!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ελληνική Αντικαρκινικη εταιρεία:ακριβώς επικίνδυνα τα τζάκια, μην τα ανάβεται!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ελληνική Αντικαρκινικη εταιρεία:ακριβώς επικίνδυνα τα τζάκια, μην τα ανάβεται!
Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τις κρύες νύχτες στην περιοχή μου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική όσο ποτέ άλλοτε, τα σωματίδια δημιουργούν κάτι σαν ομίχλη και η μυρωδιά είναι έντονη σε βαθμό που να εισέρχεται και μέσα στο σπίτι, εννοείται με κλειστά παράθυρα. Κάποιοι καίνε ότι βρούνε και μάλλον πρόκειται για ξύλα από πεταμένες παλέτες ή σπασμένα έπιπλα. Ούτε με το νέφος στο φόρτε του δεκαετίες 80-90 δεν είχα αισθανθεί τέτοια δυσφορία. Πρακτικά αν ξυπνήσεις και μπει στο υπνοδωμάτιο μυρωδιά, χάνεις τον ύπνο σου.
Πρόκειται περί υπαρκτού προβλήματος και καλώς κάνει τις σχετικές συστάσεις η Αντικαρκινική εταιρεία. Κατανοώ ότι κάποιοι άνθρωποι ζουν στα όρια της επιβίωσης και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αλλά αν ο παραπάνω πίνακας είναι σωστός δεν μπορεί να επιτρέπεται σε κάποιον να παράγει 30 φορές περισσότερα σωματίδια από τον μέσο όρο.
Πρόκειται περί υπαρκτού προβλήματος και καλώς κάνει τις σχετικές συστάσεις η Αντικαρκινική εταιρεία. Κατανοώ ότι κάποιοι άνθρωποι ζουν στα όρια της επιβίωσης και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αλλά αν ο παραπάνω πίνακας είναι σωστός δεν μπορεί να επιτρέπεται σε κάποιον να παράγει 30 φορές περισσότερα σωματίδια από τον μέσο όρο.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: Ελληνική Αντικαρκινικη εταιρεία:ακριβώς επικίνδυνα τα τζάκια, μην τα ανάβεται!
Το τζάκι χρειάζεται για συγκεκριμένα βραδιά τον χρόνο. Το χειρότερο που έχω δει είναι σπίτι με 2 μικρά παιδιά και τζάκι για κύρια θέρμανση. Είναι ενεργειακό αλλά επειδή ξέρω τι γίνεται από στάχτη, ξέρω πως δεν ενδείκνυται κιόλας.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Βεβαια εαν τους πεις, οτι εσεις φταιτε και το γαμωσυστημα σας που μας εφερε 1200 χρονια πισω, θα στο παιξουν αντουανετες. Μονα ζυγα δικα τους. 2 κυβικα τον χρονο καιω για χαζι, παρεα, ρομαντισμο κλαφτε.Στύγιος έγραψε: 07 Ιαν 2020, 17:06Εεε ,αυτό λέγανε και 1200 χρόνια πριν αλλά καθόλου δεν ενδιέφερε τον "καπνικάριο" φοροεισπράκτορα του Βυζαντίου.Nostalgia έγραψε: 07 Ιαν 2020, 16:59Κι αν εχω τζακι και δεν το καιω; Μην γραφετε πιπες....Μηχανικός έγραψε: 07 Ιαν 2020, 16:04 Το έχω ξαναπεί, πρέπει να μπει ένα τέλος-φόρος σε όσους έχουν τζάκι.
Θα είναι πολύ πιο δίκαιος φόρος σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο στα κυβικά του αυτοκινήτου, στον καφέ, στο κινητό, στα ποτά, ...
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Μλκ ,που να δεις και τι άλλους φόρους είχανε.Nostalgia έγραψε: 07 Ιαν 2020, 17:16Βεβαια εαν τους πεις, οτι εσεις φταιτε και το γαμωσυστημα σας που μας εφερε 1200 χρονια πισω, θα στο παιξουν αντουανετες. Μονα ζυγα δικα τους. 2 κυβικα τον χρονο καιω για χαζι, παρεα, ρομαντισμο κλαφτε.
Οι λεγόμενες κακώσεις του Νικηφόρου
[Πρώτη κάκωση]: Το έτος αυτό (810) ο Νικηφόρος [...] αφού μετέφερε χριστιανούς από όλα τα θέματα, τους διέταξε να εγκατασταθούν στις σκλαβηνίες.
Η δεύτερη κάκωση ήταν η διαταγή να στρατολογούνται οι φτωχοί και να εξοπλίζονται με έξοδα των συγχωριανών τους, οι οποίοι όφειλαν να καταβάλουν στο δημόσιο ταμείο και 18.5 χρυσά νομίσματα (για κάθε φτωχό), επειδή το χωριό πλήρωνε στο δημόσιο με πνεύμα αλληλεγγύης τους φόρους των μελών του..
Η τρίτη κάκωση ήταν η διαταγή να αναθεωρηθούν οι φορολογικοί κατάλογοι και να αυξηθούν τα τέλη, γιατί κάθε φορολογούμενος όφειλε να πληρώσει και δύο κεράτια (1/12 ανά νόμισμα φόρου=8,33%) ως έξοδα γραφικής ύλης (χαρτιατικών ένεκα) [Σημ.: Πρόκειται πιθανώς για τον φόρο δικέρατον].
Η τέταρτη κάκωση ήταν η διαταγή να καταργηθούν οι κουφισμοί (φοροαπαλλαγές)[της Ειρήνης, 797-802].
Η πέμπτη κάκωση ήταν η διαταγή να ζητηθεί από τους παροίκους (εξαρτημένους γεωργούς) των ευαγών ιδρυμάτων, δηλ. του ορφανοτροφείου και των ξενώνων και των γηροκομείων των εκκλησιών και των βασιλικών μονών, ο καπνικός φόρος (φόρος για κάθε εστία που καπνίζει, δηλ. για κάθε νοικοκυριό) αναδρομικά από το πρώτο έτος της παράνομης βασιλείας του [...].
Θεοφάνης, Χρονογραφία, έκδ. C. de Boor, τ. 1, Λειψία 1883, 486-487.
καλά δεν σας πήγε και καμιά τεράστια απόσταση αν νομίζετε ότι οι νόμοι της φυσικής και η φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος δεν ισχύουν επειδή... έτσι.Nostalgia έγραψε: 07 Ιαν 2020, 17:16Βεβαια εαν τους πεις, οτι εσεις φταιτε και το γαμωσυστημα σας που μας εφερε 1200 χρονια πισω
- EKPLIKTIKOS
Καταλαβαίνω οτι δε θελετε να καταλαβετε, αλλα η αλήθεια αυτή είναι: το τζακι ειναι πολυ κακο μεσο θερμανσης, δε ζεσταίνει καλυτερα ουτε απο τη σομπα αλογονου που εχουν όντως οι φτωχοί άνθρωποι, στην οποία επισης αν καθεσαι κοντά θα νιώσεις μια χαρα ζεστασια. Γιατι μη γελιέστε, οι φτωχοί στα αστικά κέντρα ΔΕΝ εχουν τζακια. Τζακια εχουν τα νεόδμητα στο Μαρούσι, το Φαληρο, οχι οι πολυκατοικιες των 60s στον Άγιο Ελευθέριο και την Καλλιθεα. Αλλα εσεις προτιμάτε να δείτε παγκόσμια συνωμοσία της Γκρετας που θα σας παρει το δικαίωμα στο τζακι, απο το να διαβασετε 5 πράγματα για τις επιπτώσεις στην υγεια απο την καπνα των τζακιών και του ποσο μη αποδοτικό μεσο ειναι.Dorian έγραψε: 07 Ιαν 2020, 17:05
Ζεσταίνει το τζάκι πολύ αν κάθεσαι στο ίδιο δωμάτιο. Δεν ζεσταίνεται το υπόλοιπο σπίτι. Kαθόταν στο καθιστικό και μετά πήγαιναν στα κρεβάτια και σκεπάζονταν. Δηλαδή παλιά πριν 100-200 χρόνια που δεν είχαν ξυλόσομπες μεταλλικές, αλλά μόνο τζάκια πάγωναν στις χώρες στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη;
Ευτυχώς αγωνίζεται και η Σουηδέζα 16χρονη βεγκαν, και πληρώνουμε τριπλό το πετρέλαιο θέρμανσης με τους φόρους άνθρακα της ΕΕ. όλα γίνονται καλύτερα συνέχεια με την πρόοδο.
κι εγω που εχω τσαμπα ξυλα; και ενεργειακο, που ολο και κατι ζεσταινει, δεν ειναι εντελως φυρα.EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Ιαν 2020, 16:33 Αυτά είναι ολα γνωστα, όπως και το ποσο ακριβο και μη αποδοτικό είναι. Μακραν αξιοπρεπεστερος τροπος ειναι ακομα και μια απλη σομπα αλογονου. Το τζακι το δέχομαι μονο σε κανα χωριο για την ατμοσφαιρα εκει να καθεσαι κοντα κ να ψησεις καμια πατάτα. Αν εισαι σε αστικό κέντρο κ θέλεις τζακι ως βασικό μεσο θέρμανσης εισαι καθυστερας κ πρέπει να γυρισεις στην Πεμπτη δημοτικου για να καταλάβεις γιατι βάσει απλης φυσικής είναι πολυ κακο μεσο θερμανσης το απλο τζακι
το να παθουμε καναν καρκινο πατως ειναι αληθινο προβλημα,και μπηκα σε σκεψεις.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Και οσοι εχουν τζακι συνδεδεμενο με σωματα καλοριφερ; Πετανε ενα "κακο μεσο θερμανσης" και ξεμπερδευουν....Ασέβαστος έγραψε: 07 Ιαν 2020, 17:46κι εγω που εχω τσαμπα ξυλα; και ενεργειακο, που ολο και κατι ζεσταινει, δεν ειναι εντελως φυρα.EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Ιαν 2020, 16:33 Αυτά είναι ολα γνωστα, όπως και το ποσο ακριβο και μη αποδοτικό είναι. Μακραν αξιοπρεπεστερος τροπος ειναι ακομα και μια απλη σομπα αλογονου. Το τζακι το δέχομαι μονο σε κανα χωριο για την ατμοσφαιρα εκει να καθεσαι κοντα κ να ψησεις καμια πατάτα. Αν εισαι σε αστικό κέντρο κ θέλεις τζακι ως βασικό μεσο θέρμανσης εισαι καθυστερας κ πρέπει να γυρισεις στην Πεμπτη δημοτικου για να καταλάβεις γιατι βάσει απλης φυσικής είναι πολυ κακο μεσο θερμανσης το απλο τζακι
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Ενεργειακό έχω κι εγώ (και κανονικό στο χωριό), αλλά ζήτημα αν το ανάψω δυο φορές το χρόνο(μονο τις μέρες που πλακώνει καμποσο κρύο δηλαδή, οπως σχεδόν τις τελευταιες μέρες), και όχι για θέρμανση,αλλα συνήθως για ατμόσφαιρα, και ποτέ μόνος μου φυσικά. Μόνο με παρέα. Βγάζει μια ικανοποιητική ζέστη σε όλο το χώρο της ακτίνας του,αλλά αν δεν έχει ανοιχτεί καλοριφέρ, τα υπόλοιπα δωμάτια παραμένουν ιγκλού.
Δυο μεσαία τσουβαλάκια ξύλα παιρνω συνήθως, και οταν τα τελειώσω βαριέμαι να ξαναπάρω άλλα και δεν το ανάβω. Χώρια που μέσω των ξύλων παίζει να βρεθουν μεσα στο σπίτι σου ενα σκασμό μαμούνια. Πέρσι είχα δει μια κάμπια μεγέθους σχεδόν πέους πορνοστάρ,να αναρριχάται στον τοίχο μου πανω απο το καλαθάκι με τα 2-3 ξύλα που ειχα πρόχειρα για να ρίξω (τα υπόλοιπα τα ειχα μπαλκόνι). Ο καρκίνος οκ, σαφώς και ισχύει και δεν μας κανει εντύπωση για το συγκεκριμένο. Λες και δεν ξέρουμε τι πουστριλίκι είναι όλα τα παράγωγα της κάθε καύσης. Καρκίνος είναι και τα ψητά στο μπάρπεκιου βασικά, εδώ που τα λέμε.
Δυο μεσαία τσουβαλάκια ξύλα παιρνω συνήθως, και οταν τα τελειώσω βαριέμαι να ξαναπάρω άλλα και δεν το ανάβω. Χώρια που μέσω των ξύλων παίζει να βρεθουν μεσα στο σπίτι σου ενα σκασμό μαμούνια. Πέρσι είχα δει μια κάμπια μεγέθους σχεδόν πέους πορνοστάρ,να αναρριχάται στον τοίχο μου πανω απο το καλαθάκι με τα 2-3 ξύλα που ειχα πρόχειρα για να ρίξω (τα υπόλοιπα τα ειχα μπαλκόνι). Ο καρκίνος οκ, σαφώς και ισχύει και δεν μας κανει εντύπωση για το συγκεκριμένο. Λες και δεν ξέρουμε τι πουστριλίκι είναι όλα τα παράγωγα της κάθε καύσης. Καρκίνος είναι και τα ψητά στο μπάρπεκιου βασικά, εδώ που τα λέμε.
Ασέβαστος έγραψε: 07 Ιαν 2020, 17:46κι εγω που εχω τσαμπα ξυλα; και ενεργειακο, που ολο και κατι ζεσταινει, δεν ειναι εντελως φυρα.EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Ιαν 2020, 16:33 Αυτά είναι ολα γνωστα, όπως και το ποσο ακριβο και μη αποδοτικό είναι. Μακραν αξιοπρεπεστερος τροπος ειναι ακομα και μια απλη σομπα αλογονου. Το τζακι το δέχομαι μονο σε κανα χωριο για την ατμοσφαιρα εκει να καθεσαι κοντα κ να ψησεις καμια πατάτα. Αν εισαι σε αστικό κέντρο κ θέλεις τζακι ως βασικό μεσο θέρμανσης εισαι καθυστερας κ πρέπει να γυρισεις στην Πεμπτη δημοτικου για να καταλάβεις γιατι βάσει απλης φυσικής είναι πολυ κακο μεσο θερμανσης το απλο τζακι
.
Πας καλά μεγάλε ;;;
Οι παππούδες μας μέ μιά ζωή στόν Τζάκη.....πήγαν 90.....ακαρκίνωτοι........
Οι υπόλοιποι μέ υστερικές νοοτροπίες μεγαλομανίας.....μπορούν νά πά νά γαμηθούν........
.
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Ένας πελάτης μου είχε βάλει πολλά ξύλα σε αποθηκάκι που είχε μέσα στο σπίτι δίπλα στο καθιστικό.vantono έγραψε: 07 Ιαν 2020, 18:12 Δυο μεσαία τσουβαλάκια ξύλα παιρνω συνήθως, και οταν τα τελειώσω βαριέμαι να ξαναπάρω άλλα και δεν το ανάβω. Χώρια που μέσω των ξύλων παίζει να βρεθουν μεσα στο σπίτι σου ενα σκασμό μαμούνια. Πέρσι είχα δει μια κάμπια μεγέθους σχεδόν πέους πορνοστάρ,να αναρριχάται στον τοίχο μου πανω απο το καλαθάκι με τα 2-3 ξύλα που ειχα πρόχειρα για να ρίξω (τα υπόλοιπα τα ειχα μπαλκόνι).
Τα ξύλα είχαν μυρμηγκοφωλιές σε αδράνεια, αλλά με την ζέστη του σπιτιού τα μερμήγκια ξύπνησαν, πολλαπλασιάστηκαν και γέμισαν το σπίτι.
Μιλάμε για εκατομμύρια μερμήγκια.
Εσύ είσαι έξω από την πόλη, καίγε ελεύθερα για τους άλλους, αλλά με ρέγουλα για τα παιδιά μέσα στο σπίτι σου.Ασέβαστος έγραψε: 07 Ιαν 2020, 17:46 κι εγω που εχω τσαμπα ξυλα; και ενεργειακο, που ολο και κατι ζεσταινει, δεν ειναι εντελως φυρα.
- hellegennes
Υποψιάζομαι ότι δεν κάνεις εσύ τα ψώνια για το σπίτι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Τωρα φανταστειτε τι ρυποι απελευθερωθηκαν απο τις φωτιες στην Αυστραλια που καποια στιγμη θα καθιζανουν, για την ωρα αιωρουνται πανω απο Χιλη και Αργεντινη, τον ειπιανε.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Να τ' ακούσει ο Κούλης να μειώσει τον φόρο στο πετρέλαιο να μην ανάβουμε σόμπες.
Την σόμπα θα την ανάψω κι αν πάθει κανείς τίποτα εγκληματίες είναι οι πολιτικοί που έχουν τόσο ψηλά το πετρέλαιο. Αν μου απαγορεύσεις την πρόσβαση σε τρόφιμα δεν φταίω εγώ αν μετά σκοτώσω τον σκύλο σου για να φάω. Όταν κάνουμε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την σημαντικότητα κάποιων αναγκών και αυξάνουμε την τιμή για την κάλυψή τους μόνο καταστροφή δημιουργούμε.
Την σόμπα θα την ανάψω κι αν πάθει κανείς τίποτα εγκληματίες είναι οι πολιτικοί που έχουν τόσο ψηλά το πετρέλαιο. Αν μου απαγορεύσεις την πρόσβαση σε τρόφιμα δεν φταίω εγώ αν μετά σκοτώσω τον σκύλο σου για να φάω. Όταν κάνουμε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την σημαντικότητα κάποιων αναγκών και αυξάνουμε την τιμή για την κάλυψή τους μόνο καταστροφή δημιουργούμε.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 124 Απαντήσεις
- 2680 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
-
- 0 Απαντήσεις