Τί δεν κατάλαβες από το γραφικό παράδειγμα που δείχνει το πρόβλημα της χρήσης του σοφίσματος της "μέσης οδού";σούπερ δημήτριος έγραψε: 14 Οκτ 2019, 18:37ε όχι,δεν το δέχομαι αυτό.εδώ κάνουμε σοβαρό διάλογοstavmanr έγραψε: 14 Οκτ 2019, 18:33 Υπάρχουν πιο απλές και λογικές εξηγήσεις.
Το σόφισμα του αχυρανθρώπου (φτιάχνεις ένα τερατώδες μύθευμα ως αντίλογο αποδεικνύοντας δήθεν ότι όλα όσα λέγονται είναι του ίδιου επιπέδου) δεν έχει θέση στο διάλογο.
stavmanr έγραψε: 14 Οκτ 2019, 13:58 Σε ακραίο επίπεδο μπορεί κανείς να το βρει στον εξής σουρεαλιστικό διάλογο:
- θέλω να σε κάνω κομματάκια
- μα εγώ δεν θέλω
- ε τότε να κόψω μόνο από τη μέση και κάτω, ώστε να ασκήσουμε ταυτόχρονα το δικαίωμά μας, εγώ να κόβω κι εσύ να μην κόβεσαι! Αλλιώς είσαι φασίστας που θέλεις να επιβάλεις σε εμένα να μη σε κόβω κομματάκια. Μου στερείς το δικαίωμα στη διασκέδαση!
Μην ντρέπεσαι. Ρώτησε.
Ας πούμε ρώτα "έχω το δικαίωμα να προκαλώ βλάβες υγείας στους γύρω μου για να διασκεδάζω εγώ;" ή και "όταν εγώ θέλω να κάνω κάτι που προκαλεί βλάβη στους άλλους, μπορούμε να τα βρούμε κάπου ...στη μέση, δηλαδή να τα κάνω τουλάχιστο τις μισές φορές από όσες θα τα έκανα;".