Mediterranean Rim 2.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έντονη ανησυχία σε Σαντορίνη και Αμοργό από τους σεισμούς. Τα μέτρα πολιτικής προστασίας
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Έντονη ανησυχία σε Σαντορίνη και Αμοργό από τους σεισμούς. Τα μέτρα πολιτικής προστασίας
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Re: Έντονη ανησυχία σε Σαντορίνη και Αμοργό από τους σεισμούς. Τα μέτρα πολιτικής προστασίας
Κατολισθήσεις
https://www.instagram.com/reel/DFnUYGRoois/
https://www.instagram.com/reel/DFnUYGRoois/
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 04 Φεβ 2025, 08:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ευχαριστω.BillSeism έγραψε: 03 Φεβ 2025, 18:10Οι σεισμοί είναι τετκονικοί εδώ. Ναι κάποιες φορές μπορούν. Για να προκαλέσει ένας σεισμός έκρηξη γειτονικού ηφαιστείου πρέπει ο σεισμός να έχει μέγεθος γύρω στο 6 και πάνω. Ταυτόχρονα το γειτονικό ηφαίστειο να είναι σε φάση κοντά στην έκρηξη, να έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα μάγματος στο μαγματικό θάλαμο από κάτω.Nostalgia έγραψε: 03 Φεβ 2025, 13:27Μπορει οι σεισμοι να επηρεασουν το ηφαιστειο;BillSeism έγραψε: 02 Φεβ 2025, 20:30 Να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα (έχω σπουδάσει και σχετικό αντικείμενο). Έχουμε 2 διαφορετικές καταστάσεις. Η μία αφορά ηφαιστειακούς σεισμούς στην περιοχή της καλδέρας και πέριξ εδώ και 1 μήνα που σχετίζονται άμεσα με την κίνηση του μάγματος. Έχει ξαναγίνει πολλές φορές αυτό με πρόσφατη το 2011-2012 συνήθη κατάσταση σε ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει άεμση μέχρι στιγμής ανησυχία για ηφαιστειακή έκρηξη ούτε στην Καμένη και γύρω ούτε στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο.
Η άλλη αφορά μια έντονη σεισμικότητα μεταξύ Σαντορίνης - Αμοργού με πλήθος τεκτονικών σεισμών που σχετίζονται με τα μεγάλα ρήγματα της περιοχής. Εδώ είναι και η ανησυχία γιατί τα μεγέθη είναι όλο και αυξανόμενα (πιθανοί προσεισμοί για κάτι μεγαλύτερο) και η περιοχή έχει βεβαρημένο ιστορικο (π.χ. 1956). Για αυτό και οι συσκέψεις και τα μέτρα.
Συμβαίνει και το αντίθετο ηφαιστειακοί σεισμοί που οφείλονται σε άνοδο του μάγματος να διεγείρουν γειτονικά τεκτονικά ρήγματα αλλάζοντας το πεδίο τάσεων της περιοχής. Και να επισπεύσουν έναν τεκτονικό σεισμό. Αλλά και εδώ ταυτόχρονη προϋπόθεση το εκάστοτε γειτονικό ρήγμα να είναι 'έτοιμο' να δώσει σεισμό (να σπάσει) να είναι ώριμο.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Μα το. Είπα. Σε λίγο θα σκάσουν μύτη και ρεπτιλιανςNiki έγραψε: 03 Φεβ 2025, 18:22 Η Νονά μου στην Σαντορίνη μου είπε τα εξής.
Ο Λέκκας τους είχε μαζέψει στις 26 του Γενάρη πριν μέρες και τους είπε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για σεισμό πάνω άπο τρία ρίχτερ.
Μέσα στην αίθουσα υπήρχε και ένας Αμερικάνος σεισμολόγος από μια ομάδα Αμερικανών που παρακολουθούνε το ηφαίστειο που φώναζε ότι έχει διαφορετική άποψη και πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας.
Ο Λέκκας όμως τον έβαλε στην θέση του.
Τελικά μετά από την επόμενη Κυριακή άλλαξε άποψη ο Λέκκας.
Οι Αμερικάνοι πάντως που μιλάει η Νονα μου μαζί τους λένε ότι θα συμβεί μεγάλος σεισμός.Αυτός ο Λέκκας πρέπει να εξωγήινος με όσα μου είπε η νονά μου.![]()
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Έγραψα δυο γραμμές ποστ και σε ενόχλησε. Προσπαθώ να καταλάβω το γιατί.Imperium έγραψε: 03 Φεβ 2025, 15:48Δεν θυμάμαι να τράβηξα εγώ κανα ζόρι... εσυ μπήκες κι αρχισες να λες ποιος να γράφει και ποιός να μην γράφει.Πασιφάη έγραψε: 03 Φεβ 2025, 15:37Imperium έγραψε: 03 Φεβ 2025, 15:05
Τι λες μωρή θείτσα; Μαζι με αστυνόμος έγινες και τροχονόμος, να μας λες πότε να προχωράμε;
Σου επισημάνθηκε η μικροπρέπεια του να "μην κάνεις πλάκα", γιτι κάτι "είναι σοβαρο" και τσίνισες. Κοιτάξου στον καθρέφτη να δεις ποιος πρέπει να "προχωρήσει".
Δεν ξέρω τι ζόρι τραβας ετσι στο ξαφνικό, αλλά μάζεψέ το. Εντάξει;
Αλλα αντε να βρεις ηθικολόγο που παραδέχεται οτι είναι ηθικολόγος, ε;
Πρώτα θα σκάσει το ηφαίστειο, και μετά πάλι θα λέει - μα δεν είμαι... εσυ έχεις ξεφτιλισμένες προσεγγίσεις!
Επειδή όμως είμαι καλος άνθρωπος, σου λέω οτι δεν δυναμαι να σε βρισω, διότι η βαρεμαρα μου, έχει βαρέσει ταβάνι. Αν επιμένεις ομως, περίμενε, μήπως αύριο σηκωθώ με άλλη διάθεση.
Τι ζω ρε εδω μέσα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
-
Στρακαστρουκας
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Μολις τικαρε αλλο ενα κουτακι το φαινομενο στις Κυκλαδες.George_V έγραψε: 03 Φεβ 2025, 13:57 Για το αν σκασει ενα ηφαιστειο η οχι υπαρχουν διεθνως 4 ποιντς
Αν τικαρουν και τα 4 η εκρηξη ηφαιστειου ειναι εξαιρετικα πιθανη.
1. Σμηνη σεισμων στην περιοχη
2. Εκλυση αεριων
3. Βουητο απο το υπεδαφος
4. Διογκωση εδάφους
Οποτε ποσα απο τα 4 τικάρει η περιοχη στην Σαντορινη?
Απο οτι διαβασα οι μετρησεις σε Σαντορινη και αλλου εδειξαν διογκωση του εδάφους με αποτελεσμα η Σαντορινη να "απομακρυνεται" απο το Ηφαιστειο.
On other news επικρατει πολυ ψεκασμος εκει εξω.

Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
'Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο'.
https://www.iefimerida.gr/ellada/seismo ... me-xanadei
Υπάρχει περίπτωση γέννησης νέου ηφαιστείου δίπλα στην Άνυδρο; Μήπως αυτό ζούμε;
https://www.iefimerida.gr/ellada/seismo ... me-xanadei
Υπάρχει περίπτωση γέννησης νέου ηφαιστείου δίπλα στην Άνυδρο; Μήπως αυτό ζούμε;
- Green Dragon
Μόλις τώρα διάβασα ότι ο βυθός στην Άνυδρο έχει ανέβει 3 εκατοστά. Εκεί είναι και το σημείο γύρω από το οποίο γίνονται οι περισσότεροι σεισμοί.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Από την Αμοργό πάντως κανείς δεν φεύγει, στα φρύδια τους, δεν είναι τίποτα κοτουλες.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- Green Dragon
Έχουν άλλα βιώματα, στον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ δεν είχαν ούτε έναν νεκρό. Και δεν έχουν και ηφαίστειο.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 04 Φεβ 2025, 08:39 Από την Αμοργό πάντως κανείς δεν φεύγει, στα φρύδια τους, δεν είναι τίποτα κοτουλες.
Ανησυχητικά νέα
Έχει κατέβει η στάθμη της θάλασσας στην περιοχή
https://www.facebook.com/10008697502692 ... NF6bZiGXl/
Έχει κατέβει η στάθμη της θάλασσας στην περιοχή
https://www.facebook.com/10008697502692 ... NF6bZiGXl/
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Re: Σαντορίνη ηφαίστειο θα σκάσει;
https://twitter.com/epistimonass/status ... 4380271999Green Dragon έγραψε: 02 Φεβ 2025, 15:25Δε νομίζω. Όλοι φοβούνται εκτός αν έχεις κανέναν τρελό.
Εγώ πάντως έχω αγχωθεί.
-
Εμπεδοκλής
Είδες κανέναν εδώ μέσα να κάνει εμετικά σχόλια όταν καιγόταν η αυλή σου; Να μιλούν τάχα για καταπατητές και αυθαίρετα; Γίνετε και λιγάκι άνθρωποι. Που νομίζετε ότι οι ντόπιοι έχουν τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες εκεί, βγάζουν εκατομμύρια και προτιμούν να μένουν εκεί το χειμώνα από το να ζουν στα ΒΠ...foscilis έγραψε: 03 Φεβ 2025, 16:06Στην πραγματικότητα κλέβουν ΚΑΙ τους τουρίστες αλλά είναι μακράν το λιγότερο που έκαναν μια και στο κάτω κάτω κανείς δεν υποχρεώνει την Κινέζα να διανύσει το μισό πλανήτη και να πληρώσει 5 ευρώ το μικρό νεράκι για να χειροκροτήσει ένα ηλιοβασίλεμα που τρομερά καλύτερο βλέπεις αν ανέβεις στο λοφάκι της Ζωοδόχου Πηγής στη Δάφνη μια μέρα με αρκετή ατμοσφαιρική μόλυνση.lonelyrider έγραψε: 03 Φεβ 2025, 15:54 Διαβάζω εμετικά σχόλια στο πρωτο θέμα για τους νησιώτες εκεί. Κάποιοι εύχονται μεχρι και να βουλιάξει το νησί επειδή και καλα κλεβανε εκεί τους τουρίστες.
Πολύ σοβαρότερο το πώς κατακλέβουν τους εργαζόμενους, το κράτος, την υπόλοιπη Ελλάδα και το φυσικό τοπίο του οποίου στάθηκαν ανάξιοι και κακοπροαίρετοι κηδεμόνες.
Ο λαός δεν είναι βέβαια σε θέση να κάνει τόσο πολύπλοκη σκέψη αλλά ενστικτωδώς αυτό που νιώθει και προσπαθεί να εκφράσει είναι ΥΒΡΙΣ - ΑΤΙΣ - ΝΕΜΕΣΙΣ - ΤΙΣΙΣ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 363 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
-
- 16 Απαντήσεις