Συμφωνώ ότι είναι υπερβολή να τον κυνηγήσει για τα ενοίκια κι είναι μία διαδικασία στην οποία ίσως κι ο ίδιος δεν έχει όρεξη να μπει. Την εγγύηση δεν οφείλει να του τη δώσει πάντως. Ούτε νομικά, ούτε ηθικά. Η εγγύηση είναι για να επιστρέφεται με το πέρας του συμβολαίου και με τις άλλες προϋποθέσεις που είπαμε να πληρούνται. Ναι, δεν ήξερε, αλλά κι ο ιδιοκτήτης δεν φταίει. Δεν του ζητάει τα ενοίκια, ούτε καν του Οκτωβρίου που οφείλει απ' ότι κατάλαβα, θα του δώσει και πίσω την εγγύηση; Πάμε καλά;Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 13:17 H προσωπική μου γνώμη είναι να δώσεις την εγγύηση πίσω, διότι η εγγύηση ήταν για την κατάσταση του σπιτού κλπ. εκκρεμότητες. Σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο, μπορείς να τον κυνηγήσεις, αλλά για μένα είναι αλητεία, διότι κανείς δεν ήξερε για τον κορωνοιό και για το ότι τα μαθήματα θα γίνουν online. Δεν ήταν προβλέψιμο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πρόβλημα με ενοικιαστή και εγγύηση
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
Uppercut
Re: Πρόβλημα με ενοικιαστή και εγγύηση
Κάτσε ρε, ο Γιαννόπουλος έχει εμπειρία στις ΜΟΥΝΑΡΕΣtm. Δε θυμάσαι ότι έχει δηλώσει κάτι για τριολέ με γνωστή πορνοστάρ?Daje έγραψε: 12 Οκτ 2020, 13:54Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 10:55
Τώρα, ρώτα και τον δικηγόρο σου ή κάποιον δικηγόρο, όχι ότι παίζει να οφείλεις, αλλά πώς πρέπει να πάει η διαδικασία. Εγώ πάντα μιλάω με τον δικηγόρο μου.
Εγω παντα ανοιγω νημα εδω και περιμενω J.J. η Hellegenes.
Μου ερχεται πιο οικονομικα και ειναι και καλυτερες οι συμβουλες τους.
Μονο για ΜΟΥΝΑΡΕΣ δεν μιλαω μαζι τους.
Κι αν ο γιος βάλει φοσίλι,τι θα γίνει σκέφτηκες;Δεν τους λυπάσαι τους δικαστάς;Daje έγραψε: 12 Οκτ 2020, 13:57 Αν ηταν κορη και ΜΟΥΝΑΡΑ, οχι μονο θα της χαριζα τις εγγυησεις, αλλα θα της πληρωνα και ενοικιο για να μεινει.
Επειδη ειναι γιος, ξεσκισε τον. Βαλε δικηγορο με cojones (πχ. J.J. & Hellegenes International Law Firm) και ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ.
Γραμματέας του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
- Cecily Anne
Ρε φίλε, μπορεί, για αντίποινα, αν του πει δεν φεύγεις, να κάτσει 6 μήνες, να μην του δώσει φράγκο ούτε κοινόχρηστα, να μην μπορεί να τον πετάξει ο άλλος έξω, να φάει μια περιουσία στα δικαστήρα, για να αθωωθεί ο ενοικιαστής και τελικά να χάσει τα ενοίκια του 6μήνου αυτού, λόγω κόβιντ.Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:01Συμφωνώ ότι είναι υπερβολή να τον κυνηγήσει για τα ενοίκια κι είναι μία διαδικασία στην οποία ίσως κι ο ίδιος δεν έχει όρεξη να μπει. Την εγγύηση δεν οφείλει να του τη δώσει πάντως. Ούτε νομικά, ούτε ηθικά. Η εγγύηση είναι για να επιστρέφεται με το πέρας του συμβολαίου και με τις άλλες προϋποθέσεις που είπαμε να πληρούνται. Ναι, δεν ήξερε, αλλά κι ο ιδιοκτήτης δεν φταίει. Δεν του ζητάει τα ενοίκια, ούτε καν του Οκτωβρίου που οφείλει απ' ότι κατάλαβα, θα του δώσει και πίσω την εγγύηση; Πάμε καλά;Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 13:17 H προσωπική μου γνώμη είναι να δώσεις την εγγύηση πίσω, διότι η εγγύηση ήταν για την κατάσταση του σπιτού κλπ. εκκρεμότητες. Σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο, μπορείς να τον κυνηγήσεις, αλλά για μένα είναι αλητεία, διότι κανείς δεν ήξερε για τον κορωνοιό και για το ότι τα μαθήματα θα γίνουν online. Δεν ήταν προβλέψιμο.
Καλά εννοείται ότι επίσης μπορεί να ξενοικιάσει με το πάσο του και να του φάει άλλο ένα μήνα ενοικίου=εγγύηση.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
Uppercut
Δεν είπα πουθενά να του πει δεν φεύγεις. Είπα ότι δεν θα του δώσει την εγγύηση πίσω. Μήπως απαντάς σε λάθος ποστ;Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:04Ρε φίλε, μπορεί, για αντίποινα, αν του πει δεν φεύγεις, να κάτσει 6 μήνες, να μην του δώσει φράγκο ούτε κοινόχτηστα, να μην μπορεί να τον πετάξει ο άλλος έξω, να φάει μια περιουσία στα δικαστήρα, για να αθωωθεί ο ενοικιαστής και τελικά να χάσει τα ενοίκια του 6μήνου αυτού.Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:01Συμφωνώ ότι είναι υπερβολή να τον κυνηγήσει για τα ενοίκια κι είναι μία διαδικασία στην οποία ίσως κι ο ίδιος δεν έχει όρεξη να μπει. Την εγγύηση δεν οφείλει να του τη δώσει πάντως. Ούτε νομικά, ούτε ηθικά. Η εγγύηση είναι για να επιστρέφεται με το πέρας του συμβολαίου και με τις άλλες προϋποθέσεις που είπαμε να πληρούνται. Ναι, δεν ήξερε, αλλά κι ο ιδιοκτήτης δεν φταίει. Δεν του ζητάει τα ενοίκια, ούτε καν του Οκτωβρίου που οφείλει απ' ότι κατάλαβα, θα του δώσει και πίσω την εγγύηση; Πάμε καλά;Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 13:17 H προσωπική μου γνώμη είναι να δώσεις την εγγύηση πίσω, διότι η εγγύηση ήταν για την κατάσταση του σπιτού κλπ. εκκρεμότητες. Σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο, μπορείς να τον κυνηγήσεις, αλλά για μένα είναι αλητεία, διότι κανείς δεν ήξερε για τον κορωνοιό και για το ότι τα μαθήματα θα γίνουν online. Δεν ήταν προβλέψιμο.
Στο υποθετικό σενάριο που λες, το οποίο δεν πρότεινα, πώς θα αθωωθεί ο ενοικιαστής; Έχεις κάνει ποτέ διαταγή πληρωμής και διαδικασία έξωσης;
- Cecily Anne
Η εγγύηση είναι για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Ο άνθρωπος ήταν εντάξει, γιατί να του φάει την εγγύησή του;Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:07Δεν είπα πουθενά να του πει δεν φεύγεις. Είπα ότι δεν θα του δώσει την εγγύηση πίσω. Μήπως απαντάς σε λάθος ποστ;Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:04Ρε φίλε, μπορεί, για αντίποινα, αν του πει δεν φεύγεις, να κάτσει 6 μήνες, να μην του δώσει φράγκο ούτε κοινόχτηστα, να μην μπορεί να τον πετάξει ο άλλος έξω, να φάει μια περιουσία στα δικαστήρα, για να αθωωθεί ο ενοικιαστής και τελικά να χάσει τα ενοίκια του 6μήνου αυτού.Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:01
Συμφωνώ ότι είναι υπερβολή να τον κυνηγήσει για τα ενοίκια κι είναι μία διαδικασία στην οποία ίσως κι ο ίδιος δεν έχει όρεξη να μπει. Την εγγύηση δεν οφείλει να του τη δώσει πάντως. Ούτε νομικά, ούτε ηθικά. Η εγγύηση είναι για να επιστρέφεται με το πέρας του συμβολαίου και με τις άλλες προϋποθέσεις που είπαμε να πληρούνται. Ναι, δεν ήξερε, αλλά κι ο ιδιοκτήτης δεν φταίει. Δεν του ζητάει τα ενοίκια, ούτε καν του Οκτωβρίου που οφείλει απ' ότι κατάλαβα, θα του δώσει και πίσω την εγγύηση; Πάμε καλά;
Στο υποθετικό σενάριο που λες, το οποίο δεν πρότεινα, πώς θα αθωωθεί ο ενοικιαστής; Έχεις κάνει ποτέ διαταγή πληρωμής και διαδικασία έξωσης;
Σε ό,τι αφορά τις διαταγές πληρωμής και τις εξώσεις, γιατί να του κάνει; Εφόσον έχει συμβόλαιο. Μήνα μήνα;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Πολλές φορές ενοικιαστής και ιδιοκτήτης τα βρίσκουν στα ενοίκια με την εγγύηση. Απλά είναι κάτι που πάντα γίνεται στο μιλητό.Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:08Η εγγύηση είναι για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Ο άνθρωπος ήταν εντάξει, γιατί να του φάει την εγγύησή του;Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:07Δεν είπα πουθενά να του πει δεν φεύγεις. Είπα ότι δεν θα του δώσει την εγγύηση πίσω. Μήπως απαντάς σε λάθος ποστ;Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:04
Ρε φίλε, μπορεί, για αντίποινα, αν του πει δεν φεύγεις, να κάτσει 6 μήνες, να μην του δώσει φράγκο ούτε κοινόχτηστα, να μην μπορεί να τον πετάξει ο άλλος έξω, να φάει μια περιουσία στα δικαστήρα, για να αθωωθεί ο ενοικιαστής και τελικά να χάσει τα ενοίκια του 6μήνου αυτού.
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, όπως λέμε στον ιδιοκτήτη πως αφου με τον ενοικιαστή είχε καλή σχέση, ήταν κύριος κλπ κλπ το ίδιο θα πρέπει να λέμε και στον ενοικιαστή, δε νομίζω πως μετα απο μια καλή συνεργασία δε θα βρεθεί λύση. Δεν υπάρχει λόγος να φας ενα σκασμο λεφτά στα δικαστηρια.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
παντως μετραει που ηταν σωστος ενοικιαστης,δεν ειναι δεδομενο αυτο.
η εγγυηση εχω την αισθηση πως επιστρεφεται στον ενοικιαστη
απο την αλλη του το πε και τελευταια στιγμη.εστω ενα μηνα περιθωριο θα πρεπε να του δωσει καπως.αλλα ηταν και κατι ξαφνικο
μπερδεμενο
τωρα για τα νοικια και το συμβολαιο που ειπαν καποιοι ,μου ακουγονται ως υπερβολες εις τον κυβο
η εγγυηση εχω την αισθηση πως επιστρεφεται στον ενοικιαστη
απο την αλλη του το πε και τελευταια στιγμη.εστω ενα μηνα περιθωριο θα πρεπε να του δωσει καπως.αλλα ηταν και κατι ξαφνικο
μπερδεμενο
τωρα για τα νοικια και το συμβολαιο που ειπαν καποιοι ,μου ακουγονται ως υπερβολες εις τον κυβο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 12 Οκτ 2020, 14:21, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
-
Uppercut
Περίμενε γιατί μία λέμε το ένα μία το άλλο. Νομικά, για να το ξεκαθαρίζουμε, είναι σαφές το ζήτημα. Δεν οφείλει να του δώσει και δεν υπάρχουν τα εξάμηνα που λες. Έχω κάνει πριν κανα χρόνο τη διαδικασία. Μπορεί να ξεχνάω κάποιες λεπτομέρειες αλλά το bottomline είναι με διαταγή πληρωμής και στη συνέχεια αν δε πληρώσει σε 15 ή 20 μέρες προχωράς στην διαδικασία έξωσης. Όλο νομίζω πήρε 1μιση μήνα; Κάπου τόσο. Άρα, το νομικό, γενικά, είναι ξεκάθαρο.Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:08Η εγγύηση είναι για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Ο άνθρωπος ήταν εντάξει, γιατί να του φάει την εγγύησή του;Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:07Δεν είπα πουθενά να του πει δεν φεύγεις. Είπα ότι δεν θα του δώσει την εγγύηση πίσω. Μήπως απαντάς σε λάθος ποστ;Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:04
Ρε φίλε, μπορεί, για αντίποινα, αν του πει δεν φεύγεις, να κάτσει 6 μήνες, να μην του δώσει φράγκο ούτε κοινόχτηστα, να μην μπορεί να τον πετάξει ο άλλος έξω, να φάει μια περιουσία στα δικαστήρα, για να αθωωθεί ο ενοικιαστής και τελικά να χάσει τα ενοίκια του 6μήνου αυτού.
Στο ηθικό, όπως είπα, δεν φταίει ο ιδιοκτήτης για αυτό που συνέβη και υφίσταται συνέπειες απ' τη στιγμή που φεύγει ο άλλος τόσον καιρό νωρίτερα. Ανγκάζεται να ψάξει πάλι, δεν ξέρει αν θα βρει και είχε προγραμματίσει με δεδομένο ότι θα τον έχει για το Χ διάστημα. Το συμβόλαιο είναι για να προστατεύεται και ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής, ο οποίος δεν είναι εντάξει αφού φεύγει τώρα. Δεν έφταιγε κι αυτός, κατανοητό, αλλά έτσι είναι η ζωή. Ούτε ο ιδιοκτήτης φταίει για να οφείλει να του δώσει αυτό που οφείλει κανονικά στο τέλος του συμβολαίου. Δηλαδή δεν φτάνει που δεν του ζητάει να πληρώσει τίποτα άλλο, ούτε καν το τρέχον που νομικά μπορεί, να του δώσει και την εγγύηση.
Παιδιά, πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι ο μπαμπάς σας. Ναι, να συνεννοηθούμε σαν άνθρωποι, ναι διευκόλυνση (όπως το να μην του ζητήσει τίποτα), αλλά μέχρι εκεί. Έχει κι ο ιδιοκτήτης ζωή η οποία διαταράσσεται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Uppercut την 12 Οκτ 2020, 14:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Και εγώ ψηφίζω να κλείσετε με καλή σχέση και αν όντως φύγει εντός της εβδομάδας να του κρατήσεις την εγγύηση για να καλύψει τον τρέχοντα μήνα και τη λύση του συμβολαίου την τελευταία στιγμή.
Αλλοιώς εσύ θα φανείς ο κακός...
Αλλοιώς εσύ θα φανείς ο κακός...
Yippie Kay Yay
- Cecily Anne
Έχουμε 12 Οκτώβρη. Δεν μπορεί να του κάνει έξωση για τον Οκτώβρη, σωστά; Το Νοέμβρη σηκώνεται και φεύγει κιουρία και του λέει "ισοσταθμίζουμε την εγγύηση". Ας κάνει διαταγή πληρωμής, να μας πει τί κατάφερε, να μας λύσει την απορία.Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:17Περίμενε γιατί μία λέμε το ένα μία το άλλο. Νομικά, για να το ξεκαθαρίζουμε, είναι σαφές το ζήτημα. Δεν οφείλει να του δώσει και δεν υπάρχουν τα εξάμηνα που λες. Έχω κάνει πριν κανα χρόνο τη διαδικασία. Μπορεί να ξεχνάω κάποιες λεπτομέρειες αλλά το bottomline είναι με διαταγή πληρωμής και στη συνέχεια αν δε πληρώσει σε 15 ή 20 μέρες προχωράς στην διαδικασία έξωσης. Όλο νομίζω πήρε 1μιση μήνα; Κάπου τόσο. Άρα, το νομικό, γενικά, είναι ξεκάθαρο.Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:08Η εγγύηση είναι για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Ο άνθρωπος ήταν εντάξει, γιατί να του φάει την εγγύησή του;Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:07
Δεν είπα πουθενά να του πει δεν φεύγεις. Είπα ότι δεν θα του δώσει την εγγύηση πίσω. Μήπως απαντάς σε λάθος ποστ;
Στο ηθικό, όπως είπα, δεν φταίει ο ιδιοκτήτης για αυτό που συνέβη και υφίσταται συνέπειες απ' τη στιγμή που φεύγει ο άλλος τόσον καιρό νωρίτερα. Ανγκάζεται να ψάξει πάλι, δεν ξέρει αν θα βρει και είχε προγραμματίσει με δεδομένο ότι θα τον έχει για το Χ διάστημα κλπ. Το συμβόλαιο είναι για να προστατεύεται και ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής, ο οποίος δεν είναι εντάξει αφού φεύγει τώρα. Δεν έφταιγε κι αυτός, κατανοητό, αλλά έτσι είναι η ζωή. Ούτε ο ιδιοκτήτης φταίει για να οφείλει να του δώσει αυτό που οφείλει στο τέλος του συμβολαίου. Δηλαδή δεν φτάνει που δεν του ζητάει να πληρώσει τίποτα άλλο, ούτε καν το τρέχον, που νομικά μπορεί, να του δώσει και την εγγύηση.
Παιδιά, πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι ο μπαμπάς σας. Ναι, να συνεννοηθούμε σαν άνθρωποι, ναι διευκόλυνση (όπως το να μην του ζητήσει τίποτα), αλλά μέχρι εκεί. Έχει κι ο ιδιοκτήτης ζωή η οποία διαταράσσεται.
Αυτο που πρέπει για αρχή ειναι ένα μητρώο ιδιοκτήτη και ενοικιαστή που θα φαίνεται μέσα το ιστορικό, ουτως ώστε να ξέρει ο ένας για τον άλλο τι παίζει.
Υπο άλλες περιπτώσεις θα έλεγα και εγώ οτι να το κυνηγήσει ο ιδιοκτήτης, εδώ όμως μιλάμε οτι φέτος έγιναν τα πάνω κάτω. Το πιο σωστό όλων θα ήταν να πληρωθεί ο Οκτώβριος και να επιστραφεί η εγγύηση.
Υπο άλλες περιπτώσεις θα έλεγα και εγώ οτι να το κυνηγήσει ο ιδιοκτήτης, εδώ όμως μιλάμε οτι φέτος έγιναν τα πάνω κάτω. Το πιο σωστό όλων θα ήταν να πληρωθεί ο Οκτώβριος και να επιστραφεί η εγγύηση.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
ποση ειναι η εγγυηση ρε σεις;
-
Uppercut
Με το που δεν του πληρώσει το ενοίκιο μπορεί. Δεν ξέρω πότε είναι το συμβόλαιο του, αλλά απ' ότι κατάλαβα οφείλει το τρέχον. Αν είναι 2 Οκτώβρη π.χ. και δεν το έχει πληρώσει, ξεκινά ο ιδιοκτήτης την διαδικασία. Δεν είναι κατευθείαν έξωση, πρώτα διαταγή πληρωμής. Αλλά η ουσία είναι ότι μπορεί με το που δεν του πληρώσει το ενοίκιο.Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:19Έχουμε 12 Οκτώβρη. Δεν μπορεί να του κάνει έξωση για τον Οκτώβρη, σωστά; Το Νοέμβρη σηκώνεται και φεύγει κιουρία και του λέει "ισοσταθμίζουμε την εγγύηση". Ας κάνει διαταγή πληρωμής, να μας πει τί κατάφερε, να μας λύσει την απορία.Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:17Περίμενε γιατί μία λέμε το ένα μία το άλλο. Νομικά, για να το ξεκαθαρίζουμε, είναι σαφές το ζήτημα. Δεν οφείλει να του δώσει και δεν υπάρχουν τα εξάμηνα που λες. Έχω κάνει πριν κανα χρόνο τη διαδικασία. Μπορεί να ξεχνάω κάποιες λεπτομέρειες αλλά το bottomline είναι με διαταγή πληρωμής και στη συνέχεια αν δε πληρώσει σε 15 ή 20 μέρες προχωράς στην διαδικασία έξωσης. Όλο νομίζω πήρε 1μιση μήνα; Κάπου τόσο. Άρα, το νομικό, γενικά, είναι ξεκάθαρο.Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:08
Η εγγύηση είναι για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Ο άνθρωπος ήταν εντάξει, γιατί να του φάει την εγγύησή του;
Στο ηθικό, όπως είπα, δεν φταίει ο ιδιοκτήτης για αυτό που συνέβη και υφίσταται συνέπειες απ' τη στιγμή που φεύγει ο άλλος τόσον καιρό νωρίτερα. Ανγκάζεται να ψάξει πάλι, δεν ξέρει αν θα βρει και είχε προγραμματίσει με δεδομένο ότι θα τον έχει για το Χ διάστημα κλπ. Το συμβόλαιο είναι για να προστατεύεται και ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής, ο οποίος δεν είναι εντάξει αφού φεύγει τώρα. Δεν έφταιγε κι αυτός, κατανοητό, αλλά έτσι είναι η ζωή. Ούτε ο ιδιοκτήτης φταίει για να οφείλει να του δώσει αυτό που οφείλει στο τέλος του συμβολαίου. Δηλαδή δεν φτάνει που δεν του ζητάει να πληρώσει τίποτα άλλο, ούτε καν το τρέχον, που νομικά μπορεί, να του δώσει και την εγγύηση.
Εγώ δεν προτείνω να κάνει. Εκτός αν πιστεύει ότι σκοπεύει να κάθεται καιρό και να μην πληρώνει (έτσι την έπαθα εγώ σ' ένα όπου αναγκάστικα να κάνω την διαδικασία). Αν σκοπεύει το παιδί να φύγει, να τον αφήσει να φύγει, αλλά όχι να του δώσει κι εγγύηση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Uppercut την 12 Οκτ 2020, 14:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Cecily Anne
Συνήθως 1-2 ενοίκια. Εγώ πχ έδωσα 1 στο δικό μου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 56 Απαντήσεις
- 1611 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης
-
- 0 Απαντήσεις