Σελίδα 3 από 3

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2021, 20:35
από Σπύρος
Volk έγραψε: 11 Δεκ 2021, 20:30 Η παραγωγή της γραβιέρας
Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού. Η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα. Στη χώρα μας έχουμε υπέροχη πανίδα γύρω στα 6.000 είδη βοτάνων που σημαίνει ότι σε κάθε μεριά του τόπου μας τα αιγοπρόβατα παράγουν διαφορετικό γάλα και κατά συνέπεια διαφορετική ποικιλία γεύσεων τυριών. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.

Οταν εχει αγελαδινο γαλα, δεν ειναι γραβιερα, ασχετα με το αν τη πουλανε για γραβιερα.

Ειναι σαν τη φετα, δεν εχει αγελαδινο γαλα!
:goodpost:

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2021, 20:35
από Volk
Σπύρος έγραψε: 11 Δεκ 2021, 20:35
Volk έγραψε: 11 Δεκ 2021, 20:30 Η παραγωγή της γραβιέρας
Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού. Η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα. Στη χώρα μας έχουμε υπέροχη πανίδα γύρω στα 6.000 είδη βοτάνων που σημαίνει ότι σε κάθε μεριά του τόπου μας τα αιγοπρόβατα παράγουν διαφορετικό γάλα και κατά συνέπεια διαφορετική ποικιλία γεύσεων τυριών. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.

Οταν εχει αγελαδινο γαλα, δεν ειναι γραβιερα, ασχετα με το αν τη πουλανε για γραβιερα.

Ειναι σαν τη φετα, δεν εχει αγελαδινο γαλα!
:goodpost:
Εχουμε γεμισει "γραβιερες" με αγελαδινο γαλα :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2021, 20:50
από perseus
προχθες ειδα στο σουπερ μαρκετ λευκο τυρι 9.60 ,δεν πιστευα τα ματια μου.

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2021, 20:57
από Στύγιος
Gherschaagk έγραψε: 09 Νοέμ 2020, 22:15 Γραβιέρα Νάξου κανείς;

Τώρα τελευταία δοκιμάσαμε μία ηπειρώτικη με τρούφα. Μου άρεσε.

Νάξου με διαφορά , αρκετά καλή είναι κι η Δωδώνης.

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2021, 21:02
από stergiosbik
Στύγιος έγραψε: 11 Δεκ 2021, 20:57
Gherschaagk έγραψε: 09 Νοέμ 2020, 22:15 Γραβιέρα Νάξου κανείς;

Τώρα τελευταία δοκιμάσαμε μία ηπειρώτικη με τρούφα. Μου άρεσε.

Νάξου με διαφορά , αρκετά καλή είναι κι η Δωδώνης.
Ναι,η Ναξου ειναι πολυ καλη.
Την απολυτως κορυφαια γραβιερα την εχω φαει απο μικροπαραγωγο με λιγα προβατα καπου στα Αγραφα.
Δυστυχως ο ανθρωπος πεθανε και χαθηκε αυτη η αμβροσια.
Δεν υπηρχε αυτο το πραγμα!!!

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2021, 21:02
από Volk
perseus έγραψε: 11 Δεκ 2021, 20:50 προχθες ειδα στο σουπερ μαρκετ λευκο τυρι 9.60 ,δεν πιστευα τα ματια μου.
:lol: :lol: :lol:

Στις ταβερνες που το σερβιρουν για φετα εχει πιο πολυ πλακα

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2021, 21:18
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Της Νάξου είναι όντως από αγελαδινό.

Προτιμώ Κρήτης. Έχω καταλήξει στην Ηλιάκη.
Βέβαια διαφέρουν ακόμη και από κεφάλι σε κεφάλι και αναλόγως της ωρίμανσης τους.
Πρέπει πάντα να μένει λίγο εκτός ψυγείου πριν σερβιριστεί και είναι νοστιμοτερη κομμένη σε λεπτές φέτες (π.2 χιλιοστά ,όχι φλούδες ούτε χοντρά κομμάτια)

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2021, 21:21
από Volk
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 11 Δεκ 2021, 21:18 Της Νάξου είναι όντως από αγελαδινό.

Προτιμώ Κρήτης. Έχω καταλήξει στην Ηλιάκη.
Βέβαια διαφέρουν ακόμη και από κεφάλι σε κεφάλι και αναλόγως της ωρίμανσης τους.
Πρέπει πάντα να μένει λίγο εκτός ψυγείου πριν σερβιριστεί και είναι νοστιμοτερη κομμένη σε λεπτές φέτες (π.2 χιλιοστά ,όχι φλούδες ούτε χοντρά κομμάτια)
Ειναι κατα 80%.

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2021, 21:26
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Volk έγραψε: 11 Δεκ 2021, 21:21
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 11 Δεκ 2021, 21:18 Της Νάξου είναι όντως από αγελαδινό.

Προτιμώ Κρήτης. Έχω καταλήξει στην Ηλιάκη.
Βέβαια διαφέρουν ακόμη και από κεφάλι σε κεφάλι και αναλόγως της ωρίμανσης τους.
Πρέπει πάντα να μένει λίγο εκτός ψυγείου πριν σερβιριστεί και είναι νοστιμοτερη κομμένη σε λεπτές φέτες (π.2 χιλιοστά ,όχι φλούδες ούτε χοντρά κομμάτια)
Ειναι κατα 80%.
Μπορεί να είναι και μόνο από αγελαδινό