!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τα πιτσιρίκια έχουν λαλήσει

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Τα πιτσιρίκια έχουν λαλήσει

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Nostalgia έγραψε: 07 Απρ 2025, 17:19
Spoiler
Λοξίας έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:47
Niki έγραψε: 06 Απρ 2025, 09:52 Τα νέα παιδιά ειδικά στην ηλικία των 17 ετών μόλις συνειδητοποιούν ότι ανεξάρτητα των φροντιστηρίων ανεξάρτητα σπουδών γεννήθηκαν σε μια χώρα που για τα επόμενα 25 χρόνια ακόμα θα χαροπαλεύει με ότι σημαίνει αυτό , μετανάστευση η δουλειά χωρίς μέλλον.
Σε αυτήν την ηλικία μόλις συνειδητοποιούν ότι οι προηγούμενες γενιές τους έχουν καταστρέψει χώρα και ζωή.
Σε αυτήν την ηλικία που οι ορμόνες τους κτυπάνε κόκκινο. Παράλληλα με την απαξίωση της ζωής τους βλέπουν καθημερινά την προκατάληψη των ηλικιωμένων απέναντι τους.
Τους αποκαλούν πιτσιρίκια και σκατόπαιδα σαν να μην έχουν οντότητα η θέση στην κοινωνία.

Τους συγχαίρω που βρίσκουν την δύναμη και το κουράγιο να το ρίξουνε στο αστείο και να βρούνε μέσα από το χιούμορ αυτοσυγκράτηση.
Τους εύχομαι όταν όλοι αυτοί οι γέροι φύγουνε με το καλό να φτιάξουν τον κόσμο τους καλύτερο.
Να θυμούνται τι τους έκαναν και να μην κάνουν το ίδιο στα παιδιά τους
Θα κάνω ένα εκτενές σχόλιο πάνω στο ποστ σου, αν δεν σε πειράζει...

Ανήκω στην γενιά των πρώτων/πρώϊμων boomers (1950) και δεν έχω καμία αμφιβολία πως αυτή γενιά έπαιξε το μέλλον των παιδιών της (Gen X) στα ζάρια. Και το έχασε. Το αν κάποιοι (θέλεις το 10% ; παραπάνω δεν ήταν), δεν συμμετείχαν στον τζόγο, δεν παίζει κανέναν ρόλο παρά μόνον στην ατομική συνείδησή τους.

Βάζοντας στο χρονικό παράθυρο ένα σημερινό άτομο με ηλικία +/- 17 ετών, μιλάς για την Gen Z, που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1995 και 2015. Δηλαδή θα πρέπει να έχουν γονείς είτε τους τελευταίους Gen X είτε τους πρώιμους Millenials. Σωστά; Ναι, σωστά.
Έτσι όμως, είναι σαν να βγάζεις από το κάδρο τους μπούμερς, που, στην ουσία, αυτοί έβαλαν ταμπέλα "Πωλούνται τα πάντα και σε καλή τιμή".
Ναι, γράφεις "οι προηγούμενες γενιές" αλλά έτσι χρεώνεις και την "Ήσυχη γενιά", η οποία διαδραμάτισε άλλον ρόλο.

Αλλά κρατάω μικρό καλάθι για το υπογραμμισμένο στο ποστ σου και αυτό, διότι υπάρχει κάτι που έχω δει, μια νοοτροπία που έχω διαπιστώσει, συζητώντας με πολλούς** της Gen X και Millenials, είτε παιδιά των boomers (δικά μου και φίλων μου/γνωστών μου boomers) είτε εγγόνια των πρώιμων boomers.
Δεν θα προσπαθήσω, με κανέναν τρόπο, να δικαιολογήσω την γενιά μου. Τα κάναμε σκατά και αυτό είναι γεγονός αυταπόδεικτο. Πλην όμως, με όσους νέους συζήτησα, διέκρινα μία "απροθυμία", μία "βαριεστημάρα" και κάτι σαν "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;"...

Σαν παράδειγμα...
Στην Ελλάδα, η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο, καθιερώθηκαν οριστικά στα τέλη της δεκαετίας του '70 και αρχές δεκαετίας του '80.
Απεργίες, διαδηλώσεις, ξύλο...τελικά τα κατάφεραν. Οι boomers! Αλλά, σαν ηλίθιοι, μετά από μερικές δεκαετίες το "πουλήσαμε" (μαζί με άλλα δικαιώματα), βυθίζοντας σε εργασιακό μεσαίωνα τα παιδιά μας...

Τα παιδιά μας (και τα εγγόνια μας) λοιπόν, δεν έχουν καμία διάθεση να κατέβουν στον δρόμο και να παλέψουν για να αλλάξει κάτι.
"Εσείς τα κάνατε σκατά", λένε, "εσείς να τα φτιάξετε".

**Λέγοντας "πολλούς", εννοώ φυσικά έναν μικρό αριθμό ( +/- 20 άτομα), που δεν συνάδει για στατιστικό συμπέρασμα με κανέναν τρόπο.
Μακάρι, λοιπόν, να κάνω λάθος και να "διορθώσουν" το μέλλον τους τα παιδιά μας/σας.
Αλλά αν δεν κάνω, τότε πρέπει να ξέρουμε πως και αυτή η "νοοτροπία", δημιούργημα δικό μας είναι. Εμείς μεγαλώσαμε τα παιδιά μας σαν πρίγκηπες/πριγκήπισσες που όλα τους οφείλονται. Οπότε η ανάπτυξη "πριγκηπικής τρυφηλότητας", ήταν αναπόφευκτη.

Καταλαβαίνω πως ο καθένας θα μπορεί να φέρει τα δικά του παραδείγματα, που θα συμφωνούν με την δική μου άποψη ή θα αντιτίθενται.
Θα μπλέξουμε με περιπτωσιολογίες, έτσι...
Καλησπερα Κορωνα μου, εχεις δικιο σε αυτα που γραφεις, αλλα θα διαφωνησω εν μερει στο θεμα της απροθυμιας, η γενια μου (78αρης αρα Gen X, αλλα και η επομενη γενια των Millenials) ναι μεν σε καποιο βαθμο δειχνει απροθυμια, αλλα αν το σκεφτεις καπως διαφορετικα ειναι ουσιαστικα η γενια που γκρεμισε το ΠΑΣΟΚ απο το 40%+ στο 7%. Ειναι η γενια που εψαξε μια αλλαγη μεσω του Τσιπρα και ενα κομμα του 3% το εκανε κυβερνηση, που εβαλε την Χρυση Αυγη στο κοινοβουλιο, που αναγκασε τα κομματα να συνεργαστουν επειδη δεν εβγαιναν τα κουκια κλπ, δεν θα σχολιασω για το εαν ειναι σωστο ή λαθος αλλα τουλαχιστον προσπαθησε.

Η μεγαλη αδιαφορια ηρθε μετα τον Τσιπρα, οπου καταλαβαν ολοι οτι το συστημα δεν αλλαζει ετσι ευκολα και οτι τελικα οτι παρουσιαζεται ως αντισυστημικο, δεν ειναι επι της ουσιας και αντισυστημικο. Καπου εκει μπλοκαρε, αλλα υπαρχει μια παρακαταθηκη πολυ σημαντικη, δεν ειναι πλεον αγκιστρωμενη στα κομματα (τουλαχιστον σε ενα σεβαστο ποσοστο) και οπως ανεβασε τη ΝΔ στο 40% ετσι μπορει να την κατεβασει στο 25%, δηλαδη ακομα και τωρα, ψαχνει να βρει τον τροπο ή τον καταλληλο.

Δεν ειναι σιγουρα κατι το σπουδαιο αλλα δεν ειναι και αμελητεο....
Τι κάνεις Κορώνα μου; :wave:

Ε ναι μωρέ, αφού είπα ότι το δείγμα είναι πολύ μικρό, 20, άντε βία 30 άτομα. Δεν μπορείς να βγάλεις σωστό συμπέρασμα από ένα τόσο μικρό δείγμα. Προσπαθώ να βρω αιτιολογίες (ή και δικαιολογίες...), για το πως και γιατί τα έκανε σκατά η δική μου η γενιά και, επί πλέον, "χάλασε" και τις επόμενες γενιές.
Δεν έχω καμία αισοδοξία για το μέλλον. Και του τόπου και των ανθρώπων του.
Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique »

Γιατί όλα τα πιτσιρίκια λένε ανα 3 λέξεις το bro?
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Λοξίας έγραψε: 08 Απρ 2025, 14:42
Nostalgia έγραψε: 07 Απρ 2025, 17:19
Spoiler
Λοξίας έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:47 Θα κάνω ένα εκτενές σχόλιο πάνω στο ποστ σου, αν δεν σε πειράζει...

Ανήκω στην γενιά των πρώτων/πρώϊμων boomers (1950) και δεν έχω καμία αμφιβολία πως αυτή γενιά έπαιξε το μέλλον των παιδιών της (Gen X) στα ζάρια. Και το έχασε. Το αν κάποιοι (θέλεις το 10% ; παραπάνω δεν ήταν), δεν συμμετείχαν στον τζόγο, δεν παίζει κανέναν ρόλο παρά μόνον στην ατομική συνείδησή τους.

Βάζοντας στο χρονικό παράθυρο ένα σημερινό άτομο με ηλικία +/- 17 ετών, μιλάς για την Gen Z, που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1995 και 2015. Δηλαδή θα πρέπει να έχουν γονείς είτε τους τελευταίους Gen X είτε τους πρώιμους Millenials. Σωστά; Ναι, σωστά.
Έτσι όμως, είναι σαν να βγάζεις από το κάδρο τους μπούμερς, που, στην ουσία, αυτοί έβαλαν ταμπέλα "Πωλούνται τα πάντα και σε καλή τιμή".
Ναι, γράφεις "οι προηγούμενες γενιές" αλλά έτσι χρεώνεις και την "Ήσυχη γενιά", η οποία διαδραμάτισε άλλον ρόλο.

Αλλά κρατάω μικρό καλάθι για το υπογραμμισμένο στο ποστ σου και αυτό, διότι υπάρχει κάτι που έχω δει, μια νοοτροπία που έχω διαπιστώσει, συζητώντας με πολλούς** της Gen X και Millenials, είτε παιδιά των boomers (δικά μου και φίλων μου/γνωστών μου boomers) είτε εγγόνια των πρώιμων boomers.
Δεν θα προσπαθήσω, με κανέναν τρόπο, να δικαιολογήσω την γενιά μου. Τα κάναμε σκατά και αυτό είναι γεγονός αυταπόδεικτο. Πλην όμως, με όσους νέους συζήτησα, διέκρινα μία "απροθυμία", μία "βαριεστημάρα" και κάτι σαν "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;"...

Σαν παράδειγμα...
Στην Ελλάδα, η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο, καθιερώθηκαν οριστικά στα τέλη της δεκαετίας του '70 και αρχές δεκαετίας του '80.
Απεργίες, διαδηλώσεις, ξύλο...τελικά τα κατάφεραν. Οι boomers! Αλλά, σαν ηλίθιοι, μετά από μερικές δεκαετίες το "πουλήσαμε" (μαζί με άλλα δικαιώματα), βυθίζοντας σε εργασιακό μεσαίωνα τα παιδιά μας...

Τα παιδιά μας (και τα εγγόνια μας) λοιπόν, δεν έχουν καμία διάθεση να κατέβουν στον δρόμο και να παλέψουν για να αλλάξει κάτι.
"Εσείς τα κάνατε σκατά", λένε, "εσείς να τα φτιάξετε".

**Λέγοντας "πολλούς", εννοώ φυσικά έναν μικρό αριθμό ( +/- 20 άτομα), που δεν συνάδει για στατιστικό συμπέρασμα με κανέναν τρόπο.
Μακάρι, λοιπόν, να κάνω λάθος και να "διορθώσουν" το μέλλον τους τα παιδιά μας/σας.
Αλλά αν δεν κάνω, τότε πρέπει να ξέρουμε πως και αυτή η "νοοτροπία", δημιούργημα δικό μας είναι. Εμείς μεγαλώσαμε τα παιδιά μας σαν πρίγκηπες/πριγκήπισσες που όλα τους οφείλονται. Οπότε η ανάπτυξη "πριγκηπικής τρυφηλότητας", ήταν αναπόφευκτη.

Καταλαβαίνω πως ο καθένας θα μπορεί να φέρει τα δικά του παραδείγματα, που θα συμφωνούν με την δική μου άποψη ή θα αντιτίθενται.
Θα μπλέξουμε με περιπτωσιολογίες, έτσι...
Καλησπερα Κορωνα μου, εχεις δικιο σε αυτα που γραφεις, αλλα θα διαφωνησω εν μερει στο θεμα της απροθυμιας, η γενια μου (78αρης αρα Gen X, αλλα και η επομενη γενια των Millenials) ναι μεν σε καποιο βαθμο δειχνει απροθυμια, αλλα αν το σκεφτεις καπως διαφορετικα ειναι ουσιαστικα η γενια που γκρεμισε το ΠΑΣΟΚ απο το 40%+ στο 7%. Ειναι η γενια που εψαξε μια αλλαγη μεσω του Τσιπρα και ενα κομμα του 3% το εκανε κυβερνηση, που εβαλε την Χρυση Αυγη στο κοινοβουλιο, που αναγκασε τα κομματα να συνεργαστουν επειδη δεν εβγαιναν τα κουκια κλπ, δεν θα σχολιασω για το εαν ειναι σωστο ή λαθος αλλα τουλαχιστον προσπαθησε.

Η μεγαλη αδιαφορια ηρθε μετα τον Τσιπρα, οπου καταλαβαν ολοι οτι το συστημα δεν αλλαζει ετσι ευκολα και οτι τελικα οτι παρουσιαζεται ως αντισυστημικο, δεν ειναι επι της ουσιας και αντισυστημικο. Καπου εκει μπλοκαρε, αλλα υπαρχει μια παρακαταθηκη πολυ σημαντικη, δεν ειναι πλεον αγκιστρωμενη στα κομματα (τουλαχιστον σε ενα σεβαστο ποσοστο) και οπως ανεβασε τη ΝΔ στο 40% ετσι μπορει να την κατεβασει στο 25%, δηλαδη ακομα και τωρα, ψαχνει να βρει τον τροπο ή τον καταλληλο.

Δεν ειναι σιγουρα κατι το σπουδαιο αλλα δεν ειναι και αμελητεο....
Τι κάνεις Κορώνα μου; :wave:

Ε ναι μωρέ, αφού είπα ότι το δείγμα είναι πολύ μικρό, 20, άντε βία 30 άτομα. Δεν μπορείς να βγάλεις σωστό συμπέρασμα από ένα τόσο μικρό δείγμα. Προσπαθώ να βρω αιτιολογίες (ή και δικαιολογίες...), για το πως και γιατί τα έκανε σκατά η δική μου η γενιά και, επί πλέον, "χάλασε" και τις επόμενες γενιές.
Δεν έχω καμία αισοδοξία για το μέλλον. Και του τόπου και των ανθρώπων του.
Ουτε εγω....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Unique έγραψε: 08 Απρ 2025, 14:47 Γιατί όλα τα πιτσιρίκια λένε ανα 3 λέξεις το bro?
Ειναι της μοδας εδω και καμια 5ετια σιγουρα . κατι σαν τα λαικα δικε μου , τυπε μου , που λεγοταν παλαιοτερα .

ακουγεται και κουλ . ειναι και εγγλεζικο που το σπικαρουν ολα πλεον απο τα νηπια .
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Στύξ έγραψε: 07 Απρ 2025, 15:26 Τον εκνεύρισα τον άλλον τον μαθητή ρομά σήμερα κι έκατσε βιαστικά στην καρέκλα με αποτέλεσμα να σπάσει την οθόνη του κινητού . :smt005:

Καλά να πάθεις κωλόπαιδο. :smt077
Σιγά το πρόβλημα. Άλλου έσπασε η οθόνη του κινητού άλλου θα απαλλοτριωθεί το δικό του.

Κοινωνική ισορροπία. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Otto Weininger έγραψε: 04 Απρ 2025, 01:30

Περνάω έξω από ένα ΕΠΑΛ
Πουτάνα ζωη .... χαχαχ . εδω ακου τωρα .

12 η ωρα το μεσημερι χθες με το σκουτερ ( κρανος παντα ) παω για καφε περναω μια ευθειουλα με κανα 20-30 χλμ γιατι επαιζε μποτιλιαρισμα .

Με κοπαναει κατι στο πανω μερος του κρανους !!!! κοιταζω τριγυρω υποψιασμενος τπτ ... πισω ? τπτ . ειναι ενας ντελιβερας πισω μου στα 10 μετρα

με φτανει . φιλε καταλαβες τι εγινε μου λεει ? οχι του λεω . εφυγε μπουκαλι μεσα απο το δημοτικο και σε βρηκε . :lol:
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Νon4me έγραψε: 08 Απρ 2025, 16:37

Περνάω έξω από ένα ΕΠΑΛ

12 η ωρα το μεσημερι χθες με το σκουτερ ( κρανος παντα ) παω για καφε περναω μια ευθειουλα με κανα 20-30 χλμ γιατι επαιζε μποτιλιαρισμα .

Με κοπαναει κατι στο πανω μερος του κρανους !!!! κοιταζω τριγυρω υποψιασμενος τπτ ... πισω ? τπτ . ειναι ενας ντελιβερας πισω μου στα 10 μετρα

με φτανει . φιλε καταλαβες τι εγινε μου λεει ? οχι του λεω . εφυγε μπουκαλι μεσα απο το δημοτικο και σε βρηκε . :lol:
Αφού δε σου έριξαν με rpg ,πάλι καλά να λες.Ήμαρτον ρε :scross:
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Περνάω έξω από ένα ΕΠΑΛ

Περιοχη;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Ερμής έγραψε: 08 Απρ 2025, 16:41

Περνάω έξω από ένα ΕΠΑΛ

Περιοχη;
ιωαννινα . κεντρο .
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

Unique έγραψε: 08 Απρ 2025, 14:47 Γιατί όλα τα πιτσιρίκια λένε ανα 3 λέξεις το bro?
αμερικανοποιηση μπρο :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Νon4me

πλαστικο το μπουκαλι . ουτε ταραχτηκα βεβαια . με βρηκε εντελως πανω και εκανε γκελ αμεσως .
Στύξ

Καταταχτείτε ( Αστερίξ TM) ,γίνετε καθηγητές μας έλεγαν ,να προσφέρετε στην κοινωνία...
Να μαλάκα Στύγιε :fp: :wall:
Στύξ

Νon4me έγραψε: 08 Απρ 2025, 16:44 πλαστικο το μπουκαλι . ουτε ταραχτηκα βεβαια . με βρηκε εντελως πανω και εκανε γκελ αμεσως .
Nτάξει μωρέ ,στον μαθηματικό στο Επάλ είχαν πετάξει ..γάτα στον πίνακα ,εν ώρα μαθήματος.
Πάντα υπάρχουν χειρότερα και θέλω θετικές σκέψεις.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”