!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κάπνισμα και οικονομικά

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Κάπνισμα και οικονομικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Chilloutbuddy έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 13:46
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 11:16
Chilloutbuddy έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 06:58 Όχι δεν πάει έτσι, ότι αν δεν κάπνιζες θα είχες κάποιο τεράστιο ποσό στην άκρη να το κάνεις ό,τι θες.
Αν δεν κάπνιζες θα είχες κάτι άλλο, όλοι έχουν κάτι άλλο. Εσύ έχεις το κάπνισμα.
Κάνεις λάθος νομίζω γιατί το κάπνισμα δε συγκρίνεται με τίποτε άλλο. Το κάνεις παράλληλα με άλλες δραστηριότητες.
Δηλαδή τι θα είχες, το ψάρεμα; Και θα έβγαινες κάθε 45 λεπτά στην είσοδο της δουλειάς για να ψαρέψεις;
Και θα ξόδευες και μερικά δολώματα μαζί με τον πρωϊνό καφέ;

Ναι, δεν θα τα αποταμίευες απαραίτητα. Αλλά δεν θα τα ξόδευες με τον ίδιο τρόπο, "αυτόματα". Θα τα είχες και θα τα ξόδευες στρατηγικά.
"Έχουν κάτι άλλο" με την έννοια ότι χαλάν λεφτά σε κάτι άλλο.
Οι άνθρωποι συνήθως έχουν 100 πράγματα που θέλουν να αγοράσουν, τα λεφτά φτάνουν για 3 πράγματα.
Οι καπνιστές διαλέγουν 2 + τσιγάρα, οι μη καπνιστές διαλέγουν 2 + κάτι άλλο. Ανάλογα στον άνθρωπο βέβαια αλλά κάπως έτσι πάει συνήθως.
Δε βλέπω γιατί αν διαλέξεις τσιγάρα δε θα μπορείς να αποταμιεύεις ενώ αν διαλέξεις γκάτζετ/ξύδια/ρούχα/πουτάνες/ταξιδάκια ξαφνικά θα μπορείς.
Πες κόβεις το κάπνισμα, τον πρώτο μήνα θα σου φανεί όντως ότι μείναν λεφτά, το δεύτερο μήνα θα θυμηθείς κάποιο απ'τα άλλα 97 πράματα που ήθελες ν'αγοράσεις και δε σου φτάνανε πριν.
Αυτό εννοώ κι εγώ "στρατηγικό ξόδεμα". Θα τα ξοδέψεις κάπου που πραγματικά θες, αντί να έχεις ένα πάγιο έξοδο.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Chilloutbuddy έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 13:33 10 δεν έχω δει πουθενά τόσο μικρό...
τα 30ml εξαρτάται, τα ντόπια κάπου $12-15, εισαγόμενα μπορεί να πάνε και $30
:a035: Εδώ έχουν επιβάλλει να πωλούνται όλα τα έτοιμα μόνο σε 10ml και κοστίζουν συνήθως 5€ - 5,50€

Υπάρχουν και τα shake & vape δηλαδή άρωμα αναμεμειγμένο με βάση (μόνο PG) και πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά 10ml μπουκαλάκια νικοτινούχας βάσης και VG για να το φτιάξεις.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

kalorifer έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 13:49 Έχω να καπνίσω πέντε χρόνια. Θα ήθελα ομως να το ξαναρχίσω το καλοκαίρι. Υπάρχουν αξιόπιστες έρευνες που δείχνουν ότι είναι λιγότερο επιζήμιο το ηλεκτρονικό τσιγάρο?
Μεγαλύτερη χαζομάρα δεν βρήκες να κάνεις;; :e040:
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Οι άνθρωποι συνήθως έχουν 100 πράγματα που θέλουν να αγοράσουν, τα λεφτά φτάνουν για 3 πράγματα.
Οι καπνιστές διαλέγουν 2 + τσιγάρα, οι μη καπνιστές διαλέγουν 2 + κάτι άλλο. Ανάλογα στον άνθρωπο βέβαια αλλά κάπως έτσι πάει συνήθως.
Δε βλέπω γιατί αν διαλέξεις τσιγάρα δε θα μπορείς να αποταμιεύεις ενώ αν διαλέξεις γκάτζετ/ξύδια/ρούχα/πουτάνες/ταξιδάκια ξαφνικά θα μπορείς.
Πες κόβεις το κάπνισμα, τον πρώτο μήνα θα σου φανεί όντως ότι μείναν λεφτά, το δεύτερο μήνα θα θυμηθείς κάποιο απ'τα άλλα 97 πράματα που ήθελες ν'αγοράσεις και δε σου φτάνανε πριν.
Αυτά όλα εξαρτώνται από πολλές μάλλον ανεδαφικές υποθέσεις, όπως ότι όντως ισχύουν τα νούμερα 100 και 3 και κυρίως ότι το "κάτι άλλο" είναι κι αυτό μια εθιστική συνήθεια στην οποία δεν έχεις στ' αλήθεια δυνατότητα επιλογής.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι καπνιστές ξεκινούν από το μηνιαίο κόστος του καπνίσματος (αθροιστικά σαν συνήθεια, π.χ. περιλαμβάνει και μειωμένη παραγωγικότητα η οποία σε πολλά επαγγέλματα σου στοιχίζει αληθινά λεφτά) ό,τι και να γίνει. Οι μη καπνιστές δεν ξεκινούν από αυτό το κόστος και με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία ως προς το τι έξοδα θα κάνουν. Δε στέκει λογικά να μην είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση all other things being equal και δεν είναι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 22 Ιούλ 2018, 14:04, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
kalorifer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kalorifer »

Spiros252 έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 13:58
kalorifer έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 13:49 Έχω να καπνίσω πέντε χρόνια. Θα ήθελα ομως να το ξαναρχίσω το καλοκαίρι. Υπάρχουν αξιόπιστες έρευνες που δείχνουν ότι είναι λιγότερο επιζήμιο το ηλεκτρονικό τσιγάρο?

Κάποτε είχα δει ονλαιν ένα πόστερ που έλεγε ότι το κάπνισμα σκοτώνει και δίπλα είχε τον Χαιντεγκερ που έλεγε ότι όλοι θα πεθάνουμε. Το κάπνισμα μου έδινε μεγάλη ικανοποίηση. Και δεν ήμουν απολυτα εθισμένος, κάπνιζα συνήθως όταν έβγαινα και έπινα. Θα ήθελα να το ξανακάνω κάποια στιγμή, όχι όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

kalorifer έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 14:03

Κάποτε είχα δει ονλαιν ένα πόστερ που έλεγε ότι το κάπνισμα σκοτώνει και δίπλα είχε τον Χαιντεγκερ που έλεγε ότι όλοι θα πεθάνουμε. Το κάπνισμα μου έδινε μεγάλη ικανοποίηση. Και δεν ήμουν απολυτα εθισμένος, κάπνιζα συνήθως όταν έβγαινα και έπινα. Θα ήθελα να το ξανακάνω κάποια στιγμή, όχι όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ίσως έπρεπε δίπλα στον Χάιντεγκερ να λέει ότι όλοι θα πεθάνουμε να έχει τον Ρόκο Σιφρέντι να προσθέτει "αλλά μόνο όσοι καπνίζουν θα έχουν 10% μικρότερο και πιο μαλακό πουλί".
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

foscilis έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 14:05
kalorifer έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 14:03

Ίσως έπρεπε δίπλα στον Χάιντεγκερ να λέει ότι όλοι θα πεθάνουμε να έχει τον Ρόκο Σιφρέντι να προσθέτει "αλλά μόνο όσοι καπνίζουν θα έχουν 10% μικρότερο και πιο μαλακό πουλί".
Που ξέρεις βρε μλκ ότι δεν καπνίζει ο ρόκος;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Που ξερεις οτι δεν τον παιρνει ο Ροκος;
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 13:56
Chilloutbuddy έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 13:46
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 11:16
Κάνεις λάθος νομίζω γιατί το κάπνισμα δε συγκρίνεται με τίποτε άλλο. Το κάνεις παράλληλα με άλλες δραστηριότητες.
Δηλαδή τι θα είχες, το ψάρεμα; Και θα έβγαινες κάθε 45 λεπτά στην είσοδο της δουλειάς για να ψαρέψεις;
Και θα ξόδευες και μερικά δολώματα μαζί με τον πρωϊνό καφέ;

Ναι, δεν θα τα αποταμίευες απαραίτητα. Αλλά δεν θα τα ξόδευες με τον ίδιο τρόπο, "αυτόματα". Θα τα είχες και θα τα ξόδευες στρατηγικά.
Αυτό εννοώ κι εγώ "στρατηγικό ξόδεμα". Θα τα ξοδέψεις κάπου που πραγματικά θες, αντί να έχεις ένα πάγιο έξοδο.
τι πάει να πει "πραγματικά θες";
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
foscilis

Στο συγκεκριμενο κοντεξτ παει να πει δε θα εχεις συνδρομο στερησης αν δεν παιρνεις σταθερη δοσολογια.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Chilloutbuddy έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 15:19 τι πάει να πει "πραγματικά θες";
Εννοώ κάτι που θα ευχαριστήσει, όχι κάτι που αν δεν το πληρώσεις θα νιώσεις πείνα ή θα μένεις στο δρόμο ή θα μπεις φυλακή ή θα πάθεις σύνδρομο στέρησης.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Υπάρχει το vaping.
Εγώ βρίσκω και φτηνά liquids τώρα, τα έχουν οι κοπελίτσες διαφημίστριες στο κέντρο.
Και τα πακιστανάκια σε μερικές λαϊκές.
Όσο για τις αντικαπνιστικές καμπάνιες της τσιπροκυβερνήσεως είναι ψευδεπίγραφη. Μας κάνουν να καπνίζουμε στούκας-μέσερμιτ για ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο πνευμονοπάθειας-καρδιοπάθειας !
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

foscilis έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 14:02
Αυτά όλα εξαρτώνται από πολλές μάλλον ανεδαφικές υποθέσεις, όπως ότι όντως ισχύουν τα νούμερα 100 και 3 και κυρίως ότι το "κάτι άλλο" είναι κι αυτό μια εθιστική συνήθεια στην οποία δεν έχεις στ' αλήθεια δυνατότητα επιλογής.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι καπνιστές ξεκινούν από το μηνιαίο κόστος του καπνίσματος (αθροιστικά σαν συνήθεια, π.χ. περιλαμβάνει και μειωμένη παραγωγικότητα η οποία σε πολλά επαγγέλματα σου στοιχίζει αληθινά λεφτά) ό,τι και να γίνει. Οι μη καπνιστές δεν ξεκινούν από αυτό το κόστος και με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία ως προς το τι έξοδα θα κάνουν. Δε στέκει λογικά να μην είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση all other things being equal και δεν είναι.
Και γιατί οι δικές μου υποθέσεις είναι ανεδαφικές ενώ οι δικές σου είναι "η πραγματικότητα";

Υπάρχει πολλές μελέτες που δείχνουν σύνδεση μεταξύ καπνίσματος και οικονομικής κατάστασης. Το πρόβλημα είναι ότι οι μελέτες αυτές γίνονται σε χώρες που το κάπνισμα είναι κοινωνικό στίγμα και ο καπνιστής είναι πολλές φορές, έως συνήθως, και ένα σωρό άλλα πράγματα, άνεργος, αλκοολικός κλπ. Στις χώρες αυτές θα δεις περίπου μηδέν καπνιστές σε καλά επαγγέλματα. Γενικά είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις αιτιότητα, και εσύ και εγώ φυσικά.

Αυτό με την παραγωγικότητα πάντως δε συμβαδίζει καθόλου με αυτά που έχω δει, οι χειρότεροι εργασιομανείς που ξέρω είναι και καπνιστές (ίσως συνδεδεμένα το ένα με το άλλο). Επίσης όταν κάποιος κάνει διάλειμμα για τσιγάρο αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι ο άλλος που μένει μέσα δεν παίζει πασιέτζα.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 15:26
Εννοώ κάτι που θα ευχαριστήσει, όχι κάτι που αν δεν το πληρώσεις θα νιώσεις πείνα ή θα μένεις στο δρόμο ή θα μπεις φυλακή ή θα πάθεις σύνδρομο στέρησης.
Αν ρωτήσεις όμως έναν καπνιστή θα σου πει ότι αυτό θέλει.

Δηλαδή στη συγκεκριμένη συζήτηση που κάνουμε τώρα το πρόβλημα δεν είναι ότι μας απασχολεί η οικονομική κατάσταση του συγκεκριμένου ανθρώπου, αλλά ότι δεν εγκρίνουμε τις επιθυμίες του.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Chilloutbuddy έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 15:38
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 15:26
Αν ρωτήσεις όμως έναν καπνιστή θα σου πει ότι αυτό θέλει.

Δηλαδή στη συγκεκριμένη συζήτηση που κάνουμε τώρα το πρόβλημα δεν είναι ότι μας απασχολεί η οικονομική κατάσταση του συγκεκριμένου ανθρώπου, αλλά ότι δεν εγκρίνουμε τις επιθυμίες του.
Δεν ξέρω, δύσκολα θα με πείσεις ότι κάποιος κάθε μέρα σκέφτεται "Χμμ, πως θα κάνω καλύτερη τη μέρα μου;", και κάθε μέρα καταλήγει "το βρήκα, θα καπνίσω ένα πακέτο τσιγάρα".
Αν ήταν έτσι θα το δεχόμουν αυτό που λες.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”