!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

dotcom έγραψε: 05 Ιαν 2021, 14:51
Στύγιος έγραψε: 05 Ιαν 2021, 14:30
Δημοκρατικός έγραψε: 05 Ιαν 2021, 14:16
Θα χύσουμε στις φλέβες σου απόσταγμα νεάς τάξης και αντίχριστου 666 υψηλής καθαρότητας :c020:
Δεν κολώνουμε ρε μονιά. Στις φλέβες μας κυλάει Ιχώρ :a015:
Για εσάς έχουμε φυλλάξει sputnik - v
Δε θα πάρουμε ,μοιάζει με κορωνοϊό :smt018

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

hellegennes έγραψε: 05 Ιαν 2021, 13:31
Echelon έγραψε: 05 Ιαν 2021, 12:15 https://www.in.gr/2021/01/05/b-science/ ... -emvoliou/

Pfizer/BioNtech δεν εγγυώνται αποτελέσματα αν η δεύτερη δόση του εμβολίου γίνει σε διάστημα μεγαλύτερο αυτό των κλινικών δοκιμών. Στο συγκεκριμένο εμβόλιο η 2η δόση χορηγείται στις 21 ημέρες. Με το μπάχαλο που υπάρχει όσο αφορά την προμήθεια των εμβολίων είναι σχεδόν απίθανο να γίνουν οι εμβολιασμοί εντός χρονοδιαγράμματος.
Μετά η εταιρεία θα πει «νίπτω τας χείρας μου».
Μωτιμπιστημ μεσημεριάτικα ....
Πολυ καλά κάνει η εταιρία...Έτσι είναι η evidence based ιατρική. Η μελέτη τεκμηριωσε ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για τη συγκεκριμένη δόση και το συγκεκριμένο σχήμα.

Για να καταλάβεις, είναι σα να έρχομαι στο μπακάλικο , να παίρνω 10 φέτες μουρταδέλα και να σε ρωτάω Πόσο μένει εκτός ψυγείου.
Μου λες μέχρι 6 ώρες δεν παθαίνει τίποτα. Σου λέω εχω δουλειές θα αργήσω.
Θα πάρεις την ευθύνη για τη μουρταδελα ή θα νιψεις τας χείρας ως πόντιος μπακάλης;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

taliban έγραψε: 05 Ιαν 2021, 13:45
talaipwros έγραψε: 05 Ιαν 2021, 13:37
taliban έγραψε: 05 Ιαν 2021, 13:20

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/eidiseis/poed ... as/139205/
Μηπως ειναι Μαϊμού το έγγραφο;

Νομικα έχει μηδενική αξία
Σίγουρα είναι μαιμου. Το θέμα είναι από ποιους μοιράζεται.
Μόνο σ' εμένα χτύπησε άσχημα το 'θανατηρόρες';

:lol:
Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

Green Dragon έγραψε: 05 Ιαν 2021, 15:06
taliban έγραψε: 05 Ιαν 2021, 13:45

Σίγουρα είναι μαιμου. Το θέμα είναι από ποιους μοιράζεται.
Μόνο σ' εμένα χτύπησε άσχημα το 'θανατηρόρες';

:lol:
Εμενα με εντυπωσιασε το ανεπιθυμητες ''ενεργειες'' απο το εμβολιο
:roll:
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

πατησιωτης έγραψε: 05 Ιαν 2021, 14:48
taliban έγραψε: 05 Ιαν 2021, 13:20

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/eidiseis/poed ... as/139205/

Δεν είναι.Μόλις ανακοινώθηκε η απόλυση του διοικητή του νοσοκομείου και θα γίνει και ΕΔΕ.
Αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:
«Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/o-kiki ... -karditsas
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

taliban έγραψε: 05 Ιαν 2021, 15:34
πατησιωτης έγραψε: 05 Ιαν 2021, 14:48

Δεν είναι.Μόλις ανακοινώθηκε η απόλυση του διοικητή του νοσοκομείου και θα γίνει και ΕΔΕ.
Αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:
«Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/o-kiki ... -karditsas
Ο διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας τι φάση;
Ηλίθιος, δαπίτης, ψεκ ή όλα τα παραπάνω;

Τι ήταν αυτό που κυκλοφόρησε;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Zelda

Ευθυνοφοβια σε συνδυασμο με βλακεια και αγραμματοσυνη.

Σκεφτηκαν, ας τους βαλουμε να υπογραψουν αυτο το εγγραφο και μετα ας βγαλουν και ουρα και κερατα απο το εμβολιο, εμεις δε θα εχουμε καμια ευθυνη.

Μεγαλη ξεφτιλα αυτο με τους διοικητες νοσοκομειων-κομματοσκυλα τοσες δεκαετιες.

Ευτυχως απο οτι διαβαζω θα προσλαμβανονται μονο με διαγωνισμο ΑΣΕΠ πλεον
Zelda

https://emvolio.gov.gr/vaccinationtracker

Για οσους ενδιαφερονται
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 05 Ιαν 2021, 15:01
Echelon έγραψε: 05 Ιαν 2021, 12:15 https://www.in.gr/2021/01/05/b-science/ ... -emvoliou/

Pfizer/BioNtech δεν εγγυώνται αποτελέσματα αν η δεύτερη δόση του εμβολίου γίνει σε διάστημα μεγαλύτερο αυτό των κλινικών δοκιμών. Στο συγκεκριμένο εμβόλιο η 2η δόση χορηγείται στις 21 ημέρες. Με το μπάχαλο που υπάρχει όσο αφορά την προμήθεια των εμβολίων είναι σχεδόν απίθανο να γίνουν οι εμβολιασμοί εντός χρονοδιαγράμματος.
Πολυ καλά κάνει η εταιρία...Έτσι είναι η evidence based ιατρική. Η μελέτη τεκμηριωσε ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για τη συγκεκριμένη δόση και το συγκεκριμένο σχήμα.

Για να καταλάβεις, είναι σα να έρχομαι στο μπακάλικο , να παίρνω 10 φέτες μουρταδέλα και να σε ρωτάω Πόσο μένει εκτός ψυγείου.
Θα πάρεις την ευθύνη για τη μουρταδελα ή θα νιψεις τας χείρας ως πόντιος μπακάλης;
Πρώτον... με εκνευρίζει όταν το λένε «μουρταδέλα». Μο-μο-μο.
Δεύτερον, δεν θα έλεγα ποτέ ότι κρατάει 6 ώρες εκτός ψυγείου. Θα ήμουν εγκληματίας. Ξέρω, παράδειγμα δίνεις αλλά μ' αρέσει να κυριολεκτώ. Θα σου έλεγα ότι για μισή ώρα δεν πειράζει, αν δεν το έχεις σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος.
Τρίτον, φυσικά και δεν θα πάρω την ευθύνη για οτιδήποτε κάνεις στο τρόφιμο εσύ αφού φύγεις από το κατάστημα. Γιατί να κάνω κάτι τέτοιο; Από την στιγμή που ήταν προϊόν ψυγείου, εξυπακούεται ότι πρέπει να το βάλεις σύντομα σε ψυγείο αφού το αγόρασες.

Εννοείται ότι όλα αυτά είναι το κομμάτι του παιχνιδιού. Στο θέμα μας, τυπικά η εταιρεία έχει δίκιο να το πει αυτό, απλά λέω ότι θα χρησιμοποιηθεί ως αιτιολόγηση της μη απόδοσης του εμβολίου. Φυσικά θα ξέραμε αν το εμβόλιο αποδίδει και με μία δόση σε βάθος χρόνου, αν είχαν κάνει τις κατάλληλες δοκιμές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

dotcom έγραψε: 05 Ιαν 2021, 13:45

Που είναι το παράλογο όταν έχεις δώσει συγκεκριμένες οδηγίες να ζητάς να τηρηθούν;
Ο παραλογισμός έγκειται στην αδυναμία της εταιρείας να εγγυηθεί ικανό αριθμό εμβολίων για να είναι δυνατόν να τηρηθούν οι οδηγίες της. Δεν αποφασίζουν από καπρίτσιο οι χώρες να κάνουν την δεύτερη δόση πιο μετά, το κάνουν για να εμβολιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο πληθυσμό μπορούν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

hellegennes έγραψε: 05 Ιαν 2021, 23:37
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 05 Ιαν 2021, 15:01

Πρώτον... με εκνευρίζει όταν το λένε «μουρταδέλα». Μο-μο-μο.
Δεύτερον, δεν θα έλεγα ποτέ ότι κρατάει 6 ώρες εκτός ψυγείου. Θα ήμουν εγκληματίας. Ξέρω, παράδειγμα δίνεις αλλά μ' αρέσει να κυριολεκτώ. Θα σου έλεγα ότι για μισή ώρα δεν πειράζει, αν δεν το έχεις σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος.
Τρίτον, φυσικά και δεν θα πάρω την ευθύνη για οτιδήποτε κάνεις στο τρόφιμο εσύ αφού φύγεις από το κατάστημα. Γιατί να κάνω κάτι τέτοιο; Από την στιγμή που ήταν προϊόν ψυγείου, εξυπακούεται ότι πρέπει να το βάλεις σύντομα σε ψυγείο αφού το αγόρασες.

Εννοείται ότι όλα αυτά είναι το κομμάτι του παιχνιδιού. Στο θέμα μας, τυπικά η εταιρεία έχει δίκιο να το πει αυτό, απλά λέω ότι θα χρησιμοποιηθεί ως αιτιολόγηση της μη απόδοσης του εμβολίου. Φυσικά θα ξέραμε αν το εμβόλιο αποδίδει και με μία δόση σε βάθος χρόνου, αν είχαν κάνει τις κατάλληλες δοκιμές.
Είδες τι σαχλαμάρες μπορεί να πω και 'γω όταν μιλάω για μουρταδέλες;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Touché.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Good Job Νίκη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Good Job Νίκη »

hellegennes έγραψε: 05 Ιαν 2021, 23:41 Ο παραλογισμός έγκειται στην αδυναμία της εταιρείας να εγγυηθεί ικανό αριθμό εμβολίων για να είναι δυνατόν να τηρηθούν οι οδηγίες της. Δεν αποφασίζουν από καπρίτσιο οι χώρες να κάνουν την δεύτερη δόση πιο μετά, το κάνουν για να εμβολιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο πληθυσμό μπορούν.

Αν η εταιρεία δώσει σε μια χώρα 100 δόσεις, η χώρα αυτή πρέπει να εμβολιάσει 50 άτομα.
Αν εμβολιάσει 70 η 80 αυτό δεν αφορά την εταιρεία
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Καθυστερει η πφιζερ την παραγωγη;Υπαρχουν ρητρες;Γενικα υπαρχει κανα χαρτι που να λεει τι συμφωνηθηκε με την ΕΕ;
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Good Job Νίκη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Good Job Νίκη »

μουρταδέλα
μορταδέλα
μορταντέλα τσεκ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”