!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πισπιρίγκου #2

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Πισπιρίγκου #2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Cecily Anne έγραψε: 06 Ιαν 2023, 14:36
AlienWay έγραψε: 06 Ιαν 2023, 14:28
Blackdog έγραψε: 06 Ιαν 2023, 14:20

Δεν το ξερουμε σιγουρα αυτο :102:

Και το ζητημα δεν ειναι αν ειχε σωας τας φρενας, αυτο φανηκε :roll: , αλλα αν εχει συναισθηση του σωστου και του λαθους, αν ηξερε τι εκανε. Να θυμισω οτι ο τυπος που πεταξε στα βραχια την Γαρυφαλια ειχε διαγνωστει με διπολικη, ειχε σταματησει τα φαρμακα οταν το εκανε, παρολα αυτα ειναι μεσα ισοβια.

Για να το πω πολυ απλα, αν ειχε ψυχωσεις μαζι με ολα τα αλλα, η ειναι σχιζο (δεν νομιζω) θα παει ψυχιατρειο. Αν ειναι τρελη χωρις αυτα πριν, θα παει φυλακη.

Για το "προηγουμενο που θα οδηγησει" κλπ μακαρι αλλα κραταω μικρο καλαθι. Στην Ελλαδα ζουμε, η ψυχικη ασθενεια ειναι ταμπου. Πολυς κοσμος εκει εξω δεν λειτουργει σωστα ενω οι ιδιοι θεωρουν εαυτους νορμαλ.
Πριν λίγες σελίδες έβαλες τη δική της εκδοχή που έλεγε η ίδια πως το μωρό είχε πάει μόνο του στο ποτάμι και έδειξες να το λαμβάνεις υπόψη ως σοβαρό ενδεχόμενο.

Ξέρουμε στα σίγουρα ότι είχε 10 νοσηλείες και ξέρουμε στα σίγουρα ότι τουλάχιστον μια φορά, της συνταγογράφησαν φάρμακα.

Ωστόσο ποτέ και για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι.

Επειδή αναφέρεις και το περιστατικό της Φολεγάνδρου, αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω τόση ώρα. Οτι ο μειωμένος καταλογισμός μπορεί να είναι δεδομένος, αλλά οι αποφάσεις της δικαιοσύνης λαμβάνουν υπόψη και πολλούς άλλους παράγοντες.

Πολύς κόσμος μπερδεύει το "ακαταλόγιστο" με τον μη καταλογισμό ποινής στο δράστη.
Τί εννοείς ότι μια φορά της συνταγογράφησαν; Τις 11 φορές τί την κουμπώνανε, ασπιρίνες;
Εδώ ο Blackdog δεν είναι σίγουρος ούτε και για τη μία φορά.

Αυτό του εξηγώ. Οτι για να είχε 10 νοσηλείες, σημαίνει ότι και διάγνωση έγινε και χάπια της χορήγησαν.

Επίσης σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει και το ιατρικό απόρρητο, που σημαίνει ότι ακόμη κι αν μάθουμε κάτι πιο συγκεκριμένο, θα είναι από διαρροές.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

AlienWay έγραψε: 06 Ιαν 2023, 15:10
Cecily Anne έγραψε: 06 Ιαν 2023, 14:36
AlienWay έγραψε: 06 Ιαν 2023, 14:28

Πριν λίγες σελίδες έβαλες τη δική της εκδοχή που έλεγε η ίδια πως το μωρό είχε πάει μόνο του στο ποτάμι και έδειξες να το λαμβάνεις υπόψη ως σοβαρό ενδεχόμενο.

Ξέρουμε στα σίγουρα ότι είχε 10 νοσηλείες και ξέρουμε στα σίγουρα ότι τουλάχιστον μια φορά, της συνταγογράφησαν φάρμακα.

Ωστόσο ποτέ και για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι.

Επειδή αναφέρεις και το περιστατικό της Φολεγάνδρου, αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω τόση ώρα. Οτι ο μειωμένος καταλογισμός μπορεί να είναι δεδομένος, αλλά οι αποφάσεις της δικαιοσύνης λαμβάνουν υπόψη και πολλούς άλλους παράγοντες.

Πολύς κόσμος μπερδεύει το "ακαταλόγιστο" με τον μη καταλογισμό ποινής στο δράστη.
Τί εννοείς ότι μια φορά της συνταγογράφησαν; Τις 11 φορές τί την κουμπώνανε, ασπιρίνες;
Εδώ ο Blackdog δεν είναι σίγουρος ούτε και για τη μία φορά.

Αυτό του εξηγώ. Οτι για να είχε 10 νοσηλείες, σημαίνει ότι και διάγνωση έγινε και χάπια της χορήγησαν.

Επίσης σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει και το ιατρικό απόρρητο, που σημαίνει ότι ακόμη κι αν μάθουμε κάτι πιο συγκεκριμένο, θα είναι από διαρροές.
Δεν ειπα αυτο :8)

Φυσικα και εχει γινει διαγνωση και της εδωσαν αγωγη. Το ερωτημα ειναι, ποια ειναι η διαγνωση.

Γιατι αυτο που λεω απ την αρχη, ειναι οτι πρεπει να εχει καποια ψυχικη ασθενεια που να ακουει η να βλεπει πραγματα που δεν υπαρχουν (για να το πω απλα) για να εχει ακαταλογιστο. Δεν ισχυει αυτο για ολες.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Προσωπικά δεν μου φαίνεται για περίπτωση που έχει το ακαταλόγιστο.

Δεν είναι τόσο βαριά περίπτωση.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Gherschaagk έγραψε: 06 Ιαν 2023, 21:13 Προσωπικά δεν μου φαίνεται για περίπτωση που έχει το ακαταλόγιστο.

Δεν ξέρω τί θεωρείται πιο βαρύ από 11 νοσηλείες σε ηλικία 29 ετών.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Cecily Anne έγραψε: 06 Ιαν 2023, 21:19
Gherschaagk έγραψε: 06 Ιαν 2023, 21:13 Προσωπικά δεν μου φαίνεται για περίπτωση που έχει το ακαταλόγιστο.

Έκοβε τα χάπια, την έχωναν μέσα, της άρχιζαν ξανά την αγωγή, ίσιωνε, γινόταν πάλι "λειτουργική", την αμολούσαν πάλι έξω. Συμβαίνει συχνά. Στην περίπτωση της οι δικοί της είχαν εισαγγελική εντολή. Απ' όσο ξέρω, αν οι δικοί της κατέθεσαν στην αστυνομία πως δημιουργεί προβλήματα όταν σταματάει την αγωγή της, βγαίνει εισαγγελική εντολή. Στην περίπτωση που δεν έχουν εισαγγελική εντολή, τους πάνε μέχρι το ψυχιατρείο, αν μπορέσουν και τους παρακαλάνε να τους γίνει εισαγωγή αλλά συνήθως αρνούνται ενώ είναι διαλυμένοι από την έλλειψη φαρμάκων.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως ήταν σοβαρή η περίπτωσή της και την άφησαν οι δικοί της να φύγει με το μωρό και ήταν οκ με τις 24 ώρες απουσίας της.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Gherschaagk έγραψε: 06 Ιαν 2023, 21:33

Έκοβε τα χάπια, την έχωναν μέσα, της άρχιζαν ξανά την αγωγή, ίσιωνε, γινόταν πάλι "λειτουργική", την αμολούσαν πάλι έξω. Συμβαίνει συχνά. Στην περίπτωση της οι δικοί της είχαν εισαγγελική εντολή. Απ' όσο ξέρω, αν οι δικοί της κατέθεσαν στην αστυνομία πως δημιουργεί προβλήματα όταν σταματάει την αγωγή της, βγαίνει εισαγγελική εντολή. Στην περίπτωση που δεν έχουν εισαγγελική εντολή, τους πάνε μέχρι το ψυχιατρείο, αν μπορέσουν και τους παρακαλάνε να τους γίνει εισαγωγή αλλά συνήθως αρνούνται ενώ είναι διαλυμένοι από την έλλειψη φαρμάκων.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως ήταν σοβαρή η περίπτωσή της και την άφησαν οι δικοί της να φύγει με το μωρό και ήταν οκ με τις 24 ώρες απουσίας της.
Αν άκουσες τον παππού, είπε ότι φαινόταν μια χαρά. Ο κόσμος 1. δεν είναι σε θέση να έχει 24ωρη επίβλεψη και 2. πολλές φορές εξαπατάται. 3. Κάπου εδώ να προσθέσω και την κούραση. Ένας τρελός τρελάινει 10. Είναι απίστευτα ψυχοφθόρο να είσαι σε ένα σπίτι με ψυχασθενή και θέλει ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Εγώ επιμένω ότι δεν έπρεπε αυτό το μωρό να είναι υπό την επιμέλειά της. Να το είχε η μάνα της επίσημα, να πω ΟΚ, αλλά όχι σε αυτήν. Είναι ξεκάθαρα ευθύνη των κοινωνικών δομών το όλο θέμα.

ΥΓ. Στα αρχικά μου ποστ δικαιολογούσα τις δομές. Όσο περνάνε οι μέρες και βλέπω τί γίνεται, δεν μπορώ να δικαιολογώ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

Εσυ λες 11, ο αλιεν 10, εγω διαβασα 10 χρονια ειναι που πηγε για πρωτη φορα.

Κραταω πισινη για αυτο, μπορει να ειναι μαλακιες δημοσιογραφων.

Καποιες φορες θα εχει μπει, για το νουμερο εχω αμφιβολια
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Blackdog έγραψε: 06 Ιαν 2023, 21:49

Εσυ λες 11, ο αλιεν 10, εγω διαβασα 10 χρονια ειναι που πηγε για πρωτη φορα.

Κραταω πισινη για αυτο, μπορει να ειναι μαλακιες δημοσιογραφων.

Καποιες φορες θα εχει μπει, για το νουμερο εχω αμφιβολια
Ειλικρινά μεταξύ του 10 και του 11 δεν υπάρχει διαφορά. Φαίνεται εξτρίμ νούμερο για να είναι μούφα. Τί να σου πω.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Cecily Anne έγραψε: 06 Ιαν 2023, 21:41
Gherschaagk έγραψε: 06 Ιαν 2023, 21:33

Αν άκουσες τον παππού, είπε ότι φαινόταν μια χαρά. Ο κόσμος 1. δεν είναι σε θέση να έχει 24ωρη επίβλεψη και 2. πολλές φορές εξαπατάται. 3. Κάπου εδώ να προσθέσω και την κούραση. Ένας τρελός τρελάινει 10. Είναι απίστευτα ψυχοφθόρο να είσαι σε ένα σπίτι με ψυχασθενή και θέλει ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Εγώ επιμένω ότι δεν έπρεπε αυτό το μωρό να είναι υπό την επιμέλειά της. Να το είχε η μάνα της επίσημα, να πω ΟΚ, αλλά όχι σε αυτήν. Είναι ξεκάθαρα ευθύνη των κοινωνικών δομών το όλο θέμα.
Εννοείται πως συμφωνούμε στο τελευταίο γιατί είναι απρόβλεπτοι. Ειδικά με μικρά παιδιά που δεν μπορούν να προστατευτούν από τέτοια άτομα.

Συνήθως, όταν έρχεται μωρό στο σπίτι, πολλοί πιστεύουν πως τα συγκεκριμένα άτομα θα νιώσουν και θα γίνουν πιο υπεύθυνα, πιο χαρούμενα, πιο νορμάλ και τελικά γίνεται το αντίθετο, γίνονται πιο απρόβλεπτα.

Άσχετα με τις ευθύνες, η μάνα δεν έχει το ακαταλόγιστο. Αν το είχε θα ήταν μέσα.

Όσο για την εκπαίδευση με έναν ψυχασθενή, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Εδώ ο άλλος, πήγε στην μάνα του στις 3 το ξημέρωμα και της είπε πως πήρε 2 κουτιά χάπια. Νοσοκομείο, πλύση στομάχου, δεν έβγαλε τίποτα, εξετάσεις, δεν έδειξαν κάτι, οι γονείς να οδύρονται κι αυτός να συμπεριφέρεται σαν να μην έγινε κάτι και να έχει τσακίσει τα μπισκότα στο κυλικείο. Μέσα σε 2 μέρες που τον είχαν μέσα, γύρισαν όλο το σπίτι για να βρουν τα χάπια και τελικά δεν. Αμφιβάλλω αν η μάνα του ξανακοιμήθηκε.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

https://www.in.gr/2023/01/06/greece/ver ... aliakmona/
Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη έχει προφυλακιστεί για την φερόμενη πράξη της και αναμένεται εντός των να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που θα καθορίσει αν θα οδηγηθεί στην γυναικεία πτέρυγα των φυακών Κορυδαλλού ή στην ψυιατρική κλινική του Ελαιώνα στη Θήβα.
Αν παίξει την Αστέρω, και την παίξει πειστικά, ίσως και να καταλήξει Θήβα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Gherschaagk έγραψε: 06 Ιαν 2023, 22:03 https://www.in.gr/2023/01/06/greece/ver ... aliakmona/
Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη έχει προφυλακιστεί για την φερόμενη πράξη της και αναμένεται εντός των να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που θα καθορίσει αν θα οδηγηθεί στην γυναικεία πτέρυγα των φυακών Κορυδαλλού ή στην ψυιατρική κλινική του Ελαιώνα στη Θήβα.
Ρε Γκερ, οι ψυχίατροι δεν είναι ηλίθιοι, ήμαρτον.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Cecily Anne έγραψε: 06 Ιαν 2023, 22:07
Gherschaagk έγραψε: 06 Ιαν 2023, 22:03 https://www.in.gr/2023/01/06/greece/ver ... aliakmona/
Ειρωνεύομαι έλεος.

Κρίμα που δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω να σώσει το μωρό που μπουσούλησε ή πέταξε, δεν έχει και πολλή σημασία πώς το έπαθε, και έπεσε μέσα στο ποτάμι.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Gherschaagk έγραψε: 06 Ιαν 2023, 22:16

Ειρωνεύομαι έλεος.

Κρίμα που δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω να σώσει το μωρό που μπουσούλησε ή πέταξε, δεν έχει και πολλή σημασία πώς το έπαθε, και έπεσε μέσα στο ποτάμι.
Εμένα με προβλημάτισε η αρχική ατάκα "είναι καλά εκεί που είναι".
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Cecily Anne έγραψε: 06 Ιαν 2023, 22:17

Ειρωνεύομαι έλεος.

Τι σε προβλημάτισε; Η πρώτη είναι ή η τελευταία που την ξεστόμισε;

Κλασική ατάκα εκείνων που ξεφορτώνονται κόσμο.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Gherschaagk έγραψε: 06 Ιαν 2023, 22:20
Cecily Anne έγραψε: 06 Ιαν 2023, 22:17

Ειρωνεύομαι έλεος.

Τι σε προβλημάτισε; Η πρώτη είναι ή η τελευταία που την ξεστόμισε;

Κλασική ατάκα εκείνων που ξεφορτώνονται κόσμο.
Κοίτα την έχω ακούσει μόνο για νεκρούς που υπέφεραν εν ζωή από καρκίνο κλπ. Στην παρούσα εμένα μου έκανε εντύπωση γιατί δείχνει συναίσθηση του τι συμβαίνει. Αχ δεν ξέρω, σταματάω, θα τρελαθούμε εμείς στο τέλος.
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”