Σελίδα 3 από 7

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 15:18
από YouOnlyLiveOnce
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:15 ... ή εναν ατμομάγειρα :lol:
Βεβαια για να συνοδεψουμε το κρεας που θα ψησουμε στο τεφαλ :lol:

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 15:21
από Αγις
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:16
Αγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 14:57 Αν δεν είσαι πάνω απο την ψησταριά με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι να παλεύεις με τις φλογες και τις στάχτες και στο άλλο ένα μπιστολάκι για να την μπουρλοτιάζεις με μπαλαντέζα πατέντα απο καλώδιο για λαμπατέρ πλακέ 0. 50 χλ λεπτής μόνωσης να σούρνεται στο τσιμέντο και στα νερά και δεν έχεις παντρέψει κόρη δεν ξέρεις τι θα πεί αντίο ζωή.
κάτι τέτοιες μαλακοπατέντες κι ο αδερφός μου κάνει...
:lol:
Μη μου πείς ότι βήχει και αυτός από την καπνίλα συνεχώς πάνω στα κρεατικά ;

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 15:24
από Cecily Anne
YouOnlyLiveOnce έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:18
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:15 ... ή εναν ατμομάγειρα :lol:
Βεβαια για να συνοδεψουμε το κρεας που θα ψησουμε στο τεφαλ :lol:
Είναι σκληρός ο ατμομαγειρας. Πέρνα τον κανα βράδυ σε μαρινάδα. :8)

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 15:25
από κουλούρι Θεσσαλονίκης
Αγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:21
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:16
Αγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 14:57 Αν δεν είσαι πάνω απο την ψησταριά με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι να παλεύεις με τις φλογες και τις στάχτες και στο άλλο ένα μπιστολάκι για να την μπουρλοτιάζεις με μπαλαντέζα πατέντα απο καλώδιο για λαμπατέρ πλακέ 0. 50 χλ λεπτής μόνωσης να σούρνεται στο τσιμέντο και στα νερά και δεν έχεις παντρέψει κόρη δεν ξέρεις τι θα πεί αντίο ζωή.
κάτι τέτοιες μαλακοπατέντες κι ο αδερφός μου κάνει...
:lol:
Μη μου πείς ότι βήχει και αυτός από την καπνίλα συνεχώς πάνω στα κρεατικά ;
δε καπνίζει να τονίσω αλλά βάζει ένα πατσαβούρι/πανί σαν ταλιμπάν στο κεφάλι του και τραβάει προς το στόμα του και το δαγκώνει με τα δόντια μισοβρίζοντας ''τη Μπαναγία σου'' :lol: και για να μην πεταχτεί τιποτα σάλιο στην ψησταριά.

σόου κανονικό.

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 15:31
από YouOnlyLiveOnce
Cecily Anne έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:24
YouOnlyLiveOnce έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:18
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:15 ... ή εναν ατμομάγειρα :lol:
Βεβαια για να συνοδεψουμε το κρεας που θα ψησουμε στο τεφαλ :lol:
Είναι σκληρός ο ατμομαγειρας. Πέρνα τον κανα βράδυ σε μαρινάδα. :8)
Μωρε να τον βαλω , πως θα τον ψησω ειναι ακομα το προβλημα :P

Ωραιος ο αδερφος Κουλουρης :smt005:

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 15:53
από perseus
κοριτσακι πιο ευκολα λυνεις το μεσανατολικο παρα βρισκεις την αληθεια μεσα στο φορουμ,ως αρχοντας του ψησιματος απλα θα σου πω , ειχατε λιγη φωτια και ηταν αρρωστη και το κρεας ψιλοεβρασε.

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 15:54
από Isomnia
perseus έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:53 κοριτσακι πιο ευκολα λυνεις το μεσανατολικο παρα βρισκεις την αληθεια μεσα στο φορουμ,ως αρχοντας του ψησιματος απλα θα σου πω , ειχατε λιγη φωτια και ηταν αρρωστη και το κρεας ψιλοεβρασε.
Άρχοντα, ρίξε μια συμβουλή για μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακή :)

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 16:00
από Αγις
perseus έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:53 κοριτσακι πιο ευκολα λυνεις το μεσανατολικο παρα βρισκεις την αληθεια μεσα στο φορουμ,ως αρχοντας του ψησιματος απλα θα σου πω , ειχατε λιγη φωτια και ηταν αρρωστη και το κρεας ψιλοεβρασε.
Αρχοντα τα δικά μου που τα ψήνω στους 110 βαθμούς στο πλάι και όχι πάνω από τα κάρβουνα γιατί δεν βράζουν ;

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 16:00
από Isomnia
Αγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 16:00
perseus έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:53 κοριτσακι πιο ευκολα λυνεις το μεσανατολικο παρα βρισκεις την αληθεια μεσα στο φορουμ,ως αρχοντας του ψησιματος απλα θα σου πω , ειχατε λιγη φωτια και ηταν αρρωστη και το κρεας ψιλοεβρασε.
Αρχοντα τα δικά μου που τα ψήνω στους 110 βαθμούς στο πλάι και όχι πάνω από τα κάρβουνα γιατί δεν βράζουν ;
Επειδή δεν βάζεις το καπάκι :smt005:

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 16:04
από Αγις
Isomnia έγραψε: 11 Μάιος 2018, 16:00
Αγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 16:00
perseus έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:53 κοριτσακι πιο ευκολα λυνεις το μεσανατολικο παρα βρισκεις την αληθεια μεσα στο φορουμ,ως αρχοντας του ψησιματος απλα θα σου πω , ειχατε λιγη φωτια και ηταν αρρωστη και το κρεας ψιλοεβρασε.
Αρχοντα τα δικά μου που τα ψήνω στους 110 βαθμούς στο πλάι και όχι πάνω από τα κάρβουνα γιατί δεν βράζουν ;
Επειδή δεν βάζεις το καπάκι :smt005:
Καπακωμένα. :wave:

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 16:11
από YouOnlyLiveOnce
perseus έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:53 κοριτσακι πιο ευκολα λυνεις το μεσανατολικο παρα βρισκεις την αληθεια μεσα στο φορουμ,ως αρχοντας του ψησιματος απλα θα σου πω , ειχατε λιγη φωτια και ηταν αρρωστη και το κρεας ψιλοεβρασε.
χμμ νομιζω εχεις δικιο. Θα παιζει και αυτο τον ρολο του.
Την τελευταια φορα , παρατηρησα
οτι απο την ωρα που εβαλαν φωτια αφησαν αρκετη ωρα να περασει
μεχρι να βαλουν τα κρεατα.Τα οποια δεν ηταν και πολλα
και χρειαστηκε να βαλουν/αναψουν και 2η φορα.

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 16:11
από Ερμής
Ερώτηση.
Η ελιά είναι καλύτερη για ψήσιμο απο το πουρνάρι;

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 16:19
από Αγις
Ερμής έγραψε: 11 Μάιος 2018, 16:11 Ερώτηση.
Η ελιά είναι καλύτερη για ψήσιμο απο το πουρνάρι;
Aπό πουρνάρια είναι συνήθως τα κάρβουνα που πουλάνε. Ανεβάζει καλή θερμοκρασία αλλά πέφτει σχετικά γρήγορα - ο καπνός του δεν είναι καλός . Η ελιά δεν έχει τα μειονεκτήματα του.
Για κάθε ξύλο υπάρχουν και πίνακες με τις θερμοκρασίες που επιτυγχάνουν , διάρκεια κλπ.
Ανάλογα επιλέγουμε τι θα χρησιμοποιήσουμε, Κληματόβεργες παράδειγμα παράγουν φωτιά κολασηηηη και καπνό άρωμαααα για ψήσιμο τεράστιας και παχιάς μοσχαρομπριτζόλας αλλά εξαντλούνται στα 15 -20 λεπτά περίπου. Εχουμε προλάβει να ψήσουμε με άνεση όμως.

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 16:24
από Πάνας
YouOnlyLiveOnce έγραψε: 11 Μάιος 2018, 12:44 Τις τελευταιες φορες που ψησαμε,κατι δεν μου αρεσε.
Δεν μπορουσα να καταλαβω τι.
Ελεγα πως ετυχε ,δεν ηταν καλο το κρεας,ψηθηκε πολυ η λιγο.
Τελικα καταλαβα οτι δεν μου αρεσε το γεγονος οτι το κρεας δεν ειχε
αυτην την χαρακτηριστικη μυρωδια του καρβουνου.
Τι μπορει να φταει για αυτο; Τι κανουν λαθος οι ψηστες;
Φταινε οι ψηστες; η μηπως τα καρβουνα; Η κατι αλλο;
Δωστε συμβουλες,χανομαστε :a035:
Εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι βάζουν το κρέας επάνω στα κάρβουνα μόνο όταν έχουν ασπρίσει, το ξύλο παίζει ρόλο μόνο ως προς την διάρκεια. Η ελιά είναι για να σουβλίσεις γουρουνόπουλα που θέλει ώρες.... όχι να ψήσεις μπριζόλες!

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 16:26
από Ερμής
Αγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 16:19
Ερμής έγραψε: 11 Μάιος 2018, 16:11 Ερώτηση.
Η ελιά είναι καλύτερη για ψήσιμο απο το πουρνάρι;
Aπό πουρνάρια είναι συνήθως τα κάρβουνα που πουλάνε. Ανεβάζει καλή θερμοκρασία αλλά πέφτει σχετικά γρήγορα - ο καπνός του δεν είναι καλός . Η ελιά δεν έχει τα μειονεκτήματα του.
Για κάθε ξύλο υπάρχουν και πίνακες με τις θερμοκρασίες που επιτυγχάνουν , διάρκεια κλπ.
Ανάλογα επιλέγουμε τι θα χρησιμοποιήσουμε, Κληματόβεργες παράδειγμα παράγουν φωτιά κολασηηηη και καπνό άρωμαααα για ψήσιμο τεράστιας και παχιάς μοσχαρομπριτζόλας αλλά εξαντλούνται στα 15 -20 λεπτά περίπου. Εχουμε προλάβει να ψήσουμε με άνεση όμως.
Thx mate :wave: