!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η παιδοκεντρική ταυτότητα της σημερινής ελληνικής οικογένειας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
talaipwros

Re: Η παιδοκεντρική ταυτότητα της σημερινής ελληνικής οικογένειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Μηχανικός έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:18
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:08 Να σε πω καμάρι μ, τα φαγιά που ανεβάζεις στη μαγειρική τα φκιανς εσύ ή η μάνα σ;
Το έχω ξαναπεί, τα φτιάχνει μια Ρουμάνα οικιακή βοηθός.

Και εγώ έχω μεγαλώσει σε παιδοκεντρική οικογένεια, θυμάμαι ακόμη που με κυνήγαγε η μάνα μου για να φάω όλο το φαγητό μου. :smt005:
ναι αλλά ετσι ειναι πανω κατω ολες οι οικογενεις, οχι μονο οι ελληνικες

Οταν τα παιδια ειναι μικρα, ολες οι οικογενεις ειναι παιδοκεντρικες.
Οταν τα παιδια ειναι μεγαλα, εξαρταται απο την αναλογια Μισθου/σύνταξης
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

ενωσηΚ έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:06
Ορέστης 35 έγραψε: 22 Ιουν 2019, 19:06
Yochanan έγραψε: 22 Ιουν 2019, 19:03

Πιθανότατα εσένα.

υγ: σορρυ, ειλικρινα ήταν πανω απο τις δυνάμεις μου να αντισταθω
Δεν καταλαβα τι εννοεις.
:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
Ας μου απσντησει ο ιδιος.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Nero έγραψε: 22 Ιουν 2019, 19:49
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιουν 2019, 19:35 Για να γίνω πιο σαφής γιόχι, εννοώ ότι ο σημερινός παιδοκεντρισμός είναι συνέπεια του προηγούμενου πατριαρχικού μοντέλου.

Και ότι η ελληνική κοινωνία, βρέθηκε από το α πλαίσιο στο γ χωρίς να περάσει καθόλου από τη φάση του β.

Υπάρχει δηλαδή ένα κενό, που δικαιολογεί εν μέρει τη συγκεκριμένη ανισορροπία.
κανένα κενό δεν υπάρχει ίσα ίσα δεν υπήρξε ποτέ μεγάλη αλλαγή. Η οικογένεια στην ελληνική κοινωνία ήταν πάντα η βασική ομάδα αλληλεγγύης και επίσης τυχαίνει να είναι κοινωνία κατακερματισμένη πολύ έντονο φατριασμό, είτε για ιστορικούς, είτε για κοινονικο-οικονομικούς λόγους. Επίσης παραδοσιακά δεν υπήρχε ισχυρό κανονιστικό πλαίσιο γραπτό που να δεσμεύει κανέναν όπως υπάρχει σε ευρωπαϊκά κράτη ούτε κράτος για να το εφαρμόσει οπότε υποχρεωτικά έχουν ισχύ άλλου τύπου δεσμοί, πχ το εθιμικό πλαίσιο, ο λόγος η τιμή κλπ και αυτό που σε ενδιαφέρει, οι δεσμοί αίματος. Δεν υπάρχουν δηλαδή πολλοί τρόποι να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να εμπιστευτείς τους ανθρώπους ή να είσαι σίγουρος ότι θα σε υποστηρίξουν εκτός απο τους παραπάνω που ανέφερα. Είναι απολύτως λογικό δηλαδή οι οικογενειακοί δεσμοί να είναι ισχυροί και δεν είναι απαραίτητα κακό...ή καλό. Είναι απλά χαρακτηριστικό γνώρισμα. Οι ψυχολογικές εξηγήσεις δε νομίζω ότι έχουν νόημα εδώ πάντως. Στην κοινωνική ανθρωπολογία άπτεται

Mole άμα δεν τα λέω καλά διόρθωνε :003:

ωραιος νεος νερος. κι εγω αυτο λεω πανω κατω - οτι σε κρατη με εμπεδωμενα συστηματα εεε κρατους ειναι αλλες οι δικλειδες ασφαλειας ενω σε αλλα ειναι πιοι βασισμενα στην οικογενεια (σημερα) και στην κοινοτητα (παλιοτερα , με το προηγουμενο μοντελο παραγωγης).
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Γιωργης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιωργης »

Παιδοκεντρικη και οριενταλ ειναι το ενα και το αυτο.
Ακριβώς οπως και στην αραβική/τουρκικη οικογένεια ετσι και στην ελληνική ο υιος κατέχει εξέχουσα θεση.

Για να κατανοήσετε την διαφορα σας με τα λευκά Εθνη (Γερμανοί, Δανοί, Σουηδοί, Γαλλοι κ.α) αρκει να παρατηρήσετε τα εθιμα της οικογένειας των μεν και δε.

Οι λευκοί, προτασουν μια σιδηρα πειθαρχία, μιαν αποξένωσην περαν μιας ηλικίας. Ο ελλην ή γυφτελλην, οπως ειρωνικά αποκαλούν το εθνος της γαλλης, διαφοροι λευκοι, αποψη όπου δεν συμμερίζομαι, συμπεριφέρεται ως βασιλεύς στην ελληνικη κοινωνια.

Αντίθετα, το λευκο τεκνο, ο γονος των Γερμανών, ο φερων την ηλιακή ασπιδα του Ζιγκφριντ, διδάσκεται απο μικρη ηλικια στην ταπείνωση και τον πολεμο. Διδάσκεται την ασημαντότητα του στο κοσμικό γίγνεσθαι.

Βίαια, απομακρύνεται απο τον παχυσαρκο κορεσμο της ελληνικής κατάπτωσης και αναγκάζεται να γινει ενα με το γερμανικόν όλον. Ως σιδηρον και φλογαν. Ο λευκος ευρωπαιος, στο Ηρακλειο μονοπάτι της αρετης και της καλοσύνης διαλύει τον ελληνισμό υπο την αυστηρη θωρια Του σιδηροφρακτου Ζιγκφριντ.

Δεν νοείται ελληνική οικογενεια, διχως τον οριενταλισμο. Δίχως την κουλτουρα των λαων της ερήμου, της περιτομης και των διδαχων της αβρααμικης θρησκειας. Δεν νοείται ελληνικη οικογενεια διχως το μισος για τον λευκο ευρωπαίο. Τα Γερμανικα ιδεώδη.

Γεια σου Γαλη μου.
Άβαταρ μέλους
Yochanan

και βασικα ναι, ειναι κοινωνικη ανθρπολογια (μαικλ χερτσφελντ κανεις;) η οποια εχει οικονομικη ρασιοναλιτι στη βαση της (προφανως)
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
ενωσηΚ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ενωσηΚ »

Γιωργης έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:27 Ο ελλην ή γυφτελλην, οπως ειρωνικά αποκαλούν το εθνος της γαλλης, διαφοροι λευκοι, αποψη όπου δεν συμμερίζομαι
:smt005: :smt005: :smt005:
LEONAS έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:51 Εγώ ξυπόλητος και ξεβρακωτος
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Yochanan έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:26
Nero έγραψε: 22 Ιουν 2019, 19:49
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιουν 2019, 19:35 Για να γίνω πιο σαφής γιόχι, εννοώ ότι ο σημερινός παιδοκεντρισμός είναι συνέπεια του προηγούμενου πατριαρχικού μοντέλου.

Και ότι η ελληνική κοινωνία, βρέθηκε από το α πλαίσιο στο γ χωρίς να περάσει καθόλου από τη φάση του β.

Υπάρχει δηλαδή ένα κενό, που δικαιολογεί εν μέρει τη συγκεκριμένη ανισορροπία.
κανένα κενό δεν υπάρχει ίσα ίσα δεν υπήρξε ποτέ μεγάλη αλλαγή. Η οικογένεια στην ελληνική κοινωνία ήταν πάντα η βασική ομάδα αλληλεγγύης και επίσης τυχαίνει να είναι κοινωνία κατακερματισμένη πολύ έντονο φατριασμό, είτε για ιστορικούς, είτε για κοινονικο-οικονομικούς λόγους. Επίσης παραδοσιακά δεν υπήρχε ισχυρό κανονιστικό πλαίσιο γραπτό που να δεσμεύει κανέναν όπως υπάρχει σε ευρωπαϊκά κράτη ούτε κράτος για να το εφαρμόσει οπότε υποχρεωτικά έχουν ισχύ άλλου τύπου δεσμοί, πχ το εθιμικό πλαίσιο, ο λόγος η τιμή κλπ και αυτό που σε ενδιαφέρει, οι δεσμοί αίματος. Δεν υπάρχουν δηλαδή πολλοί τρόποι να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να εμπιστευτείς τους ανθρώπους ή να είσαι σίγουρος ότι θα σε υποστηρίξουν εκτός απο τους παραπάνω που ανέφερα. Είναι απολύτως λογικό δηλαδή οι οικογενειακοί δεσμοί να είναι ισχυροί και δεν είναι απαραίτητα κακό...ή καλό. Είναι απλά χαρακτηριστικό γνώρισμα. Οι ψυχολογικές εξηγήσεις δε νομίζω ότι έχουν νόημα εδώ πάντως. Στην κοινωνική ανθρωπολογία άπτεται

Mole άμα δεν τα λέω καλά διόρθωνε :003:

ωραιος νεος νερος. κι εγω αυτο λεω πανω κατω - οτι σε κρατη με εμπεδωμενα συστηματα εεε κρατους ειναι αλλες οι δικλειδες ασφαλειας ενω σε αλλα ειναι πιοι βασισμενα στην οικογενεια (σημερα) και στην κοινοτητα (παλιοτερα , με το προηγουμενο μοντελο παραγωγης).

Και οι δύο ωραίοι είστε αλλά για να μη χανόμαστε, είμαστε στην ενότητα της Κοινωνίας και όχι στην Ιστορία ή την Πολιτική.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Yochanan

Ορέστης 35 έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:26
Ορέστης 35 έγραψε: 22 Ιουν 2019, 19:06

Δεν καταλαβα τι εννοεις.
Ορέστη, δεν ήθελα να σε στενοχωρήσω σίγουρα. Αν το έκανα συγχωρεσε με. Αυτό που εννοούσα ειναι οτι η γαλη λεει (οπως ειδες κι αργοτερα) τη φαση με τα παιδια που ζουνε απο τους γονεις χωρις δουλεια καμια φορα και τελος παντων στηριζονται σε αυτους με πολλους τροπους περαν του ευλογου κατα αυτην (του ποιου; ποιος το κρινει;) σημειου.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

talaipwros έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:21
Μηχανικός έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:18 Και εγώ έχω μεγαλώσει σε παιδοκεντρική οικογένεια, θυμάμαι ακόμη που με κυνήγαγε η μάνα μου για να φάω όλο το φαγητό μου. :smt005:

Από μαθητές στο λύκειο, οι γονείς μας είχαν γράψει το 90% της περιουσίας, χωρίς να υπάρχει ούτε κάποιο φορολογικό όφελος.
Αυτό δεν το κάνει κανένας Ευρωπαίος.
Άβαταρ μέλους
Yochanan

ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:31 Και οι δύο ωραίοι είστε αλλά για να μη χανόμαστε, είμαστε στην ενότητα της Κοινωνίας και όχι στην Ιστορία ή την Πολιτική.
μα το ενα δεν ειναι ασχετο με το αλλο,το εξηγω στο επομενο ποστ μου.
Άβαταρ μέλους
Yochanan

Μηχανικός έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:32
talaipwros έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:21
Μηχανικός έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:18 Και εγώ έχω μεγαλώσει σε παιδοκεντρική οικογένεια, θυμάμαι ακόμη που με κυνήγαγε η μάνα μου για να φάω όλο το φαγητό μου. :smt005:

Από μαθητές στο λύκειο, οι γονείς μας είχαν γράψει το 90% της περιουσίας, χωρίς να υπάρχει ούτε κάποιο φορολογικό όφελος.
Αυτό δεν το κάνει κανένας Ευρωπαίος.
και μετά το χρόνο πάνω πώς πλήρωνες τη συνδρομ'η στο πλεημπου;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Yochanan έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:31 και τελος παντων στηριζονται σε αυτους με πολλους τροπους περαν του ευλογου κατα αυτην (του ποιου; ποιος το κρινει;) σημειου.
Αν η "αυτή" είμαι εγώ, πρέπει να διευκρινήσω ότι δεν έχω καμμία διάθεση προσδιορισμού του ευλόγου σημείου.

Συζήτηση κάνουμε και λέμε τις απολύτως προσωπικές απόψεις μας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Yochanan έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:31
Ορέστης 35 έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:26

Ορέστη, δεν ήθελα να σε στενοχωρήσω σίγουρα. Αν το έκανα συγχωρεσε με. Αυτό που εννοούσα ειναι οτι η γαλη λεει (οπως ειδες κι αργοτερα) τη φαση με τα παιδια που ζουνε απο τους γονεις χωρις δουλεια καμια φορα και τελος παντων στηριζονται σε αυτους με πολλους τροπους περαν του ευλογου κατα αυτην (του ποιου; ποιος το κρινει;) σημειου.
Δε με στεναχωρησες απλα δε νομιζω οτι ειμαι χαρακτηριστικο παραδειγμα αυτης της περιπτωσης ή οτι η οικογενεια μου μοιαζει με τη μεση ελληνικη οικογενεια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Yochanan έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:33
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:31 Και οι δύο ωραίοι είστε αλλά για να μη χανόμαστε, είμαστε στην ενότητα της Κοινωνίας και όχι στην Ιστορία ή την Πολιτική.
μα το ενα δεν ειναι ασχετο με το αλλο,το εξηγω στο επομενο ποστ μου.
Σαφώς και δεν είναι άσχετα, άπτονται άμεσα για πολλούς λόγους. Και ακριβώς γι' αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί είναι εκτός θέματος ο ψυχολογικός παράγων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Γιωργης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιωργης »

Ο ελλην Γιωργης, ο Οσμαν, ο Ορχαν και ο Γκιουλεν ειναι οι κληρονόμοι αυτου του κοσμου.

Η εποχη του ψυχους και του όμορφου χειμώνα πεθανε. Τα νεα αυτα φύλλα της ανατολης τον σκοτώσανε, τα φυλλα αυτα που θριαμβεύουν στον πολεμο, τοξοτες πανω σε καμήλες.

Η κλιματική αλλαγη του σύγχρονου κοσμου ειναι η επιτυχια του Θαναση, του Ομαρ και του Μουρατ.

Νικησατε. Φτανει πια. Κρύψατε το μαστιγιο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”