Μετά τα ξεφτιλίκια με τον Πάνο, την Μπουμπουλίνα και το Γρίβα, ο γέροντας -έστω και μετά θάνατον- ικανοποίησε τη ματαιοδοξία του για κοινωνική ανέλιξη μέσω επιγαμίας.Σενέκας έγραψε: 21 Μάιος 2021, 20:00 οι Κολοκοτρωναίοι ήταν απο τις πλουσιότερες οικογένειες του βασιλείου, ήταν ήδη μέρος της βασιλικής αυλής. Ο Γάμος με τους Καρατζάδες, τους επιβεβαίωνε και τυπικά ως μέρος της ελιτ. Ήταν ο Γάμος της καινούργιας ελιτ με την παλιά![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πως κάμφθηκαν τα πάθη και τα στεγανά του αγώνα
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius
Re: Πως κάμφθηκαν τα πάθη και τα στεγανά του αγώνα
Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο να το πούμε ματαιοδοξία, αφού η μανία του για κοινωνική ανέλιξη στόχευε κυρίως στα παιδιά του, όχι στον ίδιο. Η Μπουμπουλίνα ήταν πολύ κακός υπολογισμός. Η Μπουμπουλίνα Jr τον ξεφτίλισε με το θέμα της προίκας, αλλά ακόμα και αν δεν το είχε σκάσει με τον Γρίβα, θα του ήταν πρακτικά άχρηστη. Έκανε πολύ κακό πρόσκαιρο υπολογισμό. Το μόνο χαρτί της Μπουμπουλίνας ήταν τα κλεμμένα κοσμήματα της Τριπολιτσάς, δεν είχε κάτι άλλο να δώσει, πολιτικά ή στρατιωτικα( απο ένα κατσαπλιάδικο καθίκι σαν τον Γρίβα, δε θα περίμενε κανείς να στοχεύει κάπου ψηλότερα)The Age of Aquarius έγραψε: 23 Απρ 2023, 01:08Μετά τα ξεφτιλίκια με τον Πάνο, την Μπουμπουλίνα και το Γρίβα, ο γέροντας -έστω και μετά θάνατον- ικανοποίησε τη ματαιοδοξία του για κοινωνική ανέλιξη μέσω επιγαμίας.Σενέκας έγραψε: 21 Μάιος 2021, 20:00 οι Κολοκοτρωναίοι ήταν απο τις πλουσιότερες οικογένειες του βασιλείου, ήταν ήδη μέρος της βασιλικής αυλής. Ο Γάμος με τους Καρατζάδες, τους επιβεβαίωνε και τυπικά ως μέρος της ελιτ. Ήταν ο Γάμος της καινούργιας ελιτ με την παλιά![]()
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius
Πάντως οι επιγαμίες τον παίδεψαν το γέρο. Δεν ήταν μόνο η Μπουμπουλίνα Jr.Σενέκας έγραψε: 23 Απρ 2023, 11:45
Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο να το πούμε ματαιοδοξία, αφού η μανία του για κοινωνική ανέλιξη στόχευε κυρίως στα παιδιά του, όχι στον ίδιο. Η Μπουμπουλίνα ήταν πολύ κακός υπολογισμός. Η Μπουμπουλίνα Jr τον ξεφτίλισε με το θέμα της προίκας, αλλά ακόμα και αν δεν το είχε σκάσει με τον Γρίβα, θα του ήταν πρακτικά άχρηστη. Έκανε πολύ κακό πρόσκαιρο υπολογισμό. Το μόνο χαρτί της Μπουμπουλίνας ήταν τα κλεμμένα κοσμήματα της Τριπολιτσάς, δεν είχε κάτι άλλο να δώσει, πολιτικά ή στρατιωτικα( απο ένα κατσαπλιάδικο καθίκι σαν τον Γρίβα, δε θα περίμενε κανείς να στοχεύει κάπου ψηλότερα)![]()
Ο πρώτος αρραβώνας του Κολίνου με την 6χρονη κόρη του Δεληγιάννη δε φτούρισε. Είμαι περίεργος πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα αν προχωρούσε. Γλύτωσε πάντως το κοριτσάκι.
Ο δε γάμος του Γενναίου με τη Τζαβέλενα παραλίγο να οδηγήσει σε σκοτωμό. Καθώς σηκώθηκε κι έφυγε μόλις έβγαλε το πέπλο και είδε τη νύφη.
δεν τον αδικώ, η Φωτεινή ήταν μια κοντή(πολύ κοντή) βερσιόν της Ζωής ΚωνσταντοπούλουThe Age of Aquarius έγραψε: 23 Απρ 2023, 17:18Πάντως οι επιγαμίες τον παίδεψαν το γέρο. Δεν ήταν μόνο η Μπουμπουλίνα Jr.Σενέκας έγραψε: 23 Απρ 2023, 11:45
Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο να το πούμε ματαιοδοξία, αφού η μανία του για κοινωνική ανέλιξη στόχευε κυρίως στα παιδιά του, όχι στον ίδιο. Η Μπουμπουλίνα ήταν πολύ κακός υπολογισμός. Η Μπουμπουλίνα Jr τον ξεφτίλισε με το θέμα της προίκας, αλλά ακόμα και αν δεν το είχε σκάσει με τον Γρίβα, θα του ήταν πρακτικά άχρηστη. Έκανε πολύ κακό πρόσκαιρο υπολογισμό. Το μόνο χαρτί της Μπουμπουλίνας ήταν τα κλεμμένα κοσμήματα της Τριπολιτσάς, δεν είχε κάτι άλλο να δώσει, πολιτικά ή στρατιωτικα( απο ένα κατσαπλιάδικο καθίκι σαν τον Γρίβα, δε θα περίμενε κανείς να στοχεύει κάπου ψηλότερα)![]()
Ο πρώτος αρραβώνας του Κολίνου με την 6χρονη κόρη του Δεληγιάννη δε φτούρισε. Είμαι περίεργος πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα αν προχωρούσε. Γλύτωσε πάντως το κοριτσάκι.
Ο δε γάμος του Γενναίου με τη Τζαβέλενα παραλίγο να οδηγήσει σε σκοτωμό. Καθώς σηκώθηκε κι έφυγε μόλις έβγαλε το πέπλο και είδε τη νύφη.![]()
Τρόμαξαν να τον γυρίσουν πίσω.

φαντάζομαι το καπέλο της Δέσπως το φόραγε γιατί της έδινε ύψος
Πάντως, χωρίς hidnsight, δεν ξέρω πόσο καλύτερα θα μπορούσε να καταφέρει να εδραιωθεί ως ελιτ μέσω επιγαμίας. Παρά τις πρόσκαιρες συμμαχίες, η μωραϊτικη ελιτ δεν θα τον δεχόταν ποτέ, για θεμελιώδης λόγους. Ήταν πολύ πιο εύκολο να τα βρει με τις ελιτ της Ρούμελης, ή με τους Φαναριώτες όταν ήταν πλέον χρήσιμο.The Age of Aquarius έγραψε: 23 Απρ 2023, 17:18Πάντως οι επιγαμίες τον παίδεψαν το γέρο. Δεν ήταν μόνο η Μπουμπουλίνα Jr.Σενέκας έγραψε: 23 Απρ 2023, 11:45
Ο δε γάμος του Γενναίου με τη Τζαβέλενα παραλίγο να οδηγήσει σε σκοτωμό. Καθώς σηκώθηκε κι έφυγε μόλις έβγαλε το πέπλο και είδε τη νύφη.![]()
Τρόμαξαν να τον γυρίσουν πίσω.
Ζαίμηδες και Δελληγιανναίοι προτιμούσαν να μείνουν άφραγκοι και μακριά απο τα πράγματα απο το να δεχτούν οριστικά στις τάξεις τους κάπους όπως ο Κολοκοτρώνης. Το όνομά τους είχε μεγαλύτερη αξία. H προσωρινή συμμαχία στη φυλακή έγινε γιατί απειλούνταν η ύπαρξη ολόκληρου του κοινονικο-πολιτικού τους περιβάλλοντος, και πάλι δεν κράτησε:102:
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 119 Απαντήσεις
- 2504 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 31 Απαντήσεις