Σελίδα 3 από 14
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:25
από zteo
Αγις έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:03
zteo έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:00
zoltan έγραψε: 03 Ιουν 2018, 19:55
θα δω το βίντεο αργότερα
να πω μόνο πως τη λέξη γκοτζίλας δεν την άκουσα στον στρατό. Είναι από αυτές τις λέξεις, όπως πχ το "γερμανικό", που τις ακούς εκτός στρατού αλλά μέσα κανείς (πλέον;) δεν τις χρησιμοποιεί
ΥΓ οι μερίδες ειδικών δυνάμεων του ΕΣ είναι μια χαρά για το σκοπό τους
Ναι αλλα ειδες τι δινουν στους αλλους στρατους.Ελαφια,σολωμους,παπιες μαρμελαδες κτλ.
Για τον ερυθρό στρατό - εκτός από βότκα - εχουμε πληροφορίες τι χορηγούσαν ;
http://17thdivision.tripod.com/thepeace ... /id28.html
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:27
από zteo
enaon έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:06
zteo έγραψε: 03 Ιουν 2018, 19:49
Στα πακετα εκστρατειας δεν επρεπε να βαζουν και καμια τσοντα μεσα.Πως θα βγαλει το βραδυ του ο φανταρος?
ερώτηση λαμπάκι
δεν έχω πάει στρατό.
γιατί δεν πήγες, ε;ε;
4-5 μηνες πηγα μετα με διωξαν.Το μονο που θυμαμαι ηταν εκεινο το υπεροχο τυρι κονσερβα που μας διναν στα γευματα.

Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:29
από Πάνας
Τις κονσέρβες με αυτό το κίτρινο πράγμα που μας έλεγαν ότι είναι τυρί τις θυμάται κανείς;
Υ.Γ μαζί το σκεφτήκαμε

Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:35
από Αγις
Ουτε για ποντικοπαγίδες δεν έκανε το ''τυρί'' κονσέρβας.
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:36
από Nandros
Πάνας έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:08Δεν ξέρετε τι σημαίνει γκοντζίλα στο στρατό.... αυτά τα πουλάνε στο Σ/Μ....
Ο γκοντζίλα ήταν κατεψυγμένο κρέας που το κόβαμε με πριονοκορδέλα ξυλουργείου σε μερίδες με μπλε σφραγίδα και ημερομηνία του 1950!
Το κατεψυγμένο μόνο έτσι κόβεται.
.
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:36
από perseus
χωρις ετικετα οι αμερικανικες?
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:37
από perseus
Nandros έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:36
Πάνας έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:08Δεν ξέρετε τι σημαίνει γκοντζίλα στο στρατό.... αυτά τα πουλάνε στο Σ/Μ....
Ο γκοντζίλα ήταν κατεψυγμένο κρέας που το κόβαμε με πριονοκορδέλα ξυλουργείου σε μερίδες με μπλε σφραγίδα και ημερομηνία του 1950!
.
δεν υπηρχε τετοιο πραγμα στην εποχη μου ,σιγα μην υπηρχε στην δικια σου.
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:38
από shrike
Πάνας έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:24
shrike έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:20
Πάνας έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:08
Δεν ξέρετε τι σημαίνει γκοντζίλα στο στρατό.... αυτά τα πουλάνε στο Σ/Μ....
Ο γκοντζίλα ήταν κατεψυγμένο κρέας που το κόβαμε με πριονοκορδέλα ξυλουργείου σε μερίδες με μπλε σφραγίδα και ημερομηνία του 1950!
Αυτό, έτσι.
Και όταν πέρναμε την κομματάρα στη μονάδα από την αποθήκη που μας την είχαν κόψει με την κορδέλα, επειδή ήμασταν λίγοι και δεν δικαιολογούνταν πριονοκορδέλα (είχαμε ξυλουργείο βέβαια, αλλά δεν τα μπλέκαμε τα πράματα), είχαμε... τσεκούρι. Το 'βαζε ο μάγειρας στο πάτωμα, το πατούσε με την αρβύλα και το κομμάτιαζε με τσεκουριές. Στη συνέχεια έπρεπε να ξεπαγώσει καλά για να μπορεί να χωθεί μαχαίρι και να γίνει μερίδες (παγωμένο έκανε μόνο για χτίσιμο ή για ρίψη με καταπέλτη).
Στα κέντρα και σε μεγάλες μονάδες είχαν πριονοκορδέλα στα μαγειριά αποκλειστικά για τον γκοτζίλα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μερικές φορές δε παίζαμε και μπάλα...όποιο έπεφτε κάτω πήγαινε με σουτ στη βρύση για πλύσιμο.
Θα ακουστεί λίγο αηδιαστικό για τους μη-μυημένους, αλλά ένα από τα καλά που είχε το τσεκούρι, ήταν οι... "σκλήθρες".
Ο ένας μάγειρας που είχαμε στη μονάδα (ο καλός, όχι αυτός που είχε εκπαιδευτεί στο στρατό), όποτε έκοβε γκοτζίλα και πεταγόντουσαν αναγκαστικά κομματάκια, τα κρατούσε, τα έπλενε και τα καβάντζωνε στο ψυγείο. Όταν μαζευόντουσαν αρκετά τέτοια, μαζί με ό,τι άλλο είχε μαζευτεί από περίσσευμα, έκανε τηγανιές και μπινελίκια. Τσοντάραμε όλοι μαζί και παίρναμε μπύρες, ρετσίνες ή τίποτα για βελτίωση (καμιά σαλάτα πχ) και κάναμε "μουσικές βραδιές" με 2 μπουζούκια, 2 ή 3 κιθάρες (ανάλογα) και μασαμπούκα. Δεν λέω, περνούσαμε καλά...
perseus έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:37
Nandros έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:36
Πάνας έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:08Δεν ξέρετε τι σημαίνει γκοντζίλα στο στρατό.... αυτά τα πουλάνε στο Σ/Μ....
Ο γκοντζίλα ήταν κατεψυγμένο κρέας που το κόβαμε με πριονοκορδέλα ξυλουργείου σε μερίδες με μπλε σφραγίδα και ημερομηνία του 1950!
.
δεν υπηρχε τετοιο πραγμα στην εποχη μου ,σιγα μην υπηρχε στην δικια σου.
Τι λε ρε παππού; Εδώ υπήρχε στην δική μου ('87-'89).
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:39
από Beria
perseus έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:37
Nandros έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:36
Πάνας έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:08Δεν ξέρετε τι σημαίνει γκοντζίλα στο στρατό.... αυτά τα πουλάνε στο Σ/Μ....
Ο γκοντζίλα ήταν κατεψυγμένο κρέας που το κόβαμε με πριονοκορδέλα ξυλουργείου σε μερίδες με μπλε σφραγίδα και ημερομηνία του 1950!
.
δεν υπηρχε τετοιο πραγμα στην εποχη μου ,σιγα μην υπηρχε στην δικια σου.
πότε πήγατε στρατό;
γιατί το 1987 ο γκοτζίλα είχε σφραγίδες '51-'52
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:41
από shrike
Αγις έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:35
Ουτε για ποντικοπαγίδες δεν έκανε το ''τυρί'' κονσέρβας.
Από γεύση ήταν παντελώς αδιάφορο. Το μόνο καλό που είχε ήταν ότι έλιωνε εύκολα.
Μισό καρβέλι ψωμί, αφαιρείς μεγάλο μέρος της ψίχας, χύνεις μέσα το τυρί που έλιωσες νωρίτερα στη σόμπα, ξαναβάζεις κομμάτι της ψίχας σαν πώμα και φεύγεις για σκοπιά.
Αυτά που γαμούσαν σε γεύση ήταν κονσέρβα μπιζέλια (και σκέτα, και με κρέας) και τα φασόλια.
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:44
από Nandros
perseus έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:37Nandros έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:36Πάνας έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:08Δεν ξέρετε τι σημαίνει γκοντζίλα στο στρατό.... αυτά τα πουλάνε στο Σ/Μ....
Ο γκοντζίλα ήταν κατεψυγμένο κρέας που το κόβαμε με πριονοκορδέλα ξυλουργείου σε μερίδες με μπλε σφραγίδα και ημερομηνία του 1950!
Το κατεψυγμένο μόνο έτσι κόβεται.
δεν υπηρχε τετοιο πραγμα στην εποχη μου ,σιγα μην υπηρχε στην δικια σου.
ΠΝ 1974-76 = 32 μήνες.
Δεν χρησιμοποιούσαμε την λέξη "Γκοτζίλα" στο ΠΝ, αλλά αργότερα μάθαμε ότι καταναλώσαμε τα μαύρα κρέατα του Μπαλόπουλου.
Ο χασάπης στην γειτονιά μου τότε είχε μικρή πριονοκορδέλα για τα κατεψυγμένα και - αν θυμάμαι καλά - υπήρχε και στα καράβια του ΕΝ.
.
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:44
από Chainis
Εγώ η πιο παλιά σφραγίδα που είχα δει ήταν του 1953.
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:46
από Αγις
shrike έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:41
Αγις έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:35
Ουτε για ποντικοπαγίδες δεν έκανε το ''τυρί'' κονσέρβας.
Από γεύση ήταν παντελώς αδιάφορο. Το μόνο καλό που είχε ήταν ότι έλιωνε εύκολα.
Μισό καρβέλι ψωμί, αφαιρείς μεγάλο μέρος της ψίχας, χύνεις μέσα το τυρί που έλιωσες νωρίτερα στη σόμπα, ξαναβάζεις κομμάτι της ψίχας σαν πώμα και φεύγεις για σκοπιά.
Αυτά που γαμούσαν σε γεύση ήταν κονσέρβα μπιζέλια (και σκέτα, και με κρέας) και τα φασόλια.
Λογικό , αφού ήταν στο φούλ απο χημικό ελ - γλουταμινικό .
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:48
από shrike
Δεν θυμάμαι ακριβώς χρονιά, αλλά θυμάμαι που συζητούσαμε για σφραγίδες 30-35 χρονών το 87-88.
Επίσης, θυμάμαι στις γαλέτες που είχαν την χρονιά ανάγλυφη επάνω, ότι είχαμε πετύχει κάποιες άνω των 10 ετών, του 74 ή 75 ξέρω 'γω.
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2018, 20:49
από Yochanan
κανανε δουλειά εκείνα τα εμβόλια τελικά!