!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

nick έγραψε: 21 Σεπ 2020, 15:14
elchav έγραψε: 21 Σεπ 2020, 14:16 Ισχύει ότι νόσησε και δεύτερος με νευρολογική ασθένεια αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca;

αν ναι, Π Ο Υ Τ Σ Α
Θυμίζει το autopilot της Tesla.
Το autopilot έχει γλυτώσει από το θάνατο περίπου 3-4000 άτομα, αυτοί θα είχαν πεθάνει χωρίς το σύστημα.
Εχει προκαλεσει ομως και το θανατο σε καμια δεκαρια λογο σφαλματος του autopilot, θα ειχαν ζησει αν δεν ειχαν το σύστημα.

Ετσι και το εμβόλιο, θα σώσει χιλιάδες και θα σκοτώσει δεκαδες.
Δεν είναι τόσο σίγουρο αυτό γιατί
α) Δεν ξέρουμε καλά τον ιό!!! Το έχω ξαναγράψει, αλλά δεν μπορείτε να το καταλάβετε: όλες οι βαριές αρρώστιες που ξέρετε, π.χ. ευλογιά, είχαν συνεξελιχθεί μαζί μας επί χιλιάδες χρόνια και ξέραμε τις ιδιότητες τους. Για αυτό και τα εμβόλια έπιασαν και μέσα σε λιγότερα από 100 χρόνια έχουμε εξαφανίσει σχεδόν αυτές τις αρρώστιες.
β) Δεν μαθαίνουμε τον ιό, γιατί χάρη στις γελοίες προσπάθειες των κυβερνήσεων δεν έχουμε υγιεί διασπορά του και εξέλιξη του!!!
γ) Το εμβόλιο δεν έχει τον επαρκεί χρόνο για να εξελιχτεί!!! Θέλει άνω των 4 ετών για κάποιο εμβόλιο να το εξελίξεις σωστά και αυτό χωρίς πίεση - σε ένα χρόνο παίρνεις το τρίτο το μακρύτερο!!!

Εγώ δεν πρόκειται να κάνω το εμβόλιο, ακόμα και εάν βγει του χρόνου. Θα περιμένω ακόμα 2 ή 3 χρόνια...
ΕΣΕΙΣ μπορείτε άνετα να γίνεται πειραματάζωα...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 21 Σεπ 2020, 16:54 Δύο οι περιπτώσεις σοβαρής νευρολογικής παρενέργειας στο εμβόλιο της Astrazeneca που αγορασε η ΝΔ...ευτυχώς που υπάρχουν και άλλα εμβόλια....το ρωσικο υπό δοκιμή, γιατί δε το βλέπω καλά αυτό...

ΝΔ_ΞΕΦΤΙΛΕΣ
21 Σεπτεμβρίου, 2020
Παραδέχονται την αποτυχία τους: «Ξεχάστε το εμβόλιο της Οξφόρδης αν…»

Εικόνα

Από το ένα φιάσκο στο άλλο οι ειδικοί.

Κίνδυνος να τιναχθούν στον αέρα ακόμη και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια για παραγωγή και «έξοδο» του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην αγορά!

Αυτό διαπιστώνεται αμέσως μετά και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν σχετικά με το πολυαναμενόμενο εμβόλιο της εταιρίας-«κολοσσού» AstraZeneca .

Το λεγόμενο «εμβόλιο της Οξφόρδης» το έχουν ήδη προπαραγγείλει τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. -μεταξύ άλλων και η Ελλάδα- ωστόσο αυτό κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο!

Πιο συγκεκριμένα σε αποκαλυπτικό τους δημοσίευμα οι New York Times κάνουν λόγο για νέα διακοπή των δοκιμών από την AstraZeneca στις αρχές Σεπτεμβρίου, εξαιτίας ενός ατόμου που παρουσίασε σοβαρή νευρολογική ασθένεια.

Πρόκειται για μία γυναίκα -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας- που εμφάνισε εγκάρσια μυελίτιδα, μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό.

Αυτή είναι και η δεύτερη περίπτωση σοβαρής επιπλοκής-παρενέργειας που προκάλεσε το εμβόλιο στους εθελοντές, «φουντώνοντας» τις φήμες περί ακαταλληλότητάς του.

Στην καλύτερη περίπτωση τα νέα δεδομένα θα πάνε ακόμη πιο πίσω χρονικά την μαζική παραγωγή και διάθεση (στις ευπαθείς πρώτα ομάδες και έπειτα στον γενικό πληθυσμό) του πολυαναμενόμενου εμβολίου.

Ωστόσο στο δημοσίευμα αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να ναυαγήσει δια παντός το εγχείρημα με το εμβόλιο της Οξφόρδης.

Ειδικότερα αναφέρονται τα εξής:

«Ο στόχος που έχει τεθεί, είναι ένα εμβόλιο με 50% αποτελεσματικότητα, το όριο δηλαδή που έχει καθορίσει ο αμερικανικός οργανισμός FDA. Για να καθοριστεί με στατιστική ακρίβεια εάν η εταιρεία πετυχαίνει τον στόχο αυτό, θα πρέπει να συμμετάσχουν στις δοκιμές 150 επιβεβαιωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό.

Ωστόσο, θα γίνει και μία πρώιμη ανάλυση των στοιχείων όταν υπάρξουν 75 ασθενείς συμμετέχοντες. Εάν τότε το εμβόλιο είναι 50% αποτελεσματικό, μπορεί η εταιρεία να σταματήσει νωρίτερα τις δοκιμές και να ζητήσει την άδεια της αμερικανικής κυβέρνησης για να διαθέσει το εμβόλιό της για επείγουσα χρήση.

Αν υπάρχουν ήδη δυο περιπτώσεις, τότε το σχέδιο αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο. Αν εμφανιστεί και τρίτη περίπτωση νευρολογικής διαταραχής στο γκρουπ των δοκιμών, τότε μπορεί να πέσουν οι τίτλοι τέλους για το συγκεκριμένο εμβόλιο».

Εικόνα
https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030 ... oys-xecha/
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Αν δεν λειτουργήσει κάποιο από τα εμβόλια που βρίσκονται τώρα στην φάση 3 πάμε για ανοσία αγέλης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Green Dragon έγραψε: 21 Σεπ 2020, 21:25 Αν δεν λειτουργήσει κάποιο από τα εμβόλια που βρίσκονται τώρα στην φάση 3 πάμε για ανοσία αγέλης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Μάσκα ισοβίως, προστατεύει από τα πάντα
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Green Dragon έγραψε: 21 Σεπ 2020, 21:25 Αν δεν λειτουργήσει κάποιο από τα εμβόλια που βρίσκονται τώρα στην φάση 3 πάμε για ανοσία αγέλης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
δεν ξέρουμε αν μπορεί να υπάρξει ανοσία αγέλης. Έχουν ακουστεί πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ξανακόλλησαν covid. Σήμερα στο ράδιο άκουγα για περίπτωση ανθρώπου που τη δεύτερη φορά το πέρασε πιο βαριά και χρειάστηκε να νοσηλευθεί.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

mao mao έγραψε: 21 Σεπ 2020, 21:34
δεν ξέρουμε αν μπορεί να υπάρξει ανοσία αγέλης. Έχουν ακουστεί πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ξανακόλλησαν covid. Σήμερα στο ράδιο άκουγα για περίπτωση ανθρώπου που τη δεύτερη φορά το πέρασε πιο βαριά και χρειάστηκε να νοσηλευθεί.
Αυτά κατά βάση είναι είτε λάθη των τεστς είτε άτομα με προβληματικό ανοσοποιητικό. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το ξαναπαθαίνεις, πχ του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να τραβήξει για πολύ αυτή η ιστορία, θα λυθεί είτε με τον soft way είτε με τον hard way.

Όσον αφορά το εμβόλιο πάντως, εγώ προτιμώ να ρισκάρω παρενέργειες παρά με τον ιό. Αρκεί ν' αποδειχτεί ότι τουλάχιστον προστατεύει αν και 50% αποτελεσματικότητα στο σενάριο που αναφέρει πιο πάνω ο Rebel δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό (σε τέτοια περίπτωση μάλλον δεν θα το κάνω).
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Εγώ προτιμώ να το περάσω παρά να κάνω το εμβόλιο. Αλλά, να το περάσω ελαφρά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Gherschaagk έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:47 Εγώ προτιμώ να το περάσω παρά να κάνω το εμβόλιο. Αλλά, να το περάσω ελαφρά.
Χαίρω πολύ! Πως θα το εξασφαλίσεις αυτό; Δεν υπάρχει τρόπος.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Green Dragon έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:50
Gherschaagk έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:47 Εγώ προτιμώ να το περάσω παρά να κάνω το εμβόλιο. Αλλά, να το περάσω ελαφρά.
Λέω τι θέλω, όχι τι θα συμβεί. Το πιθανότερο είναι να αναγκαστώ να κάνω το εμβόλιο για να συνεχίσω τη ζωή μου αν και δεν θα την συνεχίσω για πολύ με δεδομένο ότι είναι εποχιακός ιός και θα τον κολλάμε ξανά και ξανά κάθε χρόνο. Μην ξεχνάμε την υψηλή μεταδοτικότητα. Κάθε χρόνο οι ίδιες μλκιες. :cry
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Gherschaagk έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:55
Green Dragon έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:50
Λέω τι θέλω, όχι τι θα συμβεί. Το πιθανότερο είναι να αναγκαστώ να κάνω το εμβόλιο για να συνεχίσω τη ζωή μου αν και δεν θα την συνεχίσω για πολύ με δεδομένο ότι είναι εποχιακός ιός και θα τον κολλάμε ξανά και ξανά κάθε χρόνο. Μην ξεχνάμε την υψηλή μεταδοτικότητα. Κάθε χρόνο οι ίδιες μλκιες. :cry
Τωρα ειναι υψηλη η μεταδοτικοτητα επειδη ειμαστε ολοι παρθενοι. Αργοτερα ουτε που θα μας ακουμπαει.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Green Dragon έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:43 Όσον αφορά το εμβόλιο πάντως, εγώ προτιμώ να ρισκάρω παρενέργειες παρά με τον ιό. Αρκεί ν' αποδειχτεί ότι τουλάχιστον προστατεύει αν και 50% αποτελεσματικότητα στο σενάριο που αναφέρει πιο πάνω ο Rebel δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό (σε τέτοια περίπτωση μάλλον δεν θα το κάνω).
Συγγνώμη, εσύ τι αποτελεσματικότητα περιμένεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

hellegennes έγραψε: 22 Σεπ 2020, 00:01
Green Dragon έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:43 Όσον αφορά το εμβόλιο πάντως, εγώ προτιμώ να ρισκάρω παρενέργειες παρά με τον ιό. Αρκεί ν' αποδειχτεί ότι τουλάχιστον προστατεύει αν και 50% αποτελεσματικότητα στο σενάριο που αναφέρει πιο πάνω ο Rebel δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό (σε τέτοια περίπτωση μάλλον δεν θα το κάνω).
Όση έχουν και τα υπόλοιπα, δηλαδή σχεδόν 100% αλλά και με 90% συμβιβάζομαι δεδομένου ότι είναι καινούργιο. Το 50% δεν κάνει τίποτα και μάλιστα μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά δίνοντας ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Μπίστης έγραψε: 21 Σεπ 2020, 21:31
Μάσκα ισοβίως, προστατεύει από τα πάντα
Υπάρχουν κι άλλες λυσεις

https://www.facebook.com/326683984410/p ... 123144411/
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Green Dragon έγραψε: 22 Σεπ 2020, 00:03
hellegennes έγραψε: 22 Σεπ 2020, 00:01
Όση έχουν και τα υπόλοιπα, δηλαδή σχεδόν 100% αλλά και με 90% συμβιβάζομαι δεδομένου ότι είναι καινούργιο. Το 50% δεν κάνει τίποτα και μάλιστα μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά δίνοντας ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας.
KaraLol! Τι νομίζεις ότι είναι; Το εμβόλιο της Ερυθράς και της Ιλαράς;

CDC, αποτελεσματικότητα εμβολίου της γρίπης:

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

Ανοσια αγελης χωρις εμβολιο σημαινει 50-100 χιλιαδες θανατοι στην Ελλαδα.Η Ιταλια θα ζησει τη Λομβαρδια αλλες 15 φορες.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”