!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ψυχολογική ανάγκη για πόλεμο

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Στύξ

Re: Ψυχολογική ανάγκη για πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Νon4me έγραψε: 17 Μαρ 2025, 23:02
Στύξ έγραψε: 17 Μαρ 2025, 23:01
Νon4me έγραψε: 17 Μαρ 2025, 22:56:smt005:
Tι γελά ρε μαλακισμένο; Δε λέω ψέματα. :lol:
Για μιλα ομορφα μη σου γαμησω . Δεκανεας πεζικου . 2001 δ πολυβολυτης non4me .

Γελαω γιατι φερνω εικονα το προξενιο και απο πισω την γυναικα σου με ποσα παιδια εχεις πει ? 5?
Θα μιλάς όμορφα δεκανέα σε σμηναγό.Κατανοητόν;

Οι μαθήτριες είναι φυσικό να ερωτεύονται τον καθηγητή τους ,διαχρονικά.
Kapsoflantzas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kapsoflantzas »

Saturn έγραψε: 15 Μαρ 2025, 13:39 Μεγαλώνοντας, αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο ( εννοώ πιο ξεκάθαρα απο πριν) μια ψυχολογική ανάγκη για πόλεμο που έχουν κάποιοι άνθρωποι.
Και την αντιλαμβάνομαι ως μια βαθιά ανάγκη να δημιουργούν και να διατηρούν συγκρούσεις ή ένταση στην ζωή τους, σε διάφορα επίπεδα: προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά.

Αυτή η ανάγκη εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους, από την επιμονή σε συγκρούσεις και ένταση μέχρι την ανάγκη να ελέγχουν και να επιβάλλουν τον εαυτό τους, τα θέλω τους ή τις απόψεις τους ή να φροντίζουν να δημιουργούν έριδες ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει αιτία ή επαρκής αιτία.

Φαντάζομαι οτι τα αίτια πρέπει να βρίσκονται σε κάποια ιδιόρρυθμη ψυχοσύνθεση με πλείστες αφετηρίες : μαθημένη συμπεριφορά όπου και υπάρχει η ανάγκη ενός αντίστοιχου επαναλαμβανόμενου μοτίβου, αίσθηση προσωπικής ανεπάρκειας, ναρκισσιστικά στοιχεία, τραυματικές εμπειρίες κτλ κτλ κτλ. Νομίζω αυτά έχουν αναλυθεί επαρκώς από τους επιστήμονες.

Αυτό όμως που έχω αντιληφθεί πιο ιδιαίτερα, από την πείρα της ζωής πλεον, είναι πως η ανάγκη να βρίσκεσαι μονίμως σε πόλεμο και σε συγκρουσιακή κατάσταση σε κάνει ή σε βοηθά να νοιώθεις οτι έχεις τον έλεγχο μίας κατάστασης, αισθανόμενος πως κατέχεις εξουσία δια της βίας (είτε σωματικής είτε ψυχολογικής κτλ). Καλύπτει δηλαδή μια βαθύτερη ανάγκη για έλεγχο.

Και το περίεργο είναι πως μερικές φορές μάλλον μετράει ίσως όχι το αποτέλεσμα τόσο όσο η διαδικασία της σύγκρουσης αυτή καθεαυτή.
Δεν ξέρω τί ουσίες μπορεί να εκκρίνει ο εγκέφαλος σε μια τέτοια φάση, οι οποίες ενδεχομένως υποβοηθούν και συντηρούν αυτή την ψυχολογική κατάσταση "μαρς", με το να δημιουργούν ευφορία κατά την διάρκεια της μάχης, οπότε η φάση γίνεται ανατροφοδοτούμενη.

Δεν ξέρω εαν συμφωνείτε με την παραπάνω τελευταία παράγραφο ή αν θέλετε να σχολιάσετε γενικότερα για το θέμα.

Επίσης ένα ερώτημα, εσείς πώς διαχειρίζεστε τέτοιους ανθρώπους στην ζωή σας, ειδικότερα στον στενό σας κύκλο ή γενικότερα?
Εσωτερικα , οταν η αναγκη για ελεγχο συγκρουστει με το αντικειμενο του ποθου δεν υπαρχει νικητης . Οταν δεν υπαρχει νικητης , δεν προκειται να υπαρξει μια προσωπικοτητα αλλα δυο . Οι δυο προσωπικοτητες ειναι δυο ιδιοτητες του ιδιου ατομου . Ο πυροδοτικος μηχανισμος παυει να ειναι υποκειμενο πλεον και τη θεση του παιρνει το αντικειμενο . Διοτι ο πολεμος αντικαθισταται απο το βραβειο .
Δε ξερω ποσα ατομα χρησιμοποιουν τους αμυντικους μηχανισμους για επιθετικη προθεση αλλα εχουν περισσεψει .
Εσχατως ισχυει , οτι οι αδυναμες ηγεσιες δημιουργουν επιβλαβεις καταστασεις . Το αδυναμο ανοσοποιητικο συστημα υποκυπτει στις ορεξεις καθε ξενιστη .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kapsoflantzas την 17 Μαρ 2025, 23:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Στύξ έγραψε: 17 Μαρ 2025, 23:08
Στύξ έγραψε: 17 Μαρ 2025, 23:01

Tι γελά ρε μαλακισμένο; Δε λέω ψέματα. :lol:

Γελαω γιατι φερνω εικονα το προξενιο και απο πισω την γυναικα σου με ποσα παιδια εχεις πει ? 5?

σημερα ανεβηκε ενας γνωστος μου απο επιτελαρχης σε υποδιοικητης . σε μεραρχια . (συνταγματαρχης ) :bored:
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

Saturn έγραψε: 15 Μαρ 2025, 14:46 Τέλος πάντων, εγώ ζήτησα να εστιάσετε εδώ, και να το αναλύσετε περαιτέρω αν θέλετε, αυτό είναι που μου έχει κάνει εντύπωση
Και το περίεργο είναι πως μερικές φορές μάλλον μετράει ίσως όχι το αποτέλεσμα τόσο όσο η διαδικασία της σύγκρουσης αυτή καθεαυτή.

Ένας , δύο, τρεις...πιστεύω έκλεισε η απαρτία
Άιντε!...και τα ελληνικά στρατά!

έχει η πλάση κοκκινήσει :g094: , άλλος ήλιος έχει βγει...γιατί παραμιλάει ο γαιδαράκος

ΥΓ: να το παίξετε το τραγουδάκι, έχει ρυθμό καλό, δίνει μαρς
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
Saturn

(ακούω στο ριπιτ)
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
Νon4me

;12218
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Νon4me έγραψε: 17 Μαρ 2025, 23:14

σημερα ανεβηκε ενας γνωστος μου απο επιτελαρχης σε υποδιοικητης . σε μεραρχια . (συνταγματαρχης ) :bored:
Γω έφεδρος σμηναγός είμαι. Ούτε λεφτά πήρα ,πλην ενός παρασήμου στην μπαραθέα.
Άβαταρ μέλους
Saturn

Ο πρωτοχορευτής έσκασε μύτη να δώσει βηματισμό

Αυτά είναι :lol:
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Στύξ έγραψε: 17 Μαρ 2025, 23:29
Νon4me έγραψε: 17 Μαρ 2025, 23:14

Γω έφεδρος σμηναγός είμαι. Ούτε λεφτά πήρα ,πλην ενός παρασήμου στην μπαραθέα.
ναι ρε ξερω . και γω απο φανταρος περασα λυβ και καταφερα να βγω τον μικροτερο βαθμο που υπαρχει .,

ο τζες που ειπα πιο πανω ειναι καριεριστας . απο ευελπιδων μεταπτυχιακα 3 γλωσσες σε επιπεδο προφισενσυ , στη σχολη ανωτερων βγηκε 2ρος στη σειρα του κλπ κλπ . ρομποτ .
Άβαταρ μέλους
Saturn

Να σας γνωρίσουμε και σε κάτι απόστρατους, να σας δώσουν οδηγίες πλεύσης
Μέχρι τότε, σκίστε καλσόν στα φόρα, να κρατιέστε σε φόρμα :lol:

Μπαζουμπάκι :hebit: , να φάω την σοκολατίτσα μου και θα έχει σπέσιαλ αφιέρωση (μάλλον, εξαρτάται από την σοκολάτα)
Άβαταρ μέλους
Νon4me

ελα σε ειδα σταματα .
Άβαταρ μέλους
Saturn

Αφού είμαι αόρατη, πώς με βλέπεις?
Ούτε αγκαλίτσα δεν μπορείς να με πάρεις

χου
Άβαταρ μέλους
Saturn

(δεν πιστεύω να μην ακους στο ριπιτ όσο φυσάς τη φούντα απ'το τσαρούχιι)
Άβαταρ μέλους
Νon4me

με τρομαζεις
Άβαταρ μέλους
Saturn

Άργησες, πε και παι
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”