Σελίδα 3 από 23

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 13:00
από Cavaliere
Το θέμα είναι σημαντικό, οικιακή οικονομία.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 13:02
από Αγις
το θεμα ειναι σημαντικο - αλλα δεν εχουν την παραμικρη ιδεα τι ειναι

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 13:08
από νύχτα
με το ψωμί έχω κι εγώ ψυχαναγκασμό, δε θέλω με τίποτε
να το πετάω, χίλιες φορές να πετάξω ψάρι ή μπριζόλα :oops:

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 13:14
από Αγις
νύχτα έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:08 με το ψωμί έχω κι εγώ ψυχαναγκασμό, δε θέλω με τίποτε
να το πετάω, χίλιες φορές να πετάξω ψάρι ή μπριζόλα :oops:
:smt126

με υψηλη αισθηση μαγειρικης οικονομιας το μνμ :smt005:

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 13:18
από the comet the course the tail
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 12:45
Παράλληλα μας έμεινε μία χωριάτικη σαλάτα από χτες θα σας δείξω και για αυτήν τι κάνω.
αν είχε κρεμμύδι μέσα και δεν το αφαίρεσες εγκαίρως, θεωρώ πως θα βρώμισε λίγο. :102:

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 13:19
από νύχτα
Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:14
νύχτα έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:08 με το ψωμί έχω κι εγώ ψυχαναγκασμό, δε θέλω με τίποτε
να το πετάω, χίλιες φορές να πετάξω ψάρι ή μπριζόλα :oops:
:smt126

με υψηλη αισθηση μαγειρικης οικονομιας το μνμ :smt005:
:smt005:
αφού αγαπάω τα ζυμαράκια


πολύ πολύ

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 13:23
από sys3x
Niki έγραψε: 14 Μάιος 2020, 22:03
Myrsini έγραψε: 14 Μάιος 2020, 21:55 Νικάρα μου εξαιρετικό θέμα! Μπράβο! :smt023

Βραστό μπροκολάκι που περίσσεψε.Ή και κουνουπιδάκι.Ή και κοτοπουλάκι.Ή και σπανάκι.'Ή και βραστές πατάτες.'Ολα αυτά!

Το φτιάνουμε σουφλέ ή ογκραντέν.

Το βάζουμε σε πυρίμαχό ή οποιοδήποτε ταψάκι, γάλα και αβγά ή μπεσαμέλ,μυρωδικά, τυριά, αν θέλει κάποιος και αλλαντικά, κρεμμύδια σκόρδα ή και όχι ,τριμμένες φρυγανιές απο πάνω, βούτυρο ή ελαιόλαδο και έγινε κόλαση νοστιμιάς. :D

Άνετα δε φτιαχνουμε κάτι παρόμοιο με ψωμί του τοστ που λήγει σύντομα.Πανόστιμο γίνεται! :smt038
Eυτυχώς μου δίνεις θάρρος, :lol: είχα αρχίσει να πιστεύω ότι εδώ μαζεύτηκε όλη η μπουρζουαζία και το θέμα ήτανε ξινό και πολύ χωριάτικο για τα γούστα τους. :oops:
Για μένα πάλι δεν είναι αρκετά χωριάτικο.
:102:

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 13:25
από Αγις
παραδειγμα σωστο κ ευρηματικο - καλλιτεχνικο - μαγειρικης οικονομιας - δεν πεταμε τπτ

Εικόνα

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 13:26
από Cavaliere
Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:25 παραδειγμα σωστο κ ευρηματικο - καλλιτεχνικο - μαγειρικης οικονομιας - δεν πεταμε τπτ

Εικόνα
:smt005:

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 17:12
από Niki
Σήμερα έφτιαξα ντολμαδάκια ορφανά δηλαδή με ρύζι με αμπελόφυλλα , ντολμαδάκια με κιμά και ρύζι με αμπελόφυλλα , ντολμαδάκια με κρεμμύδι και κιμά , και κολοκύθια γεμιστά αλλά με συνταγή για ντολμαδάκια έτσι έχω τα πρώτα είδη έτοιμα από αυτά θα φάμε εμείς σήμερα με γιαούρτι και φέτα και αύριο για το μεσημεριανό θα προσθέσω ντομάτες γεμιστές με ρύζι ,πιπεριές γεμιστές με ρύζι και κιμά και μελιτζάνες με ρύζι .

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 17:17
από Αγις
ατσαααα γκουρμεδοπαρουσιασεις η Νικι
οκ αποτυχημενες αποπειρες πιατοστολισματος

σαν φαγητο δεν μπορω παρα να βαθμολογησω με

98/100

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 17:18
από Cavaliere
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 17:12 Σήμερα έφτιαξα ντολμαδάκια ορφανά δηλαδή με ρύζι με αμπελόφυλλα , ντολμαδάκια με κιμά και ρύζι με αμπελόφυλλα , ντολμαδάκια με κρεμμύδι και κιμά , και κολοκύθια γεμιστά αλλά με συνταγή για ντολμαδάκια έτσι έχω τα πρώτα είδη έτοιμα από αυτά θα φάμε εμείς σήμερα με γιαούρτι και φέτα και αύριο για το μεσημεριανό θα προσθέσω ντομάτες γεμιστές με ρύζι ,πιπεριές γεμιστές με ρύζι και κιμά και μελιτζάνες με ρύζι .

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
:smt023

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 17:20
από Στύγιος
Γω χτες πήρα 4 κιλά ψωμί με προζύμι από παραδοσιακό φούρνο μικρασιατικής καταγωγής,τα 2 στην γκαταψυξ ,τα άλλα 2 τα περιλάβανε τα τέκνα και τα μοσκοφάγανε χτες και σήμερα.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 17:25
από Niki
Τώρα θα μου πείτε τί σχέση έχει αυτό με την οικονομία έχει μεγάλη σχέση.
Σήμερα έφτιαξα τα ντολμαδάκια τέσσερα είδη επιλεγμένα αυτά που θέλουν μία μέρα για να δώσουν τα αρώματα τους και αύριο θα φτιάξω άλλα τρία είδη γεμιστά τις ντομάτες , πιπεριές , μελιτζάνες.
Έτσι στο τραπέζι θα έχουμε 7 είδη γεμιστά.
1.Με αμπελόφυλλα και ρύζι μυρωδικά σάλτσα λαδολέμονο ,2 με αμπελόφυλλα ρύζι κιμά με σάλτσα ντομάτας,3 κρεμμύδια με ρύζι κιμά σάλτσα ντομάτας,4 φούρνου κολοκύθάκια με ρύζι κιμά σάλτσα ντομάτας ,5 φούρνου ντομάτες γεμιστές με ρύζι σάλτσα λαδολέμονο ,6 πιπεριές γεμιστές με κιμά ρύζι σάλτσα ντομάτας και 7 μελιτζάνες γεμιστές ρύζι μυρωδικά σάλτσα λαδολέμονο.
Η οικονομία είναι στο γεγονός ότι το σημερινό φαγητό είναι και αυριανό τίποτα δεν θα πεταχτεί.
Θα μπορούσα να φτιάξω κάτι άλλο σήμερα και αύριο να κάνω τα κλασικά γεμιστά και να έχω ένα τραπέζι για μένα φτωχό.
Όμως η επιλογή δημιουργεί το ανάποδο.
Συνήθως όλοι όταν κάνουμε ένα τραπέζι το κάνουμε βιαστικά χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό.
Τίς περισσότερες φορές πράγματα μένουν.
Εμείς ξεκινάμε ανάποδα αρχίζουμε να τρώμε από αυτά που θα μείνουν πριν κάνουμε το τραπέζι.
Το γεγονός ότι κάνουμε συνδυασμό των φαγητών να ταιριάζουν μεταξύ τους από πριν όταν κάποιοι είναι γνώστες τις κουζίνας το επικροτούν και σου δείχνουν εκτίμηση.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 17:30
από Αγις
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 17:25 Τώρα θα μου πείτε τί σχέση έχει αυτό με την οικονομία έχει μεγάλη σχέση.
Σήμερα έφτιαξα τα ντολμαδάκια τέσσερα είδη επιλεγμένα αυτά που θέλουν μία μέρα για να δώσουν τα αρώματα τους και αύριο θα φτιάξω άλλα τρία είδη γεμιστά τις ντομάτες , πιπεριές , μελιτζάνες.
Έτσι στο τραπέζι θα έχουμε 7 είδη γεμιστά.
1.Με αμπελόφυλλα και ρύζι μυρωδικά σάλτσα λαδολέμονο ,2 με αμπελόφυλλα ρύζι κιμά με σάλτσα ντομάτας,3 κρεμμύδια με ρύζι κιμά σάλτσα ντομάτας,4 φούρνου κολοκύθάκια με ρύζι κιμά σάλτσα ντομάτας ,5 φούρνου ντομάτες γεμιστές με ρύζι σάλτσα λαδολέμονο ,6 πιπεριές γεμιστές με κιμά ρύζι σάλτσα ντομάτας και 7 μελιτζάνες γεμιστές ρύζι μυρωδικά σάλτσα λαδολέμονο.
Η οικονομία είναι στο γεγονός ότι το σημερινό φαγητό είναι και αυριανό τίποτα δεν θα πεταχτεί.
Θα μπορούσα να φτιάξω κάτι άλλο σήμερα και αύριο να κάνω τα κλασικά γεμιστά και να έχω ένα τραπέζι για μένα φτωχό.
Όμως η επιλογή δημιουργεί το ανάποδο.
Συνήθως όλοι όταν κάνουμε ένα τραπέζι το κάνουμε βιαστικά χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό.
Τίς περισσότερες φορές πράγματα μένουν.
Εμείς ξεκινάμε ανάποδα αρχίζουμε να τρώμε από αυτά που θα μείνουν πριν κάνουμε το τραπέζι.
Το γεγονός ότι κάνουμε συνδυασμό των φαγητών να ταιριάζουν μεταξύ τους από πριν όταν κάποιοι είναι γνώστες τις κουζίνας το επικροτούν και σου δείχνουν εκτίμηση.
απλα τονισα τα πιο βασικα- τα σημεια κλειδια της φιλοσοφιας προετοιμασιας κ τα εκανα σειβ