Σελίδα 3 από 5

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 13:08
από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
Υποτιθεται οτι το ελαιολαδο δεν ειναι υγιεινο οταν τηγανιστει.

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 13:08
από stergiosbik
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 13:08 Υποτιθεται οτι το ελαιολαδο δεν ειναι υγιεινο οταν τηγανιστει.
Ενω τα αλλα λαδια ειναι υγιεινα ε; :smt005:

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 13:13
από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
stergiosbik έγραψε: 04 Οκτ 2019, 13:08
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 13:08 Υποτιθεται οτι το ελαιολαδο δεν ειναι υγιεινο οταν τηγανιστει.
Ενω τα αλλα λαδια ειναι υγιεινα ε; :smt005:
Δε ξερω. Τρωω πολυ σπανια τηγανητα και ακομα σπανιοτερα τηγανιζω.

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 13:14
από stergiosbik
Αν το ελαιολαδο ειναι μια φορα ανθυγιεινο,τα αλλα λαδια ειναι 10 φορες.

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 13:23
από πήζον bot
μακραν οι καλυτερες που εχω φαει ποτε.
ειναι υπερπαραγωγη ομως, μονο εξω

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 13:33
από Antares
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 11:01
:smt023 Ακριβώς αυτό κάμω κι εγώ. Τόσο λάδι που χρειάζεται το τηγάνισμα είναι σπατάλη. Μπορείς επίσης να βάζεις δενδρολίβανο όταν ψήνονται. Και αν τις κάνεις σε πυρέξ, καλό είναι να ανακατεύεις κάθε είκοσι λεπτά
Τα τηγανιτά τα αποφεύγω. Κανένα αυγό, σπανίως. Θα ήθελα βέβαια να φάω χωριάτικες, τηγανητές πατάτες μια στο τόσο. Στο χωριό, όταν ήμουν παιδί, τηγανίζαμε στο ελαιόλαδο πάντα, παραγωγής μας, αλλά δεν συμφέρει να το πετάς μετά, επιβαρύνεις και το περιβάλλον επιπλέον, οπότε ήταν μηνιαίο έδεσμα. Αν και υπήρχε πάντα αυτός που δεν του άρεσε το φαί και ήθελε τηγανιτές πατάτες. :D
Βάζω ρίγανη όταν τις βγάζω από τον φούρνο, από το χωριό, φρέσκια.

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 13:45
από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
Εικόνα
πήζον bot έγραψε: 04 Οκτ 2019, 13:23 μακραν οι καλυτερες που εχω φαει ποτε.
ειναι υπερπαραγωγη ομως, μονο εξω
Ο μουσακας ειναι πιο ευκολος/ γρηγορος :lol:

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 13:55
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Ο φουντ γουίσες είναι ένας επίγειος θεός. Ψάξτε την συνταγή του για μπακλαβά. Οι δε πατάτας μπράβας αξίζουν τη φασαρία για να φτιαχθούν

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 14:01
από aLiCat
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 13:08 Υποτιθεται οτι το ελαιολαδο δεν ειναι υγιεινο οταν τηγανιστει.
Όλα τα λάδια όταν τηγανιστούν, δεν είναι τόσο υγιεινά σε σχέση με τα ωμά.
Η διαφορά τους με το ελαιόλαδο συνίσταται στο οτι είναι το λιγότερο ανθυγιεινό, διότι αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τις οποίες τα υπόλοιπα λάδια (ιδιαίτερα το σογιέλαιο και το βαμβακέλαιο) διασπώνται σε επικίνδυνα, τοξικά υλικά (ειδικά πάνω από τους 180 βαθμούς).
Για το ηλιέλαιο και το σπορέλαιο πάνω-κάτω ισχύουν παρόμοια, αλλά προτιμότερο να χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γλυκών, γιατί έτσι γίνονται πιο ελαφρά απ'οτι αν χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο. :wink

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 14:56
από Gherschaagk
aLiCat έγραψε: 04 Οκτ 2019, 14:01
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 13:08 Υποτιθεται οτι το ελαιολαδο δεν ειναι υγιεινο οταν τηγανιστει.
Όλα τα λάδια όταν τηγανιστούν, δεν είναι τόσο υγιεινά σε σχέση με τα ωμά.
Η διαφορά τους με το ελαιόλαδο συνίσταται στο οτι είναι το λιγότερο ανθυγιεινό, διότι αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τις οποίες τα υπόλοιπα λάδια (ιδιαίτερα το σογιέλαιο και το βαμβακέλαιο) διασπώνται σε επικίνδυνα, τοξικά υλικά (ειδικά πάνω από τους 180 βαθμούς).
Για το ηλιέλαιο και το σπορέλαιο πάνω-κάτω ισχύουν παρόμοια, αλλά προτιμότερο να χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γλυκών, γιατί έτσι γίνονται πιο ελαφρά απ'οτι αν χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο. :wink
Κάνω κέικ με κακάο και ελαιόλαδο, όπως και cupcakes βανίλιας με ελαιόλαδο και γίνονται φοβερά. Μια φορά έβαλα στο κέικ ηλιέλαιο και το μετάνιωσα.


Ερώτηση. Βαμβακέλαιο;; Πότε έγινε βρώσιμο το βαμβακέλαιο;;

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 15:36
από Σπύρος
Σπύρος έγραψε: 04 Οκτ 2019, 06:58 σιτέλαιο;
Δεν το έχω δοκιμάσει. Θα είναι πολύ ακριβό εγχείρημα αλλά και υπάρχει το θέμα της υψηλής θερμοκρασίας που δεν ενδείκνυται για το σιτέλαιο. Το έγραψα διότι μου έκανε εντύπωση η αναφορά στην γλυκήτητα. Δεν νομίζω αυτό να έχει να κάνει τόσο πολύ με το είδος του λαδιού αλλά με τις πατάτες αυτές καθ' αυτές. Βέβαια αν κανείς τηγάνιζε με λάδι καρύδας, σησαμέλαιο ή σταφιδέλαιο πολύ πιθανόν να του φαίνονταν οι πατάτες γλυκές. Υπάρχουν ορισμένοι που δεν θέλουν το λάδι να αλλοιώνει την γεύση της πατάτας. Αυτοί συνήθως τηγανίζουν με ηλιέλαιο που φαίνεται να είναι μονόδρομος. Εγώ αν ήθελα οι πατάτες να μην βγούν 'γλυκές' θα τηγάνιζα με ένα καλής ποιότητας ελαιόλαδο από Κολυμπάρι Χανίων. Πάντως, δεν συνηθίζω (πλέον) να τρώω τηγανιτές πατάτες και έτσι δεν έχω (πρόσφατη) εμπειρία πάνω στο θέμα.

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 15:45
από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Οι Ελαιολαδοταλιμπαν θεωρουν το ελαιολαδο το καλυτερο λαδι για αν τηγανισεις French Fries

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 15:50
από argouen

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 15:50
από Σπύρος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:45 Οι Ελαιολαδοταλιμπαν θεωρουν το ελαιολαδο το καλυτερο λαδι για αν τηγανισεις French Fries
Γιατί οι Γάλλοι δεν παράγουν ελαιόλαδο;

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 15:52
από Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ
Feindflug έγραψε: 04 Οκτ 2019, 09:44 Άλειψε τες με ταχίνι με κακάο και τρίψε λίγο φυστίκι αιγίνης από πάνω. Κατά το τηγάνισμα, ρίξε και μια μπάλα παγωτό με γεύση oreo μέσα. Σερβίρισε με ροδέλες ανανά και ένα ποτήρι κονιάκ.


ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ