!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Κι εγώ φωτιά θα έβαζα στη Μόρια -Να υπερασπιστούμε τους νεαρούς Αφγανούς

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Re: Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Κι εγώ φωτιά θα έβαζα στη Μόρια -Να υπερασπιστούμε τους νεαρούς Αφγανούς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:36
Fluffy έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:35 Στο αίσχος της μόριας είναι συνυπεύθυνοι και οι συριζαίοι, την συμφωνία μερκελ-ερντογαν για τη μετατροπη της ελλαδας σε αποθηκη ψυχων και κολλαστηρια ο τσιπρας την συνυπέγραψε
Το ΚΚΕ θα το έλυνε χτίζοντας τείχος στο Αιγαίο.
σημαντικο βημα είναι η σιωπηλή παραδοχή για τον παραπισω ισχυρισμό
το ναι αλλα το κκε... μπορω να το απανήσω σε άλλο φαση.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Κι εγώ φωτιά θα έβαζα στη Μόρια -Να υπερασπιστούμε τους νεαρούς Αφγανούς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για μαζικές απελάσεις από την ΕΕ.
Και ένα ωραίο πρωί, αρχίζεις και τους φορτώνεις σε πλοία και αεροπλάνα και πούλο.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

Σενέκας έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:40
John Brown Gun Club έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:31
Σενέκας έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:21

αφού δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στην αναγκαιότητα της επιβίωσης, φαντάζομαι θα αξιώνεις το ίδιο το δικαίωμα επιβίωσης του ελληνικού κράτους και των Ελλήνων πολιτών στις περιοχές που συγκεντρώνονται τα ρεύματα, που τους υποχρεώνει να μη θέλουν άλλους γιατί η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη
Σιγα μην ειναι τοσο μη βιωσιμη η κατασταση οσο ειναι στη συρια και στο αφγανισταν. Ελα τωρα με την πρωτοκοσμικη μιρλα.
άρα εκτιμάς την αναγκαιότητα για επιβίωση σε ανθρώπους μόνο αυθαίρετα και καθ'επιλογή. Για τον Αφγνό τη δέχεσαι, για τον μυτιληνιό όχι επδειδή τον βάφτισες "πρωτοκοσμικό". Οκ, noted

εγώ πάντως, πληροφοριακά, εκτιμώ και τις 2 αναγκαιότητες το ίδιο
γιατι, μηπως δρουν τιποτα ομαδες ταλιμπαν που ξεκληριζουν ολοκληρα χωρια για πλακα στη μυτιληνη; Μηπως τους βομβαρδιζουν τακτικα ολες οι μεγαλες αεροποριες του κοσμου, συμπεριλαμβανομενης και της δικης τους;

Μην τα ισοπεδωνουμε ολα με ακυρες συγκρισεις λοιπον. Οι μεν παλευουν για την ζωη τους, οι δε για την συνεχιση του τροπου ζωης τους.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Ας βασίσουμε το διάλογο σε πραγματικά στοιχεία. Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία πιο ειρηνικός πλανήτης από τον σημερινό.
Η αύξηση των μεταναστών οφείλεται όχι σε κάποια "ιμπεριαλιστική κλιμάκωση" αλλά στο ότι περισσότερος κόσμος έχει τα χρήματα να επιχειρήσει το ταξίδι και τα εμπόδια είναι λιγότερα από ποτέ. Το κάνει για να βελτιώσει τη ζωή του.

Αυτό αφορά το ατομικό συμφέρον του κάθε μετανάστη. Το συμφέρον των φτωχών χωρών ως κοινωνίες ΔΕΝ είναι να φεύγει η νεολαία τους.
Δεν θα μπω καν στο ποιους συμφέρει στις χώρες υποδοχής.

Σε ένα ιδανικό κόσμο δεν θα υπήρχαν σύνορα, αλλά αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι ανοίγοντας τα σύνορα θα πετύχεις ένα ιδανικό κόσμο.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Dwarven Blacksmith έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:40
John Brown Gun Club έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:35
Dwarven Blacksmith έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:26 Δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα επιβίωσης, οι άνθρωποι έχουν ζήσει χειρότερα για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.
Φιλοδοξία για κάτι καλύτερο λέγεται, και είναι κατανοητή, αλλά μέχρι εκεί.
αληθεια, ειχανε μηπως και τιποτα 100δες χιλιαδες παραπλευρες απωλεις απο βομβαρδισμους με ντροουνς για "εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια";
Τους κυνηγούσαν ακόμα τα ντρόουν όταν διέσχισαν μισή ήπειρο για να έρθουν στην Τουρκία και μετά να περάσουν στην Ελλάδα;
οχι, απο το σημειο εκεινο και μετα το κυνηγι τους ανελαβαν μπατσοι, συνοριοφυλακες και επαγγελματιες πατριωτες που με λυπη διαπιστωνω πως φαινεται να σ εχουν πεισει να απαρνηθεις την ανθρωπια σου.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run »

georgebi έγραψε: 17 Σεπ 2020, 12:55 https://www.iefimerida.gr/ellada/liakos ... -sti-moria
Εικόνα

Ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος τάσσεται υπέρ των νεαρών Αφγανών που έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό στη Μόρια και υποστηρίζει πως θα πρέπει να οργανωθεί νομική υπεράσπισή τους και να μην τους εγκαταλείψουν στα χέρια του Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει στο σημείο να αναφέρει πως και ο ίδιος αν ήταν νέος και έφτανε στη Μόρια, θα έκανε το ίδιο, θα έβαζε φωτιά στον καταυλισμό.
Η ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου για τη φωτιά στη Μόρια

«Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον»

viewtopic.php?f=29&t=19098&start=90&hil ... E%BF%CF%82
όλα τα σουργελα περαντζαδα

ουρτ παλιο ζαγαρ
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Dwarven Blacksmith έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:49 Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία πιο ειρηνικός πλανήτης από τον σημερινό.
φυσικα, στη νεοφιλελε αφηγηση, καθε διακριση, ανισοτητα και αδικια ειναι πια παρελθον σε αυτο το "τελειοτερο των πολιτικο-οικονομικων συστηματων", και το μονο που απομενει ειναι η "ατομικη ευθυνη" και η "ατομικη φιλοδοξια".
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Awesomatic έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:41
3f3k έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:25
Awesomatic έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:21 Απέλαση στο Αφγανιστάν και παράδοση στους Ταλιμπάν, θα ταιριάξουν μια χαρά.
Δηλαδή όταν κάποιος λέει να βοηθήσουμε αυτούς που προσπαθούν να γλιτώσουν απο τους Ταλιμπάν, εσύ λες να δώσουμε και αυτόν στους Ταλιμπάν. Ευκολα συμπεραίνουμε ότι υποστηρίζεις τους Ταλιμπάν.
Οι Ταλιμπάν φεύγουν από τους Ταλιμπάν; Γιατί φωτιές δεν βάζεις σε μέρος που μένουν άνθρωποι αν δεν είσαι Ταλιμπάν. Το φυσικό τους μέρος είναι τα υψίπεδα του Αφγανιστάν παρέα με τις κατσίκες.

Οι Αφγανοί έχουν μια πλειοψηφία Παστούν (η ίδια φυλή με το Πακιστάν) και μια μειοψηφία Τατζίκων και Ουζμπέκων.Οι πρώτοι είναι απολύτως ασφαλείς στην Τουρκία - το να πει ένας Πακιστανός ότι διώκεται για τις πεποιθήσεις του στην Τουρκία και πρέπει να έλθει στην Ελλάδα για να βρει άσυλο είναι σαν να πει ένας Αρμένιος ότι διώκεται στην Ελλάδα και πρέπει να πάει στην Τουρκία για να σωθεί - και οι δεύτεροι απολύτως ασφαλείς στο Ιράν.
Και οι δύο χώρες είναι στη διαδρομή τους.Δεν υπάρχει κανείς λόγος ασφαλείας για να έλθουν από εκεί στην Ελλάδα.Ερχονται για να βγάλουν λεφτά όπως νομίζουν και μερικοί ίσως για να κάνουν φασαρίες.
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

John Brown Gun Club έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:47
John Brown Gun Club έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:31

Σιγα μην ειναι τοσο μη βιωσιμη η κατασταση οσο ειναι στη συρια και στο αφγανισταν. Ελα τωρα με την πρωτοκοσμικη μιρλα.
άρα εκτιμάς την αναγκαιότητα για επιβίωση σε ανθρώπους μόνο αυθαίρετα και καθ'επιλογή. Για τον Αφγνό τη δέχεσαι, για τον μυτιληνιό όχι επδειδή τον βάφτισες "πρωτοκοσμικό". Οκ, noted

γιατι, μηπως δρουν τιποτα ομαδες ταλιμπαν που ξεκληριζουν ολοκληρα χωρια για πλακα στη μυτιληνη; Μηπως τους βομβαρδιζουν τακτικα ολες οι μεγαλες αεροποριες του κοσμου, συμπεριλαμβανομενης και της δικης τους;

Μην τα ισοπεδωνουμε ολα με ακυρες συγκρισεις λοιπον. Οι μεν παλευουν για την ζωη τους, οι δε για την συνεχιση του τροπου ζωης τους.
Συνεχίζεις να υιθετείς το αφήγημα του πρόσφυγα ενώ έχουμε δεν έχουμε πλέον 2015, είναι άτοπο απ'όπου και αν το πιάσεις, και όπως είπα παραπάνω, η ΓΓ γραμματέας μετανάστευσης δηλώνει πλέον ενυπόγραφα ότι πρόκειται για μετανάστες που έρχονται απο μια ασφαλή χώρα, που είναι η Τουρκία και όχι για πρόσφυγες.

Νομίζω βέβαι αυτό δεν είναι το πρόβλημα σου. Το βασικότερο είναι τέτοια η εμμονή σου(και άλλων) να διαχωρίζεις τον κόσμο σε καταπιεστές, που είναι εξορισμού οι κακοί. και καταπιεσμένους, που είναι εξ ορισμού ηθικά αγνοί σαν το περιστέρι και κάθε πράξη τους δικαιολογείται. Οπότε εφόσον έχει βάλεις τους νησιώτες του ανατολικού Αιγαίου ξερω γω στην κατηγορία "καταπιεστές", ο,τι και να να τους συμβεί δε σε απασχολεί, ενώ οι β, που είναι οι καταπιεζόμενοι, έχουν πλήρη ηθική ελευθερία να κυνηγήσουν οποιονδήποτε στόχο τους χωρίς συνέπειες.

Αυτό εμένα μου φαίνεται εντελώς ρηχή και παιδιάστικη σκέψη. Αφελής και ίσως και επικίνδυνη
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Dwarven Blacksmith έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:49 Το συμφέρον των φτωχών χωρών ως κοινωνίες ΔΕΝ είναι να φεύγει η νεολαία τους.
οχι βεβαια, το συμφερον των (ελιτ αυτων των) χωρων ειναι να μενουν οι νεοι τους ως σκλαβοι στα σουετσοπς για να μπορουν να αγοραζουν παμφθηνες μαλακιες οι δυτικοι καταναλωτες, οπως και το συμφερον των πλουσιων δυτικων χωρων ειναι οι φτωχες χωρες να παραμεινουν φτωχες για να πουλανε φτηνα τις απαραιτητες πρωτες υλες και την εργατικη τους δυναμη στον πλουσιο δυτικο κοσμο.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

John Brown Gun Club έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:53
Dwarven Blacksmith έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:49 Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία πιο ειρηνικός πλανήτης από τον σημερινό.
φυσικα, στη νεοφιλελε αφηγηση, καθε διακριση, ανισοτητα και αδικια ειναι πια παρελθον σε αυτο το "τελειοτερο των πολιτικο-οικονομικων συστηματων", και το μονο που απομενει ειναι η "ατομικη ευθυνη" και η "ατομικη φιλοδοξια".
Δεν είμαι νεοφιλελέ. Απάντα και στο υπόλοιπο ποστ αν θες.
Αντίθετα επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν κοινωνίες και υπάρχει το συμφέρον του συνόλου που είναι ανώτερο από του ατόμου, εκεί βασίζω ότι ενώ καταλαβαίνω απόλυτα τον μετανάστη ως άνθρωπο, τον διαχωρίζω από τον πρόσφυγα και πιστεύω ότι δεν πρέπει να ενθαρρύνουμε αυτό το πράγμα γιατί βλάπτει και τις κοινωνίες εξαγωγής και υποδοχής.

Από αυτή την οπτική, μπορείς να μου πεις πως η μαζική μετανάστευση θα οδηγήσει σε ένα πιο ίσο και δίκαιο κόσμο;
Γιατί μέχρι τώρα το track record της δεν δείχνει τίποτα τέτοιο.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

John Brown Gun Club έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:47 γιατι, μηπως δρουν τιποτα ομαδες ταλιμπαν που ξεκληριζουν ολοκληρα χωρια για πλακα στη μυτιληνη; Μηπως τους βομβαρδιζουν τακτικα ολες οι μεγαλες αεροποριες του κοσμου, συμπεριλαμβανομενης και της δικης τους;

Ακόμη δεν βαρεθήκατε αυτό το μελοδραματικό μάντρα; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

Fluffy έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:58 ενω να υιοθετείς την ρητορική του σταμου είναι υψηλή διανόηση

δεν υιοθετώ τη ρητορική του στάμου, αλλά αν μπορούσες να το δεις δε θα ήσουν τόσο ρηχός. Και ούτε είναι ακριβώς υψηλή διανόηση αυτό που σου λέω. Νομίζω είναι σχετικά απλό, αρκεί να μην μην είσαι τόσο τυφλωμένος ιδεολογικά ώστε να μπορείς να δεις ότι δεν υπάρχει καμιά εγγενής διαφορά ανάμεσα σε καταπιεστές και καταπιεσμένους. Παρα μόνο συγκυρίες, που εφόσον αλλάξουν, ο πρώην καταπιεσμένος μπορεί να γίνει χειρότερος καταπιεστής απο τον πρώην καταπιεστή του. Είναι αρκετά εύκολη διαπίστωση
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Σενέκας έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:54
John Brown Gun Club έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:47

Συνεχίζεις να υιθετείς το αφήγημα του πρόσφυγα ενώ έχουμε δεν έχουμε πλέον 2015, είναι άτοπο απ'όπου και αν το πιάσεις, και όπως είπα παραπάνω, η ΓΓ γραμματέας μετανάστευσης δηλώνει πλέον ενυπόγραφα ότι πρόκειται για μετανάστες που έρχονται απο μια ασφαλή χώρα, που είναι η Τουρκία και όχι για πρόσφυγες.

Νομίζω βέβαι αυτό δεν είναι το πρόβλημα σου. Το βασικότερο είναι τέτοια η εμμονή σου(και άλλων) να διαχωρίζεις τον κόσμο σε καταπιεστές, που είναι εξορισμού οι κακοί. και καταπιεσμένους, που είναι εξ ορισμού ηθικά αγνοί σαν το περιστέρι και κάθε πράξη τους δικαιολογείται. Οπότε εφόσον έχει βάλεις τους νησιώτες του ανατολικού Αιγαίου ξερω γω στην κατηγορία "καταπιεστές", ο,τι και να να τους συμβεί δε σε απασχολεί, ενώ οι β, που είναι οι καταπιεζόμενοι, έχουν πλήρη ηθική ελευθερία να κυνηγήσουν οποιονδήποτε στόχο τους χωρίς συνέπειες.

Αυτό εμένα μου φαίνεται εντελώς ρηχή και παιδιάστικη σκέψη. Αφελής και ίσως και επικίνδυνη
Κοφτην πρωτοκοσμικη μιρλα ρε μαλακα, δε σου παει. Η Τουρκια εχει κοντα στα 4 μυρια προσφυγες, ειναι γελοιο να θεωρεις πως η Ελλαδα με τις μερικες δεκαδες χιλιαδες της εχει στ αληθεια προβλημα, οπως και να συγκρινεις τη ζωη ενος εγκλειστου στη Μορια με αυτην ενος ντοπιου.
Οσο για τα υπολοιπα που γραφεις, περι καταπιεσμενων και καταπιεστων, πεφτεις σε επιπεδο 4τσανικου τρολλ. Με λυπεις.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”