εχεις πει του κοσμου τις μλκς και συνεχιζεις ..απο παντα υπηρχαν λαοι και φυλεςfonfon έγραψε: 30 Ιουν 2024, 11:15Ούτε καν.Αυτό δεν υπήρξε ποτέ.Σε εποχές νεολιθικές δεν μιλάμε καν για λαούς.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Tα σπήλαια του Λονγκγιού στην Κίνα έγιναν με μετροπόντικες;
Re: Tα σπήλαια του Λονγκγιού στην Κίνα έγιναν με μετροπόντικες;
-
Νετο Γκουερινο
https://www.theancientconnection.com/me ... egalithic/nemo έγραψε: 30 Ιουν 2024, 11:54 αυτες τις βραχογραφιες δεν τις εχω δει αλλου και ο αριστο επισης γιατι εγραψε οτι δεν υπαρχει τιποτα
στις κολονες εχουμε κατι με δρακους στο τοιχο βλεπουμε μια πομπη δεν διακρινω καλα τι κρατα ο αναβατης
στο γαιδουρακι ...αλλα ειναι σιγουρα φωτο απο καποιο σπηλαιο;
-
Νετο Γκουερινο
Εγώ προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο αριστο που πριν χρόνια έβαλε για πρώτη φορά αυτά τα σπήλαια στο πχορουμ για τα οποία δεν είχα ιδέα
Εντάξει ξέρω,όλοι οι οι υπόλοιποι τα γνωρίζατε σαν την χούφτα σας.....και δεν περιμένατε τον αριστο να σας τα δείξει
Πολύ θα γουσταρα ένα ταξίδι εκεί να τα δω και από κοντά
Εντάξει ξέρω,όλοι οι οι υπόλοιποι τα γνωρίζατε σαν την χούφτα σας.....και δεν περιμένατε τον αριστο να σας τα δείξει
εγω του το ειπα και του ειπα να ανεβασει και θεμα με τις τσαντες και τα κουκουναριαΝετο Γκουερινο έγραψε: 30 Ιουν 2024, 12:01 Εγώ προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο αριστο που πριν χρόνια έβαλε για πρώτη φορά αυτά τα σπήλαια στο πχορουμ για τα οποία δεν είχα ιδέα
προσεχως βεβαια
κλείσε το ταξι μια βδομάδα πάρε και τον αρίστο και τραβάτε
-
Νετο Γκουερινο
Ε καλά,δεν νομίζω να βρήκαν εκεί μέσα τίποτα κινέζικα βάζα, γιατί μάλλον αυτό εννοείςhellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2024, 23:03Ιδέα δεν έχεις. Ειδικά πριν αρχίσει ο συστηματικός έλεγχος από την κυβέρνηση γινόταν χαμός από αρχαιοκαπηλεία στην Κίνα.Νετο Γκουερινο έγραψε: 29 Ιουν 2024, 16:57Αν τα είχαν βρει χωρικοί και τα πούλησαν θα είχαν βρει κάποια,
Για 1992 μιλάμε για Κίνα και κομμουνισμό, αρκετά πιο ορίτζιναλ τότε από τον σημερινό
Δεν μιλάμε για μητσοτσκηδες με ολόκληρη συλλογή με αρχαία
Νετο Γκουερινο έγραψε: 30 Ιουν 2024, 11:46
Εδώ ένα ακόμα διακοσμητικό μοτίβο
Και στα πλαϊνά τοιχώματα και στον θόλο υπάρχουν σκαλισμένες τρείς ευθείς πολύ κοντά η μία στην άλλη,σε ισοποσα διαστήματα και ανάμεσα τους κάθετες χαράξεις
Aυτη η φωτογραφια ληγει οριστικα το ζητημα καθως δειχνει ανθρωπινο σχεδιο.
Οι ανθρωπομορφες φιγουρες ομως ειναι μεταγενεστερες απεικονισεις των τελευταιων αιωνων η και δεκαετιων, καποιοι μπηκαν στο σπηλαιο και εκαναν γκραφιτι.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 30 Ιουν 2024, 14:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ζενίθεδρος έγραψε: 30 Ιουν 2024, 07:59Εντάξει, Κινέζοι είναι, σκέφτονται αλλιώς. Σου λέει ας το σουλουπώσουμε για να έχει θετικό φενγκ σούι.Αρίστος έγραψε: 30 Ιουν 2024, 05:57Ζενίθεδρος έγραψε: 30 Ιουν 2024, 01:22 Η αγγλόφωνη βικιπεδια γράφει πως κατασκευαστηκαν πριν 2000 χρόνια ως οχυρωματικά έργα.
Αν τα κατασκευασαν σαν οχυρωματικα εργα δεν θα καθοντουσαν να φτιαξουν με σφυρι-καλεμι τις διπλες παραλληλες γραμμες σε καθε εκατοστο των επιφανειων.
.
Παρεπιπτοντως ο λοφος που στο εσωτερικο του σκαφτηκαν τα τεχνητα σπηλαια...
ονομαζεται Fenghuang Hill.
To Fenghuang ειναι το αντιστοιχο του μυθικου πτηνου Φοινικας στην Κινα.

Και ειναι ενα πτηνο που συμβολιζει μεταξυ αλλων την ενωση του γιν και του γιανγκ.
Αρα πιθανοτατα αυτος ο λοφος θεωρουνταν ιερο μερος και ισως προς τα εκει πρεπει να ψαξουμε την αιτια της κατασκευης.
Οι κατασκευαστες ειτε ηθελαν να φτιαξουν συμπλεγμα υπογειων ναων ειτε ηθελαν να φτιαξουν υπογεια καταφυγια στα οποια θα ζουσαν ενδεχομενως και χρονια και προτιμουσαν αυτο να γινει σε μια περιοχη ευλογημενη απο τις ενεργειες της φυσης.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 30 Ιουν 2024, 14:01, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Πολυ προσοχη σε αυτο.
Each fully-formed cave possesses a single entrance linked to a vertical shaft featuring a sculpted staircase, allowing rainfall and surface runoff to flow into the caverns. To regulate this water influx, the cave’s base was designed with a series of drainage grooves, channels, and a water catchment system. This in itself raises a most perplexing question. Did the ancient architects who built the Longyou Caves have an advanced understanding of drainage, water management and hydrology?
Even the method and tools used for their creation remain speculative, given that such monumental work would have required a level of architectural knowledge and engineering skill far advanced for its time.
https://www.discoveryuk.com/mysteries/a ... s-mystery/
.
Each fully-formed cave possesses a single entrance linked to a vertical shaft featuring a sculpted staircase, allowing rainfall and surface runoff to flow into the caverns. To regulate this water influx, the cave’s base was designed with a series of drainage grooves, channels, and a water catchment system. This in itself raises a most perplexing question. Did the ancient architects who built the Longyou Caves have an advanced understanding of drainage, water management and hydrology?
Even the method and tools used for their creation remain speculative, given that such monumental work would have required a level of architectural knowledge and engineering skill far advanced for its time.
https://www.discoveryuk.com/mysteries/a ... s-mystery/
.
Νετο Γκουερινο έγραψε: 30 Ιουν 2024, 12:01 Εγώ προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο αριστο που πριν χρόνια έβαλε για πρώτη φορά αυτά τα σπήλαια στο πχορουμ για τα οποία δεν είχα ιδέα
Θνξ φιλε, και εννοειται οτι ο τιτλος ηταν κλικ μπειτ.
Αν δεν τους κεντριζα με το μετροποντικες ουτε 3 σελιδες δεν θα εκανε το νημα.
Προσωπικα δεν εχω ιδεα ποιοι, ποτε, πως και για ποιο λογο κιατασκευασαν τα σπηλαια.
Ειμαι ομως σχεδον σιγουρος οτι δεν τα εκαναν Κινεζοι πριν 2500 χρονια...
εκτος κι αν ηταν μια θρησκευτικη σεκτα εκεινης της περιοδου που τους κυνηγαγαν και ηθελαν να κρυφτουν...
και ειχαν επικεφαλης καποιον αντιστοιχο του Ιμχοτεπ που εκανε το σχεδιο των σπηλαιων και κατευθυνε την κατασκευη.
.
Κάτι άσχετοι σαν εσένα μπορεί να λένε τέτοιες μαλακίες.Ο υπόλοιπος κόσμος έχει προχωρήσει πολύ.Εσύ ψάξε έλληνες και αιγύπτιους στο 9000 πΧ.nemo έγραψε: 30 Ιουν 2024, 11:56εχεις πει του κοσμου τις μλκς και συνεχιζεις ..απο παντα υπηρχαν λαοι και φυλες
Ποσταρες σε λαθος νημα fonfon.
.
.
Άτλαντες με τους μετροπόντικες τουςΑρίστος έγραψε: 30 Ιουν 2024, 14:14Νετο Γκουερινο έγραψε: 30 Ιουν 2024, 12:01 Εγώ προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο αριστο που πριν χρόνια έβαλε για πρώτη φορά αυτά τα σπήλαια στο πχορουμ για τα οποία δεν είχα ιδέα
Προσωπικα δεν εχω ιδεα ποιοι, ποτε, πως και για ποιο λογο κιατασκευασαν τα σπηλαια.
εκτος κι αν ηταν μια θρησκευτικη σεκτα εκεινης της περιοδου που τους κυνηγαγαν και ηθελαν να κρυφτουν...
και ειχαν επικεφαλης καποιον αντιστοιχο του Ιμχοτεπ που εκανε το σχεδιο των σπηλαιων και κατευθυνε την κατασκευη.
.
Αρίστος έγραψε: 30 Ιουν 2024, 14:14Νετο Γκουερινο έγραψε: 30 Ιουν 2024, 12:01 Εγώ προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο αριστο που πριν χρόνια έβαλε για πρώτη φορά αυτά τα σπήλαια στο πχορουμ για τα οποία δεν είχα ιδέα
.
ιδεα δεν εχεις γενικα - ακομα κ για τα πιο βασικα
οπως
''Το ναο του Απολλωνα τον εφτιαξε κατω απο το αυλακι ενω τον Παρθενωνα τον εκανε με τον παραδοσιακο ρυθμο της πολης των Αθηνων που ηταν ιωνικος.
Ποιο ειναι το περιεργο;
Οι Δωριεις εκτιζαν με δωρικο ρυθμο, οι Ιωνες με Ιωνικο και καποιοι λιγοστοι κατω απο το αυλακι πειραματιζονταν με κορινθιακο.
παλι στην πρωτη δημοτικου μηπως μαθεις τπτ - μεγαλε γνωστη - ερευνητη με ενσημα δεκαετιων
οποιος δινει σημασια εστω κ στο παραμικρο που γραφεις ειναι μεγαλος μαλακας
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Εξωφυλαρουχα ακομη να μαθεις οτι η ζωφορος ειναι ιωνικος ρυθμος;
Kαι γιατι τοσα νευρακια;
Την πατησε το πουλεν σου με τις γραμμες στα σπηλαια που προεκυψαν τεχνητες;
.
Kαι γιατι τοσα νευρακια;
Την πατησε το πουλεν σου με τις γραμμες στα σπηλαια που προεκυψαν τεχνητες;
.
-
- Παραπλήσια Θέματα