!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Στην δυστοπία του Κούλη σφάζουν και δολοφονούν 11χρονα παιδιά

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Στην δυστοπία του Κούλη σφάζουν και δολοφονούν 11χρονα παιδιά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Scouser έγραψε: 13 Ιουν 2024, 12:05
axilmar έγραψε: 13 Ιουν 2024, 09:52
Scouser έγραψε: 13 Ιουν 2024, 06:48
Ως γνωστόν, οι ιερές αγελάδες που λέγονται πρωθυπουργός και υπουργοί υπάρχουν μόνο για να παίρνουν τα εύσημα όταν υπάρχουν επιτυχίες, να βγάζουν γούστα και να έχουν ορδές παρατρεχαμενων για να τους υπηρετούν. Ούτε λόγος για απόδοση ευθυνών στις αποτυχίες. Για αυτές φταίει το σύστημα, οι επιστημονικοι σύμβουλοι, ο Ερμής που ήταν ανάδρομος κτλ.
O πρωθυπουργος και οι υπουργοι εχουν ευθυνη για θεματα οπως τα Τεμπη, οι Σιδηροδρομοι, η γενικοτερη κατασταση της Δικαιοσυνης κλπ. Για μεγαλα θεματα δλδ, οχι για μεμονωμενες περιπτωσεις οπως η δολοφονια της 11χρονης.
Το γεγονός ότι το τέρας που δολοφόνησε την μικρή κυκλοφορούσε ελεύθερο (και πιθανότατα θα κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερο σε 15 χρόνια) οφείλεται στη γενικότερη κατάσταση της Δικαιοσύνης, άρα στον πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό.
Κυριως στους ειδκους συμβουλους που τους περιβαλλουν και που εισηγουνται τετοιες αποφασεις.

Και πρωτιστως στον αρμοδιο υπουργο που βαζει την υπογραφη του.

Ο πρωθυπουργος εχει την πιο μικρη ευθυνη για τετοια συμβαντα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

axilmar έγραψε: 14 Ιουν 2024, 10:44
hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2024, 20:56
axilmar έγραψε: 10 Ιουν 2024, 17:43 Ενταξει παιδια μην το παρακανουμε, δεν φταιει για την καθε δολοφονια η κυβερνηση ή ο πρωθυπουργος, ελεος δλδ.
Φταίει αν ο φόνος είναι έμμεση συνέπεια της νομοθετικής παρέμβασης. Αν το κράτος δεν κρατάει τους κακοποιούς αρκετό χρόνο μέσα, φταίει το κράτος.
Το ΄φταιει το κρατος' δεν ειναι συνωνυμο με το 'φταιει ο πρωθυπουργος'.
Είναι συνώνυμο. Το κράτος δεν είναι κάποια μεταφυσική οντότητα, είναι ένα σύστημα διακυβέρνησης που αποτελείται από ανθρώπους.

Αν ένας υπάλληλός μου δώσει ληγμένο προϊόν σε πελάτη μου και πάθει δηλητηρίαση, σε εμένα θα κάνει μήνυση ο πελάτης, εγώ είμαι υπεύθυνος. Έτσι λειτουργεί η ιεραρχία. Αν δεν είναι υπεύθυνος αυτός που είναι στην θέση ευθύνης, για ποιον λόγο πληρώνεται έναν σκασμό λεφτά;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

axilmar έγραψε: 14 Ιουν 2024, 10:48
axilmar έγραψε: 13 Ιουν 2024, 09:52

O πρωθυπουργος και οι υπουργοι εχουν ευθυνη για θεματα οπως τα Τεμπη, οι Σιδηροδρομοι, η γενικοτερη κατασταση της Δικαιοσυνης κλπ. Για μεγαλα θεματα δλδ, οχι για μεμονωμενες περιπτωσεις οπως η δολοφονια της 11χρονης.
Το γεγονός ότι το τέρας που δολοφόνησε την μικρή κυκλοφορούσε ελεύθερο (και πιθανότατα θα κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερο σε 15 χρόνια) οφείλεται στη γενικότερη κατάσταση της Δικαιοσύνης, άρα στον πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό.
Κυριως στους ειδκους συμβουλους που τους περιβαλλουν και που εισηγουνται τετοιες αποφασεις.

Λάθος, ο πρωθυπουργός έχει την μεγαλύτερη ευθύνη γιατί είναι στην κορυφή της ιεραρχίας. Οι σύμβουλοι που καταρτίζουν τα νομοθετικά πλαίσια έχουν την μικρότερη ευθύνη.

Λίγο ανάποδα τα έχεις στο μυαλό σου. Τους συμβούλους τους επιλέγει ο υπουργός και τον υπουργό ο πρωθυπουργός. Η σειρά ευθύνης είναι σαφέστατα πρωθυπουργός>υπουργός>σύμβουλοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Γυφτάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι »

micmic έγραψε: 13 Ιουν 2024, 21:17
Σέλευκας έγραψε: 13 Ιουν 2024, 12:48 Αν βάζαν τους γύφτους φθλακή για βιασμούς και αποπλανήσεις ομοφυλων τους θα θέλαμε το μισο αεπ.
Αποφασίστε αν θέλετε τους γύφτους ελεύθερους ή όλους μέσα. Κάθε μέρα κάνουνε εγκλήματα και παραβάσεις για δέκα χρόνια φυλακή.
Όλους μέσα. Εγώ προσωπικά πληρώνω άνετα 100 ευρώ Μηνιαίο Τέλος Εγκλεισμού Γύφτων.
:smt005:
axilmar

hellegennes έγραψε: 14 Ιουν 2024, 10:50
hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2024, 20:56

Φταίει αν ο φόνος είναι έμμεση συνέπεια της νομοθετικής παρέμβασης. Αν το κράτος δεν κρατάει τους κακοποιούς αρκετό χρόνο μέσα, φταίει το κράτος.
Είναι συνώνυμο. Το κράτος δεν είναι κάποια μεταφυσική οντότητα, είναι ένα σύστημα διακυβέρνησης που αποτελείται από ανθρώπους.

Αν ένας υπάλληλός μου δώσει ληγμένο προϊόν σε πελάτη μου και πάθει δηλητηρίαση, σε εμένα θα κάνει μήνυση ο πελάτης, εγώ είμαι υπεύθυνος. Έτσι λειτουργεί η ιεραρχία. Αν δεν είναι υπεύθυνος αυτός που είναι στην θέση ευθύνης, για ποιον λόγο πληρώνεται έναν σκασμό λεφτά;
Δεν ειναι συνωνυμα. Για καποια πραγματα η ευθυνη ανεβαινει στην ιεραρχια, για καποια πραγματα οχι.

Εαν πχ στο μαγαζι σου ο υπαλληλος παιξει μπουνιες με εναν πελατη, δεν εισαι εσυ υπευθυνος.
axilmar

hellegennes έγραψε: 14 Ιουν 2024, 10:52
axilmar έγραψε: 14 Ιουν 2024, 10:48

Λάθος, ο πρωθυπουργός έχει την μεγαλύτερη ευθύνη γιατί είναι στην κορυφή της ιεραρχίας. Οι σύμβουλοι που καταρτίζουν τα νομοθετικά πλαίσια έχουν την μικρότερη ευθύνη.

Λίγο ανάποδα τα έχεις στο μυαλό σου. Τους συμβούλους τους επιλέγει ο υπουργός και τον υπουργό ο πρωθυπουργός. Η σειρά ευθύνης είναι σαφέστατα πρωθυπουργός>υπουργός>σύμβουλοι.
Εξαρταται απο το προβλημα. Σε γενικες γραμμες, ισχυει οτι περιγραφεις, αλλα δεν ειναι εφαρμοσιμο στα παντα. Οι απο πανω στην ιεραρχια εχουν ευθυνη για πιο γενικα πραγματα, οχι για τα ειδικα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

axilmar έγραψε: 14 Ιουν 2024, 11:03

Δεν ειναι συνωνυμα. Για καποια πραγματα η ευθυνη ανεβαινει στην ιεραρχια, για καποια πραγματα οχι.

Εαν πχ στο μαγαζι σου ο υπαλληλος παιξει μπουνιες με εναν πελατη, δεν εισαι εσυ υπευθυνος.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως είμαι υπεύθυνος. Διότι εγώ τον προσέλαβα. Έτσι λειτουργεί η ευθύνη. Αν παίξει μπουνιές έξω από το μαγαζί μου φυσικά δεν έχω καμμιά ευθύνη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
axilmar

hellegennes έγραψε: 14 Ιουν 2024, 11:06

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως είμαι υπεύθυνος. Διότι εγώ τον προσέλαβα. Έτσι λειτουργεί η ευθύνη. Αν παίξει μπουνιές έξω από το μαγαζί μου φυσικά δεν έχω καμμιά ευθύνη.
Οχι, δεν εισαι εσυ υπευθυνος. Ειναι η επιχειρηση. Μην τα μπερδευουμε.

Πες οτι ο υπαλληλος αυτος ηταν ο καλυτερος που ειχες ποτε. Και ξαφνικα μια μερα τρελαθηκε...πως εχεις εσυ την ευθυνη; δεν την εχεις. Δεν ειναι προσωπικη η ευθυνη. Δεν μπορουσες να ξερεις το μελλον.

Το οτι θα γινει μηνυση ενταντιον της επιχειρησης, θα γινει. Στο δικαστηριο ομως, στο σεναριο αυτο, κανενας δεν θα επιρρηψει ευθυνες στο αφεντικο.

Σε αλλο σεναριο, οτι πχ τον προσελαβες ενω ειχε ιστορικο ξεσπασματων, ναι θα ηταν δικη σου η ευθυνη.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

axilmar έγραψε: 14 Ιουν 2024, 11:10
hellegennes έγραψε: 14 Ιουν 2024, 11:06

Οχι, δεν εισαι εσυ υπευθυνος. Ειναι η επιχειρηση. Μην τα μπερδευουμε.

Πες οτι ο υπαλληλος αυτος ηταν ο καλυτερος που ειχες ποτε. Και ξαφνικα μια μερα τρελαθηκε...πως εχεις εσυ την ευθυνη; δεν την εχεις. Δεν ειναι προσωπικη η ευθυνη. Δεν μπορουσες να ξερεις το μελλον.

Το οτι θα γινει μηνυση ενταντιον της επιχειρησης, θα γινει. Στο δικαστηριο ομως, στο σεναριο αυτο, κανενας δεν θα επιρρηψει ευθυνες στο αφεντικο.

Σε αλλο σεναριο, οτι πχ τον προσελαβες ενω ειχε ιστορικο ξεσπασματων, ναι θα ηταν δικη σου η ευθυνη.
Εγώ είμαι η επιχείρηση. Για νομικούς λόγους ξεχωρίζει σαν πρόσωπο αλλά δεν είναι στ' αλήθεια ξεχωριστό πρόσωπο, είμαι εγώ. Δεν υπάρχει κάποια κυρία επιχείρηση που αποφάσισε να προσλάβει έναν υπάλληλο, εγώ τον προσέλαβα. Εγώ τού πήρα συνέντευξη, εγώ είμαι υπεύθυνος να επιτηρώ και να επιβλέπω τους υπαλλήλους μου.

Τα ακραία υποθετικά σενάρια δεν βοηθάνε να βγάζουμε συμπεράσματα. Αν ήταν άψογος και ξαφνικά μια μέρα τρελάθηκε είναι μια πολύ ειδική και εξαιρετικά απίθανη περίπτωση που αντιμετωπίζεται με ειδικό τρόπο. Στο 99,9999999% των υπολοίπων περιπτώσεων είμαι υπεύθυνος γιατί είναι υπό την εποπτεία μου και εργάζεται για ΕΜΕΝΑ εκείνην την στιγμή.

Για να καταλάβεις μέχρι πού εκτείνεται η ευθύνη του εργοδότη, θεωρείται εργατικό ατύχημα το ατύχημα που συνέβη κατά την μετάβαση προς την εργασία ή μετά την αποχώρηση, εκτός ωραρίου δηλαδή και χωρίς να έχει υπαιτιότητα ο εργοδότης. Ο εργοδότης συνεχίζει να έχει ευθύνη αν και ολοφάνερα δεν φταίει αυτός για το ατύχημα, επειδή ο λόγος μετακίνησης του υπαλλήλου ήταν η προσέλευση στην -ή αποχώρηση από την- εργασία. Εν ολίγοις, η λογική της νομικής ευθύνης λέει ότι το ατύχημα αυτό δεν θα συνέβαινε αν ο εργαζόμενος έμενε σπίτι του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”