!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πιεστικοί άνθρωποι. Πόσο σας επηρεάζουν; Πώς τους αντιμετωπίζετε;

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Re: Πιεστικοί άνθρωποι. Πόσο σας επηρεάζουν; Πώς τους αντιμετωπίζετε;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

enaon έγραψε: 04 Μάιος 2018, 13:50 για την νόσο αλτσχαιμερ λές; Δεν ξέρω, εδώ δεν ξέρουν εκείνοι που την ανήγαγαν σε μία από τις πιο μεγάλες εμπορικές δραστηριότητες.
Βρε, κανείς δεν ξέρει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο και το 'χω ζήσει από κοντά το θέμα.

Απλά μου έκαναν εντύπωση οι παράγοντες που αναφέρει: χτυπήματα στο κεφάλι, κατάθλιψη και υπέρταση.
Έχασα τον πατέρα μου από Αλτς πριν 2 χρόνια, στον οποίο ίσχυαν και τα τρία (άλλο λιγότερο, άλλο περισσότερο) και λέω... λες;

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

αν τον έχανες απο γεροντική άνοια πώς θα έμοιαζε;

λυπάμαι, δυο χρόνια ειναι σαν χθές για αυτά τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

enaon έγραψε: 04 Μάιος 2018, 13:50 για την νόσο αλτσχαιμερ λές; Δεν ξέρω, εδώ δεν ξέρουν εκείνοι που την ανήγαγαν σε μία από τις πιο μεγάλες εμπορικές δραστηριότητες.

όπως τα έχω καταλάβει πάντως για να δώσω αφορμή για γιουχάρισμα, συζήτηση εννοώ, το αλτσχάιμερ είναι σαν την γεροντική άνοια, αλλά είναι πανάκριβο, αν δεν έχεις πάρα πολλά λεφτά δεν το παθαίνεις.
Το αλτσχαιμερ ειναι μορφη γεροντικης ανοιας.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
enaon

ναι, η ακριβή. :)

και σταματήστε να παίζετε πασιέντζες και σουντόκου, προκαλούν άνοια, και δεν κάνω πλάκα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 04 Μάιος 2018, 14:04, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
shrike

Μα, απ' όσο ξέρω (κι από όσα έμαθα, όταν έτρεχα με το θέμα του), το Αλτσχάιμερ είναι υποκατηγορία της άνοιας, όχι κάτι άλλο.

Ή δεν κατάλαβα τι εννοείς;

Edit: έλα, ΟΚ. Όλοι τα ίδια λέμε. :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος shrike την 04 Μάιος 2018, 14:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

shrike έγραψε: 04 Μάιος 2018, 13:56 Έχασα τον πατέρα μου από Αλτς πριν 2 χρόνια, στον οποίο ίσχυαν και τα τρία (άλλο λιγότερο, άλλο περισσότερο) και λέω... λες;
Οταν λες τον εχασες απο αλτσχαιμερ τι εννοεις; τι του προκαλεσε το αλτσχαιμερ;

Άβαταρ μέλους
shrike

Custom_F έγραψε: 04 Μάιος 2018, 14:03
shrike έγραψε: 04 Μάιος 2018, 13:56 Έχασα τον πατέρα μου από Αλτς πριν 2 χρόνια, στον οποίο ίσχυαν και τα τρία (άλλο λιγότερο, άλλο περισσότερο) και λέω... λες;
Οταν λες τον εχασες απο αλτσχαιμερ τι εννοεις; τι του προκαλεσε το αλτσχαιμερ;
Αν εννοείς από τι πέθανε τελικά, πέθανε από γαστρορραγία. Αλλά αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο, συνήθως το αίτιο της κατάληξης είναι κάτι... "κοινό" (λέμε τώρα), με αρκετά συνηθισμένη την πνευμονία, διάφορες λοιμώξεις, κανένα έμφραγμα κλπ. Ο πατέρας μου, αν και είχε ΧΑΠ παραδόξως δεν έφυγε από τα πνευμόνια του, τον πρόλαβε το στομάχι.

Άβαταρ μέλους
enaon

shrike έγραψε: 04 Μάιος 2018, 14:08 Αν εννοείς από τι πέθανε τελικά, πέθανε από γαστρορραγία. Αλλά αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο, συνήθως το αίτιο της κατάληξης είναι κάτι... "κοινό" (λέμε τώρα), με αρκετά συνηθισμένη την πνευμονία, διάφορες λοιμώξεις, κανένα έμφραγμα κλπ. Ο πατέρας μου, αν και είχε ΧΑΠ παραδόξως δεν έφυγε από τα πνευμόνια του, τον πρόλαβε το στομάχι.
ετσι πάνε αυτά γαμώτο, και ο πεθερούλης μου είχε χαπ, τελικά έχασε τα νεφρά του, δεν άντεξαν το σώσιμο απο τα χάπια.
Άβαταρ μέλους
shrike

enaon έγραψε: 04 Μάιος 2018, 14:02 ναι, η ακριβή. :)

και σταματήστε να παίζετε πασιέντζες και σουντόκου, προκαλούν άνοια, και δεν κάνω πλάκα.
Καλά, αυτό δεν το συζητάμε καν. Μ' αρέσει που ακόμα μέχρι σήμερα, ακούω νευρολόγους να λένε "λύνετε σταυρόλεξα, βοηθάνε" και κάτι τέτοια ωραία, ακόμα κι αυτός που έβλεπε τον πατέρα μου στο σπίτι μας το είπε. Το συζήτησα με τον διευθυντή της κλινικής που τον βάλαμε λίγο πριν πεθάνει, μου είπε (όχι αυτολεξί) "αυτά είναι μαλακίες να 'χαμε να λέγαμε".

Έχω έναν θείο που ζει στην Αυστραλία και έχει αλτσχάιμερ κοντά μια δεκαετία τώρα. Σε όλη του τη ζωή, παίζει να 'χει λύσει μερικά εκατομμύρια σταυρόλεξα (το νούμερο πιθανόν και να μην είναι υπερβολή!). Δεν ξέρει σε ποιον πλανήτη βρίσκεται, ο κακομοίρης.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

shrike έγραψε: 04 Μάιος 2018, 14:08 Αν εννοείς από τι πέθανε τελικά, πέθανε από γαστρορραγία. Αλλά αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο, συνήθως το αίτιο της κατάληξης είναι κάτι... "κοινό" (λέμε τώρα), με αρκετά συνηθισμένη την πνευμονία, διάφορες λοιμώξεις, κανένα έμφραγμα κλπ. Ο πατέρας μου, αν και είχε ΧΑΠ παραδόξως δεν έφυγε από τα πνευμόνια του, τον πρόλαβε το στομάχι.
Επειδη με ενδιαφερει και μενα το θεμα... Εχω ακουσει πως οι ανθρωποι με ανοια φτανουν σε αρκετα μεγαλη ηλικια και αυτο νομιζα επειδη εχοντας αυτο το προβλημα, βρισκονται πιο κοντα σε γιατρους που τους παρακολουθουν και προλαβαινουν προβληματα. Απλως μου εκανε εντυπωση αυτο που ειπες, γιατι να επηρεασει το αλτσχαιμερ...

Άβαταρ μέλους
enaon

έχει μία βάση, ο,τιδήποτε κανουμε που εξασκεί το νού, τον κάνει να πάει σε μονοπάτια που είναι απάτητα, κάνει καλό.

Αν δεν έχουμε παίξει ποτέ πασιέντζα κλπ, καλό είναι να λύνουμε μερικές μετά τα 65. Αν έχουμε λύσει τόσο πολλές που το κάνουμε μηχανικά, χαίρεστε.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μα δεν ειναι κληρονομικα αυτα; Θα γλιτωσεις καναδυο χρονια με πασιεντζες;

Άβαταρ μέλους
shrike

Custom_F έγραψε: 04 Μάιος 2018, 14:13
Επειδη με ενδιαφερει και μενα το θεμα... Εχω ακουσει πως οι ανθρωποι με ανοια φτανουν σε αρκετα μεγαλη ηλικια και αυτο νομιζα επειδη εχοντας αυτο το προβλημα, βρισκονται πιο κοντα σε γιατρους που τους παρακολουθουν και προλαβαινουν προβληματα. Απλως μου εκανε εντυπωση αυτο που ειπες, γιατι να επηρεασει το αλτσχαιμερ...
Επειδή το αλτσχάιμερ δεν είναι μια πάθηση, στην οποία για κάποιον ανεξήγητο λόγο απλώς και μόνο αρχίζεις να ξεχνάς πράματα.
Καταστροφή του εγκεφάλου είναι και επηρεάζονται ένα σωρό λειτουργίες του οργανισμού.

Άβαταρ μέλους
enaon

Custom_F έγραψε: 04 Μάιος 2018, 14:19 Μα δεν ειναι κληρονομικα αυτα; Θα γλιτωσεις καναδυο χρονια με πασιεντζες;
ναι ειναι κληρονομικά, μερικοί δεν έχουν εγκέφαλο χαιλάντερ και εκφυλίζεται.

γενικά να κάνουμε χρήση του μυαλού, αλλά όχι μηχανική, αν θέλουμε να δουλεύει όσο αντέξει παραπάνω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”