Δεν υπάρχει διαβολος...lonelyrider έγραψε: 05 Σεπ 2021, 00:16ksk έγραψε: 04 Σεπ 2021, 23:20Δεν υπαρχουν αιρετικοί παγανιστές...lonelyrider έγραψε: 04 Σεπ 2021, 15:22
Οι μοντανιστές ήταν αιρετικοί παγανιστές. Απλά δανείστηκαν κάποια πράματα από την Αποκάλυψη και τα χρησιμοποίησαν όπως αυτοί κρίνανε. Μοντανισμός=αίρεση, Αποκάλυψη= Θεόπνευστο βιβλίο.
Τι είναι αυτό που δεν ξέρεις και θέλεις να μάθεις?
Δικη σας αίρεση ηταν εκτός κι αν αναφέρεσαι στον ιδρυτή της κλπ κλπ
Αποκάλυψη = θεόπνευστο...χμμμ μέχρι να μπει στα κανονικά αμφισβητήθηκε αυτη η ισότητα...
Θέλω να μάθω γιατί ηταν τελικά τόσο σημαντικό να μπει στα κανονικά της καινης διαθήκης...
Τον πραγματικό λόγο κι οχι τα παζάρια που έγιναν κάτω απ το τραπέζι....
Γιατί ρίσκαραν να δώσουν ερείσματα σε αιρέσεις που υπαρχουν μέχρι σημερα τα παιδια τους ...
Αυτο θέλω να μου πεις...
Ξέρεις;
Ερείσματα για αιρέσεις θα υπήρχαν και χωρίς την Αποκάλυψη μιας και ο διάολος θέλει να καταργήσει αν όχι να νοθεύσει το λόγο του Θεού. Η Αποκάλυψη επιλέχθηκε να "κλείσει" την Αγία Γραφή από τους πατέρες γιατί από τον τρόπο που ομιλεί ο Χριστός στον Ιωάννη ως εσφαγμένο Αρνίο, το πως απευθύνεται στους 7 τότε επισκόπους αλλά και από το στ αλήθεια προφητικό των οραμάτων κρίθηκε βιβλίο όντως εμπνεόμενο υπό του Θεού.
Εσύ γιατί νομίζεις ότι επιλέχθηκε να είναι στην Αγία Γραφή?
--------
Το αμφισβήτησαν ομως για αρκετά χρόνια και αρκετοί...και για αρκετό καιρο ηταν εκτός, οποτε για όντως βιβλιο εμπνεόμενο υπό του Θεού όπως λες, μου δημιουργεί ερωτήματα για τους αμφισβητίες...
--------
Εγώ σενα ρωτησα
---------
Υ.Γ Μπορω ομως να πω το εξής...Πουλάει φόβο και ελπίδα μέσω ενός ¨εσχατολογικου παρόντος¨...
Συγνώμη χρήστες που ήμουν εκτός θεματος...Οι συνειρμοί μου πεταρισαν απο την υπογραφή του μοναχικου