Δεν αντιλέγω. Απλώς μου επιβεβαιώνει την άποψη που είχα πάντοτε για την αισθητική του λόγου της σκηνήςNamrail έγραψε: 27 Απρ 2020, 15:08Αυτοί είναι στίχοι που την εποχή που γράφτηκαν (και όχι μόνο) αντικατοπτριζαν τέλεια τη φάση της σκηνής.
Για να καταλάβει κανείς τα ίδια εγραφε ο 12ος πχ, 15 χρόνια μετά.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
TXC - A/E
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Re: TXC - A/E
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Η αισθητική της σκηνής σε σύγκριση με τι; Με τους οικονομοπουλους και τους λοιπούς καλικάντζαρους που είναι τα αστέρια στη σημερινή ελ μουσική;Beria έγραψε: 27 Απρ 2020, 15:29
Δεν αντιλέγω. Απλώς μου επιβεβαιώνει την άποψη που είχα πάντοτε για την αισθητική του λόγου της σκηνής
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
μπερδευεσαιBeria έγραψε: 27 Απρ 2020, 15:29Δεν αντιλέγω. Απλώς μου επιβεβαιώνει την άποψη που είχα πάντοτε για την αισθητική του λόγου της σκηνής
ο "λογος της σκηνης" δεν ειναι αυτο που κανουν οι tus και οι sin boy που φτιαχνουν "τραγουδια" για να βριζουν ο ενας τον αλλον
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
ενώ όλα τα τραγούδια που ακούνε οι πιτσιρικάδες, μιλάνε για κοκόρια και μαλακίες, ο Αρτέμης έσκασε με τραγούδι με ηχηρό μήνυμα κατά των ναρκωτικών
το χάσε λίγο εκεί με τον Πατήρ Παϊσιο αλλά οκ
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Μα υποτίθεται ότι οι TXC είναι οι 'σοβαροί' της σκηνήςalekhine έγραψε: 27 Απρ 2020, 16:52μπερδευεσαιBeria έγραψε: 27 Απρ 2020, 15:29Δεν αντιλέγω. Απλώς μου επιβεβαιώνει την άποψη που είχα πάντοτε για την αισθητική του λόγου της σκηνήςNamrail έγραψε: 27 Απρ 2020, 15:08
Αυτοί είναι στίχοι που την εποχή που γράφτηκαν (και όχι μόνο) αντικατοπτριζαν τέλεια τη φάση της σκηνής.
Για να καταλάβει κανείς τα ίδια εγραφε ο 12ος πχ, 15 χρόνια μετά.
ο "λογος της σκηνης" δεν ειναι αυτο που κανουν οι tus και οι sin boy που φτιαχνουν "τραγουδια" για να βριζουν ο ενας τον αλλον
Ε, αν οι σοβαροί της σκηνής έχουν στίχους αισθητικής παπαροκάδων, προφανώς δεν περιμένω τίποτα καλύτερο από τους γκάνγκστερς των Λιοσίων.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Και γω θα συμφωνησω με τους υπολοιπους αν και δεν ειμαι φανατικος της σκηνης. Ακουω μερικες φορες οταν και αν μου'ρθει ορεξη αλλα η αληθεια ειναι οτι εχουν γραφτει και απιστευτοι στοιχοι στο χιπ χοπ. Ο πόνος των φτωχών γίνεται η τέχνη των αστών ειναι ενας απο αυτους.Beria έγραψε: 27 Απρ 2020, 15:29Δεν αντιλέγω. Απλώς μου επιβεβαιώνει την άποψη που είχα πάντοτε για την αισθητική του λόγου της σκηνής
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Μεταξύ μας, οι περισσότεροι ραπερς είναι μέτριοι μουσικά. Στην Ελλάδα ειδικά υπάρχει και το πρόβλημα της μίμησης, δε γίνεται ναBeria έγραψε: 27 Απρ 2020, 16:59Μα υποτίθεται ότι οι TXC είναι οι 'σοβαροί' της σκηνήςalekhine έγραψε: 27 Απρ 2020, 16:52μπερδευεσαιBeria έγραψε: 27 Απρ 2020, 15:29
Δεν αντιλέγω. Απλώς μου επιβεβαιώνει την άποψη που είχα πάντοτε για την αισθητική του λόγου της σκηνής
Ε, αν οι σοβαροί της σκηνής έχουν στίχους αισθητικής παπαροκάδων, προφανώς δεν περιμένω τίποτα καλύτερο από τους γκάνγκστερς των Λιοσίων.
ζεις στο Χαλάνδρι και να τραγουδάς λες και είσαι κάποιος Crip από το South Central LA. Προσωπικά, οι αγαπημένοι ράπερς ήταν πάντα
οι Ημισκούμπρια γιατί ήταν έξυπνοι και πρωτότυποι. Πιστεύω ότι είχαν ενσωματώσει το ραπ στην ελληνική πραγματικότητα και έλεγαν
με χιουμοριστικό τρόπο ότι ήταν να πούνε.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Ούτε εγώ είμαι Φαν της σκηνής αλλά txc, ζν, respect κλπ 
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Το χιπ χοπ δεν είναι μουσικό ρεύμα στην ουσία. Είναι ποίηση με μουσικό background. Η μουσική είναι υπόβαθρο για να ακουστούν οι στίχοι.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 27 Απρ 2020, 17:05Μεταξύ μας, οι περισσότεροι ραπερς είναι μέτριοι μουσικά. Στην Ελλάδα ειδικά υπάρχει και το πρόβλημα της μίμησης, δε γίνεται ναBeria έγραψε: 27 Απρ 2020, 16:59Μα υποτίθεται ότι οι TXC είναι οι 'σοβαροί' της σκηνήςalekhine έγραψε: 27 Απρ 2020, 16:52
μπερδευεσαι
ζεις στο Χαλάνδρι και να τραγουδάς λες και είσαι κάποιος Crip από το South Central LA. Προσωπικά, οι αγαπημένοι ράπερς ήταν πάντα
οι Ημισκούμπρια γιατί ήταν έξυπνοι και πρωτότυποι. Πιστεύω ότι είχαν ενσωματώσει το ραπ στην ελληνική πραγματικότητα και έλεγαν
με χιουμοριστικό τρόπο ότι ήταν να πούνε.
Όταν λοιπόν το ισχυρό καλλιτεχνικό στοιχείο αυτού του ρεύματος (ο λόγος) είναι τόσο μέτριος, τότε τι συζητάμε.
Το καλοκαίρι με πήγαν κάτι φίλοι στο Αντιρατσιστικό, την βραδιά που είχε τη συναυλία χιπ χοπ. Μου έπρηξαν τα παπάρια ότι 'μην το χάσεις θα καταλάβεις γιατί έχει τόσο πέραση στην πιτσιρικαρία'.
Έπαιζαν οι Ψυχόδραμα, οι Ταμπούρο Μπότα και δεν θυμάμαι ποιοι άλλοι.
Όταν ξεκίνησαν να απαγγέλουν (δεν χρησιμοποιώ τον όρο τραγουδούν) οι τύποι γύρισα στον φίλο μου και του είπα
- ρε μαλάκα κάναν λάθος τα παιδιά και αντί για τα λόγια πήραν κατά λαθος την προκήρυξη από το τραπεζάκι του ΕΕΚ στην είσοδο
Μεγαλοστομίες, ξύλινος λόγος, μέτρια ελληνικά
Από την άλλη η επαφή με το κοινό κάτω από τη σκηνή ήταν συγκλονιστική. Είχα πάρα πολλά χρόνια να δω πραγματική μέθεξη των θεατών με το θέαμα/ακρόαμα. Οπότε το βουλώνω
Αλλά δεν μπορώ να μην κριτικάρω ότι στιχουργικά όλο αυτό είναι μετριότατο
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Επικοινωνία:
Beria έγραψε: 27 Απρ 2020, 17:40
Τυπε εδώ μιλάμε για ραψωδίες
Και φυσικάΟι ρίμες μου στη μαστούρα χειρότερες από ‘Αρντάν’
Γι’ αυτό άνοιξε τ’ αυτιά σου μαλάκα πάρα πολύ καλά
Οι Ζωντανοί Νεκροί είναι ‘δώ και προχωράνε, δε μασάνε
Γάρα σκάνε και κοιτάνε για το επόμενο θύμα
Μεγάλος Ήρωας, στη μάπα σου σαν βλήμα
Άκου το γαμημένο flow
Στο ρίχνω στ’ αυτιά σαν Tuboflo
Και τ’ αναθεματισμένα skills
Ξέρω πολλά του δρόμου στυλς
Μα το έντεχνο είναι υπεύθυνο
Για όλα αυτά
Είναι αιτία σεισμού
Στα πρόθυρα γκρεμού
Μετανσάρκωση εμού
Ήταν κι ο Μπάμπης ο Φλου
Κι αυξάνω τον τυφώνα μου
Με κόλπα καταχθόνια
Τρώω τη Βαβυλώνα
Κι αφήνω μια υπόνοια
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Σοβαρους κοινωνικόπολιτικούς στίχους έχει ο χοντρός. Οι txc ήταν καλοί όσο ήταν και λίγο ανάλαφροι, μέχρι τα δύο πρώτα, τα χωναν κάπως άμεσα.. Μετά το έριξαν στο ψεκασμα και στο εθνικιστιλικι, ταχαμου φιλοσοφικά, , αλλά και μαλακιές λένε, και ούτε το στιχουργικό επίπεδο της λοου μπαπ πιάνουν.
Πλέον υπάρχουν μια χαρά Χίπ χοπ γκρουπ, αλλά θα τα βρεις πιο underground, και ειδικά στις καταλήψεις που παίζουν λαιβ.
Πλέον υπάρχουν μια χαρά Χίπ χοπ γκρουπ, αλλά θα τα βρεις πιο underground, και ειδικά στις καταλήψεις που παίζουν λαιβ.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Από τους txc όπως είναι πλέον καλύτεροι είναι. Έχουν μια χαβαλεδοκαφριλα. Δεν την είδανε οι λιαντηνιδεσ της Χίπ χοπ.enterprise-psi έγραψε: 27 Απρ 2020, 17:49Beria έγραψε: 27 Απρ 2020, 17:40
Τυπε εδώ μιλάμε για ραψωδίες![]()
Άκου το γαμημένο flow
Για όλα αυτά
Είναι αιτία σεισμού
Στα πρόθυρα γκρεμού
Μετανσάρκωση εμού
Ήταν κι ο Μπάμπης ο Φλου
Κι αυξάνω τον τυφώνα μου
Με κόλπα καταχθόνια
Τρώω τη Βαβυλώνα
Κι αφήνω μια υπόνοια
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
Να θυμίσουμε ότι ο δίσκος ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ που σηματοδοτεί τη νέα εποχή είναι σαν TXC Και βγήκε το 2001 τότε που ο χώρος στον οποίο υποτίθεται απευθύνονταν ήταν το 0.01%. Άρα κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει ότι το πήγαν εκεί για αρπαχτή. Ίσα ίσα είχαν τεράστια επαγγελματική ζημία από αυτή τους τη μεταστροφή.
Ηρακλειώτες που ξέρουν τον Αρτέμη μιλούν ότι άλλαξε πλήρως οπτική όταν ξεκίνησε σοβαρά τη μελέτη αρχαίων και σύγχρονων φιλοσόφων. Ο ίδιος άλλωστε αν δε κάνω λάθος ήταν φοιτητής στη φιλοσοφική.
Μαζί με Active Member στην ουσία έφτιαξαν το χώρο, Αν και οι A.M. ονόμασαν το στυλ τους Low bap. Το κομμάτι του χοντρού περαματιωτη για το Χριστό είναι ΕΠΟΣ. Γενικά μέχρι τη μεταστροφή των TXC, θεωρώ τους AM ένα κλικ παραπάνω.
Όλοι οι άλλοι πολύ μα πολύ πίσω .
Αν θέλω χαβαλεδοκαφριλες ακούω ΤΡΙΠΑ και Μαύρο Ηλο να κλάνω και στο γέλιο.
Ηρακλειώτες που ξέρουν τον Αρτέμη μιλούν ότι άλλαξε πλήρως οπτική όταν ξεκίνησε σοβαρά τη μελέτη αρχαίων και σύγχρονων φιλοσόφων. Ο ίδιος άλλωστε αν δε κάνω λάθος ήταν φοιτητής στη φιλοσοφική.
Μαζί με Active Member στην ουσία έφτιαξαν το χώρο, Αν και οι A.M. ονόμασαν το στυλ τους Low bap. Το κομμάτι του χοντρού περαματιωτη για το Χριστό είναι ΕΠΟΣ. Γενικά μέχρι τη μεταστροφή των TXC, θεωρώ τους AM ένα κλικ παραπάνω.
Όλοι οι άλλοι πολύ μα πολύ πίσω .
Αν θέλω χαβαλεδοκαφριλες ακούω ΤΡΙΠΑ και Μαύρο Ηλο να κλάνω και στο γέλιο.
Από τα καλύτερα κομμάτια.elchav έγραψε: 27 Απρ 2020, 16:55 ενώ όλα τα τραγούδια που ακούνε οι πιτσιρικάδες, μιλάνε για κοκόρια και μαλακίες, ο Αρτέμης έσκασε με τραγούδι με ηχηρό μήνυμα κατά των ναρκωτικών
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Επικοινωνία:
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 27 Απρ 2020, 17:59Από τους txc όπως είναι πλέον καλύτεροι είναι. Έχουν μια χαβαλεδοκαφριλα. Δεν την είδανε οι λιαντηνιδεσ της Χίπ χοπ.enterprise-psi έγραψε: 27 Απρ 2020, 17:49Beria έγραψε: 27 Απρ 2020, 17:40
Τυπε εδώ μιλάμε για ραψωδίες![]()
Άκου το γαμημένο flow
Για όλα αυτά
Είναι αιτία σεισμού
Στα πρόθυρα γκρεμού
Μετανσάρκωση εμού
Ήταν κι ο Μπάμπης ο Φλου
Κι αυξάνω τον τυφώνα μου
Με κόλπα καταχθόνια
Τρώω τη Βαβυλώνα
Κι αφήνω μια υπόνοια
Το χιπ χοπ σα ρεύμα ξεκίνησε ως ένας τρόπος έκφρασης των καταπιεσμένων στις ΗΠΑ.Beria έγραψε: 27 Απρ 2020, 17:40
Το χιπ χοπ δεν είναι μουσικό ρεύμα στην ουσία. Είναι ποίηση με μουσικό background. Η μουσική είναι υπόβαθρο για να ακουστούν οι στίχοι.
Όταν λοιπόν το ισχυρό καλλιτεχνικό στοιχείο αυτού του ρεύματος (ο λόγος) είναι τόσο μέτριος, τότε τι συζητάμε.
Και αποτελούνταν από το τρίπτυχο ραπαρισμα, χορός και γκραφίτι.
Σκοπός δεν ήταν να φτιάξουν ποιήματα με το λόγο, αλλά να εκφράσουν με δικά τους λόγια τη σκληρή καθημερινότητα. Να πουν ιστορίες όχι με επιτήδευση αλλά με απλότητα.
Και οι ταμπούρο μπότα που λες μια χαρά είναι.