Για τον χαοτικό και το βλήμα, το λέω.
Ίσως να έχω γαστρονομική άγνοια στην ηδονή του να ζεματίζεσαι από μια άγευστη μαλακία. Μπορώ να το δεχθώ αυτό. Αλλά εμένα και των ανθρώπων που τα τρώνε, μας αρέσει περισσότερο το φαγητό κατσαρόλας χωρίς πατάτες.
Άνοιξες κι άλλη συζήτηση χωρίς να το καταλάβεις που είναι επίσης πολύ πολύ πολύ μεγάλη κουβέντα: θερμοκρασίες στο φαγητό. Είναι τρομακτική η διαφορά που κάνει. Σκέψου μόνο κρυο vs ζεστό τζατζίκι για να καταλάβεις για τι χάος μιλάμε και πόσο μπορεί να χαλάσει ένα φαγητό η θερμοκρασία.

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 01:02
από Βλήμα
Καραμελίτσα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:43 Αλεύρια και κριθάρια έχουν γλουτένες. Εκατό φορές καλύτερη η πατάτα.

Άμα τα κομμάτια πατάτας σου κρυώνουν πιο αργά, απλά τα κόβεις πιο μικρά, δε θέλει πολύ σκέψη. Εγώ σπίτι έχω μάθει με μικρά κομμάτια πατάτας τη σούπα, αν και ο Άκης τα κάνει με μεγάλα και κανείς δεν παραπονιέται.

ΕΠίσης η πατάτα αν τη λιώσεις σου χυλώνει πολύ ωραία τη σούπα, χωρίς να βάζεις κρέμες και αηδίες.
1, Δεν είχα υπόψη μου άτομα που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Είναι και δύσκολο να τα πετύχεις, αποτελούν το 1% του πληθυσμού. Όταν έχω να κάνω τραπέζι σε άτομο με ιατρικό πρόβλημα, εννοείται ότι θα ελιχθώ.
2.Όταν λες κρέμες στην σούπα τι εννοείς; Κορν φλάουρ να πούμε;
3. Μπορείς να δώσεις λινκ με την συνταγή του Άκη;

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 01:03
από Χαοτικός
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:39
Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:35
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:34 Είστε ψιλοάσχετοι από μαγείρεμα, έτσι;
Όταν εγώ μαγείρευα εσύ χαζολόγαγες στην ΟΝΝΕΔ.
Όση σχέση είχα εγώ με την ΟΝΝΕΔ άλλη τόση είχες εσύ με τις κατσαρόλες.

Σε συνάξεις συλλογικής κουζίνας τα' μαθες αυτά τα κόλπα; :lol:
Την έκανα από τα 19 και νοίκιασα μόνος μου (με την κοπέλα μου ενίοτε). Έχω πιο πολλά χρόνια νοικοκυραίος :g030:

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 01:10
από Χαοτικός
Awesomatic έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:40
Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:31 Δηλαδή σοβαρά τώρα. Τρως σούπα. Μπαίνεις σε μοντα ρουφήγματος. Τα πάντα μέσαστη σούπα έχουν μαλακώσει τόσο που ακίνδτνα ρουφιούνται και και χρειάζεται μόνο μία πίεση από τον ουρανίσκο με τη γλώσσα για να πατικωθούν καταλλήλως και να καταπιείς με τη μία - όπως συ ορίζει και ο ρυθμός του "Τρώω σούπα". και σου έρχεται κομμάτι πατάτα έστω και μικρό που λες, που πρέπει να το μασήσεις 3 και 4 και μπερδεύεις το απτικό σου σύστημα με πληροφορία που σε ξαφνιάζει. Γεύση στο πουθενά, υφή ξένη από το όλο περιβάλλον (όλα τα λα έχουν πιο πολύ νερό).
Ρε εσύ, όλο αυτό είναι λάθος. Λογικό να μην σου αρέσουν οι πατάτες αν αυτή είναι η εμπειρία που έχεις. Καταρχάς σε σούπα (όχι γιαχνί) πρέπει να λιώνει με την γλώσσα, αν πρέπει να τη μασήσεις έστω και χαλαρά δεν έχει μαγειρευτεί αρκετά και σίγουρα δεν έχει τραβήξει μέχρι μέσα το ζουμί. Επίσης γεύση πρέπει να έχει και μάλιστα πολύ κοντά στο υπόλοιπο με ένα κλικ πιο ουδέτερο ή γλυκό ανάλογα την πατάτα. Η διαφορά είναι κυρίως στην υφή. Γενικά πρέπει να δένει γευστικά με το υπόλοιπο. Ναι μπορεί να χρειαστεί και διπλό αλάτι, και διπλό πελτέ, και τριπλό κρεμμύδι ανάλογα με την ποσότητα αυτά είναι φυσιολογικά δεδομένου ότι βάζεις κάτι πιο ουδέτερο μέσα που θέλεις να πάρει γεύση όμοια με τα υπόλοιπα αλλιώς τις έτρωγες και νερόβραστες.
Για να επιμένεις; θα έχεις φάει κάτι ωραίο.

Ντεντεκτιβικά τώρα που με πιάνει, κάνω την υπόθεση ότι θα είναι πολύ έντονη η σούπα πιθανώς με κάτι καυτερό. Εκεί μπορώ να με βάλω μέσα. Νομίζω ότι ... :p2: αυτό το ρώσικο μπορς το λένε; Μάλλον μου άρεσε και μάλλον είχε πατάτα μέσα. και μάλλον ήταν καυτερό. Αλλά όπως βλέπεις δεν θυμάμαι και καλά. Εσύ είσαι της φάσης με τα καυτερά ή δεν σου αρέσουν; Βρίσκεις κάτι διαφωτιστικό στην υπόθεσή μου;
Ένα άλλο που μου έρχεται σαν σκέψη, είναι ότι μιλάς για κόψιμο περίπου στο μέγεθος του μπιζελιού και άντε λίγο μεγαλύτερο. Σωστά;

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 01:11
από ΓΑΛΗ
Βλήμα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 01:02
Καραμελίτσα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:43 Αλεύρια και κριθάρια έχουν γλουτένες. Εκατό φορές καλύτερη η πατάτα.

Άμα τα κομμάτια πατάτας σου κρυώνουν πιο αργά, απλά τα κόβεις πιο μικρά, δε θέλει πολύ σκέψη. Εγώ σπίτι έχω μάθει με μικρά κομμάτια πατάτας τη σούπα, αν και ο Άκης τα κάνει με μεγάλα και κανείς δεν παραπονιέται.

ΕΠίσης η πατάτα αν τη λιώσεις σου χυλώνει πολύ ωραία τη σούπα, χωρίς να βάζεις κρέμες και αηδίες.
1, Δεν είχα υπόψη μου άτομα που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Είναι και δύσκολο να τα πετύχεις, αποτελούν το 1% του πληθυσμού. Όταν έχω να κάνω τραπέζι σε άτομο με ιατρικό πρόβλημα, εννοείται ότι θα ελιχθώ.
2.Όταν λες κρέμες στην σούπα τι εννοείς; Κορν φλάουρ να πούμε;
3. Μπορείς να δώσεις λινκ με την συνταγή του Άκη;
Αν θες να κάνεις τη σούπα βελουτέ, απλώς μάζεψε τα κρεμμυδοσελινοκάροτα που έχουν βράσει με μια τρυπητή κουτάλα, ρίχτα σ' ένα μούλτι και ξαναρίξε τα στη σούπα.

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 01:13
από Χαοτικός
Καραμελίτσα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:43
Βλήμα έγραψε: 26 Ιούλ 2021, 23:45 Λοιπόν, άκου νοικοκυρά: αντιλαμβάνομαι ότι έχεις μαγειρέψει πολύ στην ζωή σου, και νιώθεις περήφανη για το επίπεδο που έχεις καταφέρει. Αλλά εγώ μαγειρεύω εδώ και μόνο δύο χρόνια, αλλά μαγειρεύω καλύτερα από εσένα, και ξέρεις γιατί; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.

Έστω ότι φτιάχνεις μία ωραία σουπίτσα, εντάξει; Την πνίγεις στις πατάτες όμως, μπας και πιάσει στην κοιλιά. Ξέρεις τι θα γίνει με τις πατάτες; Θα έρθουν σε θερμοκρασία που μπορεί να την ανεχθεί άνθρωπος πολύ αργότερα από το υπόλοιπο γαμημένο φαγητό. Ή θα φάω αξιοπρεπή σούπα και θα πρέπει να φέρεις το κουτί των πρώτων βοηθειών, ή θα την φάω κρύα την σούπα σου ώστε να μην με τραυματίσει η, άγευστη στην κατσαρόλα έτσι κι αλλιώς, πατάτα. Τις μπάμιες τα παιδιά δεν τις μισούν λόγω των σάλιων. Γιατί τις πνίγεις στην πατάτα τις μισούν. Μέχρι εκεί φτάνει η μαγειρική σου, όταν δοκιμάζει κόσμος τα φαγητά σου να τα μισεί. Φτιάξ' τες με κοτόπουλο να δεις πώς θα τις λατρέψουν.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχουν φράγκα την σήμερον ημέρα κι οι πατάτες είναι ο πιο φτηνός τρόπος για να χορτάσει κάποιος, αλλά κάν' τες στον φούρνο. Τηγάνισέ τες. Στην κατσαρόλα βάλε κάτι εξίσου φθηνό που να πιάνει: κουρκούτι, αλεύρι, κριθάρι. Βάλε και κουράδες άμα θες, καλύτερη επιλογή είναι από τις πατάτες.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε: πατάτες και κατσαρόλα= σκατά φαγητό. Αν χρησιμοποιείς αυτόν τον συνδιασμό και σου λένε ότι το φαγητό σου είναι ωραίο, σου λένε ψέματα.
Αλεύρια και κριθάρια έχουν γλουτένες. Εκατό φορές καλύτερη η πατάτα.

Άμα τα κομμάτια πατάτας σου κρυώνουν πιο αργά, απλά τα κόβεις πιο μικρά, δε θέλει πολύ σκέψη. Εγώ σπίτι έχω μάθει με μικρά κομμάτια πατάτας τη σούπα, αν και ο Άκης τα κάνει με μεγάλα και κανείς δεν παραπονιέται.

ΕΠίσης η πατάτα αν τη λιώσεις σου χυλώνει πολύ ωραία τη σούπα, χωρίς να βάζεις κρέμες και αηδίες.
Τι κακό έχουν οι γλουτένες;
Γιατί να φας χυλό αφού κάνεις σούπα. Κάνε φάβα :102:

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 01:14
από Βλήμα
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 01:11 Αν θες να κάνεις τη σούπα βελουτέ, απλώς μάζεψε τα κρεμμυδοσελινοκάροτα που έχουν βράσει με μια τρυπητή κουτάλα, ρίχτα σ' ένα μούλτι και ξαναρίξε τα στη σούπα.
Αντί για μούλτι χρησιμοποιώ χειροκίνητη μηχανή του πουρέ, αλλά κατά τα άλλα, αυτό που είπες κάνω.

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 01:16
από Χαοτικός
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 01:11
Βλήμα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 01:02
Καραμελίτσα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:43 Αλεύρια και κριθάρια έχουν γλουτένες. Εκατό φορές καλύτερη η πατάτα.

Άμα τα κομμάτια πατάτας σου κρυώνουν πιο αργά, απλά τα κόβεις πιο μικρά, δε θέλει πολύ σκέψη. Εγώ σπίτι έχω μάθει με μικρά κομμάτια πατάτας τη σούπα, αν και ο Άκης τα κάνει με μεγάλα και κανείς δεν παραπονιέται.

ΕΠίσης η πατάτα αν τη λιώσεις σου χυλώνει πολύ ωραία τη σούπα, χωρίς να βάζεις κρέμες και αηδίες.
1, Δεν είχα υπόψη μου άτομα που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Είναι και δύσκολο να τα πετύχεις, αποτελούν το 1% του πληθυσμού. Όταν έχω να κάνω τραπέζι σε άτομο με ιατρικό πρόβλημα, εννοείται ότι θα ελιχθώ.
2.Όταν λες κρέμες στην σούπα τι εννοείς; Κορν φλάουρ να πούμε;
3. Μπορείς να δώσεις λινκ με την συνταγή του Άκη;
Αν θες να κάνεις τη σούπα βελουτέ, απλώς μάζεψε τα κρεμμυδοσελινοκάροτα που έχουν βράσει με μια τρυπητή κουτάλα, ρίχτα σ' ένα μούλτι και ξαναρίξε τα στη σούπα.

Ναι και μετά αποξέρανε το όλο αυτό, κάντο σκόνη στο βαζάκι κι όποτε θες το βράζεις για να κάνεις μια γρήγορη σούπα σε τρία λεπτά. Ρε το σώμα σας το ακούτε καθόλου; Σεβαστείτε το :102:
Άκου να κάνει νιανιά τα υλικά! :wall:

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 01:18
από Χαοτικός
Πάω στοίχημα ρε μπουλόφλωροι ότι στην στημένη πορτοκαλάδα σας πειράζουν τα κομματάκια και τα περνάτε σούρωμα. Ε; :D

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 01:19
από kongrosian
ο παππούς μου έλεγε ότι η πατάτα και το κολοκύθι αργούν να κρυώσουν. :102:

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 01:19
από Βλήμα
Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 01:16 Ναι και μετά αποξέρανε το όλο αυτό, κάντο σκόνη στο βαζάκι κι όποτε θες το βράζεις για να κάνεις μια γρήγορη σούπα σε τρία λεπτά. Ρε το σώμα σας το ακούτε καθόλου; Σεβαστείτε το :102:
Άκου να κάνει νιανιά τα υλικά! :wall:
μπρο, για βελουτέ έλεγε. Και δεν το κάνεις σε όλα τα υλικά. Και δεν ξέρω για το δικό σου, πάντως το δικό μου σώμα μια χαρά ανταποκρίνεται. Και μην πιστεύεις τον κάθε κομπογιανίτη (σαν εμένα που γράφω 'δωνά), πήγαινε σε κάποιον σπουδαγμένο διαιτολόγο να συζητήσεις τα συμπεράσματά σου.