!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Εντάξει αν του μάθεις να βγάζει ψάρια με τα χέρια ή να τα υπνωτιζει με καμία φλογέρα, δε θα χρειάζεται ψαροτουφεκο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Ερμής έγραψε: 19 Οκτ 2024, 10:17 Εντάξει αν του μάθεις να βγάζει ψάρια με τα χέρια ή να τα υπνωτιζει με καμία φλογέρα, δε θα χρειάζεται ψαροτουφεκο.
Πω πω πετάχτηκε πάλι η τσουτσού σαν κλανιά στο μουλωχτό και βρώμισε τον τόπο. :smt005:
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Niki

Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος εκτός από τον φανταστικό σας μικρόκοσμο όλα αυτά που γράφω τα θεωρούν αυτονόητα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Niki έγραψε: 19 Οκτ 2024, 10:21
Ερμής έγραψε: 19 Οκτ 2024, 10:17 Εντάξει αν του μάθεις να βγάζει ψάρια με τα χέρια ή να τα υπνωτιζει με καμία φλογέρα, δε θα χρειάζεται ψαροτουφεκο.
Πω πω πετάχτηκε πάλι η τσουτσού σαν κλανιά στο μουλωχτό και βρώμισε τον τόπο. :smt005:
Μιλάει και στον εαυτό της τώρα. Πάει την ψώνισε.
Zundapp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zundapp »

Niki έγραψε: 19 Οκτ 2024, 09:56
Το 1949 -1955 μετά άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι χίπηδες και είχανε λίγα εισοδήματα.
τους τουριστες τους εκανε hippies, 10+ χρονια πριν βγει η hippie υποκουλτουρα :smt005: :smt005: :smt005:
τους φραγκατους με τα καβουρακια και τα σκαρπινακια τους εκανε Eden Ahbez :smt005: :smt005: :smt005:
Living a bucolic life from at least the 1940s, he traveled in sandals and wore shoulder-length hair and beard, and white robes. He camped out below the first L in the Hollywood Sign above Los Angeles and studied Asian mysticism. He slept outdoors with his family and ate vegetables, fruit, and nuts. He claimed to live on $3 per week
Εικόνα
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιουν 2024, 00:37

Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Ερμής έγραψε: 19 Οκτ 2024, 12:08
Σε σένα μίλησε Ερμάκο. Με παράθεση. Δεν την ''ψώνισε''.
Καλή η πλάκα αλλά περιοριστείτε λίγο με την ξερολίασή σας.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Στύξ έγραψε: 18 Οκτ 2024, 21:41 Γω αύριο έχω κανονίσει χταπόδι ,καλαμάρι ,τυροσαλάτα κλπ μετά τσίπουρου -άνευ γλυκάνισου- για την παρέα στην αυλή.
Στην υγειά σας :vp15:
Α, μάλιστα. Γι'αυτο δεν πας στο άλλο νήμα να σκοτωθούμε ''σωστά'' μωρή κότα; :lol:
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Πασιφάη έγραψε: 19 Οκτ 2024, 13:57
Στύξ έγραψε: 18 Οκτ 2024, 21:41 Γω αύριο έχω κανονίσει χταπόδι ,καλαμάρι ,τυροσαλάτα κλπ μετά τσίπουρου -άνευ γλυκάνισου- για την παρέα στην αυλή.
Α, μάλιστα. Γι'αυτο δεν πας στο άλλο νήμα να σκοτωθούμε ''σωστά'' μωρή κότα; :lol:
Εεε ,έχω "φτιαχτεί" ήδη και οφείλω να πράξω τα δέοντα περαιτέρω. :lol:
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Στύξ έγραψε: 19 Οκτ 2024, 14:04
Πασιφάη έγραψε: 19 Οκτ 2024, 13:57
Εεε ,έχω "φτιαχτεί" ήδη και οφείλω να πράξω τα δέοντα περαιτέρω. :lol:
Ποιά ''δέοντα'' μωρή Ρωξάνη. Η Στύγαινα έχει έτοιμη παντόφλα.Κι εγώ θέλω να τσακωθώ. :lol:
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Πασιφάη έγραψε: 19 Οκτ 2024, 13:54
Ερμής έγραψε: 19 Οκτ 2024, 12:08

Σε σένα μίλησε Ερμάκο. Με παράθεση. Δεν την ''ψώνισε''.
Καλή η πλάκα αλλά περιοριστείτε λίγο με την ξερολίασή σας.
Α ναι; σορρυ δε το κατάλαβα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Niki έγραψε: 19 Οκτ 2024, 10:09
Ασέβαστος έγραψε: 19 Οκτ 2024, 10:06
Niki έγραψε: 19 Οκτ 2024, 09:56

Ναι εμάς μας φώναζε η μάνα μας να βγούμε από την θάλασσα γιατί πρέπει να πάμε σχολείο μόνο λέπια δεν βγάλαμε αλλά εσύ με το ψαροτούφεκο ξέρεις πιο πολλά.
Εγώ σε πάω στοίχημα να σου βάλω τέσσερα φυτά τις θάλασσας δεν θα βρείς ούτε σε ένα την ονομασία του ούτε ποια τρώγονται ούτε πως πρέπει να τα φτιάξεις για να τρώγονται.
Αχ θαλασσινούς σαν εσένα πολλούς. :smt005:
Συνεχίζουμε το μάθημα.
Λοιπόν ναι οι παππούδες μας μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο τους έκοβε η λόρδα και βουτούσαν έβγαζαν όσες βόμβες δεν έσκασαν των Γερμανών αφαιρούσαν την εκρηκτική ύλη και έφτιαχναν δυναμίτες.
Το 1949 -1955 μετά άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι χίπηδες και είχανε λίγα εισοδήματα.
Φυσικά όλοι αυτοί τώρα πέθαναν οι περισσότεροι χωρίς χέρια και κάποιοι και χωρίς πόδια.
Τι έχει να κάνει αυτό με τα σημερινά παιδιά;
Που αν πουλήσουν μόνο την τουαλέτα του σπιτιού τους θα πάρουν μισό εκατομμύριο.
Όλοι είναι αποκαταστημένοι , με τις δουλειές τους με τα αυτοκίνητα τους με τα σκάφη τους.

Προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
Σου γράφω ξανά αν δεν θες μπορείς να παίρνεις τηλέφωνο τους εξωραϊστικούς συλλόγους στην περιοχή που πηγαίνεις για ψάρεμα και να ενημερώνεσαι για τις προστατευμένες περιοχές.
Δεν είναι τσιφλίκι σας οι θάλασσες ούτε τα βουνά.

Υ.Γ.
Το λάθος μου είναι ότι έγραψα ότι έχεις μείνει στο 1970.
Εσύ έχει μείνει στο 1950.
Άκου δυναμίτες από ντόπιους στις περιοχές μας :smt005:
Θα πάει ο άλλος ντυμένος με 1000 ευρώ ρούχα με σκάφος 40.000 με κινητό 3000 να ρίξει δυναμίτη να χορτάσει την πείνα του. :smt005:
Δηλαδή όλοι οι ντόπιοι τόσο κονομημενοι είναι ε;

Γράφε κι άλλο έχει πλάκα.

Και δυναμίτες δε ρίχνουν για να χορτάσουν την πείνα τους. Ρίχνουν για να κονομησουν, η για να φέρουν ψάρια σπίτι να κάνουν τον σπουδαίο, η ακόμη και γιατί έτσι έμαθαν το ψάρεμα.
Ανακεφαλαιώνω.
Ο Ασέβαστος θα ψαρεύει με το ψαροντούφεκο όπου γουστάρει ανεξάρτητα αν υπάρχουν περιοχές που γεννούν τα ψάρια , ανεξάρτητα αν οι τοπικές κοινότητες τις περιοχές αυτές τις προστατεύουν γιατί οι ντόπιοι εκεί το 1950 έριχναν δυναμίτες.

:smt005: :smt005: :smt005:
Ο ασέβαστος είναι από τους λίγους που ξέρει που γεννούν τα ψάρια. Αυτό συμβαίνει, επειδή είμαι μέσα στη θάλασσα και τα βλέπω με τα μάτια μου.
Παίζω μπάλα επαγγελματικά εδώ και 30 χρόνια, και εσύ μου κάνεις την έξυπνη επειδή λες ζεις δίπλα σε γήπεδο. Είμαστε σε τελείως διαφορετικό επίπεδο.

Και ναι. Ψαρεύω εκεί που γεννούν τα ψάρια. Έχω όμως την πολυτέλεια να διαλέξω. Να μη ρίξω στην αυγωμένη μπάφα, αλλά να πάρω δυο-τρία από τα στεράδια πού την ακολουθούν. Γενικά την εποχή του ζευγαρώματος, μαζεύονται εκατοντάδες ψάρια σε ορισμένους κόλπους. Πόσα να πάρω εγώ; Πέντε; Έχω όρια.

Οι ντόπιοι από την άλλη, ειδικά κρητικοι και μανιάτες, και πολύ περισσότερο επαγγελματίες, γαμούν όλο το κοπάδι. Για το μεροκάματο. Με μη επιλεκτικά εργαλεία όπως τα δίχτυα, που δεν ξεχωρίζουν ποια και πόσα ψαριά θα μαζέψουν.

Και δυναμίτες ρίχνουν. Σήμερα όχι το 50.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

https://www.spearfishingforum.gr/viewto ... 6&start=45

https://www.boatfishing.gr/psareve-me-d ... -irakliou/

Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, σαλπες. Δηλαδή δεν το κάνει για τα ψάρια, σαβούρα μαζεύει. Απλώς έτσι έμαθε ότι είναι το ψάρεμα, από τους σύντεκνους, και το συνεχίζει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

19 σελιδες νήμα και ούτε μία κρητική λέξη ή έκφραση.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
Niki

Ασέβαστος έγραψε: 20 Οκτ 2024, 08:21 https://www.spearfishingforum.gr/viewto ... 6&start=45

https://www.boatfishing.gr/psareve-me-d ... -irakliou/

Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, σαλπες. Δηλαδή δεν το κάνει για τα ψάρια, σαβούρα μαζεύει. Απλώς έτσι έμαθε ότι είναι το ψάρεμα, από τους σύντεκνους, και το συνεχίζει.
Λοιπόν εγώ δεν ήθελα να σε στριμώξω από την αρχή.
Εσύ τριβόσουνα σου είχα γράψει ήρθες στο γήπεδο μου μαζέψου.
Εσύ δεν άκουσες.
Ήθελα απλά να σου περάσω το μήνυμα ότι πρέπει να σέβεσαι τους κανόνες και όλος ο κόσμος , όλοι μας.
Εσύ λες ότι εγώ αποτελώ εξαίρεση και επειδή δεν ψαρεύω αυγομένα ψάρια μπορώ να πηγαίνω σε μέρη που δεν επιτρέπεται να ψαρεύω.
Αυτό με μεγάλη επιείκεια μπορώ να το χαρακτηρίσω αφέλεια.
Είναι σαν να λες να επιτραπεί το ψάρεμα σε αυτές τις περιοχές και να βάλουν οι τοπικές κοινότητες ανθρώπους με την βάρκα και να ελέγχουν τι ψάρεψε ο καθένας.
Κάπως έτσι σκέφτεσαι.
Τώρα το να ψάχνεις στο διαδίκτυο για να βρεις σε ένα φόρουμ μια συζήτηση του 2011 που κάνουν κάποιοι για δυναμίτες για να δείξεις ότι έχεις δίκιο δεν λέει.

Δεν υπάρχουν άντρες τόσο θαρραλέοι ή χαζοί ή απελπισμένοι όπως θέλεις ονομάτησε τους ,για να πάνε να κρατάνε τον δυναμίτη μέχρι να φτάσει το φυτίλι στην κορφή για να το ρίξουν μετά να ψαρέψουν.
Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να φάνε τα φύλα της φραγκοσυκιάς να τελειώσουν αυτά , να μαζέψουν τα χόρτα του βουνού , της θάλασσας και αν συνεχίσει να είναι άδειο το στομάχι των παιδιών τους καμμιά βδομάδα τότε ναι μπορεί απελπισμένοι να πάνε να ρίξουν δυναμίτη.

Μην κατακρίνετε τους ανθρώπους που ρίχνανε δυναμίτη πριν χρόνια γιατί δεν έχετε μυρίσει καν τι περνούσανε.
Ανεξάρτητα τι ζημιά κάνανε στον βυθό.
Ανεξάρτητα τα χέρια και τα πόδια που έχαναν.

Είναι ένα μέρος της Ιστορίας της Κρήτης και των νησιών μας που δεν είναι μόνο μαύρο όπως αρκετοί θέλετε να το περιγράφετε.

Τέλος πάντων εγώ δεν είμαι αρμόδια να μάθω ούτε τρόπους ούτε ιστορία σε κανέναν.
Αν θέλετε από μόνοι σας ψαχτείτε .

Την καλημέρα μου.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Δεν υπάρχει σωτηρία.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση