!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κατεψυγμένα σαλιγκάρια.
Re: Κατεψυγμένα σαλιγκάρια.
Όσοι έζησαν σε περιοχή με βουνό έχουν μαζέψει σαλιγκάρια. Οι γονείς μας μας τραβούσανε για τέτοια (χόρτα, μανιτάρια) συχνά πυκνά.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
και γω έχω μαζέψει σαλίγκαρους, για φαΐ εννοείται.Μηχανικός έγραψε: 29 Δεκ 2019, 19:12 Εγώ πρέπει να είμαι μοναδικός στο φόρουμ που έχω μαζέψει σαλιγκάρια.
Όταν ήμουνα μικρός, πήγαινα στο δημοτικό, μαζεύαμε σαλιγκάρια και τα πούλαγαμε σε κάποιους που τα εμπορεύονταν, τα έκαναν εξαγωγή στη Γαλλία.
Όλα τα παιδιά βγάζαμε έτσι χαρτζιλίκι.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
πράγματι, και χόρτα, πολλά χόρτα.Χαοτικός έγραψε: 29 Δεκ 2019, 19:22 Όσοι έζησαν σε περιοχή με βουνό έχουν μαζέψει σαλιγκάρια. Οι γονείς μας μας τραβούσανε για τέτοια (χόρτα, μανιτάρια) συχνά πυκνά.
.
.
Όταν πηγαίναμε στο χωριό όλοι σχεδόν μαζεύαν τα πάντα εκτός από τους γονείς μου, που δεν είχαν ιδέα. Οπότε ούτε σαλιγκάρια έχω μαζέψει. Τα έτρωγα όμως, από 10 χρονών περίπου και δώθε τα τρώω ευχαρίστως. Από τα φαγητά που δεν με ζόρισαν ως παιδί. Τα πήρα εξ αρχής με καλό μάτι, σε αντίθεση, π.χ. με τον πατσά, που έπρεπε να τελειώσω το Λύκειο για τον φάω.
Ordem e Progresso.
Χάρηκα που σας γνώρισα όλους.Όλους όμως.Εφόσων θα καταστραφεί ο κόσμος,ήρθε η ώρα για μεταμέλεια και αγάπη και τα ρέστα...
Είναι προφανές ότι πράγματι έρχεται η συντέλεια του κόσμου,αφού ο Rebel κατηγορεί κάποιον για τρολάρισμα και κανείς δεν αντιδρά!
Κι αν είπαμε και καμιά κουβέντα, νερό κι αλάτι. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα...waldorf έγραψε: 29 Δεκ 2019, 19:46Εφόσων θα καταστραφεί ο κόσμος,ήρθε η ώρα για μεταμέλεια και αγάπη και τα ρέστα...
Ordem e Progresso.
.
.
κοκκινιστά με τραχανά πρότεινε κανείς;
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Με τραχανά, όχι. Κανείς δεν το είπε, εσύ το λες πρώτη, πώς γίνεται;
Ordem e Progresso.
Εσένα δεν σε συγχωρώ με τίποτα.Τρως γλοιώδης σκουληκαντέρες και μάλιστα ψάχνεις και τον καλύτερο τρόπο για να τις φας.Cavaliere έγραψε: 29 Δεκ 2019, 19:48 Κι αν είπαμε και καμιά κουβέντα, νερό κι αλάτι. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα...
Λυπάμαι αλλά ξεπέρασες το όριο
υ.γ.Καλές γιορτές άρχοντα και να χαίρεσαι την οικογένεια και το παληκαράκι σου
Eπίσης, μάστορα, με υγεία. Άντε, γιατί μας γάμησε ολίγον.waldorf έγραψε: 29 Δεκ 2019, 19:53 Εσένα δεν σε συγχωρώ με τίποτα.Τρως γλοιώδης σκουληκαντέρες και μάλιστα ψάχνεις και τον καλύτερο τρόπο για να τις φας.
Λυπάμαι αλλά ξεπέρασες το όριο.
υ.γ.Καλές γιορτές άρχοντα και να χαίρεσαι την οικογένεια και το παληκαράκι σου![]()
Δεν τις έφαγα ακόμα, από αύριο θα τις δούμε. Ελπίζω να γίνουν καλές, τώρα μου άνοιξε η όρεξη.
Ordem e Progresso.
αφού κάνεις την προετοιμασία με τα σαλιγκάρια, σωτάρεις στην κατσαρόλα
κρεμμυδάκι, μετά ρίχνεις τα σαλιγκάρια, προσθέτεις ντομάτα (εννοείται αν έχεις φρέσκια δίνει άλλη νοστιμιά),
αλάτι-πιπέρι, και ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλεις, δάφνη από μυρωδικά, μια κουταλιά πελτέ αν τον
συνηθίζεις, και στο τέλος ρίχνεις και τον τραχανά με νεράκι, ίσα για να βράσουν όλα μαζί
κάπως έτσι θυμάμαι τα έφτιαχνε το μαρικάκιμου, είναι η μόνη περίπτωση να τα φάω, προσωπικά
κρεμμυδάκι, μετά ρίχνεις τα σαλιγκάρια, προσθέτεις ντομάτα (εννοείται αν έχεις φρέσκια δίνει άλλη νοστιμιά),
αλάτι-πιπέρι, και ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλεις, δάφνη από μυρωδικά, μια κουταλιά πελτέ αν τον
συνηθίζεις, και στο τέλος ρίχνεις και τον τραχανά με νεράκι, ίσα για να βράσουν όλα μαζί
κάπως έτσι θυμάμαι τα έφτιαχνε το μαρικάκιμου, είναι η μόνη περίπτωση να τα φάω, προσωπικά
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα πλυσίματος.Σουβλίτσα έγραψε: 29 Δεκ 2019, 18:47 Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να μαγειρέψω ποτέ η ίδια σαλιγκάρια πάντως, το ομολογώ.
Αυτά που σερβίρονται έξω, πόσο καλά τα πλένουν άραγε?
Όταν ήμουνα μικρός μαζεύαμε σαλιγκάρια από την αυλή μας.
Η μητέρα μου τα έβαζε σε ένα τρυπητό μπωλ (με καπάκι πάντα) και τα τάϊζε αλεύρι μέχρι οι ακαθαρσίες τους να βγουν άσπρες.
Τότε τα μαγείρευε...
Yippie Kay Yay