!!! DEVELOPMENT MODE !!!

"Σκάσιμο" χεριών (γροθιών) από πsωλόκρυο. Κανα καλό χυσαμόλι?

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Re: "Σκάσιμο" χεριών (γροθιών) από πsωλόκρυο. Κανα καλό χυσαμόλι?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Gherschaagk έγραψε: 10 Ιαν 2020, 19:56
Οργισμένος έγραψε: 10 Ιαν 2020, 18:36
Gherschaagk έγραψε: 10 Ιαν 2020, 16:19

Δεν έχω. Δεν την χρειάστηκα και ποτέ.

Έχω όμως fastum care στο ντουλάπι και το παστώθηκα πριν από λίγο. Στην αρχή όλα καλά αλλά τώρα νιώθω ενα περίεργο κάψιμο σαν να άπλωσα Vicks.
Ολες αυτες οι κρεμες στη βαζελινη βασιζονται.
Αλειψε τα χερια σου με αγελαδινο βουτηρο το βραδυ και φορα γαντια χειρουργικα (αυτα τα λατεξ απο τα σμ) το βραδυ καμια ωρα πριν κοιμηθεις (εννοειται κοιμασαι με τα γαντια φορεμενα).
Την αλλη μερα θα δεις πραγματικη βελτιωση . ΑΝ το κανεις για μερικες ημερες θα γινουν τα χερακια σου αφρος.
Απόψε θα πορευτώ με ότι έχω. Δεν έχω βαζελίνη, δεν έχω βούτυρο αγελάδας. Έχω cicalfate, μια κρέμα της νιβέα που είναι καλή σε γενικές γραμμές και βαμβακερά γάντια για επούλωση χεριών. Το προβλημά μου δεν είναι οι κρέμες, αλλά που πλένω τα χέρια καμία 20αρια φορές τη μέρα για αυτό και μου έχουν γίνει χάλια. :cry :cry :cry
H bash ολων αυτων των κρεμων ειναι η βαζελινη. Βαλε πλαστικα γαντια ωστε να μη διεφευγει η υγρασια του δερματος μεσω της αναπνοης των πορων του.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Σπαθόλαδο. Μόλις έβαλα, και είμαι πολύ καλύτερα.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Ιαν 2020, 19:57
Feindflug έγραψε: 10 Ιαν 2020, 17:47 Μία είναι η αλοιφή, τύπε, που θα σου λύσει το πρόβλημα.

Grow a pair λέγεται.
Να βγάλει λέπια κι εκεί κάτω;
Ναι ρε τύπε.

Να γίνει ο Aquaman.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

vantono έγραψε: 10 Ιαν 2020, 11:22 Αυτό που καταλάβατε. Λόγω ψωλόκρυου των τελευταίων ημερών αρχίζουν να σαπίζουν τα χέρια μου στο συγκεκριμένο σημείο, λέπια θα πετάξουν σε λίγο. Και λίγο να τα κουνήσω με καμιά ψευτοχειρωνακτική έργασία, αρχιζουν να πετάνε ένα σκασμό πληγές, σφάζονται απο μόνα τους. Καθε χειμώνα το παθαίνω εστω και λίγο, αλλά φέτος βλέπω ότι παρατράβηξε. Εχω δοκιμάσει και γάντια, αλλά δεν βοηθάνε. Ψάχνω εν ολίγοις καμιά καλή αλοιφή (να το πω και στη νοτιομακεδονική διάλεκτο) γιατί προς το παρόν έχω δοκιμάσει απο μπεπανθολ έως και βαζελίνη και αποτελέσματα δεν βλέπω.
Πρόπερσι οταν το ειχα ξαναπάθει λίγο πιο έντονα απ'οτι συνήθως, μου έδωσε ενας φιλος ένα φυλλαράκι-κορμό αλόης, απο γλάστρα που ειχε στο μπαλκόνι του. Αν το σπάσεις, βγάζει ενα χυσαμόλι τζελ που ανασταίνει νεκρούς, μου έλεγε. Αμέσως γέλασα και του ειπα ότι αυτό δεν παίζει να μου κάνει το παραμικρό, και εκείνος μειδίασε και με περισπούδαστο μαστορέικο ύφος, σαν Αλβανός συνταξιούχος χτίστης που μιλάει για μονώσεις, μου απάντησε "ρε άλειφε λίγο απ'αυτο καθε μερα που σου λεω, και θα με θυμηθείς". Το δοκίμασα τελικά το χυσαμόλι αλόης,και μέσα σε μόλις 3 μέρες τα χεράκια μου ειχαν γιάνει εντελώς. Απίστευτα απρόσμενο αποτέλεσμα, έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
Πλέον όμως ο φίλος με την αλόη δεν είναι διαθέσιμος εδώ και κάμποσο καιρό, χαθήκαμε, και ψάχνω υποκατάστατα. Για να βοηθήσει η πχορουμική εμπυρία τώρα, να σας δω...
Η αλόη είναι γαμάτη. Εγώ που είχα καεί το καλοκαίρι είχε ένας φίλος μου και μου έβαλε. Ανακουφίστηκα αν και τα επακόλουθα δεν τα γλιτωσα. Την είχε σε γλάστρακι και έκοβε λίγο. Ίσως να πάρεις κι εσύ. Αυτός τρώει κιόλας όπως το κόβει μέσα από το φύλλο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Gherschaagk έγραψε: 10 Ιαν 2020, 16:19

Δεν έχω. Δεν την χρειάστηκα και ποτέ.

Έχω όμως fastum care στο ντουλάπι και το παστώθηκα πριν από λίγο. Στην αρχή όλα καλά αλλά τώρα νιώθω ενα περίεργο κάψιμο σαν να άπλωσα Vicks.
Αλειψε τα χερια σου με αγελαδινο βουτηρο το βραδυ και φορα γαντια χειρουργικα (αυτα τα λατεξ απο τα σμ) το βραδυ καμια ωρα πριν κοιμηθεις (εννοειται κοιμασαι με τα γαντια φορεμενα).
Την αλλη μερα θα δεις πραγματικη βελτιωση . ΑΝ το κανεις για μερικες ημερες θα γινουν τα χερακια σου αφρος.
Απόψε θα πορευτώ με ότι έχω. Δεν έχω βαζελίνη, δεν έχω βούτυρο αγελάδας. Έχω cicalfate, μια κρέμα της νιβέα που είναι καλή σε γενικές γραμμές και βαμβακερά γάντια για επούλωση χεριών. Το προβλημά μου δεν είναι οι κρέμες, αλλά που πλένω τα χέρια καμία 20αρια φορές τη μέρα για αυτό και μου έχουν γίνει χάλια. :cry :cry :cry
Χρησιμοποιείς και αντισηπτικό;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Naida έγραψε: 11 Ιαν 2020, 03:36

Όχι. Θα ήταν χειρότερα αν χρησιμοποιούσα;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Gherschaagk έγραψε: 11 Ιαν 2020, 07:40

Νομιζω επειδη περιέχουν νομίζω οινόπνευμα θα το χειροτέρευε.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Naida έγραψε: 11 Ιαν 2020, 07:46
Gherschaagk έγραψε: 11 Ιαν 2020, 07:40

Νομιζω επειδη περιέχουν νομίζω οινόπνευμα θα το χειροτέρευε.
Λογικό είναι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
don't speak
Γενική Γραμματέας Συντονισμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από don't speak »

vantono έγραψε: 10 Ιαν 2020, 17:34
dna replication έγραψε: 10 Ιαν 2020, 16:35 επίσης αντικατέστησε το σαπούνι χεριών που χρησιμοποιείς, μάλλον θα είναι σκληρό σαν απορρυπαντικό για τα πιάτα
παρε κανένα άλλο με αλόη ή βάλσαμο
Μονίμως ντετόλ χρησιμοποιώ για σαπούνι χεριών εδώ και χρόνια, και δεν μου φαίνεται σκληρό ούτε με ενοχλεί. Με απορρυπαντικά δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα,εκτός απο λίγο χλωρίνη που στάζω σε λεκάνες,νιπτήρε κτλ ενίοτε, χωρις να ερχεται ποτέ σε επαφή με το δέρμα μου.
Σημερα εν τω μεταξύ, που έφτιαξε αρκετά και ο καιρός σε σύγκριση με λίγες μέρες πριν και έβγαλε και καλό ήλιο, μαλάκωσαν εντελώς απο μόνα τους. Στο ένα χέρι μάλιστα (που ετσι κι αλλιως δεν είχα πολύ)* η σκληράδα εξαφανίστηκε εντελώς. Επειδή μιλάμε για φουλ πουστόκαιρο όμως, και δεν ξερεις τι σου ξημερώνει με τις ζηνοβίες και τους ηφαιστίωνες και τα παπάρια μου μέσα, θα πάω αυριο να πάρω τη νορβηγική και να ξεκινήσω να πασαλείφομαι, να κοιμάμαι ήσυχος. Και γλαστράκι αλόης θα έχω σύντομα στο μπαλκόνι μου, εννοείται.

*πάντα το ένα χέρι μου γίνεται μακράν πιο μπουρδέλο απο το άλλο. Μου είχε τύχει περίοδος που το ένα μου χέρι ήταν μια χαρά(καταλάβαινες μια πολύ απαλή σκληράδα μόνο αν το ακουμπούσες),και στο άλλο πήγα να πετάξω λέπια.
Το ντετολ είναι πολύ σκληρό.
Δυό τρεις φορές να πλύνω συνεχόμενα τα χέρια μου με αυτό θα σκάσουν.
Παλιά έσκαγαν πολύ το χειμώνα, τελευταία όχι.
Χρησιμοποιώ χλιαρό νερό όσο γίνεται, αν είναι να είμαι στην κουζίνα και να πλένω τα χέρια μου συνέχεια φοράω γάντια νιτριλίου και πλένω αυτά όλη την ώρα και όχι τα χέρια μου.

Εικόνα
Αυτή την βρήκα φανταστική και ιδανική υφή. Δεν κολλάει, δεν είναι πολύ σφιχτή και είναι όσο παχιά πρέπει. Αν έχουν σκάσει πολύ, βάζω μια απλή υδατική πχ bepanthol και μετά την aveeno, κάνει ένα φιλμ προστασίας. Θέλει και πρόληψη το πράγμα αφού το παθαίνεις συχνά, κάθε χειμώνα δηλαδή. Καλό βρήκα και αυτό το κρεμοσάπουνο και δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβό είχε και ένα ίδιο δώρο. Για χρήση το χειμώνα δηλαδή.

Εικόνα
Πάντως φέτος παρότι βρέθηκα σε χιόνια και μείον βαθμούς δεν έσκασαν :003:

Αν είδες προκοπή με την αλόη πήγαινε πάρε ένα φυτό να έχεις. Αλλά βάζε και κρέμα για προστασία.
don't speak

elchav έγραψε: 10 Ιαν 2020, 16:29Elocon
Αυτό όμως είναι φάρμακο και μάλιστα κορτικοστεροειδές, έχει κορτιζόνη δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

don't speak έγραψε: 11 Ιαν 2020, 09:23
Και ;
Άμα του έχουν γίνει τα χέρια σαν του λεπρου, τι θα κάνει;

Είναι θέμα νοοτροπίας στο κάτω κάτω. Ο κόσμος ψάχνεται με εναλλακτικές μαλακιες και τελικά υποφέρει. Οπότε, ναι, καταλήγεις στην elocon.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

vantono έγραψε: 10 Ιαν 2020, 11:22 Αυτό που καταλάβατε. Λόγω ψωλόκρυου των τελευταίων ημερών αρχίζουν να σαπίζουν τα χέρια μου στο συγκεκριμένο σημείο, λέπια θα πετάξουν σε λίγο. Και λίγο να τα κουνήσω με καμιά ψευτοχειρωνακτική έργασία, αρχιζουν να πετάνε ένα σκασμό πληγές, σφάζονται απο μόνα τους. Καθε χειμώνα το παθαίνω εστω και λίγο, αλλά φέτος βλέπω ότι παρατράβηξε. Εχω δοκιμάσει και γάντια, αλλά δεν βοηθάνε. Ψάχνω εν ολίγοις καμιά καλή αλοιφή (να το πω και στη νοτιομακεδονική διάλεκτο) γιατί προς το παρόν έχω δοκιμάσει απο μπεπανθολ έως και βαζελίνη και αποτελέσματα δεν βλέπω.
Πρόπερσι οταν το ειχα ξαναπάθει λίγο πιο έντονα απ'οτι συνήθως, μου έδωσε ενας φιλος ένα φυλλαράκι-κορμό αλόης, απο γλάστρα που ειχε στο μπαλκόνι του. Αν το σπάσεις, βγάζει ενα χυσαμόλι τζελ που ανασταίνει νεκρούς, μου έλεγε. Αμέσως γέλασα και του ειπα ότι αυτό δεν παίζει να μου κάνει το παραμικρό, και εκείνος μειδίασε και με περισπούδαστο μαστορέικο ύφος, σαν Αλβανός συνταξιούχος χτίστης που μιλάει για μονώσεις, μου απάντησε "ρε άλειφε λίγο απ'αυτο καθε μερα που σου λεω, και θα με θυμηθείς". Το δοκίμασα τελικά το χυσαμόλι αλόης,και μέσα σε μόλις 3 μέρες τα χεράκια μου ειχαν γιάνει εντελώς. Απίστευτα απρόσμενο αποτέλεσμα, έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
Πλέον όμως ο φίλος με την αλόη δεν είναι διαθέσιμος εδώ και κάμποσο καιρό, χαθήκαμε, και ψάχνω υποκατάστατα. Για να βοηθήσει η πχορουμική εμπυρία τώρα, να σας δω...
Εικόνα

Αυτή. Πλένω τα χέρια μου κάθε 5 λεπτά. Τον χειμώνα σκάνε πολύ άσχημα χωρίς κρέμα. Η αλόη μεν κάνει καλό, αλλά είναι πολύ ακριβή.

Βάζεις μια φορά πριν κοιμηθεί. Αν βάλεις και γάντι (βινυλίου καλύτερα) και κοιμηθείς έτσι είναι ακόμα καλύτερα γιατί βοηθάει την κρέμα να παραμείνει περισσότερο και να κάνει καλύτερη δουλειά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

Feindflug έγραψε: 11 Ιαν 2020, 01:48 Μία είναι η αλοιφή, τύπε, που θα σου λύσει το πρόβλημα.

Grow a pair λέγεται.
Αυτό. Κρέμα για τα χέρια; ΡΙΛΙ; Τι φλωριές ειν αυτές; :e040:

τα χέρα του ανδρός οφείλουν να είναι σκασμένα, ροζιασμένα,σακατεμένα, ωσάν του ντεντπουλ μη σου πω, και να τα επιδεικνύει περήφανα. Είναι το παράσημο του μόχθου :smt018
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2020, 10:09 Πλένω τα χέρια μου κάθε 5 λεπτά. Τον χειμώνα σκάνε πολύ άσχημα χωρίς κρέμα. Η αλόη μεν κάνει καλό, αλλά είναι πολύ ακριβή.
ΙΔΨ; :-(
don't speak

Otto Weininger έγραψε: 11 Ιαν 2020, 10:08
don't speak έγραψε: 11 Ιαν 2020, 09:23
Και ;
Άμα του έχουν γίνει τα χέρια σαν του λεπρου, τι θα κάνει;

Είναι θέμα νοοτροπίας στο κάτω κάτω. Ο κόσμος ψάχνεται με εναλλακτικές μαλακιες και τελικά υποφέρει. Οπότε, ναι, καταλήγεις στην elocon.
Το έγραψα για να επισημάνω ότι είναι φάρμακο και όχι κρέμα χειμερινής χρήσης.
Άλλωστε και εσύ έγραψες να μην φτάσουμε εκεί.
Otto Weininger έγραψε: 10 Ιαν 2020, 16:05
elchav έγραψε: 10 Ιαν 2020, 15:38 Elocon, σε ακραίες περιπτώσεις όπως του πχορουμιτη vantono, Otto Weininger;
Και αυτή. Αλλά το θέμα είναι να μην φτάσουμε εκεί.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”