!!! DEVELOPMENT MODE !!!

<3 Βορίδης <3

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: <3 Βορίδης <3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Belisarius έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:26
foscilis έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:07 Οι επιθέσεις είναι αποτέλεσμα του ότι τα αδέσποτα είναι εκατομμύρια και αφήνονται να σχηματίζουν αγέλες,
Πριν 2 μέρες αναγκάστηκα να υιοθετήσω έναν αδέσποτο σκύλο. Το πέτυχα στο τρέξιμο, με ακολούθησε και έπειτα σχεδόν δεν ξεκολλούσε από τη πόρτα του σπιτιού μου για μέρες χωρίς φαΐ ή τροφή. Ή στη πόρτα μου θα ήταν ή θα τριγύριζε στο τετράγωνο. Δεν πειράζει κανέναν. Ε βρέθηκαν ένα σωρό μαλάκες που με το που τον έβλεπαν, τον άρχιζαν στις πέτρες, τα μπουκάλια και τα ξύλα και τελικά έφεραν τον μπόγια ο οποίος τον αιχμαλώτισε λες και είχε να κάνει με κανά λιοντάρι και από τον οποίο τον έδωσε μάχη η γυναίκα να τον κρατήσει. Μιλάμε για ένα από τα πιο ήρεμα σκυλιά του κόσμου το οποίο όλοι αυτοί οι μαλάκες ισχυρίζονταν ότι τους επιτέθηκε.

By the way στο νομοσχέδιο δε βλέπω κάτι κακό.
Υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν και τα πιο ήρεμα σκυλιά ως καρχαρίες.

Είναι κάτι βαθύ, σαν προαιώνιος φόβος.

Μ' αυτό δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

είναι αδιανόητο το πόσο οικολογικά και περιβαλλοντικά αναλφάβητες είναι οι ψυχασθενείς αγάμητες κυνόφιλες

θεωρούν απίστευτο ότι σκυλιά μπορούν να επιβιώσουν σε εξωαστικές περιοχές και νομίζουν ότι έχουν γεννηθεί για να ζουν σε πόλεις

βέβαια είναι δύσκολο να τα ξέρεις αυτά όταν έχεις να κάνει 5 ώρες αρχαία, 2 θρησκευτικά και 1 βιολογία ενώ βάφεις τα νύχια σου μαύρα και γράφεις ''Νirvana'' σε οποιαδήποτε επιφάνεια άνω των 3 τετραγωνικών εκατοστών
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:35 Ένα-δύο αδέσποτα στην γειτονιά δεν είναι πρόβλημα. Ίσα-ίσα έχει θετικά πολλά.
Η κατάσταση όμως είναι ανεξέλεγκτη με αγέλες να βρομίζουν και να επιτίθενται σε διερχόμενους, εντός και εκτός πόλεων.
Δε διαφωνώ παρότι και πάλι οι περισσότερες επιθέσεις είναι κατα φαντασίαν ή με ευθύνη του ανθρώπου.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Α οι επιθέσεις δεν είναι ποτέ με ευθύνη του σκύλου, αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει.

Κρίμα βέβαια που το να μην έχεις ευθύνη πάει πακέτο με το να μη χρειάζεται να υπογράψεις κάπου για να σε κλείσουν σε ένα καταφύγιο στην κορυφή του βουνού.
Άβαταρ μέλους
Belisarius

foscilis έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 15:24 Α οι επιθέσεις δεν είναι ποτέ με ευθύνη του σκύλου, αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει.

Κρίμα βέβαια που το να μην έχεις ευθύνη πάει πακέτο με το να μη χρειάζεται να υπογράψεις κάπου για να σε κλείσουν σε ένα καταφύγιο στην κορυφή του βουνού.
Ναι να πάει στη κορυφή του βουνού μπας και γλυτώσουν οι κομπλεξάρες από την επίθεση του σκυλο-τυραννόσαυρου.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

είναι ενδιαφέρον ότι γυναίκες, γέροι, παιδάκια κλπ για τους οποίους ο σκύλος είναι στ' αλήθεια ένας δυνητικά θανάσιμος εχθρός διαγράφονται ως "κομπλεξάρες" με υπερβολικούς φόβους, ταυτόχρονα φυσικά μας πιάνει ο πόνος για το κοπρόπλασμα ότι δήθεν θα μιζεριάσει αν δε βλέπει ξερωγω τα φώτα των μπαρ της πόλης. Δηλαδή πόσο περισσότερο προβολή αγάμητης χαζογκόμενας σε μια κατάσταση.

Για να επιστρέψουμε στη συζήτηση, το παιδί σου έτρωγε πέτρες και μπουκάλια ενώ το κράταγες με το λουρί του στη βόλτα;
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

elchav έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:50 είναι αδιανόητο το πόσο οικολογικά και περιβαλλοντικά αναλφάβητες είναι οι ψυχασθενείς αγάμητες κυνόφιλες

θεωρούν απίστευτο ότι σκυλιά μπορούν να επιβιώσουν σε εξωαστικές περιοχές και νομίζουν ότι έχουν γεννηθεί για να ζουν σε πόλεις

βέβαια είναι δύσκολο να τα ξέρεις αυτά όταν έχεις να κάνει 5 ώρες αρχαία, 2 θρησκευτικά και 1 βιολογία ενώ βάφεις τα νύχια σου μαύρα και γράφεις ''Νirvana'' σε οποιαδήποτε επιφάνεια άνω των 3 τετραγωνικών εκατοστών
Bέβαια, μπερδεύουμε τον κυνόφιλο με αυτόν που πήρε ένα σκύλο, για να καλύψει το κενό του. Έχουμε μεγαλώσει με σκυλιά, κατά μ.ο. 4-6 τη φορά και τα είχαμε σε τεράστιο χώρο σε χωράφι και όχι κλεισμένα στο διαμέρισμα. Ένα σκυλό βάλαμε σπίτι, 2 κιλών, αλλά το σπίτι μου είναι και 350 τετραγωνικά μονοκατοικία.
Δεν ξέρω άνθρωπο ζωόφιλο να ταλαιπωρεί ζωντανό σε διαμέρισμα, παρά μόνο καναρίνι και χρυσόψαρο.

Μπερδεύετε τους ζωόφιλους με τους κατ'επάγγελμα ζωόφιλους.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Belisarius έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:26
foscilis έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:07 Οι επιθέσεις είναι αποτέλεσμα του ότι τα αδέσποτα είναι εκατομμύρια και αφήνονται να σχηματίζουν αγέλες,
Πριν 2 μέρες αναγκάστηκα να υιοθετήσω έναν αδέσποτο σκύλο. Το πέτυχα στο τρέξιμο, με ακολούθησε και έπειτα σχεδόν δεν ξεκολλούσε από τη πόρτα του σπιτιού μου για μέρες χωρίς φαΐ ή τροφή. Ή στη πόρτα μου θα ήταν ή θα τριγύριζε στο τετράγωνο. Δεν πειράζει κανέναν. Ε βρέθηκαν ένα σωρό μαλάκες που με το που τον έβλεπαν, τον άρχιζαν στις πέτρες, τα μπουκάλια και τα ξύλα και τελικά έφεραν τον μπόγια ο οποίος τον αιχμαλώτισε λες και είχε να κάνει με κανά λιοντάρι και από τον οποίο τον έδωσε μάχη η γυναίκα να τον κρατήσει. Μιλάμε για ένα από τα πιο ήρεμα σκυλιά του κόσμου το οποίο όλοι αυτοί οι μαλάκες ισχυρίζονταν ότι τους επιτέθηκε.

By the way στο νομοσχέδιο δε βλέπω κάτι κακό.
Κλασσικος σκυλος Ζητουλας. Πιθανοτατα θηλυκο. Να το κρατησεις, συνηθως η ρατσα των Ζητουλαιων δεν δημιουργει προβληματα.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Cecily Anne έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 16:25
Κ γω μεγάλωσα με σκύλο στο σπίτι μεσα. Δεν μπερδεύουμε τίποτα, δεν ειναι θεμα επαγγελματιών, πολλοί ερασιτέχνες είναι που έχουν λασκαρισμενη τη βίδα, κ πολλοι ιδιοκτήτες σκύλου. Θα ελεγα ο 1 στους 2 είναι μαλακας που δε μαζεύει τις κουραδες του σκύλου του, έχει σκύλο (συχνά μεγαλόσωμο κ ανεκπαιδευτο) σε ημιδεσποζομενη κατάσταση καθιστώντας τον ενίοτε τον φόβο κ τον τρόμο της γειτονιάς για ποδηλατες κ παιδια, λένε ατάκες του στυλ στον πούτσο μου οι άνθρωποι προτιμώ να ψοφήσει ενας άνθρωπος από σκύλος κ.α. τέτοια ψυχανωμαλα. Κάντε ένα γκάλοπ, ρωτήστε 10 τυχαία ατομα ποσα τους έχει επιτεθεί σκύλος σε κάποια φαση, θα είναι τουλάχιστον ο 1 στους 2. Για τη δικιά μου περιπέτεια με επίθεση που δέχτηκα με ποδήλατο έχω μιλήσει πολλες φορες, και ξαναλέω, μεγάλωσα με σκύλο ΜΕΣΑ στο σπιτι, δεν ειμαι κανας άσχετος ούτε φοβικος. Δε με βοήθησε καθόλου όμως όταν μου την έπεσαν τα κοπρόσκυλα στη μεση του πουθενά σε δημόσιο δρόμο
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Υδράργυρος έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:39
Λίνο Βεντούρα έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:35
Η κατάσταση όμως είναι ανεξέλεγκτη με αγέλες να βρομίζουν και να επιτίθενται σε διερχόμενους, εντός και εκτός πόλεων.
Συμφωνώ απόλυτα οτι είναι πρόβλημα με τις αγέλες.
Αλλά εμείς σε μια γειτονιά που κάποτε είχε και 40 αδέσποτα μετρημένα, με στειρώσεις που πληρωθήκαν από την τσέπη μου φτάσαμε στα 4 μέσα σε μια πενταετία. Λύσεις υπάρχουνε
Ουτε ολες οι αγελες ειναι προβληματικες, αγελη δεν σημαινει απαραιτητα πεσιμο στους ανθρωπους. Εξαρταται απο το ποσο μακακας ειναι ο αρχηγος ή και πολλες φορες ο υπαρχηγος.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 16:35
Cecily Anne έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 16:25
Κ γω μεγάλωσα με σκύλο στο σπίτι μεσα. Δεν μπερδεύουμε τίποτα, δεν ειναι θεμα επαγγελματιών, πολλοί ερασιτέχνες είναι που έχουν λασκαρισμενη τη βίδα, κ πολλοι ιδιοκτήτες σκύλου. Θα ελεγα ο 1 στους 2 είναι μαλακας που δε μαζεύει τις κουραδες του σκύλου του, έχει σκύλο (συχνά μεγαλόσωμο κ ανεκπαιδευτο) σε ημιδεσποζομενη κατάσταση καθιστώντας τον ενίοτε τον φόβο κ τον τρόμο της γειτονιάς για ποδηλατες κ παιδια, λένε ατάκες του στυλ στον πούτσο μου οι άνθρωποι προτιμώ να ψοφήσει ενας άνθρωπος από σκύλος κ.α. τέτοια ψυχανωμαλα. Κάντε ένα γκάλοπ, ρωτήστε 10 τυχαία ατομα ποσα τους έχει επιτεθεί σκύλος σε κάποια φαση, θα είναι τουλάχιστον ο 1 στους 2. Για τη δικιά μου περιπέτεια με επίθεση που δέχτηκα με ποδήλατο έχω μιλήσει πολλες φορες, και ξαναλέω, μεγάλωσα με σκύλο ΜΕΣΑ στο σπιτι, δεν ειμαι κανας άσχετος ούτε φοβικος. Δε με βοήθησε καθόλου όμως όταν μου την έπεσαν τα κοπρόσκυλα στη μεση του πουθενά σε δημόσιο δρόμο
Εγώ έχω μεγάλο θέμα με τα αμάζευτα σκατά έξω από το σπίτι. Ειδικά με μια κωλόγρια που δεν τα μαζεύει ποτέ. Έχω σκεφτεί να χέσω μια μέρα και να τα αφήσω έξω από την πόρτα της.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Belisarius έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 16:10
foscilis έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 15:24 Α οι επιθέσεις δεν είναι ποτέ με ευθύνη του σκύλου, αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει.

Ναι να πάει στη κορυφή του βουνού μπας και γλυτώσουν οι κομπλεξάρες από την επίθεση του σκυλο-τυραννόσαυρου.
Βελλισαριε μην τρελαινεσαι, υπαρχουν και οι σκυλοι της ρατσας των κροκοδειλων που την πεφτουν χωρις λογο απλα επειδη μπορουν ή νομιζουν οτι μπορουν. Εαν αυτος ο μακακας ηγηθει αγελης τοτε υπαρχει σοβαρο προβλημα.
Άβαταρ μέλους
Belisarius

foscilis έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 16:21 είναι ενδιαφέρον ότι γυναίκες, γέροι, παιδάκια κλπ για τους οποίους ο σκύλος είναι στ' αλήθεια ένας δυνητικά θανάσιμος εχθρός διαγράφονται ως "κομπλεξάρες" με υπερβολικούς φόβους, ταυτόχρονα φυσικά μας πιάνει ο πόνος για το κοπρόπλασμα ότι δήθεν θα μιζεριάσει αν δε βλέπει ξερωγω τα φώτα των μπαρ της πόλης. Δηλαδή πόσο περισσότερο προβολή αγάμητης χαζογκόμενας σε μια κατάσταση.

Για να επιστρέψουμε στη συζήτηση, το παιδί σου έτρωγε πέτρες και μπουκάλια ενώ το κράταγες με το λουρί του στη βόλτα;
Είπα ότι δε βλέπω κάτι λάθος στο νομοσχέδιο.

Έτρωγε πέτρες όντας αδέσποτο άρα χωρίς λουρί. Αλλά όπου και να το πας μαλακία θα πεις.
Άβαταρ μέλους
Belisarius

Nostalgia έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 16:43 Βελλισαριε μην τρελαινεσαι, υπαρχουν και οι σκυλοι της ρατσας των κροκοδειλων που την πεφτουν χωρις λογο απλα επειδη μπορουν ή νομιζουν οτι μπορουν. Εαν αυτος ο μακακας ηγηθει αγελης τοτε υπαρχει σοβαρο προβλημα.
Εχω μεγαλώσει με σκυλιά και έχω βρεθεί σε περιπτώσεις που έχω φοβηθεί για τη ζωή μου από σκυλιά. Δεν λέω ότι δεν είναι λογικός ο φόβος ή ότι όλοι γνωρίζουν πως να συμπεριφερθούν. Θα πρέπει να τα μαζεύουν τα σκυλιά και να υπάρχουν κανόνες. Συνήθως όμως ο σκύλος απλά φοβάται ή προστατεύει τη περιοχή του. Πολύ σπάνια η λύση είναι να χτυπήσεις το σκύλο (ούτε αυτό το αποκλείω βέβαια). Στη περίπτωση μου, ο σκύλος ή πήγαινε να παίξει ή ήθελε χάδια και αγκαλιές και το πήραν αλλιώς αν δεν άρχισε το πετροβόλημα μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε μπροστά τους.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Nostalgia έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 16:37
Υδράργυρος έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:39
Λίνο Βεντούρα έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:35
Συμφωνώ απόλυτα οτι είναι πρόβλημα με τις αγέλες.
Αλλά εμείς σε μια γειτονιά που κάποτε είχε και 40 αδέσποτα μετρημένα, με στειρώσεις που πληρωθήκαν από την τσέπη μου φτάσαμε στα 4 μέσα σε μια πενταετία. Λύσεις υπάρχουνε
Ουτε ολες οι αγελες ειναι προβληματικες, αγελη δεν σημαινει απαραιτητα πεσιμο στους ανθρωπους. Εξαρταται απο το ποσο μακακας ειναι ο αρχηγος ή και πολλες φορες ο υπαρχηγος.
Δεν υπάρχουν όμως σκυλοψυχολόγοι στους δήμους να ελέγχουν τις αγέλες στους δρόμμους. Μια χαρά είναι τα καταφύγια αυτά. Και τα σκυλάκια θα έχουν στέγαση και περίθαλψη (και σε μεγάλους χώρους, να κάνουν και τις βόλτες τους) και ο κόσμος δεν θα κινδυνεύει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”