Οχι. Τα περί αριστείας ξεκίνησαν με τη δήλωση του Τσίπρα ότι "η αριστεία είναι ρετσινιά", στην οποία αντέδρασε έντονα η ΝΔ.
Αυτό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι για να αντιδρά η ΝΔ σε μια τέτοια δήλωση, αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές της θεωρούν τον εαυτό τους άριστο.
Το οποίο όμως είναι εσφαλμένο.
Γιατί κι εγώ είμαι υπέρ της αριστείας, ωστόσο ήμουν μαθητής του 17 στο σχολείο και του 7 στη σχολή. Αρα, εγώ ο ίδιος δεν ήμουν άριστος.
Αυτά λοιπόν τα περί αριστείας, ο ΣΥΡΙΖΑ τα ξεκίνησε, η ΝΔ αντέδρασε και έκτοτε, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί τους νεοδημοκράτες ειρωνικά, "άριστους".
Αφορμή υπήρξε η περιβόητη κόντρα για τους σημαιοφόρους στα σχολεία και ειδικά το θέμα των πρότυπων σχολείων.
Ακριβώς το ίδιο λέμε. Σε εκείνη τη συνεδρίαση στη βουλή, ο Τσίπρας δήλωσε ότι "η αριστεία είναι ρετσινιά" και από εκεί ξεκίνησαν όλα.
Οσο για τα υπόλοιπα, θα χαρώ πολύ να δω κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει ότι η ΝΔ ισχυρίστηκε ότι αποτελείται από άριστους. Διότι είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο.
Πρώτα-πρώτα, την ατάκα αυτή δεν την είπε ο Τσίπρας, αλλά ο Μπαλτάς.
Δεύτερον, η συζήτηση περί αριστείας δεν ξεκίνησε από την ομολογουμένως ατυχέστατη ατάκα του Μπαλτά, αλλά από τον Σαμαρά.
Στην πολιτική ουσία, η διαμάχη περί "αριστείας" εργαλειοποιήθηκε από την νδ σε μια πληθώρα περιπτώσεων και έφτασε να αποτελεί βασικό προεκλογικό μοτίβο σε διάφορες παραλλαγές. Τώρα το αν είσαι σίγουρος γι' αυτό ή όχι, είναι επουσιώδες.
H συζήτηση ανατροφοδοτείται διαρκώς με βάση τις θέσεις των κομμάτων.πχ. σήμερα ο Τσίπρας έκανε νέα επερώτηση για την βάση εισαγωγής των υποψηφίων στα πανεπιστήμια που ονόμασε "άθλια".Χθες φώναζε για την κατάργηση τμημάτων που έμπαιναν με βαθμό 1 ή 2.Είναι γενική η αντίληψη συριζα όλοι να παίρνουν από ένα πτυχίο ανεξαρτήτως επιδόσεων.
Όσο για τον Καραχάλιο πρόκειται για καραμανλοφρουρό.
πατησιωτης έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:54
H συζήτηση ανατροφοδοτείται διαρκώς με βάση τις θέσεις των κομμάτων.πχ. σήμερα ο Τσίπρας έκανε νέα επερώτηση για την βάση εισαγωγής των υποψηφίων στα πανεπιστήμια που ονόμασε "άθλια".Χθες φώναζε για την κατάργηση τμημάτων που έμπαιναν με βαθμό 1 ή 2.Είναι γενική η αντίληψη συριζα όλοι να παίρνουν από ένα πτυχίο ανεξαρτήτως επιδόσεων.
Προτείνω για να αναγνωρίζεται ένα πτυχίο στην Ελλάδα θα πρέπει να προσκομίζεται και ο βαθμός των πανελληνίων εξετάσεων.
Είχες 9 και σπούδασες φαρμακευτική στη Βουλγαρία; Το πτυχίο σου καθίσταται άκυρο.
Προτείνω για να αναγνωρίζεται ένα πτυχίο στην Ελλάδα θα πρέπει να προσκομίζεται και ο βαθμός των πανελληνίων εξετάσεων.
Είχες 9 και σπούδασες φαρμακευτική στη Βουλγαρία; Το πτυχίο σου καθίσταται άκυρο.
Είναι προφανές ότι κάνουν τους ντίλερ των κολεγίων.(οι κυβερνώντες)
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
AlienWay έγραψε: 28 Μάιος 2021, 10:14
Ακριβώς το ίδιο λέμε. Σε εκείνη τη συνεδρίαση στη βουλή, ο Τσίπρας δήλωσε ότι "η αριστεία είναι ρετσινιά" και από εκεί ξεκίνησαν όλα.
Οσο για τα υπόλοιπα, θα χαρώ πολύ να δω κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει ότι η ΝΔ ισχυρίστηκε ότι αποτελείται από άριστους. Διότι είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο.
Δεύτερον, η συζήτηση περί αριστείας δεν ξεκίνησε από την ομολογουμένως ατυχέστατη ατάκα του Μπαλτά, αλλά από τον Σαμαρά.
Στην πολιτική ουσία, η διαμάχη περί "αριστείας" εργαλειοποιήθηκε από την νδ σε μια πληθώρα περιπτώσεων και έφτασε να αποτελεί βασικό προεκλογικό μοτίβο σε διάφορες παραλλαγές. Τώρα το αν είσαι σίγουρος γι' αυτό ή όχι, είναι επουσιώδες.
ε πες κάνα παράδειγμα να καταλάβουμε τι εννοείς κι εγώ από τότε που λέει ο Αλιεν το θυμάμαι.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Είναι προφανές ότι κάνουν τους ντίλερ των κολεγίων.(οι κυβερνώντες)
Πάντως, έχουν πολύ πλάκα, όπως και οι οπαδοί τους.
Ναύτης έγραψε: 28 Μάιος 2021, 00:22
Έτσι εμφάνιζαν προεκλογικά τη νδ τα ΜΜΕ, ως το κόμμα της αριστείας και των αρίστων. Σχετικό και το "καλύτερο βιογραφικό της χώρας".
Οχι. Τα περί αριστείας ξεκίνησαν με τη δήλωση του Τσίπρα ότι "η αριστεία είναι ρετσινιά", στην οποία αντέδρασε έντονα η ΝΔ.
Αυτό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι για να αντιδρά η ΝΔ σε μια τέτοια δήλωση, αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές της θεωρούν τον εαυτό τους άριστο.
Το οποίο όμως είναι εσφαλμένο.
Γιατί κι εγώ είμαι υπέρ της αριστείας, ωστόσο ήμουν μαθητής του 17 στο σχολείο και του 7 στη σχολή. Αρα, εγώ ο ίδιος δεν ήμουν άριστος.
Αυτά λοιπόν τα περί αριστείας, ο ΣΥΡΙΖΑ τα ξεκίνησε, η ΝΔ αντέδρασε και έκτοτε, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί τους νεοδημοκράτες ειρωνικά, "άριστους".
Όχι.
Το θέμα περί "αριστείας" το εισήγαγε πρώτος στο πολιτικό λεξιλόγιο ο Σαμαράς και εν συνεχεία το σύνολο της νδ.
Αφορμή υπήρξε η περιβόητη κόντρα για τους σημαιοφόρους στα σχολεία και ειδικά το θέμα των πρότυπων σχολείων.
Μετά η πολιτική χρήση του όρου γενικεύτηκε, υιοθετήθηκε μάλιστα κάποια στιγμή ως πολιτικό μοτίβο ακόμα και από το ίδρυμα Κ. Καραμανλή, και αφορούσε στη σύγκριση μεταξύ των "αρίστων" της νδ και της "πλεμπάγιας" του σύριζα.
Το κλου ήταν ότι ο συριζα προσπαθούσε να απαξιώσει την αριστεία και να την υποκαταστήσει με τον εξισωτισμό λόγω των μαρξιστικών καταβολών του.
Σήμερα η νδ τρώει το σχετικό κογιονάρισμα περί "αριστείας", αφού οι "άριστοι" στις περισσότερες περιπτώσεις τα κάνουν μαντάρα, πέφτουν από τη μια γκάφα στην άλλη και δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα.
Μπα, οσο ηταν ο σαμαρας δεν ειχε τεθει θεμα για το ποιοι θα ειναι οι σημαιοφοροι στα σχολεια.
Επι συριζα και απο το βημα της βουλης ο τοτε υπουργος παιδειας μπαλτας ειπε το περιφημο η αριστεια ειναι ρετσινια.
Οι δύστηνοι οι ζαίοι, 15% κάτω, έχουν πλέον φτάσει στο σημείο εκτός από τον ...Αντώναρο να σπαμάρουν και τον ...Καραχάλιο!
Φαντάσου απελπισία.
Όπως θα είδες παρέθεσα μόνο το υστερόγραφο διότι το υπόλοιπο κείμενο, αν και έχει την πλάκα του, δεν με αφορά ως πολιτική κριτική. Το περιεχόμενο του υστερόγραφου, όμως, αποδείχτηκε αληθινό και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.
Για να το πω αλλιώς. Τι άλλο μένει να μάθουμε για να ανησυχήσουμε; Ότι ο πρωθυπουργός της χώρας εκτός από Φενγκ Σούι συμβουλεύεται και αστρολόγο;
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
panos291 έγραψε: 27 Μάιος 2021, 23:29
"ρητορική δεινότητα που κόβει σαν σπαθί σε συνδυασμό με μια φιλολαϊκή αμεσότητα με τον κόσμο (Κώστας Καραμανλής)."
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 28 Μάιος 2021, 19:54
Όπως θα είδες παρέθεσα μόνο το υστερόγραφο διότι το υπόλοιπο κείμενο, αν και έχει την πλάκα του, δεν με αφορά ως πολιτική κριτική. Το περιεχόμενο του υστερόγραφου, όμως, αποδείχτηκε αληθινό και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.
Για να το πω αλλιώς. Τι άλλο μένει να μάθουμε για να ανησυχήσουμε; Ότι ο πρωθυπουργός της χώρας εκτός από Φενγκ Σούι συμβουλεύεται και αστρολόγο;
Αστρολόγο αποδεδειγμένα συμβουλευόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου τον οποίο υποστήριζες και υποστηρίζεις.
Τα ...καραχαλιακά δεν είναι ούτε για το καφενείο, με τέτοια αντιπολίτευση και λοιπές γενικές αριστεριές από σύριζα επί παντός επιστητού, αριστερούς ράπερ κ.α. που απευθύνονται στο ήδη αφιονισμένο, μπετοναρισμένο υποστηρικτικό κοινό, ο Μητσοτάκης θα παραμείνει πολιτικά κυρίαρχος για πολύ καιρό ακόμα.
Οι δύστηνοι οι ζαίοι, 15% κάτω, έχουν πλέον φτάσει στο σημείο εκτός από τον ...Αντώναρο να σπαμάρουν και τον ...Καραχάλιο!
Φαντάσου απελπισία.
εσείς που ειστε γνώσται:
υπάρχει νέα δημοκρατία? υφίσταται ως πολιτικό κόμμα?
εκτός απο το παρεάκι τους επικοινωνιακούς συμβουλους και τα μποτάκια του Κούλη
και τα 2 άλλα χαλαρά φεουδα των καραμανλικών και σαμαρικών υπάρχει κατι άλλο που να συνδεει γενικώς και αορίστως αυτό το συνοθύλευμα?
dna replication έγραψε: 28 Μάιος 2021, 20:01
εσείς που ειστε γνώσται:
υπάρχει νέα δημοκρατία? υφίσταται ως πολιτικό κόμμα?
εκτός απο το παρεάκι τους επικοινωνιακούς συμβουλους και τα μποτάκια του Κούλη
και τα 2 άλλα χαλαρά φεουδα των καραμανλικών και σαμαρικών υπάρχει κατι άλλο που να συνδεει γενικώς και αορίστως αυτό το συνοθύλευμα?
Έχετε το δικαίωμα στη γνώμη σας, όσο περιθωριακή και αν είναι.
Αρκεί να μην συγχέετε την πραγματικότητα με το πχόρουμ.
Εν τέλει, μετράει το αποτέλεσμα. 40% έγραψε το κοντέρ.
AlienWay έγραψε: 28 Μάιος 2021, 10:14
ε πες κάνα παράδειγμα να καταλάβουμε τι εννοείς κι εγώ από τότε που λέει ο Αλιεν το θυμάμαι.
Ε τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς, πάντως την παντιέρα περί αριστείας την σήκωσε πρώτος ο Σαμαράς. Να ένα παράδειγμα.