Σελίδα 3 από 4

Re: οικοκυρική/tips/φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 15:33
από Belladonna
vantono έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 13:44 ενα σκούπ σκόνη βάνις οξιάξχιο (ή ο,τι αλλο παρόμοιο έχετε), μισό καπάκι μαλλακτικό λενόρ, λίγη χλωρίνη, 2 πουσαρίσμτα σαπουνάκι ντετόλ και ενα ποτηράκι κρασιού νερό, μέσα στην πιγκαλοθήκη. Βάζετε το πιγκάλ μέσα και ανακατεύετε καλά. Όχι απλά θα σας καθαρίσει άψογα η λεκάνη και θα μοσχοβολάει Παράδεισο, αλλά θα φύγει κάτω ακομα και ο πιο σκληρός και θηριώδης κορμός που κατεβάσατε.
Ελπίζω να το λες για πλάκα, διότι στην πραγματικότητα
δεν αναμιγνύουμε ΠΟΤΕ απορρυπαντικά του εμπορίου.
Ειδικά χλωρίνη. Άκρως επικίνδυνο, τοξικό, επιβλαβές.

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 15:34
από Belladonna
Στα πρακτικά τώρα.
Απορρυπαντικό πιάτων (το πιο φθηνό) μέσα στη λεκάνη.
Τρίψιμο με πιγκάλ, πεντακάθαρη.

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 16:35
από ΓΑΛΗ
Λεμόνι ολόκληρο κομμένο σε κομμάτια (που έχετε ψιλοστύψει πριν) μέσα σε γυάλινο πυρίμαχο μπωλ με ζεστό νερό.

Σε κανονικό φούρνο μέχρι να κάνει υδρατμούς για ένα 10λεπτο και σε φούρνο μικροκυμάτων για ένα 5λεπτο. Με ένα υγρό χαρτί περνάτε τα τοιχώματα και τα τζάμια αμφότερων, αφού τα σβήσετε. Φεύγουν τα περισσότερα λίπη και πιτσιλιές σε χρόνο μηδέν. Κι ένα πέρασμα με χαρτί ή πανί βρεγμένα με λευκό ξύδι αμέσως μετά, δεν κάνει ποτέ κακό.

Στο φούρνο μικροκυμάτων φτάνει ένα λεμόνι σε ένα μπωλ παγωτού και δύο δάχτυλα νερό. Στον κανονικό φούρνο, μεγαλύτερο μπωλ και δύο ή τρία λεμόνια σε τρία δάχτυλα νερό. Πριν σκουπίσετε τα τοιχώματα ή τον πάτο του φούρνου με χαρτί, μπορείτε να τα τρίψετε λίγο με τις φλούδες του λεμονιού.

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 16:37
από Belladonna
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:35 Λεμόνι ολόκληρο κομμένο σε κομμάτια (που έχετε ψιλοστύψει πριν) μέσα σε γυάλινο πυρίμαχο μπωλ με ζεστό νερό.

Σε κανονικό φούρνο μέχρι να κάνει υδρατμούς για ένα 10λεπτο και σε φούρνο μικροκυμάτων για ένα 5λεπτο. Με ένα υγρό χαρτί περνάτε τα τοιχώματα και τα τζάμια αμφότερων, αφού τα σβήσετε. Φεύγουν τα περισσότερα λίπη σε χρόνο μηδέν. Κι ένα πέρασμα με χαρτί ή πανί με λευκό ξύδι αμέσως μετά, δεν κάνει ποτέ κακό.

Στο φούρνο μικροκυμάτων φτάνει ένα λεμόνι σε ένα μπωλ παγωτού και δύο δάχτυλα νερό. Στον κανονικό φούρνο, μεγαλύτερο μπωλ και δύο ή τρία λεμόνια σε τρία δάχτυλα νερό. Πριν σκουπίσετε τα τοιχώματα ή τον πάτο του φούρνου με χαρτί, μπορείτε να τα τρίψετε λίγο με τις φλούδες του λεμονιού.
Αυτό για τα ξεραμένα λίπη; Ή για τα πρόσφατα ας πούμε;

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 16:45
από ΓΑΛΗ
Belladonna έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:37
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:35 Λεμόνι ολόκληρο κομμένο σε κομμάτια (που έχετε ψιλοστύψει πριν) μέσα σε γυάλινο πυρίμαχο μπωλ με ζεστό νερό.

Σε κανονικό φούρνο μέχρι να κάνει υδρατμούς για ένα 10λεπτο και σε φούρνο μικροκυμάτων για ένα 5λεπτο. Με ένα υγρό χαρτί περνάτε τα τοιχώματα και τα τζάμια αμφότερων, αφού τα σβήσετε. Φεύγουν τα περισσότερα λίπη σε χρόνο μηδέν. Κι ένα πέρασμα με χαρτί ή πανί με λευκό ξύδι αμέσως μετά, δεν κάνει ποτέ κακό.

Στο φούρνο μικροκυμάτων φτάνει ένα λεμόνι σε ένα μπωλ παγωτού και δύο δάχτυλα νερό. Στον κανονικό φούρνο, μεγαλύτερο μπωλ και δύο ή τρία λεμόνια σε τρία δάχτυλα νερό. Πριν σκουπίσετε τα τοιχώματα ή τον πάτο του φούρνου με χαρτί, μπορείτε να τα τρίψετε λίγο με τις φλούδες του λεμονιού.
Αυτό για τα ξεραμένα λίπη; Ή για τα πρόσφατα ας πούμε;
Για τα τοιχώματα. Για τα ξεραμένα λίπη ανακατεύεις σόδα με λευκό ξύδι (και απλό αν δεν έχεις λευκό) μέχρι να γίνει πολτός. Πασαλείβεις με αυτό τον πάτο του φούρνου, τις σχάρες κλπ, το αφήνεις για κανένα μισάωρο και μετά καθαρίζεις.

Σε ταψιά, κατσαρόλες κλπ, αν δεν τα πλύνω αμέσως μετά το μαγείρεμα, ρίχνω πάντα ξύδι πάνω στα λίπη και την επόμενη καθαρίζουν πανεύκολα. Συνήθως παίρνω τα απλά φτηνά ξύδια για να ψεκάζω τα λίπη, σ' αυτές τις φάσεις.

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 17:16
από sys3x
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:45
Belladonna έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:37
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:35 Λεμόνι ολόκληρο κομμένο σε κομμάτια (που έχετε ψιλοστύψει πριν) μέσα σε γυάλινο πυρίμαχο μπωλ με ζεστό νερό.

Σε κανονικό φούρνο μέχρι να κάνει υδρατμούς για ένα 10λεπτο και σε φούρνο μικροκυμάτων για ένα 5λεπτο. Με ένα υγρό χαρτί περνάτε τα τοιχώματα και τα τζάμια αμφότερων, αφού τα σβήσετε. Φεύγουν τα περισσότερα λίπη σε χρόνο μηδέν. Κι ένα πέρασμα με χαρτί ή πανί με λευκό ξύδι αμέσως μετά, δεν κάνει ποτέ κακό.

Στο φούρνο μικροκυμάτων φτάνει ένα λεμόνι σε ένα μπωλ παγωτού και δύο δάχτυλα νερό. Στον κανονικό φούρνο, μεγαλύτερο μπωλ και δύο ή τρία λεμόνια σε τρία δάχτυλα νερό. Πριν σκουπίσετε τα τοιχώματα ή τον πάτο του φούρνου με χαρτί, μπορείτε να τα τρίψετε λίγο με τις φλούδες του λεμονιού.
Αυτό για τα ξεραμένα λίπη; Ή για τα πρόσφατα ας πούμε;
Για τα τοιχώματα. Για τα ξεραμένα λίπη ανακατεύεις σόδα με λευκό ξύδι (και απλό αν δεν έχεις λευκό) μέχρι να γίνει πολτός. Πασαλείβεις με αυτό τον πάτο του φούρνου, τις σχάρες κλπ, το αφήνεις για κανένα μισάωρο και μετά καθαρίζεις.

Σε ταψιά, κατσαρόλες κλπ, αν δεν τα πλύνω αμέσως μετά το μαγείρεμα, ρίχνω πάντα ξύδι πάνω στα λίπη και την επόμενη καθαρίζουν πανεύκολα. Συνήθως παίρνω τα απλά φτηνά ξύδια για να ψεκάζω τα λίπη, σ' αυτές τις φάσεις.
Καλό είναι να τα πλένομαι καπάκι μετά την χρήση τους τα σκεύη μας, λέω εγώ.
Επίσης με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιτρέψομε ποτέ κανένα/μία /αν να μας προσβάλλει λέγοντας μας το γνωστό τραβά πλύνε κάνα πιάτο.
Γνώμημου.

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 17:24
από καβουροδεινοσαυράκι
sys3x έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 17:16
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:45
Belladonna έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:37

Αυτό για τα ξεραμένα λίπη; Ή για τα πρόσφατα ας πούμε;
Για τα τοιχώματα. Για τα ξεραμένα λίπη ανακατεύεις σόδα με λευκό ξύδι (και απλό αν δεν έχεις λευκό) μέχρι να γίνει πολτός. Πασαλείβεις με αυτό τον πάτο του φούρνου, τις σχάρες κλπ, το αφήνεις για κανένα μισάωρο και μετά καθαρίζεις.

Σε ταψιά, κατσαρόλες κλπ, αν δεν τα πλύνω αμέσως μετά το μαγείρεμα, ρίχνω πάντα ξύδι πάνω στα λίπη και την επόμενη καθαρίζουν πανεύκολα. Συνήθως παίρνω τα απλά φτηνά ξύδια για να ψεκάζω τα λίπη, σ' αυτές τις φάσεις.
Καλό είναι να τα πλένομαι καπάκι μετά την χρήση τους τα σκεύη μας, λέω εγώ.
Επίσης με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιτρέψομε ποτέ κανένα/μία /αν να μας προσβάλλει λέγοντας μας το γνωστό τραβά πλύνε κάνα πιάτο.
Γνώμημου.
:smt005:

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 17:26
από sys3x
καβουροδεινοσαυράκι έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 17:24
sys3x έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 17:16
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:45

Για τα τοιχώματα. Για τα ξεραμένα λίπη ανακατεύεις σόδα με λευκό ξύδι (και απλό αν δεν έχεις λευκό) μέχρι να γίνει πολτός. Πασαλείβεις με αυτό τον πάτο του φούρνου, τις σχάρες κλπ, το αφήνεις για κανένα μισάωρο και μετά καθαρίζεις.

Σε ταψιά, κατσαρόλες κλπ, αν δεν τα πλύνω αμέσως μετά το μαγείρεμα, ρίχνω πάντα ξύδι πάνω στα λίπη και την επόμενη καθαρίζουν πανεύκολα. Συνήθως παίρνω τα απλά φτηνά ξύδια για να ψεκάζω τα λίπη, σ' αυτές τις φάσεις.
Καλό είναι να τα πλένομαι καπάκι μετά την χρήση τους τα σκεύη μας, λέω εγώ.
Επίσης με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιτρέψομε ποτέ κανένα/μία /αν να μας προσβάλλει λέγοντας μας το γνωστό τραβά πλύνε κάνα πιάτο.
Γνώμημου.
:smt005:
Πιάνει φίλε, εμένα ποτέ δεν με έχουν πει τράβα πλύνε κάνα πιάτο, τυχαίο;

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 17:27
από νύχτα
πλένεσαι καπάκι, γι αυτό :bored:

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 17:31
από sys3x
νύχτα έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 17:27 πλένεσαι καπάκι, γι αυτό :bored:
Εγώ;
Όχι ρε.

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 17:34
από νύχτα
sys3x έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 17:31 Εγώ;
Όχι ρε.
τραβά πλύνε κάνα πιάτο












:smt005:

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 17:36
από sys3x
νύχτα έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 17:34
sys3x έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 17:31 Εγώ;
Όχι ρε.
τραβά πλύνε κάνα πιάτο












:smt005:
Πλυμένα είναι λαίμαι.

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 17:56
από Feindflug
Στον νεροχύτη της κουζίνας, τύπισσες και τύποι, να σκουπίζετε και τα ύπουλα νερά που πέφτουν ανάμεσα στην βρύση-νεροχύτη και τον τοίχο- πλακάκια. Συνήθως σκουπίζουμε τα νερά από όλο τον πάγκο και κείνο το σημείο ξεχνιέται και δημιουργείται υγρασία.

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 18:52
από ΓΑΛΗ
sys3x έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 17:16
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:45
Σε ταψιά, κατσαρόλες κλπ, αν δεν τα πλύνω αμέσως μετά το μαγείρεμα, ρίχνω πάντα ξύδι πάνω στα λίπη και την επόμενη καθαρίζουν πανεύκολα. Συνήθως παίρνω τα απλά φτηνά ξύδια για να ψεκάζω τα λίπη, σ' αυτές τις φάσεις.
Καλό είναι να τα πλένομαι καπάκι μετά την χρήση τους τα σκεύη μας, λέω εγώ.
Επίσης με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιτρέψομε ποτέ κανένα/μία /αν να μας προσβάλλει λέγοντας μας το γνωστό τραβά πλύνε κάνα πιάτο.
Γνώμημου.
Το οτιδήποτε πλένομε καπάκι μετά τη χρήση, πλένεται πιο εύκολα αλλά εξαρτάται και από τη φάση.

Όσο για την επαπειλούμενη προσβολή, το "τράβα πλύνε κανα πιάτο" το λένε αυτοί που δεν ξέρουν να πλένουν ούτε τα χέρια τους, οπότε κανένα πρόβλημα. :lol:

Re: οικοκυρική / tips / φυσικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2019, 19:00
από Μηχανικός
Feindflug έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 17:56 Στον νεροχύτη της κουζίνας, τύπισσες και τύποι, να σκουπίζετε και τα ύπουλα νερά που πέφτουν ανάμεσα στην βρύση-νεροχύτη και τον τοίχο- πλακάκια. Συνήθως σκουπίζουμε τα νερά από όλο τον πάγκο και κείνο το σημείο ξεχνιέται και δημιουργείται υγρασία.
Η υγρασία δημιουργείται μόνο από κακή κατασκευή, περνάει νερό εκεί που δεν θα έπρεπε να περνάει.
Αλλιώς το μόνο που δημιουργείται είναι άλατα.