Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 15:18
Βεβαια για να συνοδεψουμε το κρεας που θα ψησουμε στο τεφαλ
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Βεβαια για να συνοδεψουμε το κρεας που θα ψησουμε στο τεφαλ
Μη μου πείς ότι βήχει και αυτός από την καπνίλα συνεχώς πάνω στα κρεατικά ;κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:16κάτι τέτοιες μαλακοπατέντες κι ο αδερφός μου κάνει...Αγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 14:57 Αν δεν είσαι πάνω απο την ψησταριά με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι να παλεύεις με τις φλογες και τις στάχτες και στο άλλο ένα μπιστολάκι για να την μπουρλοτιάζεις με μπαλαντέζα πατέντα απο καλώδιο για λαμπατέρ πλακέ 0. 50 χλ λεπτής μόνωσης να σούρνεται στο τσιμέντο και στα νερά και δεν έχεις παντρέψει κόρη δεν ξέρεις τι θα πεί αντίο ζωή.
![]()
Είναι σκληρός ο ατμομαγειρας. Πέρνα τον κανα βράδυ σε μαρινάδα.YouOnlyLiveOnce έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:18Βεβαια για να συνοδεψουμε το κρεας που θα ψησουμε στο τεφαλ![]()
δε καπνίζει να τονίσω αλλά βάζει ένα πατσαβούρι/πανί σαν ταλιμπάν στο κεφάλι του και τραβάει προς το στόμα του και το δαγκώνει με τα δόντια μισοβρίζοντας ''τη Μπαναγία σου''Αγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:21Μη μου πείς ότι βήχει και αυτός από την καπνίλα συνεχώς πάνω στα κρεατικά ;κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:16κάτι τέτοιες μαλακοπατέντες κι ο αδερφός μου κάνει...Αγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 14:57 Αν δεν είσαι πάνω απο την ψησταριά με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι να παλεύεις με τις φλογες και τις στάχτες και στο άλλο ένα μπιστολάκι για να την μπουρλοτιάζεις με μπαλαντέζα πατέντα απο καλώδιο για λαμπατέρ πλακέ 0. 50 χλ λεπτής μόνωσης να σούρνεται στο τσιμέντο και στα νερά και δεν έχεις παντρέψει κόρη δεν ξέρεις τι θα πεί αντίο ζωή.
![]()
Μωρε να τον βαλω , πως θα τον ψησω ειναι ακομα το προβλημαCecily Anne έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:24Είναι σκληρός ο ατμομαγειρας. Πέρνα τον κανα βράδυ σε μαρινάδα.YouOnlyLiveOnce έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:18Βεβαια για να συνοδεψουμε το κρεας που θα ψησουμε στο τεφαλ![]()
![]()
Άρχοντα, ρίξε μια συμβουλή για μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακήperseus έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:53 κοριτσακι πιο ευκολα λυνεις το μεσανατολικο παρα βρισκεις την αληθεια μεσα στο φορουμ,ως αρχοντας του ψησιματος απλα θα σου πω , ειχατε λιγη φωτια και ηταν αρρωστη και το κρεας ψιλοεβρασε.
Αρχοντα τα δικά μου που τα ψήνω στους 110 βαθμούς στο πλάι και όχι πάνω από τα κάρβουνα γιατί δεν βράζουν ;perseus έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:53 κοριτσακι πιο ευκολα λυνεις το μεσανατολικο παρα βρισκεις την αληθεια μεσα στο φορουμ,ως αρχοντας του ψησιματος απλα θα σου πω , ειχατε λιγη φωτια και ηταν αρρωστη και το κρεας ψιλοεβρασε.
Επειδή δεν βάζεις το καπάκιΑγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 16:00Αρχοντα τα δικά μου που τα ψήνω στους 110 βαθμούς στο πλάι και όχι πάνω από τα κάρβουνα γιατί δεν βράζουν ;perseus έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:53 κοριτσακι πιο ευκολα λυνεις το μεσανατολικο παρα βρισκεις την αληθεια μεσα στο φορουμ,ως αρχοντας του ψησιματος απλα θα σου πω , ειχατε λιγη φωτια και ηταν αρρωστη και το κρεας ψιλοεβρασε.
Καπακωμένα.Isomnia έγραψε: 11 Μάιος 2018, 16:00Επειδή δεν βάζεις το καπάκιΑγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 16:00Αρχοντα τα δικά μου που τα ψήνω στους 110 βαθμούς στο πλάι και όχι πάνω από τα κάρβουνα γιατί δεν βράζουν ;perseus έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:53 κοριτσακι πιο ευκολα λυνεις το μεσανατολικο παρα βρισκεις την αληθεια μεσα στο φορουμ,ως αρχοντας του ψησιματος απλα θα σου πω , ειχατε λιγη φωτια και ηταν αρρωστη και το κρεας ψιλοεβρασε.![]()
χμμ νομιζω εχεις δικιο. Θα παιζει και αυτο τον ρολο του.perseus έγραψε: 11 Μάιος 2018, 15:53 κοριτσακι πιο ευκολα λυνεις το μεσανατολικο παρα βρισκεις την αληθεια μεσα στο φορουμ,ως αρχοντας του ψησιματος απλα θα σου πω , ειχατε λιγη φωτια και ηταν αρρωστη και το κρεας ψιλοεβρασε.
Aπό πουρνάρια είναι συνήθως τα κάρβουνα που πουλάνε. Ανεβάζει καλή θερμοκρασία αλλά πέφτει σχετικά γρήγορα - ο καπνός του δεν είναι καλός . Η ελιά δεν έχει τα μειονεκτήματα του.
Εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι βάζουν το κρέας επάνω στα κάρβουνα μόνο όταν έχουν ασπρίσει, το ξύλο παίζει ρόλο μόνο ως προς την διάρκεια. Η ελιά είναι για να σουβλίσεις γουρουνόπουλα που θέλει ώρες.... όχι να ψήσεις μπριζόλες!YouOnlyLiveOnce έγραψε: 11 Μάιος 2018, 12:44 Τις τελευταιες φορες που ψησαμε,κατι δεν μου αρεσε.
Δεν μπορουσα να καταλαβω τι.
Ελεγα πως ετυχε ,δεν ηταν καλο το κρεας,ψηθηκε πολυ η λιγο.
Τελικα καταλαβα οτι δεν μου αρεσε το γεγονος οτι το κρεας δεν ειχε
αυτην την χαρακτηριστικη μυρωδια του καρβουνου.
Τι μπορει να φταει για αυτο; Τι κανουν λαθος οι ψηστες;
Φταινε οι ψηστες; η μηπως τα καρβουνα; Η κατι αλλο;
Δωστε συμβουλες,χανομαστε![]()
Thx mateΑγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 16:19Aπό πουρνάρια είναι συνήθως τα κάρβουνα που πουλάνε. Ανεβάζει καλή θερμοκρασία αλλά πέφτει σχετικά γρήγορα - ο καπνός του δεν είναι καλός . Η ελιά δεν έχει τα μειονεκτήματα του.
Για κάθε ξύλο υπάρχουν και πίνακες με τις θερμοκρασίες που επιτυγχάνουν , διάρκεια κλπ.
Ανάλογα επιλέγουμε τι θα χρησιμοποιήσουμε, Κληματόβεργες παράδειγμα παράγουν φωτιά κολασηηηη και καπνό άρωμαααα για ψήσιμο τεράστιας και παχιάς μοσχαρομπριτζόλας αλλά εξαντλούνται στα 15 -20 λεπτά περίπου. Εχουμε προλάβει να ψήσουμε με άνεση όμως.