!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέχασαν να βιδώσουν τις κατασκευές στο έδαφος!

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέχασαν να βιδώσουν τις κατασκευές στο έδαφος!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Ορέστης 35 έγραψε: 16 Μάιος 2019, 17:39 Τωρα ο σεισμικ αρχιζει να απανταει.
Τώρα γύρισα από την δουλειά :lol:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

stergiosbik έγραψε: 16 Μάιος 2019, 11:00
AreSMareS έγραψε: 15 Μάιος 2019, 20:39 Όχι δεν σκάω καθόλου! Ίσα - ίσα! Είναι ένα πολύ καλό κοινωνικό πείραμα που κάνω με τους μαθητές μου. Αντικρούω ....διάφορους εθνοσωτήρες σε διαδικτυακά φόρουμ και τις αναρτήσεις τις πηγαίνω στο σχολείο και τις συζητάμε με τα παιδιά. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καταπληκτική κουβέντα γίνεται!!!! Ναι στην αρχή υπάρχουν και οι ...κοροϊδίες αλλά τώρα το έχουμε ξεπεράσει αυτό. Γίνεται μάλιστα ακόμη πιο επικοδομητικό όταν βάζω κάποια παιδιά ή και ομάδες παιδιών να στηρίξουν - υποστηρίξουν τα ...αστήρικτα και έτσι γίνονται καταπληκτικοί διάλογοι και αντίλογοι. Τα παιδιά επίσης έχουν έναν μοναδικό τρόπο να ξεχωρίζουν αμέσως τις ...αερολογίες και μάλιστα βλέπουν / καταλαβαίνουν πράγματα που εμένα μου διαφεύγουν!
Πέρα από τον κύριο seismic έχουμε κάνει ολόκληρη ...διατριβή με έναν άλλο εθνοσωτήρα ( τον οποίο στηρίζει ο κύριος seismic ) για την #δεν_είναι_αεικίνητο_αλλά_με_350mW_παράγει_700W υδρογονο-απάτη!
Γιατί να σκάσω όταν έχω τόσο υλικό να συζητώ με τους μαθητές μου; Προφανώς καταλαβαίνεις ότι το ...επιδιώκω αυτό! ;-)
Δεν το χα σκεφτει ετσι!
Πολυ σωστη σκεψη ως παραδειγμα τσαρλατανισμου προς τους μαθητες.
Αυτό που εμένα με εντυπωσίασε είναι το τονισμένο/υπογραμισμένο κείμενο.
AreSMareS, έχεις κάποιαν ιδέα/θεωρία πώς και συμβαίνει αυτό;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

seismic έγραψε: 16 Μάιος 2019, 17:30
Lord Brum έγραψε: 16 Μάιος 2019, 17:23 Σε καμία περίπτωση δεν σταματάς τις τέμνουσες τν κόμβων (από διάτμηση αστοχούν οι κόμβοι όχι από ροπή έλεος) βάζοντας κατακόρυφη προένταση. Καταναγκασμενη χρονοιστορια μετακίνησης είναι ο σεισμός αυξάνοντας τη δυσκαμψία δεν σταματάς την ταλάντωση. Τι.μεγεθος τένοντα βάζεις τη διατομή έβαλες στο "πείραμα" σου και τι διατομή σκυροδέματος είχες?
Από διάτμηση αστοχούν οι κόμβοι η οποία προέρχεται από την αντίρροπη ροπή. :lol: Ξέρω τι είναι ο σεισμός. Δεν σταματώ την μετατόπιση του εδάφους αλλά την παραμόρφωση της κατασκευής. 6,5 mm τένοντα Διατομή σκυροδέματος 4 cm Τσιμέντο με άμμο 1 προς 6
Καλά με 4 Χ 4εκατοστά διατομή σκυροδέματος τι μέγιστο αδρανές έχεις? Σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτικό ειδικά στο σκυρόδεμα όσο μικρότερο το.δοκιμιο.τοσο.μεγαλυτερη η τάση αστοχίας ειδικά σε διάτμηση. Για να διατηρήσεις τον ίδιο λόγο διατομών τένοντα σκυροδέματος θες τένοντα 60 χιλιοστά!!! Σε κανονική κατασκευή. Κομματάκι δύσκολο. Την παραμόρφωση της κατασκευής τον κωλο σου να χτυπάς δεν μπορείς.να τη σταματήσεις. Να την μειώσεις λίγο ναι αλλά υπάρχουν αποτελεσματικότεροι τρόποι, πχ με χιαστί συνδέσμους δυσκαμψίας όπως γίνεται στα περισσότερα μεταλλικά κτίρια. Και.παλι δεν σταματάς τιςετατοπισεις τις μειώνεις αρκετά αλλά μια χαρά Ταλ;ντύνεται η κατασκευή. Ειδικά.ςτην περίπτωση σου που βάζεις ένα κατακόρυφο τένοντα για να μειώσεις την ταλάντωση είναι απλά αστείο. Η δυσκαμψία του τένοντα εξαρτάται από τη διατομή του το.μηκος.του και το.μετρο ελαστικότητας. Για μήκος τένοντα ίσο.κε.το.μηκος του κτιρίου απλά δεν δουλεύει. Πολύ μεγαλύτερη δυσκαμψία έχει το υποστύλωμα σου. Ίδιο.μηκος, το ένα δέκατο του μέτρου ελαστικότητας του τένοντα αλλά 50 φορές μεγαλύτερη διατομη.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Η βιδα απο τι υλικο ειναι κατασκευασμένη; Μπορει πχ να σπασει, να διαβρωθεί η να ξεβιδοθει; Εχεις τις προδιαγραφές πχ διαμετρος, σπιρωμα, βημα, αλεν, σταυροκατσαβιδο κλπ;
seismic

Lord Brum έγραψε: 16 Μάιος 2019, 17:27
seismic έγραψε: 16 Μάιος 2019, 16:58
Archmage έγραψε: 16 Μάιος 2019, 16:42
Τι επιστημονική συζήτηση να κάνουμε ρε κακόμοιρε; :smt005: Πριν λίγα μηνύματα δεν ήξερες τι διαφέρει η ενέργεια από τη δύναμη και αλλού δεν ήξερες τι διαφέρει η ταχύτητα από την επιτάχυνση. Ούτε πράξεις δεν ξέρεις να κάνεις, σου διόρθωναν πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις που υποτίθεται ήταν το θεμέλιο για τη δήθεν σωτηρία του κόσμου!

Για αυτό σου λέω, για καζούρα καλός είσαι. Και για να χαίρεσαι την πατέντα. Αλλά μέχρι εκεί.
Απαντώ μόνο σε επιστημονικές ερωτήσεις αν θέλετε. Οικοδόμος είμαι. Αν αρχίσω να μιλώ την γλώσσα μου ξέρω να σε στολίσω και εγώ.
Εγώ έχω να παρουσιάσω δημοσιεύσεις σε περιοδικά που πληρώνετε συνδρομή για να μάθετε αυτά που λέω. Εσύ έχεις δημοσιεύσεις ?
Εγώ έχω καμία τριανταριά σε κανονικά περιοδικά, σε καλυψα? Ωστόσο οι αντίστοιχες.κατασκευες δεν είναι η κατεξοχήν έρευνα μου είναι κάτι.που κάνω δευτερευόντως. Παρόλαυτα βλέπω και κρίνω.
Πες μου σε παρακαλώ γιατί νομίζεις ότι ξέρεις τις.μετακινησεις- παραμορφώσεις του φορέα επειδή ορίζεις στο.μετρο.του δυνατού την συχνότητα και το.ευρος.ταλαντωσης της βάσης του? Αυτό είναι βασικότατο λάθος που αποδεικνύεται πολύ ευκολα
Ορίζω την ταλάντωση όλου του φέροντα οργανισμού Ορίζω την ταλάντωση της ανωδομής, τις στρεπτρομεταφορικές παραμορφώσεις
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Μα δεν την ορίζεις εσύ, το.μονο.που μπορείς να κανεις είναι να ορίσεις την δυναμική φόρτιση που επιβάλλεις, η ταλάντωση της κατασκευης είναι η απόκριση της στη διέγερση που εισάγεις, δεν εξαρταται από σένα, αλλά από την κατανομή μάζας και δυσκαμψίας της κατασκευης.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Ορέστης 35 έγραψε: 16 Μάιος 2019, 17:39 Τωρα ο σεισμικ αρχιζει να απανταει.
Δεν απαντάει, είναι σαν να σε ρωτάω κάτι στα κινέζικα.που υποθέτω ότι δε μιλάς και να μου λες το.ποιημα.σου στα ελληνικά
seismic

Lord Brum έγραψε: 16 Μάιος 2019, 17:48
seismic έγραψε: 16 Μάιος 2019, 17:30
Lord Brum έγραψε: 16 Μάιος 2019, 17:23 Σε καμία περίπτωση δεν σταματάς τις τέμνουσες τν κόμβων (από διάτμηση αστοχούν οι κόμβοι όχι από ροπή έλεος) βάζοντας κατακόρυφη προένταση. Καταναγκασμενη χρονοιστορια μετακίνησης είναι ο σεισμός αυξάνοντας τη δυσκαμψία δεν σταματάς την ταλάντωση. Τι.μεγεθος τένοντα βάζεις τη διατομή έβαλες στο "πείραμα" σου και τι διατομή σκυροδέματος είχες?
Από διάτμηση αστοχούν οι κόμβοι η οποία προέρχεται από την αντίρροπη ροπή. :lol: Ξέρω τι είναι ο σεισμός. Δεν σταματώ την μετατόπιση του εδάφους αλλά την παραμόρφωση της κατασκευής. 6,5 mm τένοντα Διατομή σκυροδέματος 4 cm Τσιμέντο με άμμο 1 προς 6
Καλά με 4 Χ 4εκατοστά διατομή σκυροδέματος τι μέγιστο αδρανές έχεις? Σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτικό ειδικά στο σκυρόδεμα όσο μικρότερο το.δοκιμιο.τοσο.μεγαλυτερη η τάση αστοχίας ειδικά σε διάτμηση. Για να διατηρήσεις τον ίδιο λόγο διατομών τένοντα σκυροδέματος θες τένοντα 60 χιλιοστά!!! Σε κανονική κατασκευή. Κομματάκι δύσκολο. Την παραμόρφωση της κατασκευής τον κωλο σου να χτυπάς δεν μπορείς.να τη σταματήσεις. Να την μειώσεις λίγο ναι αλλά υπάρχουν αποτελεσματικότεροι τρόποι, πχ με χιαστί συνδέσμους δυσκαμψίας όπως γίνεται στα περισσότερα μεταλλικά κτίρια. Και.παλι δεν σταματάς τιςετατοπισεις τις μειώνεις αρκετά αλλά μια χαρά Ταλ;ντύνεται η κατασκευή. Ειδικά.ςτην περίπτωση σου που βάζεις ένα κατακόρυφο τένοντα για να μειώσεις την ταλάντωση είναι απλά αστείο. Η δυσκαμψία του τένοντα εξαρτάται από τη διατομή του το.μηκος.του και το.μετρο ελαστικότητας. Για μήκος τένοντα ίσο.κε.το.μηκος του κτιρίου απλά δεν δουλεύει. Πολύ μεγαλύτερη δυσκαμψία έχει το υποστύλωμα σου. Ίδιο.μηκος, το ένα δέκατο του μέτρου ελαστικότητας του τένοντα αλλά 50 φορές μεγαλύτερη διατομη.
Στο πείραμα τα υποστυλώματα είναι γωνιακά 200 Χ 200 Χ 40 mm X 1350 mm ύψος 3 τένοντες 6,5 mm στις παρειές και την γωνία
Η προένταση στο τοίχωμα είναι δευτερεύων Αυτό που κάνω με τον τένοντα είναι να παραλαμβάνω την ανοδική δύναμη της μιάς παρειάς και να την στέλνω μέσα στο έδαφος. Αυτό δεν χρειάζεται προένταση. Προένταση την κάνουμε μόνο αν θέλουμε να βελτιώσουμε την τέμνουσα.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Μα δεν παραλαμβάνεις αυτό που νομίζεις. Το.τι.ποσοστο της ροπής του τοιχώματος.θα παραληφθεί από τον τένοντα στην εφελκυομενη παρειά του σκυροδέματος και τι από πλαισιακη λειτουργία με τις δοκούς εξαρτάται από τους λόγους δυσκαμψίας του καθε μηχανισμού. Ο τένοντας είναι πολύ εύκαμπτος εξαιτίας τουεγαλου του.μηκους.
seismic

Lord Brum έγραψε: 16 Μάιος 2019, 17:57 Μα δεν την ορίζεις εσύ, το.μονο.που μπορείς να κανεις είναι να ορίσεις την δυναμική φόρτιση που επιβάλλεις, η ταλάντωση της κατασκευης είναι η απόκριση της στη διέγερση που εισάγεις, δεν εξαρταται από σένα, αλλά από την κατανομή μάζας και δυσκαμψίας της κατασκευης.
Όχι Υπάρχει η δυνατότητα να ελέγξω την κάμψη κάθε ενός κατακόρυφου στοιχείου οπότε μπορώ να ελέγξω την παραμόρφωση όλης της κατασκευής. Ελέγχοντας την παραμόρφωση ελέγχεις και τις αστοχίες.
seismic

Lord Brum έγραψε: 16 Μάιος 2019, 18:08 Μα δεν παραλαμβάνεις αυτό που νομίζεις. Το.τι.ποσοστο της ροπής του τοιχώματος.θα παραληφθεί από τον τένοντα στην εφελκυομενη παρειά του σκυροδέματος και τι από πλαισιακη λειτουργία με τις δοκούς εξαρτάται από τους λόγους δυσκαμψίας του καθε μηχανισμού. Ο τένοντας είναι πολύ εύκαμπτος εξαιτίας τουεγαλου του.μηκους.
Κάνε μου μια χάρη. Διάβασε αυτό το άρθρο μου και θα καταλάβεις πολλά. Όπου διαφωνείς μετέφερε με κόπη μέρος του άρθρου να το συζητήσουμε. https://www.academia.edu/s/e6b22dd31f/% ... jAARKpchFg
seismic

Lord Brum έγραψε: 16 Μάιος 2019, 18:08 Μα δεν παραλαμβάνεις αυτό που νομίζεις. Το.τι.ποσοστο της ροπής του τοιχώματος.θα παραληφθεί από τον τένοντα στην εφελκυομενη παρειά του σκυροδέματος και τι από πλαισιακη λειτουργία με τις δοκούς εξαρτάται από τους λόγους δυσκαμψίας του καθε μηχανισμού. Ο τένοντας είναι πολύ εύκαμπτος εξαιτίας τουεγαλου του.μηκους.
Δεν είναι ένας ο τένοντας, και ολίγον έλξη για τα μπόσικα δεν βλάπτει.
seismic

nick έγραψε: 16 Μάιος 2019, 17:51 Η βιδα απο τι υλικο ειναι κατασκευασμένη; Μπορει πχ να σπασει, να διαβρωθεί η να ξεβιδοθει; Εχεις τις προδιαγραφές πχ διαμετρος, σπιρωμα, βημα, αλεν, σταυροκατσαβιδο κλπ;
Από χάλυβα 256 ΕΙδικό χάλυβα προέντασης. Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Νομιζω οτι πρεπει να ελθεις σε επαφη με τον Αρτεμη τον Σωρρα.
Αυτος και σοβαρος ανθρωπος ειναι για να σε πιστεψει και πολυ χρημα εχει για να σε στηριξει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”