ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 10 Μάιος 2019, 22:53
Απο αυτο ευλογα συμπεραινει κανεις οτι δεν εργαζεται 12ωρο αλα ειναι σε κατι ας το πουμε 12ωρη επιφυλακη
Χτυπάει το οχταωράκι και μετά τον παίρνουν τηλέφωνο ενώ δεν θα έπρεπε να οφείλει να βρίσκεται σε επιφυλακή. Γενικά πληρώνεται για οχτάωρο και δεν δουλεύει ποτέ οχτώ ή λιγότερες ώρες.
Άσχετο (τονίζω ότι είναι άσχετο): Η επιφυλακή είναι κι αυτή εργασία. Από την στιγμή που δεν με πληρώνεις στις -ας πούμε- 7.00 το βράδυ, δεν πρέπει να σε αφορά το αν έχω ανοιχτό το κινητό μου ή όχι, εκτός κι αν δεν υπάρχει καθόλου ωράριο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γραφικός την 10 Μάιος 2019, 22:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Μάιος 2019, 22:42
Εγώ νομίζω ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, όλο το παιχνίδι παίζεται στην αρχική συμφωνία. Πολύ περισσότερο στα τουριστικά επαγγέλματα, που είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένου χρόνου στις μικρές επιχειρήσεις. Όταν ο εργαζόμενος -λόγω ανάγκης- θα πει "ναι, δεν έχω πρόβλημα", στην πρώτη γενικότητα που θα του πει ο εργοδότης. Παραδείγματος χάριν, "το αντικείμενο σου θα είναι αυτό αλλά σε μια έκτακτη περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κάποιο εξτρά δρομολόγιο/να βοηθήσεις σ' αυτό/σ' εκείνο/κλπ"
Η βασική τακτική των λαμογιών είναι να επεκτείνονται στον ελεύθερο χώρο.
Άμα το αφεντικό είναι απατεώνας και ο εργαζόμενος κάπως άπειρος γίνονται ομορφιές. Τον φέρνεις τον άλλο στο νησί να δουλέψει και ξαφνικά μαθαίνει πως το "σπίτι" στο οποίο θα μένει όπως είχε συμφωνηθεί θα πρέπει να το μοιράζεται με άλλους 2-3. Και καλά να είναι κάνα φτηνό νησάκι και να μπορεί να βρει κάπου αλλού να μείνει. Αν είναι κανένα "πολυτελείας" δεν θα τον φτάνει ο μισθός για νοίκι. Τι να καταγγείλει εκεί και πως να το αποδείξει; Οι συμφωνίες για τέτοιες δουλειές γίνονται πριν τη σεζόν. Αν δεν προλάβει να βρει αλλού κινδυνεύει να χάσει όλη τη σεζόν.
Η κολλητή μου πήγε για δουλειά στην Τζια και ο τύπος την έβαλε να μείνει σε πατάρι στο μαγαζί. Πατάρι κανονικό. Όχι σοφίτα. Τουαλέτα θα χρησιμοποιούσε του καταστήματος και για μπάνιο θα της τραβούσε μια παροχή από μία βρύση και θα έβαζε κουρτίνα.Και φυσικά 7ημερο και 14ωρο. Του είπε εγώ φεύγω και σ αφήνω ξεκρεμαστο. Την έβαλε σε ένα σπίτι υπόγειο στου διαόλου τη μάνα.
Α και όταν ήταν να σκάσει μύτη το ΙΚΑ κτλ ειδοποιούσαν από το καράβι τους τοπικούς αρχόντους να κρύψουνε τους σκλάβους. Τώρα πως το ήξεραν στο καράβι ότι κουβαλάνε άτομα του ΙΚΑ,ΣΔΟΕ κτλ υποψιάζομαι κάτι
Γραφικός έγραψε: 10 Μάιος 2019, 21:34 Κι ενώ καθόμασταν και αράζαμε χτύπησε το κινητό του. Τον στείλανε κάπου έκτακτα". Γκρίνιαξε λίγο, αλλά στ' αρχίδια τους.
Απο αυτο ευλογα συμπεραινει κανεις οτι δεν εργαζεται 12ωρο αλα ειναι σε κατι ας το πουμε 12ωρη επιφυλακη
Χθες με στείλανε πενήντα χιλιόμετρα μακριά από εκεί που μένουμε τέσσερις ώρες νωρίτερα από ότι έπρεπε και δεν θα πληρώσουν τίποτα
Απο αυτο συμπαιρενουμε ευλογα οτι τεσσεριε ωρες ηταν στην δουλειααλλα ουσιαστικα δεν εκανε κατι
ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Μάιος 2019, 22:42
Εγώ νομίζω ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, όλο το παιχνίδι παίζεται στην αρχική συμφωνία. Πολύ περισσότερο στα τουριστικά επαγγέλματα, που είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένου χρόνου στις μικρές επιχειρήσεις. Όταν ο εργαζόμενος -λόγω ανάγκης- θα πει "ναι, δεν έχω πρόβλημα", στην πρώτη γενικότητα που θα του πει ο εργοδότης. Παραδείγματος χάριν, "το αντικείμενο σου θα είναι αυτό αλλά σε μια έκτακτη περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κάποιο εξτρά δρομολόγιο/να βοηθήσεις σ' αυτό/σ' εκείνο/κλπ"
Η βασική τακτική των λαμογιών είναι να επεκτείνονται στον ελεύθερο χώρο.
Άμα το αφεντικό είναι απατεώνας και ο εργαζόμενος κάπως άπειρος γίνονται ομορφιές. Τον φέρνεις τον άλλο στο νησί να δουλέψει και ξαφνικά μαθαίνει πως το "σπίτι" στο οποίο θα μένει όπως είχε συμφωνηθεί θα πρέπει να το μοιράζεται με άλλους 2-3. Και καλά να είναι κάνα φτηνό νησάκι και να μπορεί να βρει κάπου αλλού να μείνει. Αν είναι κανένα "πολυτελείας" δεν θα τον φτάνει ο μισθός για νοίκι. Τι να καταγγείλει εκεί και πως να το αποδείξει; Οι συμφωνίες για τέτοιες δουλειές γίνονται πριν τη σεζόν. Αν δεν προλάβει να βρει αλλού κινδυνεύει να χάσει όλη τη σεζόν.
Τι να πω βρε παιδιά, δεν μου έχει τύχει ποτέ να πάω να δουλέψω στα τυφλά, εκτός της πόλης που μένω. Κάποιος τρόπος να υπάρξουν κάποιες περισσότερες πληροφορίες σ' αυτές τις περιπτώσεις, μια στοιχειώδης διευρεύνηση του χώρου και των συνθηκών, δεν υπάρχει;
το 1. από την εμπειρία που είχα το 2008 ισχύει χ 1000 (*) ! Η επιθεώρηση εργασίας σαν οργανισμός είναι διεφθαρμένη ως το κόκκαλο, θέλει κλείσιμο, απόλυση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων της, διερευνηση για ποινικες ευθυνες τους και επανασύσταση της υπηρεσίας εκ του μηδενός με τιμωρίες αβάσταχτες στους λειτουργούς της ώστε να προστατεύουν τον εργαζόμενο στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα !
Οι κρατικοί λειτουργοί της επιθεώρησης εργασίας μόνο με τους εφοριακούς προ 10ετίας μπορούν να συγκριθούν σε αδίστακτη πουστιά !
(*) Στην εταιρεία που δούλευα τότε σε συνενόηση με τους μισθωτούς (γιατί οι υπόλοιποι είμασταν με μπλοκάκι, άλλη πουστιά εκεί, αν είσαι εργαζόμενος με μπλοκάκι η επιθεώρηση εργασίας δεν σε αναγνωρίζει σαν εργαζόμενο αλλά σαν αφεντικό ... ) οργανώσαμε ομαδική καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας γιατί είμασταν απλήρωτοι από 2 εως και 10 μήνες κάποιοι. Η επιθεώρηση ήρθε, ήπιε καφέ, λαδώθηκε, και αποσύρθηκε στη συνέχεια του έργου της, εμείς συνεχίσαμε να είμαστε απλήρωτοι και κάποιοι από εμάς κατάσχαμε εξοπλισμό ως αποζημίωση και παραιτηθήκαμε, καταφύγαμε σε εργατικά δικαστήρια που αρνήθηκαν να αποδώσουν δικαιοσύνη καθυστερώντας χρόνια κλπ.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 10 Μάιος 2019, 22:58
Εξαρταται απο την συμβαση εργασιας
Θα έπρεπε να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί για το αν τηρείται και να τιμωρείται αυστηρά ο εργοδότης που την καταπατά πολλές φορές.
Ναι μια καλη ιδεα θα ηταν για πχ 2εκ εργαζομενους θα θελαμε ξερω γω 800.000 ελεγκτες στην επιθεωρηση εργασιας
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Naida έγραψε: 10 Μάιος 2019, 22:59
Η κολλητή μου πήγε για δουλειά στην Τζια και ο τύπος την έβαλε να μείνει σε πατάρι στο μαγαζί. Πατάρι κανονικό. Όχι σοφίτα. Τουαλέτα θα χρησιμοποιούσε του καταστήματος και για μπάνιο θα της τραβούσε μια παροχή από μία βρύση και θα έβαζε κουρτίνα.Και φυσικά 7ημερο και 14ωρο. Του είπε εγώ φεύγω και σ αφήνω ξεκρεμαστο. Την έβαλε σε ένα σπίτι υπόγειο στου διαόλου τη μάνα.
Α και όταν ήταν να σκάσει μύτη το ΙΚΑ κτλ ειδοποιούσαν από το καράβι τους τοπικούς αρχόντους να κρύψουνε τους σκλάβους. Τώρα πως το ήξεραν στο καράβι ότι κουβαλάνε άτομα του ΙΚΑ,ΣΔΟΕ κτλ υποψιάζομαι κάτι
Δεν εκπλήσσομαι. Απλά δεν το περίμενα τόσο για τη Τζια. Υπάρχει τόσο μεγάλη έλλειψη στέγης και εκεί;
Μέρος του προβλήματος πέραν της ανυπαρξίας κράτους είναι και η έλλειψη παιδείας αλλά και επιχειρηματικής κουλτούρας. Ο οποιοσδήποτε με ένα αχούρι σε καλή θέση βγάζει λεφτά. Καλά λεφτά και κάπως πείθει τον εαυτό του ότι αφού τα καταφέρνει καλύτερα από νέους με πολλές σπουδές και πτυχία είναι ας πούμε κάτι ανώτερο. Το κόμπλεξ που συναντάς σε αυτούς τους μικρούς θεούς είναι ασύλληπτα.
Naida έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:03
Αφού δεν έκανε κάτι γιατί τον είχαν 4 ώρες εκεί;
Ερωτηση και αυτη.Λες και βγαινεικαποιο συμπερασμα αν μαθεις τον λογο
Ξερω γω;
Απο λαθος;
Αργησε καποια πτηση;
Μερακλωσαν καπου οι τουριστες και δεν ηθελαν να φυγουν;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 10 Μάιος 2019, 23:07, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 10 Μάιος 2019, 22:53
Απο αυτο συμπαιρενουμε ευλογα οτι τεσσεριε ωρες ηταν στην δουλειααλλα ουσιαστικα δεν εκανε κατι
Ο εργαζόμενος πουλάει τον χρόνο του. Πώς θα τον διαχειριστεί ο εργοδότης είναι δικό του θέμα. Από την στιγμή που τον εμποδίζει να είναι σπίτι και να παίζει το πουλί του, εργάζεται.
Naida έγραψε: 10 Μάιος 2019, 22:59
Δεν εκπλήσσομαι. Απλά δεν το περίμενα τόσο για τη Τζια. Υπάρχει τόσο μεγάλη έλλειψη στέγης και εκεί;
Μέρος του προβλήματος πέραν της ανυπαρξίας κράτους είναι και η έλλειψη παιδείας αλλά και επιχειρηματικής κουλτούρας. Ο οποιοσδήποτε με ένα αχούρι σε καλή θέση βγάζει λεφτά. Καλά λεφτά και κάπως πείθει τον εαυτό του ότι αφού τα καταφέρνει καλύτερα από νέους με πολλές σπουδές και πτυχία είναι ας πούμε κάτι ανώτερο. Το κόμπλεξ που συναντάς σε αυτούς τους μικρούς θεούς είναι ασύλληπτα.
Μια χαρά υπήρχαν σπίτια τότε που είχε πάει. Απλά ο τύπος δεν ήθελε να πληρώσει για σπίτι.