Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 13:00
Το θέμα είναι σημαντικό, οικιακή οικονομία.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
νύχτα έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:08 με το ψωμί έχω κι εγώ ψυχαναγκασμό, δε θέλω με τίποτε
να το πετάω, χίλιες φορές να πετάξω ψάρι ή μπριζόλα![]()
αν είχε κρεμμύδι μέσα και δεν το αφαίρεσες εγκαίρως, θεωρώ πως θα βρώμισε λίγο.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 12:45
Παράλληλα μας έμεινε μία χωριάτικη σαλάτα από χτες θα σας δείξω και για αυτήν τι κάνω.
Για μένα πάλι δεν είναι αρκετά χωριάτικο.Niki έγραψε: 14 Μάιος 2020, 22:03Eυτυχώς μου δίνεις θάρρος,Myrsini έγραψε: 14 Μάιος 2020, 21:55 Νικάρα μου εξαιρετικό θέμα! Μπράβο!![]()
Βραστό μπροκολάκι που περίσσεψε.Ή και κουνουπιδάκι.Ή και κοτοπουλάκι.Ή και σπανάκι.'Ή και βραστές πατάτες.'Ολα αυτά!
Το φτιάνουμε σουφλέ ή ογκραντέν.
Το βάζουμε σε πυρίμαχό ή οποιοδήποτε ταψάκι, γάλα και αβγά ή μπεσαμέλ,μυρωδικά, τυριά, αν θέλει κάποιος και αλλαντικά, κρεμμύδια σκόρδα ή και όχι ,τριμμένες φρυγανιές απο πάνω, βούτυρο ή ελαιόλαδο και έγινε κόλαση νοστιμιάς.![]()
Άνετα δε φτιαχνουμε κάτι παρόμοιο με ψωμί του τοστ που λήγει σύντομα.Πανόστιμο γίνεται!![]()
είχα αρχίσει να πιστεύω ότι εδώ μαζεύτηκε όλη η μπουρζουαζία και το θέμα ήτανε ξινό και πολύ χωριάτικο για τα γούστα τους.
![]()

Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:25 παραδειγμα σωστο κ ευρηματικο - καλλιτεχνικο - μαγειρικης οικονομιας - δεν πεταμε τπτ
![]()






Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 17:12 Σήμερα έφτιαξα ντολμαδάκια ορφανά δηλαδή με ρύζι με αμπελόφυλλα , ντολμαδάκια με κιμά και ρύζι με αμπελόφυλλα , ντολμαδάκια με κρεμμύδι και κιμά , και κολοκύθια γεμιστά αλλά με συνταγή για ντολμαδάκια έτσι έχω τα πρώτα είδη έτοιμα από αυτά θα φάμε εμείς σήμερα με γιαούρτι και φέτα και αύριο για το μεσημεριανό θα προσθέσω ντομάτες γεμιστές με ρύζι ,πιπεριές γεμιστές με ρύζι και κιμά και μελιτζάνες με ρύζι .
![]()
απλα τονισα τα πιο βασικα- τα σημεια κλειδια της φιλοσοφιας προετοιμασιας κ τα εκανα σειβNiki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 17:25 Τώρα θα μου πείτε τί σχέση έχει αυτό με την οικονομία έχει μεγάλη σχέση.
Σήμερα έφτιαξα τα ντολμαδάκια τέσσερα είδη επιλεγμένα αυτά που θέλουν μία μέρα για να δώσουν τα αρώματα τους και αύριο θα φτιάξω άλλα τρία είδη γεμιστά τις ντομάτες , πιπεριές , μελιτζάνες.
Έτσι στο τραπέζι θα έχουμε 7 είδη γεμιστά.
1.Με αμπελόφυλλα και ρύζι μυρωδικά σάλτσα λαδολέμονο ,2 με αμπελόφυλλα ρύζι κιμά με σάλτσα ντομάτας,3 κρεμμύδια με ρύζι κιμά σάλτσα ντομάτας,4 φούρνου κολοκύθάκια με ρύζι κιμά σάλτσα ντομάτας ,5 φούρνου ντομάτες γεμιστές με ρύζι σάλτσα λαδολέμονο ,6 πιπεριές γεμιστές με κιμά ρύζι σάλτσα ντομάτας και 7 μελιτζάνες γεμιστές ρύζι μυρωδικά σάλτσα λαδολέμονο.
Η οικονομία είναι στο γεγονός ότι το σημερινό φαγητό είναι και αυριανό τίποτα δεν θα πεταχτεί.
Θα μπορούσα να φτιάξω κάτι άλλο σήμερα και αύριο να κάνω τα κλασικά γεμιστά και να έχω ένα τραπέζι για μένα φτωχό.
Όμως η επιλογή δημιουργεί το ανάποδο.
Συνήθως όλοι όταν κάνουμε ένα τραπέζι το κάνουμε βιαστικά χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό.
Τίς περισσότερες φορές πράγματα μένουν.
Εμείς ξεκινάμε ανάποδα αρχίζουμε να τρώμε από αυτά που θα μείνουν πριν κάνουμε το τραπέζι.
Το γεγονός ότι κάνουμε συνδυασμό των φαγητών να ταιριάζουν μεταξύ τους από πριν όταν κάποιοι είναι γνώστες τις κουζίνας το επικροτούν και σου δείχνουν εκτίμηση.