!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πόσο άσχημη είναι η ζωή στις ΗΠΑ ?

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Η φωνή της Αληθειας

Re: Πόσο άσχημη είναι η ζωή στις ΗΠΑ ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

hellegennes έγραψε: 19 Μάιος 2023, 03:07
Καμμία σχέση, δεν μετράνε έτσι αυτά. Δεν υπολογίζονται ως άποροι τα εξαρτώμενα μέλη ενός νοικοκυριού.

Αυτό που αναφέρεις για το μέσο εισόδημα μόνο του 1/3 επίσης δεν είναι ενδεικτικό για τίποτα. Πρέπει να συνοδεύεται από στατιστικές χρέους ανά νοικοκυριό και δείκτη οικονομικής ανισότητας. Επιπροσθέτως δεν έχει νόημα να αναφέρεις νούμερα σε καθαρά δολάρια, χρειάζεσαι στάθμιση PPP. Π.χ. στην Ελλάδα η αγοραστική δύναμη του ευρώ είναι περίπου διπλάσια του δολαρίου ΗΠΑ.
Άμα μιλάμε για ατομικό εισόδημα που είναι μηδενικό και για κατα κεφαλή υπολογισμό ασφαλώς μετράνε. Άμα δεις το income distribution ένα ποσοστό είναι μηδενικό. Δεν γνωρίζω από ποια ηλικία και πάνω μετράνε (προφανώς δεν έχει νόημα να μιλάμε για ατομικό εισόδημα μωρών), αλλά άμα έχεις πχ 20χρονο γιο φοιτητή με παρτταιμ δουλειά που βγάζει 2-3Κ τον χρόνο χαρτζιλίκι, ασφαλώς και μετράει. Αυτοί με τα πολύ χαμηλά εισοδήματα είναι όλοι παρτταιμερς ουσιαστικά.

Το 1/3 έχει οικογενειακό εισόδημα πάνω από 100Κ, όχι μέσο. Τεράστια διαφορά. Το κόστος ζωής δεν είναι και τόσο διαφορετικό από Ελλάδα, σε καταναλωτικά αγαθά είναι μάλλον φτηνότερο. Οι υπηρεσίες είναι φωτιά. Και φυσικά υπάρχει τεράστια διακύμανση, άλλο Μανχάταν, άλλο κάποιο χωριό στο Κεντάκι.
Η φωνή της Αληθειας

kameron έγραψε: 19 Μάιος 2023, 03:32
hellegennes έγραψε: 19 Μάιος 2023, 03:16
Οι δείκτες ανεργίας δεν σημαίνουν πολλά χωρίς παράθεση των αστερίσκων. Στην πραγματικότητα το 30% του εργατικού δυναμικού της χώρας δεν δουλεύει κι αυτός είναι ο πληθυσμός που δεν δουλεύει καθόλου. Στην πράξη είναι πολύ περισσότεροι γιατί στις στατιστικές εργασίας μετράνε κι αυτούς που δούλεψαν μια ώρα στο διάστημα αναφοράς.
Εγώ σου λέω τι βιώνω καθημερινώς. Και τι βλέπω γύρω μου.
Ανεργία ουσιαστικά δεν υπάρχει στις ΗΠΑ.

Τώρα, η συζήτηση για τη ζωή στις ΗΠΑ έχει πολλές παραμέτρους και σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός που θα επιχειρηματολογήσει υπέρ.
Αλλά το θέμα έχει πολλές πτυχές, σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι για τα 3/4 του πληθυσμού η ζωή δεν είναι άσχημη, για το 50% δε είναι καλή ως πολύ καλή. Αρκεί να ακολουθείς το αμερικανικό μοτίβο ζωής και να αρκείσαι σε αυτό, κάτι που για τους νοτιοευρωπαίους δεν είναι αυτονόητο.
:+1:

Συμφωνώ απόλυτα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 19 Μάιος 2023, 03:24 Το θέμα δεν είναι αν κάποιος δουλεύει ή πόσο. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι πρέπει ντε και καλά να δουλεύεις καν ή να δουλεύεις τόσες ώρες.
Σωστά, αλλά οι στατιστικές ανεργίας δεν μετράνε ως ανέργους αυτούς που θα δούλευαν αν μπορούσαν αλλά δεν ψάχνουν για δουλειά, για οποιονδήποτε λόγο: δεν υπάρχει εργασία που να μπορούν να κάνουν, είναι απογοητευμένοι/μακροχρόνια άνεργοι, δεν υπάρχει δουλειά στο μέρος που ζουν αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν ή οι δουλειές που υπάρχουν δεν αξίζουν, γιατί μην ξεχνάμε ότι μεταξύ άλλων στις ΗΠΑ η εργασία έχει μηδενική προστασία σε σχέση με την Ευρώπη.

Ειδικά στις ΗΠΑ είναι πιο σημαντικές από παντού στον κόσμο αυτές οι "λεπτομέρειες".

Οι στατιστικές απασχόλησης όμως ρωτάνε αν απασχολήθηκες στο διάστημα αναφοράς ή έψαχνες εργασία, δεν ρωτάνε αν θα ήθελες να δουλέψεις ούτε αν χρειάζεσαι να δουλέψεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 19 Μάιος 2023, 03:41 Άμα μιλάμε για ατομικό εισόδημα που είναι μηδενικό και για κατα κεφαλή υπολογισμό ασφαλώς μετράνε. Άμα δεις το income distribution ένα ποσοστό είναι μηδενικό. Δεν γνωρίζω από ποια ηλικία και πάνω μετράνε (προφανώς δεν έχει νόημα να μιλάμε για ατομικό εισόδημα μωρών), αλλά άμα έχεις πχ 20χρονο γιο φοιτητή με παρτταιμ δουλειά που βγάζει 2-3Κ τον χρόνο χαρτζιλίκι, ασφαλώς και μετράει. Αυτοί με τα πολύ χαμηλά εισοδήματα είναι όλοι παρτταιμερς ουσιαστικά.
Αυτό δεν έχει σημασία. Το αν είναι κάποιος άπορος εξαρτάται κι από το income support άλλων, όχι απλώς από το εισόδημά του.
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 19 Μάιος 2023, 03:41Το κόστος ζωής δεν είναι και τόσο διαφορετικό από Ελλάδα, σε καταναλωτικά αγαθά είναι μάλλον φτηνότερο. Οι υπηρεσίες είναι φωτιά. Και φυσικά υπάρχει τεράστια διακύμανση, άλλο Μανχάταν, άλλο κάποιο χωριό στο Κεντάκι.
Το κόστος ζωής κατά μέσο όρο στην χώρα είναι διπλάσιο από της Ελλάδας, γι' αυτό η Ελλάδα έχει PPP 0,52 δολάρια περίπου. Προφανώς αν συγκρίναμε με ακριβές περιοχές θα ήταν πολλαπλάσιο, όχι απλώς διπλάσιο και το ίδιο ισχύει στην Ελλάδα, το κόστος ζωής δεν είναι ίδιο στην Αθήνα και στην Έδεσσα. Η σύγκριση γίνεται σε επίπεδο χωρών.
kameron έγραψε: 19 Μάιος 2023, 03:32 Εγώ σου λέω τι βιώνω καθημερινώς. Και τι βλέπω γύρω μου.
Ανεργία ουσιαστικά δεν υπάρχει στις ΗΠΑ.
Κι εγώ γύρω μου αυτήν την στιγμή δεν ξέρω γύρω μου κανέναν άνεργο (αληθές), άρα η ανεργία στην Ελλάδα είναι κοντά στο μηδέν. Φυσικά και δεν μπορείς να κρίνεις από τον περίγυρό σου, γι' αυτό υπάρχουν αριθμοί και είναι αυτοί που έδωσα. Το 30% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ δεν εργάζεται ούτε part part part time.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

hellegennes έγραψε: 19 Μάιος 2023, 05:08 Φυσικά και δεν μπορείς να κρίνεις από τον περίγυρό σου, γι' αυτό υπάρχουν αριθμοί και είναι αυτοί που έδωσα.
Δεν κρίνω από τον περίγυρό μου, κρίνω από αυτά που βλέπω κάθε ημέρα στην καθημερινότητά μου.
Τους φοιτητές που βρίσκουν (συνήθως ικανοποιητικές) δουλειές σε χρόνο dt, τις πολλές αγγελίες για απλές δουλειές σχεδόν παντού με καθαρές απολαβές σχεδόν 2000 $ part time.

Είναι επίσης γεγονός ότι αξιοσημείωτος αριθμός Αμερικανών όντως δεν εργάζονται γιατί είναι εισοδηματίες (κυρίως μετοχές, τραπεζικά προϊόντα, real estate), απλά θεωρούν ότι δεν τους συμφέρει. Τέλος, ενισχύονται διαρκώς εναλλακτικές μορφές εργασίας (digital κ.α.) που εκφεύγουν των παραδοσιακών τρόπων/μεθόδων καταγραφής.

Όποιος πιστεύει ότι στις ΗΠΑ υφίσταται εργασιακό πρόβλημα είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Άλλα θέματα τα έχουν οι ΗΠΑ, ανεργία όμως σίγουρα όχι.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

kameron έγραψε: 19 Μάιος 2023, 08:10

Δεν κρίνω από τον περίγυρό μου, κρίνω από αυτά που βλέπω κάθε ημέρα στην καθημερινότητά μου.
Τους φοιτητές που βρίσκουν (συνήθως ικανοποιητικές) δουλειές σε χρόνο dt, τις πολλές αγγελίες για απλές δουλειές σχεδόν παντού με καθαρές απολαβές σχεδόν 2000 $ part time.

Είναι επίσης γεγονός ότι αξιοσημείωτος αριθμός Αμερικανών όντως δεν εργάζονται γιατί είναι εισοδηματίες (κυρίως μετοχές, τραπεζικά προϊόντα, real estate), απλά θεωρούν ότι δεν τους συμφέρει. Τέλος, ενισχύονται διαρκώς εναλλακτικές μορφές εργασίας (digital κ.α.) που εκφεύγουν των παραδοσιακών τρόπων/μεθόδων καταγραφής.

Όποιος πιστεύει ότι στις ΗΠΑ υφίσταται εργασιακό πρόβλημα είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Άλλα θέματα τα έχουν οι ΗΠΑ, ανεργία όμως σίγουρα όχι.
:+1:

Ολοι όσοι εχουμε επαφη με ΗΠΑ - επαφη, οχι τι διαβασαμε στο Facebook και το reddit - λεμε τα ιδια
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Kατ'αρχάς είναι 7 χώρες ρε παιδιά για τι πράμα μιλάμε...
Τι σχέση έχει η Αλάσκα με τη Φλόριντα και η Νέα Υόρκη με το Αϊνταχο
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

hellegennes έγραψε: 19 Μάιος 2023, 05:08 Φυσικά και δεν μπορείς να κρίνεις από τον περίγυρό σου, γι' αυτό υπάρχουν αριθμοί και είναι αυτοί που έδωσα.
Τώρα δηλαδή είπες κάτι διαφορετικό.
kameron έγραψε: 19 Μάιος 2023, 08:10 Είναι επίσης γεγονός ότι αξιοσημείωτος αριθμός Αμερικανών όντως δεν εργάζονται γιατί είναι εισοδηματίες (κυρίως μετοχές, τραπεζικά προϊόντα, real estate), απλά θεωρούν ότι δεν τους συμφέρει. Τέλος, ενισχύονται διαρκώς εναλλακτικές μορφές εργασίας (digital κ.α.) που εκφεύγουν των παραδοσιακών τρόπων/μεθόδων καταγραφής.
Ούτε το ένα ούτε το άλλο έχει σχέση με τις στατιστικές απασχόλησης. Με δειγματοληπτικά ερωτηματολόγια γίνονται, δεν έχει καμμιά σχέση πώς δουλεύει κάποιος ούτε υπάρχει άτομο που να ασχολείται με μετοχές, real estate, κτλ, και να δηλώνει ότι δεν εργάζεται.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια τεράστια χώρα, με πληθυσμό ηπείρου. Αυτό που μου λες για την καθημερινότητά σου είναι σαν να κρίνει ο κάτοικος Ρέικιαβικ από την πόλη του το επίπεδο ανεργίας στην ΕΕ.

Στις ΗΠΑ απασχολείται αυτήν την στιγμή το 70% του εργατικού δυναμικού. Σε πλήρη απασχόληση βρίσκεται το 55% του εργατικού δυναμικού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 19 Μάιος 2023, 02:29
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 19 Μάιος 2023, 01:02
plouf έγραψε: 18 Μάιος 2023, 23:55

Αυτος ο ισχυρισμος θα μπορουσε πολυ ανετα να χαρακτηριστει ως biased και ως εκ τουτου προκαλει αντιπαραθεσεις.
Εσυ ο ιδιος εχεις σχεση με τα χρηματοοικονομικα η εχεις επαφες με ατομα που ζουν κι εργαζονται εκει;

Επισης καλωσηρθες πισω. :romance-hearteyes:
Ευχαριστώ.

Δε νομίζω πως υπάρχει bias σε ότι αφορά γεγονότα που είναι καταγεγραμμένα. Οι απολύσεις και οι χρεωκοπίες στις ΗΠΑ είναι υπαρκτές και
συνθέτουν ένα σκηνικό κρίσης.
Πάντα χρεοκοπούν εταιρείες. Σε ποιες εταιρείες αναφέρεσαι; Οι διάφορες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν κάνει απολύσεις είχαν κάνει και τρελές προσλήψεις πριν από ένα χρόνο, πολύ περισσότερες από τις πρόσφατες απολύσεις. Η Google πχ τα τελευταία δύο χρόνια προσέλαβε 50Κ επιπλέον άτομα και πρόσφατα απέλυσε 12Κ. Παρομοίως και οι άλλες μεγάλες. Είναι κρίση αυτό; Μάλλον δεν υπολόγισαν καλά την ζήτηση του προϊόντος τους κατά την διάρκεια της πανδημίας.
Καταρχήν οι κρίσεις οφείλονται εν πολλοίς στο ότι οι επιχειρήσεις δεν υπολογίζουν σωστά τη ζήτηση των προϊόντων τους. Κατά δεύτερον, οι απολύσεις που γίνονται στις ΗΠΑ αφορούν πολλές επιχειρήσεις και όχι μόνο τις τεχνολογικές, με την αύξηση των επιτοκίων και την εισαγωγή του
ΑΙ ενδέχεται να συνδέονται ήδη αν όχι τότε μιλάμε για νέους γύρους απολύσεων. Σε ότι αφορά τις χρεωκοπίες έχουν σκάσει ηχηρά κανόνια στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, περισσότερα από μία "φυσιολογική" περίοδο. Μέσα στην εβδομάδα υπήρξε ένα 48ωρο κατά το οποίο έγιναν οι περισσότερες χρεωκοπίες μεγάλων επιχειρήσεων από το 2008.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Η πραγματικότητα είναι πως οι μεγαλύτερες επιχιερήσεις των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει ήδη προγράμματα μαζικών απολύσεων. Μπορεί αυτό να μην έχει ακόμα αντίκτυπο στις στατιστικές αλλά δε μπορεί κανείς να διαβάζει καθημερινά πως η τάδε εταιρεία ανακοίνωσε 10 ή 20 χιλιάδες απολύσεις και να
επικαλείται ό,τι "είδε" μέχρι πριν λίγο καιρό. Εξάλλου, οι οικονομίες είναι αλυσίδες, αν διώξει η Google 10.000 υπαλλήλους εξωθεί έμμεσα και τις μικρότερες επιχειρήσεις να διώξουν κόσμο γιατί βλέπουν πτώση της καταναλωτικής ζήτησης ή γιατί παραδειγματίζονται από το μεγάλο ανταγωνιστή τους και αφομοοιώνουν τις τεχνολογίες του(που συνεπάγονται κατάργηση της ανθρώπινης εργασίας).
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Γενικά, οι ΗΠΑ είναι σε μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας τους ακόμα και η πολιτική τους πρωτοκαθεδρία αμφισβητείται πλέον.
Σε κάποιους τομείς όπως οι δημόσιες μεταφορές για παράδειγμα βρίσκονται ήδη πίσω από άλλες χώρες.
Η φωνή της Αληθειας

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 19 Μάιος 2023, 11:45 Γενικά, οι ΗΠΑ είναι σε μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας τους ακόμα και η πολιτική τους πρωτοκαθεδρία αμφισβητείται πλέον.
Σε κάποιους τομείς όπως οι δημόσιες μεταφορές για παράδειγμα βρίσκονται ήδη πίσω από άλλες χώρες.
https://www.statista.com/statistics/217 ... ed-states/

9,5 εκ δημοσιευμένες κενές θέσεις εργασίας αυτή την στιγμή, 5 εκ άνεργοι…

Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι οι περισσότεροι από όσους έχασαν την δουλειά τους από κάτι google, meta κτλ εντός 2-3 εβδομάδων είχαν καινούργια, έτσι; Για κάποιες εταιρείες, ήταν η ευκαιρία του αιώνα να βρουν έμπειρο εργατικό δυναμικό.

Δημόσιες μεταφορές δεν έχουν νόημα στις ΗΠΑ εκτός από μερικές μεγάλες πόλεις. Όλοι έχουν το δικό τους αυτοκίνητο που συνήθως είναι και ο οικονομικότερος τρόπος μετακίνησης αφού ο χώρος παρκαρίσματος είναι άφθονος και δωρεάν (ή τον πληρώνει ο εργοδότης). Επίσης είναι πολύ συνηθισμένο το carpool.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 19 Μάιος 2023, 15:44
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 19 Μάιος 2023, 11:45 Γενικά, οι ΗΠΑ είναι σε μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας τους ακόμα και η πολιτική τους πρωτοκαθεδρία αμφισβητείται πλέον.
https://www.statista.com/statistics/217 ... ed-states/

9,5 εκ δημοσιευμένες κενές θέσεις εργασίας αυτή την στιγμή, 5 εκ άνεργοι…

Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι οι περισσότεροι από όσους έχασαν την δουλειά τους από κάτι google, meta κτλ εντός 2-3 εβδομάδων είχαν καινούργια, έτσι; Για κάποιες εταιρείες, ήταν η ευκαιρία του αιώνα να βρουν έμπειρο εργατικό δυναμικό.

Δημόσιες μεταφορές δεν έχουν νόημα στις ΗΠΑ εκτός από μερικές μεγάλες πόλεις. Όλοι έχουν το δικό τους αυτοκίνητο που συνήθως είναι και ο οικονομικότερος τρόπος μετακίνησης αφού ο χώρος παρκαρίσματος είναι άφθονος και δωρεάν (ή τον πληρώνει ο εργοδότης). Επίσης είναι πολύ συνηθισμένο το carpool.
Για job openings μιλάει το διάγραμμα που δείχνεις και μάλιστα δείχνει μείωσή τους. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε κατά πόσο βρήκαν δουλειά οι απολυμένοι της Google και της κάθε Google και μάλιστα σε 2-3 εβδομάδες.

Η χρήση των ΜΜΜ έχει παντού νόημα αλλά ακόμη περισσότερο σε πόλεις σα το Λος Άντζελες όπου η κίνηση καθηλώνει πολλούς οδηγούς στο δρόμο.
Άσε που η χρήση αυτοκινήτου δεν είναι οικονομική πλέον.

Γενικά, οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι σε φάση κρίσης κάτι που ακόμα και οι Αμερικανοί οσμίζονται.Δεν ξέρω που θα καταλήξουν αλλά έχουν πάψει
να αποτελούν καλό τόπο για να ζει κάποιος.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Ακόμα και με βάση τα καπιταλιστικά κριτήρια είναι καλύτερο να μένει κάποιος στη Δανία ή την Ολλανδία αυτή τη στιγμή παρά στις ΗΠΑ.
Η φωνή της Αληθειας

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 19 Μάιος 2023, 11:36
Καταρχήν οι κρίσεις οφείλονται εν πολλοίς στο ότι οι επιχειρήσεις δεν υπολογίζουν σωστά τη ζήτηση των προϊόντων τους. Κατά δεύτερον, οι απολύσεις που γίνονται στις ΗΠΑ αφορούν πολλές επιχειρήσεις και όχι μόνο τις τεχνολογικές, με την αύξηση των επιτοκίων και την εισαγωγή του
ΑΙ ενδέχεται να συνδέονται ήδη αν όχι τότε μιλάμε για νέους γύρους απολύσεων. Σε ότι αφορά τις χρεωκοπίες έχουν σκάσει ηχηρά κανόνια στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, περισσότερα από μία "φυσιολογική" περίοδο. Μέσα στην εβδομάδα υπήρξε ένα 48ωρο κατά το οποίο έγιναν οι περισσότερες χρεωκοπίες μεγάλων επιχειρήσεων από το 2008.
Πάντα γίνονται απολύσεις.

https://amp.cnn.com/cnn/2023/04/07/econ ... index.html
Still, the labor market continues to show resilience, said Amy Glaser, senior vice president at Adecco, a human resources and staffing firm.

"In reality, it's more of a rebalancing from the white-hot market post-pandemic," she said. "We've heard a lot about layoffs, but there were still so many unfilled jobs in the tech sector that what we're seeing is a lot of folks who have been displaced or lost their jobs in the last few months, are very quickly finding new opportunities."

As of March, the median duration of unemployment was 8.1 weeks, down from 8.3 weeks in February, BLS data shows.
https://www.hrdive.com/news/breaking-do ... rt/568584/

Τα νούμερα είναι net gain (προσλήψεις μείον απολύσεις)
While tech companies have made headlines from recent layoffs, those layoffs are being absorbed quickly, Patrick McAdams, CEO of Andiamo, a tech recruiting firm, said in a statement. “While big tech layoffs are making big headlines, our data shows that they aren’t yet having a big effect on the overall job market. [Forty-five percent] of laid off tech workers are landing new jobs in under 30 days and 81% are landing new jobs in 90 days.”
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”