Σελίδα 19 από 23

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 15:51
από Ερμής
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 06 Απρ 2018, 15:50 Συγγνώμη, αλλά απο όλα τα γλυκά που εβαλε η σισιλυ κ ο Ερμής, μόνο το τιραμισου αξίζει.

Τα υπόλοιπα τα πετάς στο σκουπιδοτενεκέ πριν τα βάλεις στο στόμα.

Από γλυκά, κέικ, παγωτα, σαντιγί και σοκολάτες, Γαλλία και Γερμανια/Ελβετία κυριαρχουν.
Κοίτα αν τα έχεις φάει μονο απο το λιντλ κατεψυγμένα, λογικό μου ακούγεται να έχεις αυτή την άποψη
ε ναι ειδικά στα παγωτα η Ιταλία είναι πάτος.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 15:54
από Cecily Anne
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 06 Απρ 2018, 15:50 Συγγνώμη, αλλά απο όλα τα γλυκά που εβαλε η σισιλυ κ ο Ερμής, μόνο το τιραμισου αξίζει.

Τα υπόλοιπα ( ειδικά κάτι πρασινοκιτριναμπλε πολύχρωμα κουλουρακια) τα πετάς στο σκουπιδοτενεκέ πριν τα βάλεις στο στόμα.

Από γλυκά, κέικ, παγωτα, σαντιγί και σοκολάτες, Γαλλία και Γερμανια/Ελβετία κυριαρχουν.
Στην Ελβετία μια φορά, έκανα τρολιά και πήγα στην τάξη ένα κουτί Ίον τις μικρές.
Ακόμα μου λένε "τι τέλειες σοκολάτες έχετε στην Ελλάδα".

Σοβαρά.
Και στο λέω που τις ελβετικές τις έχω φάει με την κούτα.

Δεν στο λέω, για να σου πω ότι έχουμε "καλύτερες σοκολάτες" προς θεού. Απλά ΟΚ, σοκολάτες. Παρακάτω.. Εδώ λέμε για γλυκά.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 15:56
από fagano3
Η Ιον αμυγδαλου εχει πολυ ιδιαιτερη γευση.Αμα δεν ηταν ελληνικη θα εκανε θραυση στο εξωτερικο.

Το ιδιο και τα σοκολατακια.Ειχα φερει για γενεθλια και κοντεψαν να φανε και την σακουλα.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 15:57
από Ηράκλειτος
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 06 Απρ 2018, 10:23Είστε τυχεροί που δεν έχει fb video εμπέντιγκ, ειδεμή θα σας είχα φλομώσει με τα άπαντα του νάπολι φουντ πορν. Δεν θα βρίσκατε λαγούμι να τρουπώσετε
https://www.facebook.com/napolifoodporn/

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 15:58
από Otto Weininger
Mιλάτε για τη χώρα που έβγαλε την Nutella. Δεν μπορείτε να σεβαστείτε ;

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 15:59
από Ελβετός Τραπεζίτης
Cecily Anne έγραψε: 06 Απρ 2018, 15:54
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 06 Απρ 2018, 15:50 Συγγνώμη, αλλά απο όλα τα γλυκά που εβαλε η σισιλυ κ ο Ερμής, μόνο το τιραμισου αξίζει.

Τα υπόλοιπα ( ειδικά κάτι πρασινοκιτριναμπλε πολύχρωμα κουλουρακια) τα πετάς στο σκουπιδοτενεκέ πριν τα βάλεις στο στόμα.

Από γλυκά, κέικ, παγωτα, σαντιγί και σοκολάτες, Γαλλία και Γερμανια/Ελβετία κυριαρχουν.
Στην Ελβετία μια φορά, έκανα τρολιά και πήγα στην τάξη ένα κουτί Ίον τις μικρές.
Ακόμα μου λένε "τι τέλειες σοκολάτες έχετε στην Ελλάδα".

Σοβαρά.
Και στο λέω που τις ελβετικές τις έχω φάει με την κούτα.

Δεν στο λέω, για να σου πω ότι έχουμε "καλύτερες σοκολάτες" προς θεού. Απλά ΟΚ, σοκολάτες. Παρακάτω.. Εδώ λέμε για γλυκά.
Δεν μου κάνει εντύπωση διότι η συνταγή σοκολατας γαλακτος της Ιον ειναι συνταγή της ελβετικης Lindt.

Βασικά υπάρχουν καμία 15 μεγάλες σοκολατοποιειες ανα τον κοσμο που έχουν αγοράσει το δικαίωμα να χρησιμοποιουν την συνταγή της Lindt.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 15:59
από Cecily Anne
fagano3 έγραψε: 06 Απρ 2018, 15:56 Η Ιον αμυγδαλου εχει πολυ ιδιαιτερη γευση.Αμα δεν ηταν ελληνικη θα εκανε θραυση στο εξωτερικο.

Το ιδιο και τα σοκολατακια.Ειχα φερει για γενεθλια και κοντεψαν να φανε και την σακουλα.
Tα πράσινα με το ολόκληρο φουντούκι;;;;
:g094:

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 16:01
από Ελβετός Τραπεζίτης
Otto Weininger έγραψε: 06 Απρ 2018, 15:58 Mιλάτε για τη χώρα που έβγαλε την Nutella. Δεν μπορείτε να σεβαστείτε ;
Νουτελα (και ολα τα 25 παραγωγα και παραπλησια που πωλούνται ανα τον κοσμο): το κατεξοχήν πλεον καταστροφικό για την υγεία σκατοφαγητο.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 16:02
από Cecily Anne
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 06 Απρ 2018, 15:59
Δεν μου κάνει εντύπωση διότι η συνταγή σοκολατας γαλακτος της Ιον ειναι συνταγή της ελβετικης Lindt.

Βασικά υπάρχουν καμία 15 μεγάλες σοκολατοποιειες ανα τον κοσμο που έχουν αγοράσει το δικαίωμα να χρησιμοποιουν την συνταγή της Lindt.
Aυτό πρώτη φορά το ακούω. Και για να είμαι ειλικρινής, δε μου θυμίζει σε τίποτα την Λιντ, όχι ότι θα μου έκανε εντύπωση να ισχύει.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 16:04
από hellegennes
fagano3 έγραψε: 06 Απρ 2018, 15:56 Η Ιον αμυγδαλου εχει πολυ ιδιαιτερη γευση.Αμα δεν ηταν ελληνικη θα εκανε θραυση στο εξωτερικο.

Το ιδιο και τα σοκολατακια.Ειχα φερει για γενεθλια και κοντεψαν να φανε και την σακουλα.
Ίον αμυγδάλου, γάλακτος, νουαζέτα, από τις καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο. Αν ήταν ιταλικές θα ήταν παγκοσμίου φήμης.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 16:04
από Ερμής
Δεν έχουν φάει χειροποίητο κανολι οι άθρωπες, μη τους παρεξηγείτε.

Μένα μαρέσει η κλασσική ΙΟΝ αμυγδάλου, ή μεγάλη όμως, με τα ολοκληρα αμύγδαλα. Κορυφαίο παρασκεύασμα παγκοσμίως.
ΤΙ σχέση έχει η λιντ με την ΙΟΝ ρε Ελβετέ, εντελώς άλλη γεύση η ΙΟΝ γαλακτος με την αντίστοιχη Λιντ

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 16:05
από Otto Weininger
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 06 Απρ 2018, 16:01
Otto Weininger έγραψε: 06 Απρ 2018, 15:58 Mιλάτε για τη χώρα που έβγαλε την Nutella. Δεν μπορείτε να σεβαστείτε ;
Νουτελα (και ολα τα 25 παραγωγα και παραπλησια που πωλούνται ανα τον κοσμο): το κατεξοχήν πλεον καταστροφικό για την υγεία σκατοφαγητο.
Nαι, αλλά πρέπει να σέβεσαι ούτως ή άλλως.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 16:07
από Cecily Anne
Δεν ξέρω τι λέτε, πάω να πάρω μια Ίον.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 16:08
από fagano3
Cecily Anne έγραψε: 06 Απρ 2018, 15:59
fagano3 έγραψε: 06 Απρ 2018, 15:56 Η Ιον αμυγδαλου εχει πολυ ιδιαιτερη γευση.Αμα δεν ηταν ελληνικη θα εκανε θραυση στο εξωτερικο.

Το ιδιο και τα σοκολατακια.Ειχα φερει για γενεθλια και κοντεψαν να φανε και την σακουλα.
Tα πράσινα με το ολόκληρο φουντούκι;;;;
:g094:
Nαι.

Δυστυχως ειμαστε πολυ πισω στο μαρκετινγκ και την προωθηση προιοντων στο εξωτερικο (και το λεω εχοντας το δει απο μεσα μιας και δουλευα σε βιομηχανια τροφιμων).

Τα σοκολατακια ιον δεν ειναι απλα σοκολατακια.Ειναι κομματι της πολιτισμικης ζωης του τοπου.

Η μανα μου τα εβαζε σε κρυσταλινο για να κανει θορυβο οταν τα ανοιγεις.Γιογκι ειχα γινει μεχρι να τελειοποιησω την τεχνικη του να τα παιρνεις χωρις να ακουγεται το κρυσταλλο.

Ερμη οχι η μεγαλη.Στην μεγαλη σαν να εχανε κατι.Η μικρη η κοκκινη.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2018, 16:14
από Ελβετός Τραπεζίτης
Cecily Anne έγραψε: 06 Απρ 2018, 16:02
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 06 Απρ 2018, 15:59
Δεν μου κάνει εντύπωση διότι η συνταγή σοκολατας γαλακτος της Ιον ειναι συνταγή της ελβετικης Lindt.

Βασικά υπάρχουν καμία 15 μεγάλες σοκολατοποιειες ανα τον κοσμο που έχουν αγοράσει το δικαίωμα να χρησιμοποιουν την συνταγή της Lindt.
Aυτό πρώτη φορά το ακούω. Και για να είμαι ειλικρινής, δε μου θυμίζει σε τίποτα την Λιντ, όχι ότι θα μου έκανε εντύπωση να ισχύει.
Η "Ιον" δεν είναι πι ελληνική εταιρεία. Πριν πολλά έτη την αγόρασε η Νέστλε. Μετά άλλαξε ιδιοκτήτη μερικές φορές ακομη.

Στην ουσία υπάρχουν ορισμένες συνταγές για την βιομηχανική παραγωγή μεγάλης κλιμακος του προϊόντος που ονομάζεται 《 Σοκολάτα Γάλακτος 》. Αυτές οι συνταγές είναι βιομηχανικά και εμπορικά κατοχυρωμένες.

Ουσιαστικά η συνταγή της Lindt είναι αυτή που χρησιμοποιείται ευρέως. Για αυτό οι σοκολάτες γάλακτος σε όλο τον κόσμο έχουν την ίδια γεύση είτε πωλούνται από μονάδες στην Ισπανια, ΒΒραζιλία, Ρωσία, Αμερική Τουρκία, Πολωνία κλπ.

Ολιγον διαφορετική γεύση έχει η γάλακτος της Cadbury, μόνον και μόνον επειδή επέτυχαν να αλλάξει ο ορισμός του 《 Σοκολάτα γαλακτος》 και να επιτρέπεται να αντικαταστουν με φυτικά έως 5% απο ορισμένα ελαια που περιεχει η συνταγη.

Σαν διαφορετική (και εξ ίσου καλή γευστικα) είναι η συνταγή της Βελγικής côté d Or.

Στην δε Αμερική, εκεί γίνεται το "έλα να δεις" στο μπασταρδεμα της συνταγης.