vantono έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 13:44
ενα σκούπ σκόνη βάνις οξιάξχιο (ή ο,τι αλλο παρόμοιο έχετε), μισό καπάκι μαλλακτικό λενόρ, λίγη χλωρίνη, 2 πουσαρίσμτα σαπουνάκι ντετόλ και ενα ποτηράκι κρασιού νερό, μέσα στην πιγκαλοθήκη. Βάζετε το πιγκάλ μέσα και ανακατεύετε καλά. Όχι απλά θα σας καθαρίσει άψογα η λεκάνη και θα μοσχοβολάει Παράδεισο, αλλά θα φύγει κάτω ακομα και ο πιο σκληρός και θηριώδης κορμός που κατεβάσατε.
Ελπίζω να το λες για πλάκα, διότι στην πραγματικότητα δεν αναμιγνύουμε ΠΟΤΕ απορρυπαντικά του εμπορίου.
Ειδικά χλωρίνη. Άκρως επικίνδυνο, τοξικό, επιβλαβές.
Λεμόνι ολόκληρο κομμένο σε κομμάτια (που έχετε ψιλοστύψει πριν) μέσα σε γυάλινο πυρίμαχο μπωλ με ζεστό νερό.
Σε κανονικό φούρνο μέχρι να κάνει υδρατμούς για ένα 10λεπτο και σε φούρνο μικροκυμάτων για ένα 5λεπτο. Με ένα υγρό χαρτί περνάτε τα τοιχώματα και τα τζάμια αμφότερων, αφού τα σβήσετε. Φεύγουν τα περισσότερα λίπη και πιτσιλιές σε χρόνο μηδέν. Κι ένα πέρασμα με χαρτί ή πανί βρεγμένα με λευκό ξύδι αμέσως μετά, δεν κάνει ποτέ κακό.
Στο φούρνο μικροκυμάτων φτάνει ένα λεμόνι σε ένα μπωλ παγωτού και δύο δάχτυλα νερό. Στον κανονικό φούρνο, μεγαλύτερο μπωλ και δύο ή τρία λεμόνια σε τρία δάχτυλα νερό. Πριν σκουπίσετε τα τοιχώματα ή τον πάτο του φούρνου με χαρτί, μπορείτε να τα τρίψετε λίγο με τις φλούδες του λεμονιού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 31 Ιούλ 2019, 16:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:35
Λεμόνι ολόκληρο κομμένο σε κομμάτια (που έχετε ψιλοστύψει πριν) μέσα σε γυάλινο πυρίμαχο μπωλ με ζεστό νερό.
Σε κανονικό φούρνο μέχρι να κάνει υδρατμούς για ένα 10λεπτο και σε φούρνο μικροκυμάτων για ένα 5λεπτο. Με ένα υγρό χαρτί περνάτε τα τοιχώματα και τα τζάμια αμφότερων, αφού τα σβήσετε. Φεύγουν τα περισσότερα λίπη σε χρόνο μηδέν. Κι ένα πέρασμα με χαρτί ή πανί με λευκό ξύδι αμέσως μετά, δεν κάνει ποτέ κακό.
Στο φούρνο μικροκυμάτων φτάνει ένα λεμόνι σε ένα μπωλ παγωτού και δύο δάχτυλα νερό. Στον κανονικό φούρνο, μεγαλύτερο μπωλ και δύο ή τρία λεμόνια σε τρία δάχτυλα νερό. Πριν σκουπίσετε τα τοιχώματα ή τον πάτο του φούρνου με χαρτί, μπορείτε να τα τρίψετε λίγο με τις φλούδες του λεμονιού.
Αυτό για τα ξεραμένα λίπη; Ή για τα πρόσφατα ας πούμε;
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:35
Λεμόνι ολόκληρο κομμένο σε κομμάτια (που έχετε ψιλοστύψει πριν) μέσα σε γυάλινο πυρίμαχο μπωλ με ζεστό νερό.
Σε κανονικό φούρνο μέχρι να κάνει υδρατμούς για ένα 10λεπτο και σε φούρνο μικροκυμάτων για ένα 5λεπτο. Με ένα υγρό χαρτί περνάτε τα τοιχώματα και τα τζάμια αμφότερων, αφού τα σβήσετε. Φεύγουν τα περισσότερα λίπη σε χρόνο μηδέν. Κι ένα πέρασμα με χαρτί ή πανί με λευκό ξύδι αμέσως μετά, δεν κάνει ποτέ κακό.
Στο φούρνο μικροκυμάτων φτάνει ένα λεμόνι σε ένα μπωλ παγωτού και δύο δάχτυλα νερό. Στον κανονικό φούρνο, μεγαλύτερο μπωλ και δύο ή τρία λεμόνια σε τρία δάχτυλα νερό. Πριν σκουπίσετε τα τοιχώματα ή τον πάτο του φούρνου με χαρτί, μπορείτε να τα τρίψετε λίγο με τις φλούδες του λεμονιού.
Αυτό για τα ξεραμένα λίπη; Ή για τα πρόσφατα ας πούμε;
Για τα τοιχώματα. Για τα ξεραμένα λίπη ανακατεύεις σόδα με λευκό ξύδι (και απλό αν δεν έχεις λευκό) μέχρι να γίνει πολτός. Πασαλείβεις με αυτό τον πάτο του φούρνου, τις σχάρες κλπ, το αφήνεις για κανένα μισάωρο και μετά καθαρίζεις.
Σε ταψιά, κατσαρόλες κλπ, αν δεν τα πλύνω αμέσως μετά το μαγείρεμα, ρίχνω πάντα ξύδι πάνω στα λίπη και την επόμενη καθαρίζουν πανεύκολα. Συνήθως παίρνω τα απλά φτηνά ξύδια για να ψεκάζω τα λίπη, σ' αυτές τις φάσεις.
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:35
Λεμόνι ολόκληρο κομμένο σε κομμάτια (που έχετε ψιλοστύψει πριν) μέσα σε γυάλινο πυρίμαχο μπωλ με ζεστό νερό.
Σε κανονικό φούρνο μέχρι να κάνει υδρατμούς για ένα 10λεπτο και σε φούρνο μικροκυμάτων για ένα 5λεπτο. Με ένα υγρό χαρτί περνάτε τα τοιχώματα και τα τζάμια αμφότερων, αφού τα σβήσετε. Φεύγουν τα περισσότερα λίπη σε χρόνο μηδέν. Κι ένα πέρασμα με χαρτί ή πανί με λευκό ξύδι αμέσως μετά, δεν κάνει ποτέ κακό.
Στο φούρνο μικροκυμάτων φτάνει ένα λεμόνι σε ένα μπωλ παγωτού και δύο δάχτυλα νερό. Στον κανονικό φούρνο, μεγαλύτερο μπωλ και δύο ή τρία λεμόνια σε τρία δάχτυλα νερό. Πριν σκουπίσετε τα τοιχώματα ή τον πάτο του φούρνου με χαρτί, μπορείτε να τα τρίψετε λίγο με τις φλούδες του λεμονιού.
Αυτό για τα ξεραμένα λίπη; Ή για τα πρόσφατα ας πούμε;
Για τα τοιχώματα. Για τα ξεραμένα λίπη ανακατεύεις σόδα με λευκό ξύδι (και απλό αν δεν έχεις λευκό) μέχρι να γίνει πολτός. Πασαλείβεις με αυτό τον πάτο του φούρνου, τις σχάρες κλπ, το αφήνεις για κανένα μισάωρο και μετά καθαρίζεις.
Σε ταψιά, κατσαρόλες κλπ, αν δεν τα πλύνω αμέσως μετά το μαγείρεμα, ρίχνω πάντα ξύδι πάνω στα λίπη και την επόμενη καθαρίζουν πανεύκολα. Συνήθως παίρνω τα απλά φτηνά ξύδια για να ψεκάζω τα λίπη, σ' αυτές τις φάσεις.
Καλό είναι να τα πλένομαι καπάκι μετά την χρήση τους τα σκεύη μας, λέω εγώ.
Επίσης με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιτρέψομε ποτέ κανένα/μία /αν να μας προσβάλλει λέγοντας μας το γνωστό τραβά πλύνε κάνα πιάτο.
Γνώμημου.
Αυτό για τα ξεραμένα λίπη; Ή για τα πρόσφατα ας πούμε;
Για τα τοιχώματα. Για τα ξεραμένα λίπη ανακατεύεις σόδα με λευκό ξύδι (και απλό αν δεν έχεις λευκό) μέχρι να γίνει πολτός. Πασαλείβεις με αυτό τον πάτο του φούρνου, τις σχάρες κλπ, το αφήνεις για κανένα μισάωρο και μετά καθαρίζεις.
Σε ταψιά, κατσαρόλες κλπ, αν δεν τα πλύνω αμέσως μετά το μαγείρεμα, ρίχνω πάντα ξύδι πάνω στα λίπη και την επόμενη καθαρίζουν πανεύκολα. Συνήθως παίρνω τα απλά φτηνά ξύδια για να ψεκάζω τα λίπη, σ' αυτές τις φάσεις.
Καλό είναι να τα πλένομαι καπάκι μετά την χρήση τους τα σκεύη μας, λέω εγώ.
Επίσης με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιτρέψομε ποτέ κανένα/μία /αν να μας προσβάλλει λέγοντας μας το γνωστό τραβά πλύνε κάνα πιάτο.
Γνώμημου.
Ερμής έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 20:31
Έχομε το ινστα της αδερφής του πλουφ;
Για τα τοιχώματα. Για τα ξεραμένα λίπη ανακατεύεις σόδα με λευκό ξύδι (και απλό αν δεν έχεις λευκό) μέχρι να γίνει πολτός. Πασαλείβεις με αυτό τον πάτο του φούρνου, τις σχάρες κλπ, το αφήνεις για κανένα μισάωρο και μετά καθαρίζεις.
Σε ταψιά, κατσαρόλες κλπ, αν δεν τα πλύνω αμέσως μετά το μαγείρεμα, ρίχνω πάντα ξύδι πάνω στα λίπη και την επόμενη καθαρίζουν πανεύκολα. Συνήθως παίρνω τα απλά φτηνά ξύδια για να ψεκάζω τα λίπη, σ' αυτές τις φάσεις.
Καλό είναι να τα πλένομαι καπάκι μετά την χρήση τους τα σκεύη μας, λέω εγώ.
Επίσης με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιτρέψομε ποτέ κανένα/μία /αν να μας προσβάλλει λέγοντας μας το γνωστό τραβά πλύνε κάνα πιάτο.
Γνώμημου.
Πιάνει φίλε, εμένα ποτέ δεν με έχουν πει τράβα πλύνε κάνα πιάτο, τυχαίο;
Στον νεροχύτη της κουζίνας, τύπισσες και τύποι, να σκουπίζετε και τα ύπουλα νερά που πέφτουν ανάμεσα στην βρύση-νεροχύτη και τον τοίχο- πλακάκια. Συνήθως σκουπίζουμε τα νερά από όλο τον πάγκο και κείνο το σημείο ξεχνιέται και δημιουργείται υγρασία.
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 16:45
Σε ταψιά, κατσαρόλες κλπ, αν δεν τα πλύνω αμέσως μετά το μαγείρεμα, ρίχνω πάντα ξύδι πάνω στα λίπη και την επόμενη καθαρίζουν πανεύκολα. Συνήθως παίρνω τα απλά φτηνά ξύδια για να ψεκάζω τα λίπη, σ' αυτές τις φάσεις.
Καλό είναι να τα πλένομαι καπάκι μετά την χρήση τους τα σκεύη μας, λέω εγώ.
Επίσης με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιτρέψομε ποτέ κανένα/μία /αν να μας προσβάλλει λέγοντας μας το γνωστό τραβά πλύνε κάνα πιάτο.
Γνώμημου.
Το οτιδήποτε πλένομε καπάκι μετά τη χρήση, πλένεται πιο εύκολα αλλά εξαρτάται και από τη φάση.
Όσο για την επαπειλούμενη προσβολή, το "τράβα πλύνε κανα πιάτο" το λένε αυτοί που δεν ξέρουν να πλένουν ούτε τα χέρια τους, οπότε κανένα πρόβλημα.
Feindflug έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 17:56
Στον νεροχύτη της κουζίνας, τύπισσες και τύποι, να σκουπίζετε και τα ύπουλα νερά που πέφτουν ανάμεσα στην βρύση-νεροχύτη και τον τοίχο- πλακάκια. Συνήθως σκουπίζουμε τα νερά από όλο τον πάγκο και κείνο το σημείο ξεχνιέται και δημιουργείται υγρασία.
Η υγρασία δημιουργείται μόνο από κακή κατασκευή, περνάει νερό εκεί που δεν θα έπρεπε να περνάει.
Αλλιώς το μόνο που δημιουργείται είναι άλατα.