Gewponos90 έγραψε: 27 Μάιος 2021, 15:11
ST48410 έγραψε: 27 Μάιος 2021, 14:26
Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Μάιος 2021, 14:23
Είπα ότι δε μου άρεσε και βαριόμουν. Με ρώτησε τι κάναμε σήμερα, με ρώτησε και τις επόμενες μέρες, ε κατάλαβε ότι δεν κάνουμε τίποτα, ήρθε και το είδε.
Σωστός. Οι άλλοι ακούν αξιολόγηση από τους μαθητές και ο νους τους πάει μόνο σε βαθμολογία. Μια χαρά καταλαβαίνουν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι μαθητές πότε ο δάσκαλος κάνει μάθημα, πότε είναι απροετοίμαστος, πότε βαριέται κλπ
Απροετοίμαστος; Σοβαρά τώρα; Για τι ηλικία μιλάμε. Τα παιδιά καλώς η κακώς είναι παιδιά. Δεν μιλάμε για ενηλίκους για να κάτσουν να αξιολογήσουν το μάθημα. Θυμάμαι πως βαθμολογουσα εγώ σαν φοιτητής όταν μας έφερναν κάτι χαρτιά που έπρεπε να αξιολογήσουμε καθηγητή, ύλη μαθήματος και βοήθεια που έδωσε ο καθηγητής.
Σαν ιδέα καλή είναι και όλοι πρέπει να αξιολογουνται, αλλα...
Εγώ είμαι σίγουρος ότι ανά 4 χρόνια θα αλλάζουν όλοι ανάλογα του κόμματος που βγαίνει στην κυβέρνηση. Εσύ μάλλον είσαι ρομαντικός και νομίζεις πως η ΝΔ θα κρατησει τον <<ζαιο>> από συγκίνηση, η αντιστοιχα οι ζαιοι θα κρατήσουν τον νεοδημοκρατη.
Υ.Γ Μην ακούσω για ανεξάρτητη αρχή. Θυμίζω ότι προεκλογικά τα 2 μεγάλα κόμματα σφάζονται για το ποιος θα διορίζει ποιον στη ανεξάρτητη αρχή.
Σου παραθέτω διάλογο να κρίνεις:
- Τι κάνατε Μιχαλάκη στα Αγγλικά σήμερα;
- Ζωγραφίζαμε
- Τι ζωγραφίζατε; Κάτι σε σχέση με το μάθημα
- Ελεύθερο ό,τι ήθελε ο καθένας. Η κυρία βαριόταν...
Το παραπάνω έχει γίνει διψήφιες φορές απλά επειδή όλοι οι γονείς πληρώνουν και κάνουν τα παιδιά τους αγγλικά εκτός σχολείου δεν ασχολούνται να την στριμώξουν. Όμως κρίμα δεν είναι να υπάρχει τόση ανεργία και τόσοι καταρτισμένοι νέοι που διψάνε για δουλειά κι αυτή να έχει καλό μεροκάματο και να κάθεται;
Μιλάμε για δεκάχρονο παιδί. Μπορεί να αντιληφθεί μερικά απλά πράγματα. Όπως πχ ποιος δάσκαλος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Webex και ότι τον καταλαβαίνουν κάποιοι από τους μαθητές, κάνουν πλάκα στο chat και αλλού και την ζωή του δύσκολη. Μάθημα δεν γίνεται βέβαια.
Αλλά ρε φίλε μην πας μακριά. Εδώ και κάποιους μήνες είχες τηλεκπαίδευση. Η σωστή δασκάλα ανέβαζε ασκήσεις κάθε φορά και έστελνε αυτές του προηγούμενου μαθήματος διορθωμένες. Επίσης σε τακτά διαστήματα έδινε επαναληπτικά φυλλάδια και υλικό εκτός του σχολικού βιβλίου προσαρμοσμένο στις αδυναμίες της τάξης. Η άλλη δασκάλα αφού πέρασε η μισή χρονιά μέχρι να μάθει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα έχει ανεβάσει λίγα πράγματα να βγάλει την υποχρέωση. Οποιονδήποτε περαστικό και να βάλεις μπορεί σε 10 λεπτά να ρίξει μια ματιά και να το υποψιαστεί αυτό. Αν είναι έμπειρος εκπαιδευτικός και γνωρίζει και την ύλη της βαθμίδας έχει μια σαφή εικόνα. Αυτό και μόνο δεν θα έλεγε τα πάντα για τις δύο εκπαιδευτικούς αλλά θα έλεγε πολλά. Αν το συνδύαζες με feedback από γονείς, μαθητές, συναδέλφους, διευθυντή θα είχες μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Σε αυτό που λες για κομματικοποίηση στις αξιολογήσεις δεν μπορώ να διαφωνήσω. Θα γίνει προσπάθεια. Ωστόσο και η τωρινή κατάσταση δεν αντέχεται.