Σελίδα 3 από 12

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 14:33
από Cavaliere
Αγαπάμε χοιρινό, ακόμα και prosciutto San Daniele, ακόμα και χοιρινές μπριζόλες, γουρουνόπουλο στη σούβλα, sopressa veneta, κότσι χοίρου ψητό με λάχανο, τι συζητάμε, αν δεν υπήρχε αυτό το άγιο ζώο, τι θα είχαμε χάσει. Από τα πιο χρήσιμα ζωάκια. Στο χωριό μας είναι παράδοση ο χοίρος, και η σφαγή του για τα Χριστούγεννα. Η γιαγιά μου έφτιαχνε τα καλύτερα αλλαντικά. Και το ψαρονέφρι αξίζει, τρώγαμε στου Νότη στην Καλλιθέα, στα χρόνια των 90΄s , αν μη, τι άλλο, ο Νότης πρόσεχε τι κρέατα σου σέρβιρε. Είχε και βαρελίσιο άσπρο κρασί, και γινότανε ο θάνατος της αλεπούς.

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 14:34
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
H γουρνοπουλα που δοκίμασα δε μου άρεσε καθόλου. Ειδικά αυτή η πέτσα ήταν σκληρη, γεμάτη λίπος, δεν τρωγόταν με τίποτα. Τι να μας πει μπροστά στην πέτσα του κατσίκιου, ήμαρτον. Μαγεια. Χοιρινό μόνο σουβλάκια, μπριζόλες, και ειδικά ως σούπα γαμει. Αντιθέτως το κοτόπουλο μου αρέσει ψητό, στη σούπα όχι τόσο.

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 14:36
από Μαυροβασίλης
νύχτα έγραψε: 06 Νοέμ 2019, 13:23 και το απάκι
αρκεί να μην το πνίξουν στο ξύδι


aljawn έγραψε: 06 Νοέμ 2019, 14:24 το γιουτούμπ του Πετρετζίκη.
ταγκιν' ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ



το ριφάκι πάντως σωστά αναφέρθηκε

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 14:36
από Northern Spirit
Παντσετα κορυφη..

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 14:38
από Μαυροβασίλης
πίθηκα, αν το μάθουν οι λελέδες φίλοι σου σε βλέπω #μητου

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 14:48
από Nandros
Maspoli έγραψε: 06 Νοέμ 2019, 14:31
Nandros έγραψε: 06 Νοέμ 2019, 14:27 .
Χοιρομέρι στον φούρνο (συνταγή της Βραζιλιάνας πεθεράς μου)

Ένα μεγάλο μπούτι χοιρινό, το τρυπάς κοντά-κοντά με το μαχαίρι και στις σχισμές χώνεις μπέικον. Πασάλειμμα με διάφορα καρυκεύματα και τσίπουρο. Στο ψυγείο για μια μέρα, με συνεχή γυρίσματα για να πιάσουν τα καρυκεύματα παντού. Ψήσιμο στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Ως γνωστό το χοιρινό το λίπος το έχει κάτω από την πέτσα, ενώ το κρέας είναι άπαχο και σχετικά σκληρό. Το λίπος από το μπέικον διεισδύει στο κρέας, το μαλακώνει και του δίνει απίθανη γεύση.
To παραπάνω ποστάρισμα αποτελεί σαφή απόδειξη για την γευστική κατωτερότητα του συγκεκριμένου κρέατος. Αν είχε καλή γεύση δε θα χρειάζονταν ούτε καρυκεύματα, ούτε πασαλείμματα, ούτε τσίπουρα, ούτε μπέϊκον.
Εικόνα
Εικόνα

Το γνωρίζεις αυτό; Είναι η περίφημη μοσχαρίσια picanha! Χωρίς λίπος δεν λέει τίποτα. Αλλά με το λίπος της, τύφλα νάχει το φιλέ μινιόν!
.

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 14:50
από Orion22
bump και με
Εικόνα


edit

μην ξεχάσω και το
Εικόνα

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 15:01
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
κάθομαι και τρώω άπαχα γιαούρτια και μαλακίες γαμώ τη διατροφή μου και 'σεις ποστάρετε τέτοιες εικόνες
δεν αντέχω

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 15:10
από Cavaliere
Εικόνα
Καπνιστή ξυδάτη μπριζόλα Κasseler.

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 17:40
από Αγις
Koρυφαία συνταγη - ας προτεινει καποιος γνωστης κρασι .
Εδω οι λεπτομερειες -ανάλυση.
https://www.seriouseats.com/2014/03/the ... -blah.html


YIELD:
Serves 2
ACTIVE TIME:
30 minutes
TOTAL TIME:
1 day


Ingredients
2 bone-in pork rib chops, preferably blade-end, 1 1/2 inches thick (12 to 16 ounces each)
1 tablespoon salt
1 teaspoons sugar
Freshly ground black pepper
2 tablespoons olive oil
2 tablespoons butter
1 medium shallot, thinly sliced
8 sprigs fresh thyme

Directions
1.
Pat pork chops dry with a paper towel. Combine salt and sugar in a small bowl. Season pork chops generously on all sides with salt/sugar mixture. Transfer to a wire rack set in a rimmed baking sheet and refrigerate, uncovered, at least 8 hours and up to 24.

2.
The next day, preheat oven to 250°F. Place baking sheet with pork chops in oven and cook until an instant read thermometer inserted into the center of the chops registers 100 to 110°F on for medium-rare, about 30 minutes, or 110 to 120°F for medium, about 35 minutes. To prevent overcooking, start checking temperature 5 to 10 minutes before suggested time. Remove from oven.

3.
Heat oil in a large stainless steel or cast iron skillet over high heat heat until smoking. Place pork chops in skillet and cook, turning occasionally, until starting to brown, about 1 1/2 minutes. Add butter, shallots, and thyme to skillet. Continue cooking, spooning shallots and thyme on top of chops and basting with butter until golden brown on both sides and well-crusted, about 2 minutes longer. Stack pork chops with tongs, hold them on their sides, and sear the fat caps on the edges until crisp, about a minute. Remove pan from heat, transfer chops to a clean rack set in a rimmed baking sheet, and let rest for 3 to 5 minutes.

4.
Just before serving, reheat dripping in pan until smoking. Pour hot drippings over chops. They should sizzle and crisp a bit. Serve immediately.

Εικόνα

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 19:57
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Έχω κόψει το χοιρινό εδώ και χρόνια. Μοναδική εξαίρεση εάν μπορεί να πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για πραγματικά ελευθέρας βοσκής, αλλά αυτό δε συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Οι συνθήκες βιομηχανικής εκτροφής είναι εξαιρετικά βάναυσες, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα γουρούνια έχουν την υψηλότερη νοημοσύνη από όλα τα ζώα που κτηνοτροφούνται

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 20:01
από stergiosbik
Kiki mat έγραψε: 06 Νοέμ 2019, 13:56
vantono έγραψε: 06 Νοέμ 2019, 13:47 Αν ειναι καθαρό κρέας χοιρινού, αμιγές, γουρνοπούλα* πχ, ή χοιρινη μπριζόλα, ψαρονέφρι, ρολό κτλ, βαράτε κανονικά χωρίς ενοχές, αρκεί να αφαιρείτε το περιττό λίπος (πχ αυτη η περιμετρική γλίτσα στη μπριζόλα, και σαφώς μακριά απο την πέτσα του, αν μιλαμε για γουρνοπούλες κτλ). Μακριά όμως, απο τα οποιαδήποτε παράγωγά του, λουκάνικα και λοιπά αλλαντικά. Αυτά ειναι που κανουν τη σοβαρή ζημιά, το υπολοιπο κρεατάκι (αφαιρώντας το περιττό λιπος φυσικα) ειναι καθαρή δυνατη πρωτείνη.

*ελπίζω οτι εδω μέσα τη λέμε ολοι "γουΡΝοπούλα". Οποιος τη λέει "γουρουνοπούλα-γουρουνόπουλο", να του απαγορευτεί η είσοδος στο νημα παρακαλω.
Το χοιρινό λίπος ξαναβρίσκει θέση στην κουζίνα μας . Είναι χίλιες φορές καλύτερο από τις μαργαρίνες.Φιλε να φας από το χωριό μου κρέας ,θα τα δεις όλα κολυόμενα. Εγώ όταν πέθανε ο παππούς μου ,Φρικαρα δεν ήξερα τι να φάω έτσι πως είχαν μαθημενη . Μυριζω φρέσκο σφαχταρι και μου ανοίγει η ορεξη
Tσιγαριδες και τα μυαλα στα καγκελα.

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 20:11
από Παρταλι
Αγις έγραψε: 06 Νοέμ 2019, 03:46 Ο τιτλος τα λεει ολα

μπραβο χουρχουμπα που δεν ξερει που παν τα τεσσερα και μας διδασκεις τον γνησκιο Γυρο με αμερικανοβιντεο

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 20:12
από Nandros
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 06 Νοέμ 2019, 19:57 Έχω κόψει το χοιρινό εδώ και χρόνια. Μοναδική εξαίρεση εάν μπορεί να πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για πραγματικά ελευθέρας βοσκής, αλλά αυτό δε συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Οι συνθήκες βιομηχανικής εκτροφής είναι εξαιρετικά βάναυσες, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα γουρούνια έχουν την υψηλότερη νοημοσύνη από όλα τα ζώα που κτηνοτροφούνται
Δεν ξέρω τί παίζει στην Ελλάδα, αλλά ο συμμαθητής μου, που παράτησε την θάλασσα και έγινε ζωοτέχνης/χοιροτρόφος στην Κύπρο, θα σε διέψευδε.
Εκεί έχουν οργανωμένα και πολύ μοντέρνα χοιροτροφεία, όπου τα ζώα ζουν πολύ καλά.
.

Re: PORKNOGRAPHY

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 20:19
από Last Veteran
Maspoli έγραψε: 06 Νοέμ 2019, 13:20 Το χείριστο των κρεάτων. Αναφέρομαι κυρίως στη γεύση-
Τι λες παιδάκι μου; Είσαι στα καλά σου;