Στην οδό Σταδίου αναφέρεται ο ποιητής.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 23 Ιούλ 2018, 13:30Η ΜΑ ΡΤΟΝΠέτρες θα τρώμε και θα ζούμε σε σπηλιές. Δεν θα υπάρχουνε πουλιά, μήτε φωλιές. Θα υπάρχει μόνο μοναξιά, τρομοκρατία και μια Ιθάκη βουλιαγμένη πολιτεία
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πεθανε ο Μανος Ελευθεριου
Re: Πεθανε ο Μανος Ελευθεριου
Πάνος Σκουρλέτης
Εκτός από λάθος ερμηνεία κάνεις και λάθος συλλαβισμό.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 23 Ιούλ 2018, 13:30Η ΜΑ ΡΤΟΝΠέτρες θα τρώμε και θα ζούμε σε σπηλιές. Δεν θα υπάρχουνε πουλιά, μήτε φωλιές. Θα υπάρχει μόνο μοναξιά, τρομοκρατία και μια Ιθάκη βουλιαγμένη πολιτεία
Η ελπίδα είναι παγίδα.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- Μαυροβασίλης
Ο Μάνος Ελευθερίου γράφει για τη δολοφονία της Ελένης ΠαπαδάκηBeria έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 21:20 Δεν τον είχαν κράξει οι κουκουέδες ως αντιδραστικό για το βιβλίο του για τη σφαγή της Παπαδάκη από την ΟΠΛΑ;
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Εχω ανοίξει νήμα μέ αυτό τό φαινόμενο μέ τίτλο " Η κοιλιά στή Μουσική από το 2000 "
Καταθέτω καί τήν άποψη μου .....
Δεκτές καί αλλες οπτικές ......
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Το διάβαζα χθες, με τα κρεμμυδάκια τον κάνει τον καημένο τον Μυράτ, τον οποίο λόγω κομψότητας και στυλ τον είχα γιά ευπατρίδη (ενώ θήτευσε σε κατσαπλιαδοτάγματα)Μαυροβασίλης έγραψε: 23 Ιούλ 2018, 17:16Ο Μάνος Ελευθερίου γράφει για τη δολοφονία της Ελένης ΠαπαδάκηBeria έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 21:20 Δεν τον είχαν κράξει οι κουκουέδες ως αντιδραστικό για το βιβλίο του για τη σφαγή της Παπαδάκη από την ΟΠΛΑ;
![]()
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Η θρησκευτικη πιστη δεν εχει να κανει με την πολιτικη θεωρηση του καθενος.Μπίστης έγραψε: 23 Ιούλ 2018, 16:09Ότι πεις ...
https://pneumatoskoinwnia.blogspot.com/ ... 9.html?m=1
To ΚΚΕ ειναι δικαιο και μεγαλοψυχο κομμα.Μαυροβασίλης έγραψε: 23 Ιούλ 2018, 17:16Ο Μάνος Ελευθερίου γράφει για τη δολοφονία της Ελένης ΠαπαδάκηBeria έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 21:20 Δεν τον είχαν κράξει οι κουκουέδες ως αντιδραστικό για το βιβλίο του για τη σφαγή της Παπαδάκη από την ΟΠΛΑ;
![]()
Τοσο μεγαλοψυχο που κακιστα εχει κανει αυτοκριτικη για την δικαιοτατη εκτελεση της εν λογω
Σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.Maspoli έγραψε: 23 Ιούλ 2018, 17:49To ΚΚΕ ειναι δικαιο και μεγαλοψυχο κομμα.Μαυροβασίλης έγραψε: 23 Ιούλ 2018, 17:16Ο Μάνος Ελευθερίου γράφει για τη δολοφονία της Ελένης ΠαπαδάκηBeria έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 21:20 Δεν τον είχαν κράξει οι κουκουέδες ως αντιδραστικό για το βιβλίο του για τη σφαγή της Παπαδάκη από την ΟΠΛΑ;
![]()
Τοσο μεγαλοψυχο που κακιστα εχει κανει αυτοκριτικη για την δικαιοτατη εκτελεση της εν λογω
Αν η αυτοκριτική για τη δικαιότατη
Κάτι κινέζικα γράφω, μη δίνεις σημασία μεγάλε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το δικαιοτατη ειναι δικος μου χαρακτηρισμος.
Για την ιστορια κυρια μου ο υπευθυνος για την εκτελεση της Παπαδακη εκτελεστηκε. Απο το ΚΚΕ ξερετε
Για την ιστορια κυρια μου ο υπευθυνος για την εκτελεση της Παπαδακη εκτελεστηκε. Απο το ΚΚΕ ξερετε
Επειδή την εκτέλεσε ή γιά λόγους εσωκομματικούς ;
Μαυροβασίλης έγραψε: 23 Ιούλ 2018, 17:16Ο Μάνος Ελευθερίου γράφει για τη δολοφονία της Ελένης ΠαπαδάκηBeria έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 21:20 Δεν τον είχαν κράξει οι κουκουέδες ως αντιδραστικό για το βιβλίο του για τη σφαγή της Παπαδάκη από την ΟΠΛΑ;
![]()
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9165491Στις 21 Δεκέμβρη, η Ελένη Παπαδάκη συνελήφθη από τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή Πατησίων - Γαλατσίου στο σπίτι του Γραμματέα του ΕΑΜ Θεάτρου, Δημήτρη Μυράτ. Τόσο ο ίδιος, όσο και φιλικά πρόσωπα της Παπαδάκη ενημερώθηκαν ότι θα ακολουθήσει μια ανάκριση και θα απελευθερωθεί σύντομα. Η ενημέρωση δεν ήταν αποπροσανατολιστική, αφού όπως μαρτυρά ο Βασίλης Μπαρτζιώτας (Φάνης):
«Οταν τμήματα της Λαϊκής Πολιτοφυλακής συνέλαβαν τη γνωστή ηθοποιό Παπαδάκη, ερωμένη του αρχικουίσλιγκ Γιάννη Ράλλη, δώσαμε εντολή να μην πειραχτεί. Είχαμε να μάθουμε πολλά από αυτή».
Σε αντίθεση με αυτή την ενημέρωση και τις εντολές που δόθηκαν στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή, το βράδυ της 21ης Δεκέμβρη η Ελένη Παπαδάκη μεταφέρθηκε στην Ούλεν, όπου και δολοφονήθηκε από ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καπετάν Ορέστης, στέλεχος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής Πατησίων.
Ο καπετάν Ορέστης είχε κινήσει ήδη υποψίες αναφορικά με τη δράση του. Πιο συγκεκριμένα, υπήρχαν καταγγελίες εναντίον του ότι συνελάμβανε φίλα προσκείμενους στο ΕΑΜ ή ακόμα και μέλη του, μόνο και μόνο για να αποσπά χρήματα και πολύτιμα είδη από τους ίδιους ή τους συγγενείς τους. Γι' αυτό το ΕΑΜ Πατησίων είχε αξιώσει από την τοπική Λαϊκή Πολιτοφυλακή να ειδοποιείται για τις συλλήψεις και να παραβρίσκεται σε αυτές ένας αντιπρόσωπός του για να αποτραπούν παρεκτροπές. Στην περίπτωση της Παπαδάκη εκπρόσωπος του ΕΑΜ ορίστηκε ο φοιτητής Ιατρικής Κώστας Μπιλιράκης. Για τον ίδιο λόγο, είχε αποσταλεί στην τοπική Λαϊκή Πολιτοφυλακή ο παλιός Ακροναυπλιώτης και λοχαγός του ΕΛΑΣ Νίκος Ανδρικίδης.
Μετά τη δολοφονία της Παπαδάκη, όπως σημειώνει ο Σπύρος Κωτσάκης (Νέστορας), καπετάνιος του Α΄ Σώματος Στρατού του ΕΛΑΣ Αθήνας:
«Ο Ανδρικίδης εντόπισε γρήγορα σαν υπεύθυνους του εγκλήματος τον Ορέστη της Πολιτοφυλακής των Πατησίων και δύο αμέσως συνεργάτες του. Ερεύνησε τη ζωή και τη δράση του και ανακάλυψε κι άλλες πράξεις και ενέργειές του βρώμικες και ύποπτες. Προχωρώντας η ανάκριση, αποκαλύφθηκε ότι ο Ορέστης ήταν πράκτορας της Ιντέλιτζενς Σέρβις στις γραμμές μας».
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι υπαίτιοι δικάστηκαν από Ανταρτοδικείο, καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν δημόσια στην Πλατεία
Καπου εδω τελειωνει η προπαγανδα για την Παπαδακη.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
1000 οπλατζήδες να εκτελούσε το κκε, μία Παπαδάκη δεν κάνανε.Maspoli έγραψε: 23 Ιούλ 2018, 18:00 Το δικαιοτατη ειναι δικος μου χαρακτηρισμος.
Γιούφτοι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ομορφο τραγουδι - μου αρέσει η εκτέλεση του Χαλκια/Γαργανουρακη. Αλλα το βιντεο χωρις τις καραμπαμπικες εικονες που βαζουνε στο ΥΤ. Νομιζω ο δεύτερος στίχος αναφέρεται στην Μικρασιατική Εκστρατεία. Εγω τελος πάντων ετσι το διαβαζω, δεν ειναι και το πιο ευκολα κατανοητο ποιημα του κοσμου (ηθελημένα πιστευω).argouen έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 12:15Spoiler
Μαλαματένια λόγια στο μαντήλι
τα βρήκα στο σεργιάνι μου προχθές
τ’ αλφαβητάρι πάνω στο τριφύλλι
σου μάθαινε το αύριο και το χθες
μα εγώ περνούσα τη στερνή την πύλη
με του καιρού δεμένος τις κλωστές
Τ’ αηδόνια σε χτικιάσανε στην Τροία
που στράγγιξες χαμένα μια γενιά
καλύτερα να σ’ έλεγαν Μαρία
και να `σουν ράφτρα μες στην Κοκκινιά
κι όχι να ζεις μ’ αυτή την κομπανία
και να μην ξέρεις τ’ άστρο του φονιά
Γυρίσανε πολλοί σημαδεμένοι
απ’ του καιρού την άγρια πληρωμή
στο μεσοστράτι τέσσερις ανέμοι
τους πήραν για σεργιάνι μια στιγμή
και βρήκανε τη φλόγα που δεν τρέμει
και το μαράζι δίχως αφορμή
Και σαν τους άλλους χάθηκαν κι εκείνοι
τους βρήκαν να γαβγίζουν στα μισά
κι απ’ το παλιό μαρτύριο να `χει μείνει
ένα σκυλί τη νύχτα που διψά
γυναίκες στη γωνιά μ’ ασετυλίνη
παραμιλούν στην ακροθαλασσιά
Και στ’ ανοιχτά του κόσμου τα καμιόνια
θα ξεφορτώνουν στην Καισαριανή
πώς έγινε με τούτο τον αιώνα
και γύρισε καπάκι η ζωή
πώς το `φεραν η μοίρα και τα χρόνια
να μην ακούσεις έναν ποιητή
Του κόσμου ποιος το λύνει το κουβάρι
ποιος είναι καπετάνιος στα βουνά
ποιος δίνει την αγάπη και τη χάρη
και στις μυρτιές του Άδη σεργιανά
μαλαματένια λόγια στο χορτάρι
ποιος βρίσκει για την άλλη τη γενιά
Με δέσαν στα στενά και στους κανόνες
και ξημερώνοντας Παρασκευή
τοξότες φάλαγγες και λεγεώνες
με πήραν και με βάλαν σε κλουβί
και στα υπόγεια ζάρια τους αιώνες
παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοί
Ζητούσα τα μεγάλα τα κυνήγια
κι όπως δεν ήμουν μάγκας και νταής
περνούσα τα δικά σου δικαστήρια
αφού στον Άδη μέσα θα με βρεις
να με δικάσεις πάλι με μαρτύρια
και σαν κακούργο να με τιμωρείς
ΥΓ: Χαιρετίζω το πχώρουμ που βρίσκει σιγα σιγα το δρόμο του να ανηφορισει για Γράμμο και σε αυτο το νήμα
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Ποιο Γράμμο βρε γιόχι; Εδώ για ένοπλο λαϊκό δίκιο στο ίσωμα λέμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 800 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
-