perseus έγραψε: 04 Δεκ 2018, 18:17
θα στο πω ,πως δηλαδη θα σε κοπανησει ο φιλος σου στα αρχιδια η θα σου βγαλει το ματι ετσι για την πλακα?
Περσέα έχω κάνει και συνεχίζω να κάνω και εγω αυτοάμυνα.
Τα ίδια λένε οι δάσκαλοι μου σε αυτοάμυνα και παραδοσιακά συστήματα. Σε διαβεβαιώ ότι είναι ντροπή ακόμα και η απλή σύγκριση με τους προπονητές μου στα σπόρ. Οι δεύτεροι θα πιουν το αίμα των πρώτων σε οποιαδήποτε αναμέτρηση.
Μπορώ λοιπόν και εγω να τους κοπανήσω στ @@ ή να χώσω τα δάχτυλα μου στα μάτια τους. Η διαφορά είναι ότι εγώ απλά θα βρεθώ απείρως ευκολότερα σε υπέρτερη θέση και θα έχω μεγαλύτερη ταχύτητα, ακρίβεια και ισχύ. Και ως προς την αποτελεσματικότητα δε με βοήθησε καθόλου η αυτοάμυνα αλλά τα "σπόρ".
Πέραν του sparring πιο πολύ εντύπωση μου έκαναν μέχρι στιγμής οι εντελώς αναποτελεσματικές προσπάθειες διαφυγής στο όρθιο. Στο έδαφος δε το συζητώ καν. Ούτε τα βασικά.
Πάλι επαναλαμβάνω δε το μηδενίζω. Αλλά έναν άνθρωπο που κάνει 1 χρόνο kick-box και 1 χρόνο πάλη, δηλαδή, 2 χρόνια δε ξέρω αν μπορεί να τον σταματήσει κάποιος που κάνει αυτοάμυνα 4-5 χρόνια. Αν πάμε σε κάποιον που κάνει 2 χρόνια KB και 2 χρόνια πάλη... δύσκολα.
Υπάρχουν βέβαια 2-3 διαφυγές ή άμυνες απέναντι σε μαχαίρι, πιστόλι που δε θα τις μάθεις σε σπορ. Τώρα και αυτές ποιος θα τις δείξει σωστά είναι μεγάλο θέμα.
Αυτοάμυνα είναι καλή αλλά πρέπει να συνοδεύεται από ξεχωριστή αθλητική (μποξ, πάλη, judo, bjj κτλ) προπόνηση.